0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #340 -: Юни 24, 2020, 10:17:41 am »
Дари и нейното спане, по - скоро неспане  :D Изпия ли една - две чаши вино или бира и ми се доспива яко и тя като се замятка вечер, а аз едва си отварям очите, хич не ми е приятно. Също много ме тормози това, че не може да заспива сама и без люшкане. Вчера я водихме на ресторант за първи път и се държа супер. Обаче като и се доспа и настъпи цирка. Сложих я в количката да си легне, забутах я напред - назад, но не. Иска си човека в моите ръце и това е. Та, набързо поискахме сметката и си тръгнахме. Като излезнахме я люшнах точно 2-3 пъти и заспа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #341 -: Юни 24, 2020, 11:07:42 am »
Нали и мъжът ти може вечер да те отмени. Оставяй го.
Иначе за ресторант. Със Симеон ходихме като не е време за сън, а ако се падне така и трябваше да спи- в раницата или някой обикаляше с количка. Малкото е разбрано. В неделя бяхме на ресторант. Спа 1ч.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #342 -: Юни 25, 2020, 08:39:26 am »
Послушен Борис ❤️ Не му я оставям за през нощта, за да може да се наспива за работа.  А събота и неделя ми е жал  :oops: Общо взето го поглезвам повече отколкото трябва  :D
« Последна редакция: Юни 25, 2020, 08:41:14 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #343 -: Юни 25, 2020, 08:58:22 am »
Мише,поглезваш го.
Моя мъж като почива,той е два на два,аз я кърмя към 6.30 ,7 когато се събуди и после той я взима и отиват в хола.Онзи ден спах до 10.30 даже.Все пак той не става вечер ,нищо му няма.Сега го пращат на някакво обучение,и малко повече ще сме сами.Вчера яз я изкъпах сама за пръв път,колкото вода имаше по нея толкова и по мен ,но се справих,вече ще знам да се събличам и аз.
И тръгваме навън вече,побърквам се вкъщи,макар че седим и на двора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #344 -: Юни 25, 2020, 10:13:41 am »
Аз много акъл давам, но и аз го глезя. На мен ми трябва 1 път в седмицата и после съм ок. Пък и стигнах до извода, че аз трабва 7 от 7 и 24ч за съм адекватна с двамата, а мъжът ми си има обедната почивка, 1ч в колата сам, време за 1-2 цигари. После като се прибере- 15- 20мин за душ и да изпуши една цигара. А аз нямам 'мое време'. Затова спрях да го щадя толкова. Другото е, че съм малко от типа- аз да го направя, че да стане по-бързо и да знам какво се прави. Снощи и онзи ден ги изкъпах и сложих да спят и двамата, защото мъжът ми беше на телефона, а снощи нямах нерви да го чакам. Като между другото си измих и косата, пуснах миялна и със Симеон дори си и изсушихме косите.

Златна ти е Зори! Слънце, на разходка и заради мен да отидете в морската. Колко щеше да се радва Сими на градината да бяга и на площадките.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #345 -: Юни 25, 2020, 12:53:20 pm »
Аз още с Моника спрях да го глезя.Много ми идва цялото натоварване, още повече те свикват да са свободни и жената като се върне на работа си мислят, че пак някой друг ще оправя всичко и честито на печелившия.То тогава е най-големия шок за цялото семейство.


*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #346 -: Юни 25, 2020, 13:23:17 pm »
Първите три дни не сменяше памперси от страх да не й направи нещо,но на мен в родилното никой не ми показа как се сменя .И реших ,че и той сам ще се оправи,връчих му памперса и Зори ,пожелах му успех и го оставих .Всеки да взима участие.Мише,пий две чаши и си лягай,те ще се оправят.
Бебешкия плач е неслучайно с такъв звук,всичко по силите си правиш за да се успокои.
Да ,Маги е права.Ставаш Мара Пепеляшка после.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #347 -: Юни 25, 2020, 14:37:31 pm »
Аз няма да забравя първия път когато Мерал къпа Моника.Толкова притеснен и изнервен едновременно не го бях виждала.Стана му лошо после от напрежението.Мъже!Ако трябваше да раждат щяха да измрат като вид  :lol: Сега доста по-спокойно гледа на нещата, но още се побърква като плаче някоя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #348 -: Юни 25, 2020, 15:06:35 pm »
А, това с плача... Мъжът ми не знае какво да прави. Мен ме побърква, защото той се изнервя, така се изнервя и детето. Абе става тя една.
С Борис е доста смел. Със Симеон ме питаше постоянно дали така е добре, караше ме да го проверявам и тн.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #349 -: Юни 25, 2020, 18:55:23 pm »
Павла, абсолютно същата съм и аз. Уж за по - бързо, пък и все намирам кусури на другите  :D Иначе и аз това уж установих, че той все пак си има лично време. Даже два пъти седмично тренира. Някой път игри играе. В нас също нищо не го карам да прави. Преди не беше така и си деляхме задълженията, но сега ми е някакси гузно да го карам, след като не ходя на работа. Въпреки че реално погледнато неговата е 9ч., а моята 24/7. Но пък и той изцяло покрива финансовите нужди на семейството, така че каквото се изисква от него го прави. А и дето казваш го има и момента, че за кога да го чакам. Цял ден да ми седи мръсно и разхвърляно, докато се прибере няма как.  Наистина само ме притеснява като тръгна на работа, че ще очаква същото и ще е свикнал така, а тогава няма да има как. А за къпането, той даже още не я е къпал нито веднъж, но пак казвам, че не е виновен,защото аз не съм го и карала. А и много се дразни, че като прави нещо и аз все го поправям   :D
« Последна редакция: Юни 25, 2020, 18:57:20 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #350 -: Юни 25, 2020, 19:30:49 pm »
Ще си блъскаш главата, Мише!
