0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #400 -: Януари 18, 2019, 11:42:27 am »
Наистина мислим да пусне отново изследване за хламидия, уреоплазма, микоплазма и микробиология. Преди нямаше проблем, но аз се съмнявах, дали правилно си е взел секрета от уретера. Вашите мъже също ли сами си взимат секрета?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #401 -: Януари 18, 2019, 11:48:39 am »
Не, дава материал в чашка като за спермограма.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #402 -: Януари 18, 2019, 12:22:43 pm »
Здравейте момичета как сте ,аз сте Тери какво се случва с теб , Павла как е кракът ,Кукипетел съжалявам 🤗. Надявам се и другите девойки да сте добре !!
Аз влизам за малко да попитам дали може някой да ми погледне резултатите от НК клетките нещо май не е както трябва .
До тук освен че и двата имам  и тези НК нещо не не разбирам какво се случва там . Иначе генетичните са в норма дето ги пускахме .
Аз си минах курса с АБ и сега чакам да минат 2/3 седмици да пусна контроли дано сме избили тази гад ,мъжът ми го загази с стомаха покрай този  и само 7 дни го пи сега пие неща за киселини и май гастрит си докара ... дано АБ е подействал и на него за тези 7 дни .
Пускам снимки от резултатите за НК клетките ще де радвам ако кажете мнение .
Поздрави 🤗🤗🤗🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #403 -: Януари 18, 2019, 12:42:02 pm »
Чочолинка, преди или след като открихте Уреаплазмата ги прави тези НК клетки?Питам, защото според мен трябва да си чиста от Уреаплазмата, да мине месец някъде и тогава да пуснеш НК клетки.Те се влияят от всичко!

Маги мей, не е писала отдавна, какво ли се случва с нея?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #404 -: Януари 18, 2019, 12:48:14 pm »
Е означава ли, че аз за да правя трансфер трябва да е минал поне месец след Е.коли, за да нямам евентуално НК клетки. Точно това мислих вчера. Хомеопатката сега ще ми забърка микс с бактерии, които активно да вкарвам в организма и той да се учи да се бори с тях. Това ще повиши ли НК клетките ми и ако да, то всички НК клетки ли се насочват срещу ембриона?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #405 -: Януари 18, 2019, 13:14:26 pm »
Magi изследването за уреаплазма го пуснах след това за НК клетките да разбирам ли че теста се е повлиял от това че имам уреаплазма? А като цяло какво значат тези резултати за НК клетките нищо не разбирам :/
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #406 -: Януари 18, 2019, 13:14:32 pm »
Chocholinka, TSH ти е висок, трябва да е под 2. НК клетките са ти гранични. Не мисля, че е проблем. Аз от много четене и при подобни на твоите НК клетки стигнах до извода, че какво е положението в периферията няма никакво значение, ако локално всичко е ок. И там на въпроса на Тери- няма значение. Не всички искат да убият ембриона. Трябва да има добър отговор локално, за да има имплантация. Затова аз вливки не бих си направила без биопсия. Тук за повишени НК клетки на ендометриума дават кортикостероиди.
Мъжът ти е трябвало да пие някакъв инхибитор на протонната помпа- Омепразол да речем, щом има проблеми със стомаха. Пробиотици също. Непълен курс на лечение е по- лошо от незапочнат. Дано да е успял да ги избие.
Иначе генетични не са в норма. При ПАИ мутации трябва аспирин. А също и трябва да приемаш метилирани б12 и фолиева. Вит Д ти е в дефицит. Трябва и вит Д да взимаш.
Направи си консултация с репродуктивния сии специалист, за да ти каже какво трябва да правиш. Виж се и с чичо си. Той ще ти каже за генетичните.
« Последна редакция: Януари 18, 2019, 13:17:07 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #407 -: Януари 18, 2019, 13:31:09 pm »
Pavla благодаря ти много за подробния отговор , мъжът ми както и аз пихме пробиотик ,но проблема стана защото глупавия Пи едната вечер АБ на гладно и си легна ,а изрично пишеше да не се пие легнал или седнал както и на празен стомах и сам си направо белята 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Пратих всичко на чичо ми чакам да ми пише и ще звъня на доц. Тимева за консултация да каже какво правим сега . За витам Д не се и съмнявам че е в дефицит все пак живея в УК 😂 взела съм и правилната форма за фолиева киселина да приемам но чакам да направя контролата за уреаплазмата както и мъжът ми и мисля да ги почна като се върнем към бебе правеното че сексът в момента е мираж 😂. Дано не се наложи да ми се вливат неща за тези НК клетки , интересно ми е този аспирин явно ще е добре да почна да го пия също когато правим опити за бебе така ли и постоянно ли трябва да де приема ?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #408 -: Януари 18, 2019, 14:28:10 pm »
Преди консултация не започвай да пиеш на своя глава нищо. Ще ти кажат как да го пиеш. Аз го пиех всеки ден от ден 0 до 37гс май.

