0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #440 -: Януари 21, 2019, 12:06:07 pm »
Тери, подсказвам само, без да се меся в лечението ти - проверила ли си нивата на вит. Д? Понякога хиповитаминозата му е предпоставка за бактериална вагиноза.

Serenity, няма никаква логика в приема на аспирин през ден. По всички указания се препоръчва прием всеки ден, като е добре да се коментира и дозата. Натаспин е препарат, който още не е разрешен за бременни, имай едно наум.

Успех на всички, момичета! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #441 -: Януари 21, 2019, 12:17:54 pm »
Serenity, съжалявам много. Знам през какво минаваш. И това ще мине, и ще се случат нещата.
С цялото ми уважение към доц. Русев, за когото имах едно чудесно мнение от публикациите, които му бях чела из чужди списания- мисля, че има една- две схеми и ги прилага на всички. Убеждавам се след ежедневно попадане на момичета, които имат едно и също лечение от него и д-р Сигридов. Само те в света имат едни специални виждания. Великата тъпотия на НМХ и Аспирин през ден, вливанията, като НК клетките ги изследва веднага след аборт, забрана на прогестеронов препарат и тн. Посети проф. Паскалева или имаше едно име, което не ми идва сега. Хистероскопия ли ще правите? Ще се случи, не се отчайвай. Всеки неуспех казва по нещо, което те приближава към успеха.

Тери, дано да помогнат тези неща. Все пак биорезонансът не прави посявки. Дано да си ги поизбила с АБ и тези илачи да задържат нещата!

Мише, чудесно се развиват нещата. Дано да продължат така. Имам усещане за успешен опит и дори замразяване.

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #442 -: Януари 21, 2019, 12:25:21 pm »
Serenity, много съжалявам за това, през което минаваш. Поплачи си, събери се и с нови сили напред. Знам, че звучи лесно, мен 3-ти аборт би ме смазал, но както Тери беше написала единствения сигурен начин за неуспех е да се откажем. Много ми хареса това, Тери!
Серенити, сигурно си писала по- напред, но съм забравила. Ти с какви мутации беше?
Михаела, много успех на теб! Засега май добре звучи.
Тери, това лекарство звучи много позитивно  :D. Почини хубаво, ще се излекуваш съвсем скоро и после ще си прибереш бебоците.
Аз не ви се похвалих, че най сетне онзи ден ми дойде Ц. Нещо обаче са ми много разклатени нервите, от няма нищо се разтройвам много силно, супер нервна съм и постоянно тъжна. Замислям се за психолог, но пък аз много трудно си споделям чувствата и ме е страх, че целия ми " разговор" с психолога ще е един голям рев. Нещо голям страх ме е обзел да не се повтори случката. А още не съм бременна Хах, тогава не знам какъв страх ще  е и как ще се контролирам. Не знам какво ми става, бях много позитивен и спокоен човек... Уф.
Според мъжът ми форума ми влияе зле, защото ме кара да се фокусиран върху проблем, но не е прав. Не знам какво бих правила без вас!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #443 -: Януари 21, 2019, 12:32:52 pm »
HELIANTHUS, добро начало е цикълът! А на мъжа си кажи, че тогава трябва да те разсее. Има чудесни полети на чудесни цени- да те заведе до Канарите за 3-4 дена. Слънцето ще си свърши работата. Хем няма да си във форума, хем ще си прочистиш главата, а и сангрията не е лоша.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #444 -: Януари 21, 2019, 12:34:47 pm »
Не бях права, д-р Мели все още ми пише, въпреки всичко, което изпробвам :D :D :D
Благодаря ви много, д-р Мели, че пак се включвате да помагате. Изследвала съм витамин Д април месец (вече имах бактериите). Учудващо и за ендокринологът, беше в много добри стойности дори след зимата.
Днес ми пристигна Гинофит. Реших да отложа микробиологиите с една седмица, да възстановя малко флората с него.
Много си уважавам хомеопатката и в много кофти моменти ме е измъквала от  ситуации, когато АБ не помагаха. Но за първи път ще си позволя да не я послушам напълно. Иска да си спра витамин Б12-то. При все, че аз не го обработвам и преди ми беше на долна граница. Според него на замерванията показвало, че пречи да се изчистя от гъбички с него. В интернет пише съвсем обратното за витамините от група Б. Казах й, че няма да го спра. И да е права в моя частен случай, едни гъбички биха ми нанесли доста по-малко последствия за една евентуална бременност, отколкото дефицит на витамин Б.

