0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #280 -: Октомври 24, 2019, 12:06:40 pm »
Привет на всички! Днес бях на преглед виждат се доста фоликули вляво - 5 по 11мм или 13мм и още 4 по-малки. Има няколко вдясно, но честно казано не ги запомних точно.  :lol: Смени ми гонала с мериоферт и включи цетротид. Ходих при нов гастроентеролог, назначи ми автоимунни изследвания, да разберем причината за високите показатели на чернодробните. Изписа ми освен трансметила и урзофалк, ще ги пия сега, дано няма проблем, като съм в процедура. Информирах си лекарката за тях.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #281 -: Октомври 24, 2019, 13:54:53 pm »
Момичета, още едно момиче от групата, което се поизгуби е родила. Това е Захарна, ако не бъркам ника де. Имат си прекрасно момиченце. Да им е здрава и палава 😍❤️
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #282 -: Октомври 24, 2019, 14:07:48 pm »
Аз току що се връщам от консултацията. Ще се опитам кратко да разкажа какво е положението. Не са открили нищо относно бебето. От амниоцентезата няма никакъв резултат, тоест не е генетичен проблем. Аутопсия не е имало, защото тялото е било в много лошо състояние и е нямало начин да се направи. Плацентата е била супер и според тях не е било инфаркт. Друго не знаят.
Казаха, че ще ми правят изследвания за тромбофилия, но трябвало да минат минимум 6 седмици от раждането. Също и кариотип ще ми пускат. С кръвта в матката нищо няма да правим засега. Лекарството което ми сложиха преди 2 дни не е подействало и нищо няма да излезе сега. Лекарката каза, че имам доминантен фоликул, който в момента е 18 мм, което значи че съвсем скоро ще има овулация и после цикъл. Според тях трябва да изчистя всичко с цикъла. Понеже стандартно ми е на 21-24 дни, предполагам, че до 2 седмици всичко ще е ОК.
Казаха, че след 1 цикъл можем да започваме опитите, но преди това трябва да мина на преглед, за да видят дали съм се изчистила. Естествено ми препоръчаха да си прибера замразените ембриони (което вече не може да стане) или да правя ново ин витро. Но според мен при положение, че е имало спонтанно забременяване и бебето вървеше супер до 15 седмица, едва ли са ми чак толкова зле яйцеклетките. Но все пак няколко пъти подчертаха колко съм стара.
Сега трябва да канселирам часа за ин витро клиниката, защото с тая кръв вътре няма никакъв смисъл да ме гледат. Продължавам с другите изследвания, взимам си добавки, започвам ВМНВХ и това е.
Пратиха ме задължително на психолог, защото се разплаках че трябва да вися повече от час в зала пълна с бременни жени. И щом съм се разстройвала като видя бременна жена, значи ми трябвал психолог.
Та това е засега... А, и тестове за овулация трябва да си поръчам. Мисля да са от тези с двата хормона. Павла е писала за тях назад по темите.
Благодаря за вниманието и четенето на всичко, което изписах.
Вече официално съм с вас по пътя към темата на бременните  :D