Сега прочетох какво сте писали и за вярата, и молитвите. Аз не вярвам в молитви и подобни. В гимназията много търсих духовното или въобще кое е правилното. Изчетох и Библията, Корана, Тората, и книги на будистите. Аз не съм кръстена и Симеон няма да го кръстя. Вярата не се затваря в сграда, не ми трябва преводач, за да кажа нещо на Господ или на Силата, не ми трябва къс хартия, която да ми казва в какво вярвам или не. Християнството, в същността си, е религията, която най ми допада. В него не е- каквото има да става, не е пасивна религия, като исляма примерно. Бог е насока, а не закон. "Помогни си сам" е основният принцип. Също и помагай на другите, дори и на лошите, на враговете си, на злонамерените- те най много имат нужда, за да видят добро, но не насила. Насила добро не става. Затова моята молитва е по ботевски, за този що е в мене, в мен в сърцето и душата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #409 -: Януари 18, 2019, 16:32:33 pm »
Павла го е обяснила за НК клетките.Според мен много се преекспонират тези клетки, правят се извънредно много вливки, но това е лично мое мнение.

И аз като нея чувствам религията.Леле колко си приличаме!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #410 -: Януари 18, 2019, 18:50:24 pm »
Pavla , Magi 👏👏👏 благодаря за отговорите. А за религията аз съм на вашето мнение тук мога много да напиша ,но като цяло вярвам че ако има Господ то той/или това е във всичко около нас енергия която е там и всеки я усеща по собствен начин !!
Павла как си ти надявам се по добре 🤗❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #411 -: Януари 18, 2019, 19:19:39 pm »
Маги, нямам търпение да се запознаем!

Chocholinka, благодаря, че питаш. Никак не съм. На 6ти съм на скенер и ще се види как върви. Няма да ми се размине обаче. Това да е. Мен разни крака и кокали не могат да ме сплашат. Да минава това и да започваме сестричката на Симеон :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #412 -: Януари 18, 2019, 22:01:36 pm »
Pav-la, много точно изразяваш и моето мнение по въпроса с религията. Ти поне си си направила труда да изчетеш светите книги на монотеичните религии - евала, аз не можах. Учила съм разни неща свързани с различните религии и в общи линии всичко се свежда до едно - „бъди добър човек“. Интересно беше за сравнението - например всички имат легенда за потопа. За себе си установих, че съм агностик.
Но който вярва в нещо - нека го прави, спокойствието и увереността в успеха правят чудеса.

п.п. Павла, забравих - успех с крака и после със сестричката на Симеон!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #413 -: Януари 18, 2019, 22:16:22 pm »
Павла, след скенера ли ще се реши ще има ли операция?
И как не се познавате още, управителният съвет на "Зачатие" явно с право обсъждаше ДРЗ във Франция при теб :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #414 -: Януари 18, 2019, 22:51:02 pm »
 Агностицизъм е и моят начин на виждане към религията. Всичко изчетох на 15-16 години като бях. Корана го прочетох пак преди 2-3 години, защото все имах чувството, че глупости говорят с миролюбивата религия.
Пешек, много е интересна темата с религията.
Благодаря ти. Скоро ще се присъединя към групата, че годините си минават.