Мише, суууупер звучи. Давай смело до забременяване :) Интересно ми е само по време на миналия ти опит високите дози на стимулация не е ли трябвало да стимулират развитието на много яйцеклетки, а не на няколко фоликула само.

Helianthus, и моят мъж така мислеше. Но веднъж му се разкрещях, че ако не е форума, щяхме да си правим опити вкъщи и изобщо да не откриваме проблема. Освен това му обясних, че тук има хора, които ме разбират как се чувствам. Просто жените минаваме през изследванията, ние не чакаме цикъла, мерим температури, преглеждат ни, бодат ни. И да седи с мен пред кабинета, не е същото. Повтаря си все: "Всичко ще е наред" и до там, една статия не прочете, че да даде идея какво да направим, за да не боксуваме на едно място. И така. Ако кажа на някого, че не мога от една Е.коли да се излекувам и получавам само: "Намери си друг лекар. Иди в София" отговорите на хора, които ми мислят доброто, но и те не знаят какво да кажат. Няма да ми кажат: "Изследвай си витамин Д" например.  За психолога виж на Слънчицето й се отрази добре и на мои познати, които ходят също. Но не забравяй, че силата да се възстановиш е само в теб. А и сега не трябва да се притесняваш. Намерихте проблема, отстранихте го. Имаш основание да смяташ следващия опит за съвсем различен от предишните два.

Аз лично смятам да последвам съветът на Павла и началото на март ще идем до Прага, Братислава и Виена. Ще дръпнем малко от спестяванията за къщата, но дали 1000 лв повече или по-малко, няма да ни построят цялата къща. Пък ще ни се отрази добре
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #445 -: Януари 21, 2019, 12:42:14 pm »
Тери, не съм д-р Мели, но за себе си ще си кажа, че макар да залиташ по странности (така да ги нарека), си такъв сладур, че няма как да спре човек да ти пише и отговаря :)

Моите съвети са основно за пиене и пътуване. Ще каже човек, че съм пияница, но нищо. Радвам се, че се следват препоръките ми :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #446 -: Януари 21, 2019, 12:57:16 pm »
Знам, че намерихме проблема и беше отстранен, ама а кажете ми... :D,  страх. Сега съм се хванала за пустия аспирин дето не мога да реша какво да го правя. И моя мъж само повтаря, че всичко щяло да е наред и само трябва да се успокоя, но и той нито е прочел нещо, нито си има идея.

Иначе, Павла, аз се вслушах в заръката ти за винце и последната седмица изпълнявам. Ще вземе сигурно и другото с пътуването да го направим. Онзи ден гледахме разни last minute оферти и има доста добри.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #447 -: Януари 21, 2019, 13:08:40 pm »
Мели Как така не е одобрен НатАспин-а за бременни? доц. Русев защо го изписва?  8O Аз все пак приемах аспирин всеки ден по препоръка на д-р Малинов.

Pav-la И аз започвам да имам съмнения относно еднаквите препоръки към всички на доц. Русев. Ще послушам съвета ти и ще запазя час за проф. Ива Паскалева (нали за същата става въпрос?). Иначе ми е много интересно и Стаменов какво мнение ще изкаже сругата седмица. Настроила съм се за дълго чакане пред кабинета, дано си заслужава.

HELIANTHUS И аз мислех, че ще ме смаже трети аборт, но човек открива необятните си възможности в такива ситуации. Не, че не бях смазана сутринта, но след като си поговорих с мама и с вас се чувствам в пъти по-добре и продължавам напред. Иначе имам следните мутации:
1. Хомозиготен генотип D/D а АСЕ - склонност към спонтанни аборти
2. MTFHR - неусвояване на фолиевата киселина
3. Носителство на апел 1298С в MTFHR гена  - при яйчникова стимулация може да е свързано с атипичен отговор - може би и това е причината за ЛУФ синдрома, който направих..
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #448 -: Януари 21, 2019, 13:14:47 pm »
Браво! И аз гледах last minute оферти, че тук времето е английско и ми се ще малко слънце, но не можем да пътуваме, защото малкият няма все още паспорт. На 16ти го водихме в посолството и сега чакаме да стане. А и с работата на мъжа ми няма как да стане сега, но си мечтая :)
Аз аспирин пиех от ден 0, но си беше инсеминация. Не знам. На теб какво ти казаха? Може би от О?!