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #283 -: Октомври 24, 2019, 14:30:36 pm »
Дано да се изчисти сама. Генетичните за тромбофилия можеш и сега да пуснеш, за придобита- мнимул 2-3 месеца от раждането.
Не отменяй часа. Чуй ги какво имат да ти кажат лекарите.
Защо не можеш да си върнеш замразените?
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #284 -: Октомври 24, 2019, 14:57:18 pm »
Павла, понеже това за тромбофилята ще го пискат от болницата - демек без пари е, та мисля няма да е проблем да изчакам до 15-ти ноември. Това което са ми дали е цял лист с някакви неща за изследване, но доколкото разбрах всички показатели са за тромбофилия.
Часът за ин витро клиниката мисля да го отменя, защото е безплатен и офертата включва два вида скан на матката + нам какви изследвания за фертилност, а с тая кръв вътре как ще ги направят. Та за да не го губя. Просто като се изчистя ще запиша пак.
Ин витрото ми беше през септември/октомври 2014. Платихме за 5 години и подписахме декларация, че даряваме ембрионите за медицински изследвания, ако не ги използваме за тези 5 години. Така че дори и още да са в клиниката, вече не са наши. А аз не се обадих като изтече срока, защото нали бях бременна.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #285 -: Октомври 24, 2019, 15:03:03 pm »
Е, като имаш такива облекчения финансови се възползвай.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #286 -: Октомври 24, 2019, 15:36:22 pm »
Аз бих се обадила въпреки декларацията. Ембриони са си. Ако са все още запазени и са годни, бих си направила устата да потърсят вратичка. Ще си разкажа какво се е случило, нищо не губиш, поне да не се чудиш дали е имало вратичка.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #287 -: Октомври 24, 2019, 16:06:53 pm »
Яничка,според мен си много силна и смела,ще успееш.
Аз също съм за да се обадиш и да питаш за ембрионите си.В България поне е така-минават петте години за които си подписала и после се обаждат пак да питат семейството какво решават и едва тогава унищожават ембрионите.И не си стара,ако не се лъжа около 40 си нали?Да си гледат работата.
Аз скоро се сетих за Захарна,да им е честито.
Кукапетъл,дано са ти хубави Я !
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #288 -: Октомври 24, 2019, 16:12:54 pm »
Слънчицето, те всъщност ембрионите са при твоят доктор. Ще се обадя тези дни на Малена да питам. Така или иначе не съм я чувала от много време.
На 38 съм, от 3 месеца само.

Тези от вас, които са ползвали тестовете за овулация на Clearblue с двата хормона, могат ли да ми кажат какъв е цвета на капачето - лилав или розов. Обърках се кое да взема, защото има и някакъв монитор за фертилност, за който трябват лентички и не знам дали лентичките за него са розовите или лилавите и да не взема тях, че после и него трябва да купувам.
« Последна редакция: Октомври 24, 2019, 16:47:51 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #289 -: Октомври 24, 2019, 16:51:12 pm »
Аз даже не бих чакала дни. Че понякога с този закон на Мърфи. Но те колко често пък да правят медицински проучвания. Може да не са се сетили все още за бебетата.
Моята лекарка също ми беше препоръчала психолог. Но на мен за обратното, защото спрях да рева и само търсих проблеми. Ако мислиш, че това ще ти помогне, отиди.  Аз все още силно отказвам да отида, ще се цитирам: "Защото ме е страх, че ще се разрева". Аз зарових някъде надълбоко стерилитета в себе си и избягвам всяка мисъл свързана с него. Като бях на консултация при хомеопат на 5ия въпрос вече ми трепереше долната челюст и се разревах. По никакъв начин не ми подейства облекчаващо, а направо ми се прииска още повече да заровя последните 2 години от живота си някъде надълбоко.
Без трансфери, без овулации, микробиологии, фоликолуметрии се чувствам спокойна и си живея живота на нормален човек. не съм си пускала кръвни изследвания от май месец, което за мен е доста показателно.
Мисълта ми е, че е нормално да преживяваш трудно ситуацията. Не знам има ли нормален човек, който би могъл да издържи висенето в този коридор.  Още повече, че тялото ти продължава да ти напомня какво се е случило и не ти дава дори възможност да забравиш. Ако това да плачеш и да споделиш би отпуснало малко душата ти, не му мисли и отивай. Но ако само ще те кара да мислиш за това и ще те натъжава, може би е по-добре просто да атакуваш и да си правите опити.

Помисли и за добавките на Фертил Айд FH PRO, доста впечатляващи резултати имаха при някои от момичетата.

Кукапетал, много добре са тръгнали  фоликулите. Само като прочетох 13мм и си помислих, че ще ти включат Цитротид. Аз все си мислех, че си на 30 години. Скоро си сподели възрастта и имаш просто прекарасен отговор. Пожелавам ти да изкарате качествени ембриончета и да ти е писано този път.