Аз го оставям да прави всичко. Ако поправям нещо, правя го тайно. Дето се казва- преди да се оженят не знаеха, че има грешен начин да оставиш млякото в хладилника.
Не знам какво стана обаче, но в новата къща не е чистил. Чинии и пране да, но не е чистил. Продължава да се разглезва май. :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #351 -: Юни 25, 2020, 21:39:23 pm »
Мише,не ходиш на работа ,но работиш.И заплата взимаш за това.Не са леки грижите за бебе все пак.
Моя  простира ,както и боклука хвърля.Това му е твърдо негово задължение от край време.Чистя аз всеки ден,гладя ,готвя т.н. и т.н.Финансовата част е от него,ама той е работил това и преди да ме срещне,да не аз да го карам зорлем.Целия ремонт направи той,бавно но стана.Разпилян е малко.
От мъжете трябва да се изисква,няма какво да ми се омихлюзва.
Моя ме ядосва като тръгне да пазарува и му дам списък,забравил го в колата,половината неща ги няма,пак тръгва по магазините и така.Не е много организиран,да не кажа хич.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #352 -: Юни 26, 2020, 08:14:04 am »
Оо той за ремонти и по - мъжки неща е отличник. Прави ги с удоволствие и му се отдава. Даже и на вилата все някакви подобрения измисля и се ядосвам, че уж отиваме да почиваме, а той все нещо прави. Никога не съм го карала да поправи нещо, той сам си поема инициативата за това. Аз и за домакинството или Дари, ако го накарам, никога не е отказал, но просто не го карам и съответно той няма да предложи  :D :D Аз съм си виновна, не той  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #353 -: Юни 26, 2020, 09:44:30 am »
При нас няма мъжка и женска работа. Аз съм по-сръчна с инструментите, а  пък и ми харесва. Той го прави с нежелание. Аз мразя чинии, нищо че имаме миялна. Научих детето да ги подрежда честите, а мъжът да ги слага мръсните. Идеята е, че с детето е различно. Всичко трябва да е веднага с него. Не може да не го сменя сега, да не го нахраня, да се обърна на другата страна и да си заспа, пък после да го мисля. Работата с детето е и създаване на един цял човек. Така, че не си го пазете само за себе си. После и тях ще ги е яд, че не са участвали. Ей сега ще станат такива, че да ти се дърпат като искаш да ги целунеш.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #354 -: Юни 26, 2020, 09:54:47 am »
При нас си е стандартна ситуацията, но и така си ни се отдава  :D Той като започне да готви буквално прави пожари, "гърмят" му яйца и т.н Ламината най - редовно е одут от наводнения и каквото още бедствие се сетите  :D При мен е същото, уж се опитам да оправя едно нещо, но счупя 3 други  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #355 -: Юни 26, 2020, 10:12:17 am »
Сладури сте вие. Важното е да се разбирате, обичате и уважавате. Също и да се поощряват мъжете да бъдат родители наравно с майките.
Общо но Симеон мъжът ми е сменил толкова памперса, колкото за 1м на Борис. Сега Сими като си живее живота е се дръпне да ни го занимаваме и го е яд. Пък като стане тийн, а студент...
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #356 -: Юни 26, 2020, 10:26:00 am »
Да, за това съм съгласна и аз трябва да се отдръпна малко и да не съм толкова критична относно Дари. По този повод смятам да ги оставя довечера да направят няколко обиколки на блока сами.  :D
Павла, Симеон от толкова малък ли си иска лично пространство? :o :(
« Последна редакция: Юни 26, 2020, 11:12:34 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #357 -: Юни 26, 2020, 10:51:51 am »
Да. Той от съвсем малък се заиграва сам. Сега 'чете' книжка сам и ако искаш да си с него се сърди, взима си книжката и се мести. Другото е, че като играем нещо и посегнеш да го целунеш, а той не иска се дърпа и ти казва толкова строго 'не, после' (казва- но, па, по'е. На българо френски), че не повтаряш опит. Естестено това става като можел да му отделим цялото време на света. Ако имам да правя нещо е постоянно с 'мами' на уста. Те са с малка разлика. Още след 3-4г ще се затварят сами, за да мислят бели.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #358 -: Юни 26, 2020, 11:15:19 am »
Хаххаха хем е много сладко, хем е тъжно колко бързо стават самостоятелни. Вече няма да се оплаквам, че Дари не ме оставя да отида до другата стая, защото не се знае до кога  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #359 -: Юни 26, 2020, 12:53:33 pm »
Ти пък какво има да правиш в другата стая :wink:
Аз не съм се къпала или отишла до тоалетна сама от много месеци.  Не ми пречат. Със Симеон готвихме редовно заедно. Кухнята беше отделно и си го взимах в шезлонга. Най-хубавото време. Мъжът ми се прибира от работа, малкото е в шезлонга и всички сме в кухнята. Пускаме си музика и танцуваме с него. Една супа се прави 2ч, но е готино. Сега кухнята, холът  и всичко е заедно и е доста голямо. Няма я тази задушевност и интимност, но пак и 3мата ми се врът точно в кухнята, около печката. По земята има тигани и тави. Не искам да готвя спокойно. Така ми е по-добре. Години си мечтаех да не мога да мръдна и да настъпвам тави и лъжици.