Да, тя е. Не съм я посещавала. Просто съм чувала добри отзиви.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #449 -: Януари 21, 2019, 13:42:35 pm »
Здравей Serenity много съжалявам ,че минаваш през всичко това и искрен но се надявам и ти пожелавам следващия път да е успешен 🤗 не губи надежда . Виждам ,меси писала за вливания за НК клетките при нас също излезна това на лице ,че аз имам леко завишени и др. Русев също препоръчва вливания ,но никъде не мога да разбера дали в добре да се направят и увеличават шанса за естествено зачеване или ако решим да правим инвитро . При нас също се оказа че имаме  и сега ще правим контрола др седмица да видим дали сме се изчистили . Но до колкото разбирам това са нашите проблеми НК клетките и  която според докторите е причината за 2% морфология при мъжът ми . При вас има ли др неща или е само това с НК клетките ? Аз също не устоявам фолиевата киселина :/

Тери аз вярвам в тези неща и ако не др то поне самата идея за какво ги взимаш ти помага ,психическата нагласа е много важна . Стискам ти силно палци да успееш този път 🤗🤗

HELIANTHUS няма лошо да поговориш с психолог ,аз го правят през Skype преди и да ти кажа като усетя че ще ревна спирах камерата и хем си говорехме хем си поплаках  ,но много добре се чувствах след това . Опитай понякога наистина имаме нужда ,спри теб ще е важно защото като забременееш да бъдеш по положителна ,тези черни мисли ще ти действат зле . Моя мъж пък да ви кажа е супер начело в не взима много отношение по темата ,но каквото да му кажа че съм си писала с вас и винаги го взима под внимание . Добре ,че имам подкрепата му че иначе нз ако беше някое дърво ❤️
Мише много позитивна енергия и от мен имаш 🤗🤗🤗🤗🤗
Аз пък да ви кажа нали спрях цигарите и вчера така ми се пушеше бяхме с едни приятели на обяд и помолих за цигара моя мъж направи  ама си изпуших една и това там . И вечерта точно това му казах ,че ми писна да се съобразявам пия ли (аз алкохол не пия от 4г) ,пуша ли и какво ям писна ми от този здравословен начин на живот и в следващия момент като разбера ,че някоя е бременна дето виждаш ли не се съобразява с такива неща лошо ми става И си викам за к’во се лишавам а резултат няма . Близо 3г вече без резултат .
Чакам сега с нетърпение да се чия с Тимева утре да видим какво ще се прави .
Желая ви късмет на всички 🤗🤗🤗
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #450 -: Януари 21, 2019, 13:49:31 pm »
Chocholinka За сега при нас това се установи - леко завишени НК клетки и мъжът ми е с 3% морфология според последната спремограма. За вливанията на Интралипид - според мен няма какво толкова да се чудиш. Това дори не е лекарство в истинския смисъл на думата, ами соев продукт. Така че, дори и да не помогне, със сигурност няма да навреди. Дано при вас се повлияе добре.

А аз да питам, че този въпрос ме мъчи, особено след днешната среща с жената с 11 мисед, въпреки вливания на Интралипид, някой знае ли за случай на износено бебе при проблем с НК клетки и правене на тези вливки?
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #451 -: Януари 21, 2019, 13:56:21 pm »
Serenity ами като гледам сме същата история . Леко завишени НК клетки ,не усвояване на фолиевата киселина и морфология 2% , при нас само дето имаме и уреаплазма . Друго нищо само дето при мен до сега не е настъпвала бременност .... И мен ме интересува дали някой е успял да забременее естествено и износи бебе с тези вливания ? 🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #452 -: Януари 21, 2019, 15:03:30 pm »
Аз съм със завишени НК клетки, успях да забременея спонтанно и да износя без вливания.Но СГ на мъжът ми беше навремето с 16% морфология!Сега е с 3% морфология и сме с ИКСИ директно!И пак имам две биохимични бременности!Но не вярвам проблема да са НК клетките!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #453 -: Януари 21, 2019, 16:04:25 pm »
Мале, magi_st, това е голям спад в морфологията. Не знаех, че може толкова драстично да падне ако е била някога с такива стойности. То и не се знае как е била изследвана предната, че нали на мъжът ми в Плевен му е 10%, а в Малинов - 3%..

