0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #460 -: Януари 21, 2019, 17:19:55 pm »
Chocholinka, при вас СГ и МБ са проблем и то реален. Не е само психология и психика.
Също можеш да редактираш пост, а не да се пише нов.
Аз извън Европа скоро не бих мръднала. Тук подписвахме декларации, че не сме и няма да ходим в около 30 страни в Ю. Америка, Азиа, Африка. 
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #461 -: Януари 21, 2019, 17:22:09 pm »
Павла, на мен за аспирина Русев ми каза да го пия през ден преди забременяване, др. Калчев каза като забременея да ида и тогава ще уточним терапията, а тук нищо не казаха за аспирина и сега не знам... Да го пия ли, би ли наредил или само ще помогне...
Иначе като говорите за НК клетки и аз си имам повишени , но реших нищо да не правя по въпроса, защото първият път като ги изследвах бях бременна в 6 г. с и си бяха наред, после ги изследва Доц. Русев месец и половина след аборта, а после се оказа, че съм имала и доста сериозна инфекция на един зъб, която премина в синузит. След операцията др. Калчев каза също, че може би не е добре си правя вливка тогава, защото пада имунитета. Та общо взето не са били заради НК клетките абортите.
Павла оправяйте паспорта на Симеон и го заведете на пътешествие. То и при нас трудно ще стане пътуването с работата на мъжът ми, но ще видим. Аз построих кумунизма хаха, сега работя 2-3 дни седмично.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #462 -: Януари 21, 2019, 17:55:13 pm »
Такмо гледах в нета и н всички места които ми се ходи са все още с висок риск от Зика в. Еми ще чакаме лятото на море в Европа май май 😄
Павла да така е ,това си е проблем ще видим дано се оправи ако причината е била бактерията за тази морфология . 🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #463 -: Януари 21, 2019, 18:51:22 pm »
Хелиантус, нали помага за лигавицата. Или си го пий всеки ден от чист ден до нов цикъл, или от О до цикъл, или най- добре- от когато почнеш до 37г.с. :) Първото му пътешествие ще е в България. Даже купих билети, но чак май месец. До тогава не знам кога бихме могли да мръднем. Аз пък съм безработна- късо ми идва тукашното майчинство, а преди да забременея и аз работих по 3 дена седмично. По моите стъпки вървиш :) Сега остана бебето.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #464 -: Януари 22, 2019, 09:49:16 am »
Момичета, тук пишете за Аспирини. И понеже обичаме да си самоназначаваме разни терапии искам да предупредя тези, които ще залитнат да пият Аспирин. Ако планувате АРТ процедура като инвитро например, спрете Аспирина. При постъпване в клиниката ви питат какви лекаства пиете освен назначените ви (от репродуктивния специалист) и ако чуят за аспирин просто ще ви върнат. Аспиринът разрежда кръвта и на теория спомага за имплантацията по този начин (изписвали са ми го във втора фаза на цикъла). Но продължителното му пиене и АРТ процедура може да бъдат опасни, защото при пункция може да се получи кръвоизлив, който трудно да овладеят. Това лично докторката ми го е казвала.

Chocholinka, като изчистите бактерията, контролна спермограма след 3 месеца чак. На сперматозоидите им трябват 3 месеца, за да се възобновят. Въпреки, че при Мишо след операцията от Варикоцеле имаше подобрение още на 2ри месец.

Аз да ви похваля алоето, което пия. Много е скъпо. Не знам помага ли ми за бактериите, но ми изчисти старческите петна, които бях получила от стимуляцията при инвитрото. Направо не можех да ги гледам. С какво ли не ги мазах, как ли не ги търках, но не се махаха. И то на лицето. За 10 дена прием на алое гел и изчезнаха сами
Тази нощ пак насън пих лекарства. Този път Л-тироксин, важното е, че съм следвала дозировката :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #465 -: Януари 22, 2019, 10:41:57 am »
teri_90 Я сподели какво е това алое, моля. И от една приятелка знам, че действа добре при опити за забременяване.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #466 -: Януари 22, 2019, 10:48:42 am »
Аз пия ето от тези продукти, но наистина са скъпи. При лечение на инфекция излиза по 5 лв на ден. Ако не се лекуваш ,а е само за имунна система може по-малки дози. Аз си намерих дистрибутор, но можело да станеш фиктвино дистрибутор без да продаваш неща, за да се ползваш с 15% отстъпка. Но на мен не ми се занимаваше http://www.flp.bg/bg/Aloe_Vera.htm В момента пия алое бери гел (90% алое + екстракт от червена боровинка)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #467 -: Януари 22, 2019, 11:09:39 am »
Teri ще му поръчам Fertilad витамите да ги пие пак освен.
За алоето знам пр ден една приятелка ,че го беше пила за ПКЯ и само с него беше изчистила кистите ,но и знам че трябва да се внимава с него защото е доста силно .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #468 -: Януари 22, 2019, 11:21:12 am »
Тери, никой не си самоназначава терапия, просто коментираме вече назначена. Не сме чак толкова залюхани. Слушаме си лекарите. Радвам се, че се притесняваш.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #469 -: Януари 22, 2019, 11:31:09 am »
Pav-la, нямам предвид вас. Имам предвид, че някоя от нас като напише, че нещо помага за забременяване (и то нещо от рода на Аспирин, което и не смятаме за лекарство) и залитаме. Написах го като предупреждение някое момиче да не реши само да си го назначи, защото моято докторка ми е разказвала за жена, която не е споделила, че сама си е назначила Аспирин и на пункция е било страшно. И каза, че било често срещано явление. Просто повечето поне си признавали преди пункция, че пият Аспирин. Просто като мине доста време и започваме да четем за билки, ходжи, Аспирини и т.н., та затова.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #470 -: Януари 22, 2019, 13:08:44 pm »
Момичета, психолог е добре. Чудесно е също тази група тук, която реално си е група за морална подкрепа. Едното не изключва другото. Пътуванията и нови начинания също са добър начин да си почине психиката. И също така нещата, които ни доставят удоволствие. Дори и да си мислите "добре си е тази, има си две деца, защо раздава акъл", да ви кажа, че не е така. В момента минавам през нещо ужасно трудно и се опитвам по някакъв начин да се запазя психически.
Стискам палци на всяка една от вас скоро да сбъдне мечтата си.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #471 -: Януари 23, 2019, 08:34:40 am »
Деси, много те обичам нали знаеш!Прегръдки и сили ти изпращам!