Тери, на живо не сме се виждали. Всичко да е наред на ДРЗ то ще дойдем. Мъжът ми е навит.
А 2020 ДРЗ Франция, звучи добре. Ще поканим лекаря, който е направил 3тото ин витро бебе тук и който е започнал първи замразяването на сперма. Ходя при него за второ мнение.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #415 -: Януари 19, 2019, 13:15:02 pm »
Глупости говорят, нали.
Мъча се да си спомня по какво учихме за различните религии, не беше по обща теория на правото (май). Като че ли беше по История на политическите и правни теории или нещо подобно. Помня, че предмета ми го водеше един експерт по арабизъм, който от както почнаха проблемите в Сирия е абониран по всички телевизии. Може и да разбира от това, все пак е учил там и жена му е сирийка, но откакто случайно го излових, че яко е преписвал от руски учебник, издавайки свой в Бг , който „задължително трябва да си купите, иначе няма да вземете изпита и допълнителна литература ще търсите на всеки друг език освен на руски.“ някак съвсем ми олекна в очите. Ама то у нас така се издават учебници - с преписване от чужди такива.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #416 -: Януари 19, 2019, 13:25:34 pm »
Pavla дано по бързо се оправиш ,че да идва сестричката .
Моя приятелка вчера ми каза че е бременна с второто ,а и при нея не ставаше пила в клостилбегит и бам на първия месец и си викам егатииии wtf 😔 ама нз и аз какво вече да си мисля .
Аз снощи говорих с др. Русев по тел. и ми каза че при тази мутация  която имам няма да стане с хапчета ,само с вливане . Посъветва ме ако излезнат отрицателни резултатите за уреаплазма др месец да се прибера 4/5 дни преди О. да ми направят една вливка която ще действа за 8седмици и да действаме . Ако настъпи бременност в 8гс още само една ще трябва да ми се направи и така . Каза ,че не е нищо страшно и че съм почти в норма ,имам леко увеличение на тези НК клетки което не е фатално и ,че ще стане .
Така ,че ще се чуя и с Тимева и ще видим и тя какво ще каже .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #417 -: Януари 19, 2019, 17:17:47 pm »
Пешек, не е миролюбива, особено в хадитите. Коранът е наръчник за живот, в който е описано всяко дребно нещо (как и кога да се яде, какво да се прави по време на менструация, но никъде не пише, че жените трябва да се правят на нинджи, а само, че не трябва да им се виждат гърдите и коленете, другото е тълкование на уахабитите и пазители на правата на човека към ООН Саудитска Арабия) и много от сурите и хадитите са свързани с убиване и с това, че жената е малко над кокошката, но доста под кравата. На български единствен д-р Цветан Теофанов има право да тълкува и превежда Корана. Даже има слухове, че е приел исляма, за да може да го прави. Иначе зависи кои са държавите- Сирия, Ливан, Тунис от части, Турция са светски държави. Ирак го унищожиха, Либия също (има една много интересна реч на Кадафи пред ООН), Мароко са най- необразованите мюсюлмани и 80% от атентатите в Европа са от мароканци. Където властва шериата- няма мир. Има дори изследване, че силно религиозните общества са с нисък коефициент на интелигентност. Ще се видим и ще го говорим :)


Chocholinka, ти си решаваш. Аз за себе си ти казах какво бих направила. Хем не са ти завишени, хем трябват 100% вливки.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #418 -: Януари 19, 2019, 17:20:09 pm »
Да мерси Павла щв видя и мойта докторка какво ще каже все пак и ще следвам нейните инструкции 🤗🤗🤗🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #419 -: Януари 20, 2019, 14:25:38 pm »
Днес имаме рожденичка. Нашата magi_st празнува една година по-близо до това да стане майка отново :* Да си много здрава, Маги и да ти е пълен апартамента с детски смях и котки.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света