Иначе и аз имам спонтанно забременяване и износване без никакъв проблем, само че не знам дали тогава съм имала проблема с НК клетките. Имам и една колежка с високи НК. Имат 3 ин-витро неуспешни опита, после откриват проблема с клетките, последния опит с вливания и фраксипарин - успешен с 2 момиченца. Три години по-късно забременява спонтанно и разбира чак в 4 месец, защото е била с цветна бременност. Износва без никакви вливания и фракси. Айде някой да ми обясни!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #454 -: Януари 21, 2019, 16:18:25 pm »
 serenity, ако сте изследвали НК клетките след аборт (поне 3 месеца) е нормално да са с повишена активност. При Сhocholinka има инфекция. При мен също беше инфекция. След като реших проблема с нея и НК клетките се нормализираха. Наблюдавам едно презастраховане. Да има- НМХ, антиагрегант, интралипид, имуноглобулин и тн, и тн. Не знам. Аз за себе си бих направила биопсия и според нея бих решила какво да правя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #455 -: Януари 21, 2019, 16:53:07 pm »
Спада е за около 10 години, не веднага.Също така имаше Хидроцеле, което не оперира навреме и колкото и лекарите да ме убеждават, че не влияело много изглежда влияе.Изкара и варицела на дърти години, не знам дали има отношение.

А за НК клетките мненията са много противоречиви.Още на симпозиумите докторите не могат да се обединят около единно мнение как да се действа.Доц. Русев е много добър имунолог.прави много добри изследвания, но в БГ следва една схема за повечето си пациентки.Сигридов въобще няма да го обсъждам!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #456 -: Януари 21, 2019, 16:59:22 pm »
А някой ходил ли е при проф. Паскалева? Отзиви?
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #457 -: Януари 21, 2019, 17:05:37 pm »
Здравейте, момичета, не съм писала от няколко дни, но ви чета...

Serenity, много съжалявам, че трябва да преживееш тази мъка отново, но усещам, че вече си по-силна и знам, че ще се пребориш. Направила си всичко, което е било по силите ти, може би времето на Душичката да дойде при вас още не е дошло, но сте близо...Прегръщам те!

Тери, мисля, че почивката ще ти се отрази много добре ;) Добре си направила, че си отложила контролата със седмица, за да завъдиш полезна среда. Ще чакаме хубав резултат. А ходи ли пак при Ходжата?

Мише, резултатите ти от стимулацията изглеждат супер, ще стискаме палци за хубави ембриончета и най-хубавия успешен финал!


Чочолинка, дано сте изтрепали гадините, направете ДНК тест, за да сте сигурни и продължавайте напред с действията. Видях ти резултатите и насоките от Русев за имунологичните... Ти смяташ ли да правиш вливки и т.н.?

Аз да ви се "похваля", днес ходих по моя инициатива при Русев, и както очаквах ми пусна излседвания за НК-клетки, ембротоксини и ТЛА, ще са готови в петък... Според него, заради ПАИ 4G/4G, при бременност, може да се наложи и хепарин да се бие, но само ако имам мутация и в ACE i Factor 13, които още не съм пускала. Иначе можело и с Натаспин и аспирин... Предполагам, че ако ми излязат завишени НК-клетки, ще изпише вливки, но ми е много интересно, четох, че в клиниките в Турция изобщо не обръщат внимание на този вид имунология и успеваемостта пак е супер висока... А и моят репр. не ме е насочвал натам, може би иска първо да опитаме с 1, 2 инсета, и после ако се наложи - тежката артилерия... Другата седмица чакам Ц и ще видим как ще са хормоните, дали ще правим инсе...

Павла, благодаря ти, че си така отзивчива и винаги споделяш много полезен опит тук. Стискам палци скоро да се "върнеш в играта" и бързо да скриеш топката на всички ;)
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #458 -: Януари 21, 2019, 17:07:59 pm »
Момичета вдъхнахте ми надежди . Павла направо чакам резултатите от бактерията и ако са нормално никакво вливане ами взимам билети за една добра почивка на топло някъде само дето мислех за Мексико ама май все още има висок риск там от Зика вирус Та ще видим някъде др освен и почване с бебе правеното . Аз силно вярвам че само това ни пречи на нас .
Serenity виж и ти имаш пример с позната която е забременяла и износила бебета .
Аз тъкмо бях почнала да се филмирам с тези НК клетки 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #459 -: Януари 21, 2019, 17:13:29 pm »
Slance i Luna мисля да след отрицателни резултати за уреаплазма да опитаме месец два и чак тогава ако не стане да видим с тези вливания какво да правим . Чакам утре и да го обсъдя с Тимева и с чичо също