Нелита, стискаме палци. Скоро наближаваш дните, когато чакането вече е мъчително, но още малко.

Аз иначе Захарна я познавам, имаме обща много добра приятелка. Даже й бях преподавател в Университета. Само като й видях закръглените бузки на една снимка във фейсбук преди няколко месеца и бях сигурна, че е бременна. А уж и при тях беше много безнадеждно положението - мъжки и женски фактор. Ама не би, когато ти е писано, ти се случва.

Аз да ви кажа намерих моя форум. Присъединих се в една тема с хора с цистити, които и те въртят разни бактерии навсякъде из тялото. Научих доста полезна информация за мен. В момента съм на 10 дена без никакво лечение и в събота започвам хомеопатия. За 9 дена без никакви добавки и лекарства положението ми повече от добре (чукам на дърво). Вече съм на 100000% сигурна, че аз имам безсимптомна бактериурия. Приех, че не е най-страшното нещо на света като се сравнявам с другите жени. Може би другата година бих писала на ЦАР. Но не сега. Сега не ми се правят процедури. Сега плануваме пътуване до Нюрнберг за коледните базари през декември.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #290 -: Октомври 24, 2019, 17:01:26 pm »
Тери, то и аз не плача. Толкова съм се съсредоточила в плана си, че цялата ми енергия е там. Ама явно болниците ме откачат и затова рухнах така днес в коридора. Иначе аз си ползвам психолог от много време, но нейната специалност е друга и има опит само с вдно семейство като нашето. В момента много активно си говорим, но неофициално (демек не ми взима пари за разговорите  :lol: ) Но честно казано на мен по-добре ми действат разговори с жени преживели същото. Поне за момента е така.

Добавки ще взема аз задължително. Но се чудех дали ПРО версията или някоя от другите на ФертилАйд. Но май ще е Про-то пък ще мисля как точно ще ги пия. Най-евтино ги намирам в Щатите и така или иначе ще плащам доставка, та се чудя дали да не взема и за мъжът ми.

Аз намерих тези дни една информация която е свързана с твоята ешерихия, но понеже съм още на тема 20 и не знам какво се е случило след това, та затова мислех първо да изчета всичко и тогава да коментирам.

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #291 -: Октомври 24, 2019, 17:19:09 pm »
Яничка, прикачвам снимка на тестовете. С лилава капачка са.
« Последна редакция: Октомври 24, 2019, 17:21:30 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #292 -: Октомври 24, 2019, 17:37:09 pm »
Яничка,звънни й обезателно!
На свежия ми трансфер точно тя ми обясни това за съгласието на семейството.А и съм сигурна че ще се радва да те чуе,към обед след 13.00 й е по-свободно.Ти да не си от Варна?
Тери,много добре си решила да се отдадеш на радостите в живота,още ли си на диета ?
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #293 -: Октомври 24, 2019, 17:42:48 pm »
Helianthus благодаря! Поръчах  :D
Слънчицето, не съм от Варна. Но живях 3 години там и правих лапаро при Александров. Години след това като стана ясно, че ще се прави ин витро и аз казах, че при друг лекар не отивам. Та с багажа от Лондон (тогава живеехме в Англия), та 2 месеца на хотел във Варна сама. Но не сбърках - резултата след малко ще го взимам от училище.

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #294 -: Октомври 24, 2019, 18:40:29 pm »
Тери, благодаря за написаното, много успокояващо ми действаш! Радвам се да чуя, че мислите за пътуване. Всичко леко-полеко ще се нареди!
Добавката FH pro до пункция ли да я пия?
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #295 -: Октомври 24, 2019, 19:20:00 pm »
Момичета, прегръщам ви всички и желая успех на всяка една от вас.

Yanicka, съжалавам за станалото, горе главата, винаги има изход.