Как сте момичета?Аз чакам цикъл утре.Само ме боли всичко и съм нервна, но не подрани.Което ме радва, че миналия месец избърза много, но предполагам беше заради гадния грип.Броя още един цикъл и отивам за противозачатъчни!
Леле не остана!

Мише, как си ти?Как се чувстваш?

Абе много момичета ми липсват нещо, защо не пишат?

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #472 -: Януари 23, 2019, 09:32:01 am »
Добре съм Маги. Вече започнаха да ме понаболяват яйчниците и да тежат, но то си е нормално. Днес съм на консултация с анестезиолог, а в Петък на преглед и сигурно тогава ще ми пусне и микробиологията (дано е чиста  :crossfingers: ) На Митко му излезе, всичко е ок и кръвните ми изследвания са ок и общо взето се готвя към сряда, по мои сметки за пункция.
И при теб почти не остана, един-два месеца и отново се хвърляш в битка  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #473 -: Януари 23, 2019, 12:29:07 pm »
Момичета, подарявам книгата на Др. Алън Биър "Is your body baby friendly", ако някоя от вас я иска. Аз си я купих, изчетох си каквото ми трябваше и сега мога да я предам нататък. Книгата е на английски.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #474 -: Януари 23, 2019, 13:05:17 pm »
Блу, животът е доста шибан понякога. Ужаса ще бъде заместен от ежедневието, от новото, с което ще се свикне.

Мише, добре вървите. Много се радвам. Браво и на Митко. Всичко ще е наред и МБ ще е чиста също. Какъв е планът- трансфер сега или замразен?
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #475 -: Януари 23, 2019, 13:37:11 pm »
Не сме обсъждали все още. Бяхме говорили само за предимплантационна диагностика на ембриончетата, ако оцелеят до 5-ти ден.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #476 -: Януари 23, 2019, 13:39:02 pm »
Аз чувам много разнопосочна информация за ПИД-а в последно време.Та съм малко раздвоена.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #477 -: Януари 23, 2019, 13:43:16 pm »
Мен повече изследването за изместен имплантационен прозорец ме блазни.
А реално какво носи ПИД? Те всички останали ембриончета (пу дано са поне две сламки) ще ги замразят, не е като да ги хвърлят в коша. Или идеята е, че ще си на хормони за лигавица и се цели от първия трансфер да стане (то при всеки това се цели, но е по-особен случая). Затова ли мислите за ПИД? А какво казва докторът, има ли шанс за свеж трансфер?
« Последна редакция: Януари 23, 2019, 13:52:42 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #478 -: Януари 23, 2019, 14:00:06 pm »
Ами не се знае Тери, зависи дали ще изчистя гадините и как ще са ембриончетата. Иначе при мен го иска изследването заради мутацията ми и като цяло да се изберат най-добрите. Иначе и аз искам ЕРА-та и даже я питах и каза, че ако има качествени и избрани ембриони тогава евентуално може да го направим.
А Маги, ти каква информация имаш, че аз не съм се интересувала много?
« Последна редакция: Януари 23, 2019, 14:01:38 pm от Mihaela Viyacheva »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #479 -: Януари 23, 2019, 14:07:20 pm »
Здравейте момичета ,
При мен Тимева потвърди за вливките каквото и да решим да правим ще трябват влияния . Каза да изчакаме резултатите на мажът ми от уреаплазмата и след месец да пуснем още една спермограма ако морфологията не се е подобрила да кандидатстваме по фонда и инвинтро . Каза ,че основния ни проблем е мъжкия фактор с тези 2%м ,но ако се стигне до там задължително пак ще ми се правят вливки . 🤗🤗