Teri, много се радвам за теб, че намираш начин да си силна и мен също си успявала да ме вдигнеш духом няколко пъти вече. Честно казано за пътуването леко ти завидях. Да си изкарате добре.

Днес си пуснах тумурния маркер за яйчниците, ето резултатите:

HE - 39,23
CA125 - 10,5
ROMA - 4,2

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #296 -: Октомври 24, 2019, 19:33:35 pm »
Кукапел, радвам се, че има добър отговор. Дано да са и качествени!
Какво каза докторът като предположение, защо може да се вдигат чернодробните, ако не е от начин на живот?

Аз ги пиех до положителен тест. Не мисля, че има проблем и след пункцията да се пият.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #297 -: Октомври 24, 2019, 22:25:07 pm »
Павла, дано да са качествени, малко ми е свито сърцето с всичките тези лекарства за черния дроб, които ми дават да не вредя на бъдещите ембриончета. Пише неприятни неща в листовката на урзофалк за ранна бременност.
Иначе гастроентерологът се съмнява за автоимунно заболяване или за Епщайнбар вирус. Чакам резултати.
Честита рожба на Захарна! Да са здрави и щастливи!
« Последна редакция: Октомври 25, 2019, 00:09:33 am от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #298 -: Октомври 24, 2019, 23:34:27 pm »
Яничка, ние имахме среща с психолог на следващия ден след като бебето се роди и почина, след това категорично отказах психолог въпреки, че всеки втори човек около мен ме пращаше на такъв. А, на всички обясних, че моето спасение е да забременея пак, а психолог няма как да ми го уреди това и няма с какво да ми помогне на този етап и чак като забременея ще посещавам такъв, за да ми поногне да избутам бременността без да превъртя от страх как ще завърши всичко. Така и направих, с днешна дата ако имаше как (с двете деца просто не остава време за почти нищо) бих продължила сеансите, защото съм много далеч от това да мога спокойно да кажа, че изцяло съм преодоляла случилото се и да мине поне един ден да не мисля за него (минаха три години и половина вече).
Та, психолога е полезно нещо, но само когато човек сам е готов да разговаря с такъв специалист според мен.
С жени преживели същото ми помагаше много на мен да говоря, покрай това се сдобих с една от най-близките си приятелки в живота и приятелка по съдба.

За ембрионите както са казали и другите, аз бих споделила какво се е случило и да се надявам на разбиране/вратичка от страна на докторите, при които се намират.
А, относно резултатите от МБ на мъжа ти коментирахте ли нещо на консултацията?
« Последна редакция: Октомври 24, 2019, 23:43:13 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #299 -: Октомври 25, 2019, 10:32:22 am »
Vistal, и при мен мисля че ще е същото за психолога. Сега в главата ми е само спасението да забременея, както казваш ти. И ако стане - ще ми трябва наистина психолог, защото подозирам че ще живея на палатка пред кабинетите на лекарите.

Микробиологията не сме я коментирали, че при мен е малко сложно - ходя на държавно и на частно. В болницата (държавната) никаква проба не взеха от мъжът ми. Само на мен ще правят изследвания. Та за него чакаме на частно, но първо трябва да направим всички изследвания и тогава консултация. А часът за спермограма е чак на 9-ти ноември. Все пак сме в Испания, тук всичко е tranquila (спокойно) и mañana (утре). Тъй че бързаме бавно.

Никъде не мога да намеря FH Pro за жени. Пробвах във всички държави около мен, защото в Испания я няма, нямат и дистрибутор. Писах на един сайт в Англия и чакам да ми отговорят. Само от Щатите ми остава като вариант за момента, обаче при финалната фаза на поръчката ми казва, че ще ми се начисли мито и то ще дойде по-скъпо от да си я поръчам от България.

Надявам се всички да са добре. Аз отивам да си довършвам тема 20 и ви желая слънчев ден  :D

26.09.2019