0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #460 -: Ноември 18, 2018, 11:50:35 am »
https://www.ridacom.com/news/view/67
Тери, тук има повече инфо за теста.
Хомеопатията си е точно вяра. Ако възпалението на тръбите с напиване или други подобни методи е установено, а и си пила АБ, нищо чудно, че псевдолечение е помогнало на псевдо възпаление.
Не съм сигурна, но май в Италия забраниха да се прилагат на деца разни модерни неща като веганство, суровоядство, антивакс и хомеопатия. В същата графа е.
На повече хора е навредила тази алтернативна "медицина".
Не знам защо на теб се спуснах да обяснявам, като ти си много примерен пациент, ама така се падна 🤗😉
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #461 -: Ноември 18, 2018, 11:52:12 am »
Тери качвам ти снимка от последната микробиология. Както Павла каза Фемофлор, но аз пускам Фемофлор плюс. Сам си ги носиш. До 4 двна стават ама може и по бързо.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #462 -: Ноември 18, 2018, 14:13:01 pm »
Megi mej, аз на този доцент не бих му вярвала.Съжалявам, че съм така остра, но дългото ми седене в сферата на стерилитета ме е научило едно.Лекари ако ще и професори, който не са специализирали в областта на репродуктивното здраве могат само да навредят.С опипване вече нищо, ама нищо не се доказва.Има кръвни тестове, снимки, ехографски прегледи пак със снимки на евентуалния проблем!Има спедиалисти за всичко!АГ-тата се кефят да оборват репродуктивните, защото онези ни скубели и се дразнят, че взимат повече пари от тях.Това го знам от опит.Отедлно, аз рядко вярвам на хора с титли.Практиката ми е показала, че рядко са свестни в областта си.Макар чичо ми да пише доцентура по хематология!
На мен с напипване не ми откриха възпаление на тръбата, не ме пратиха на време на специалист, щото гинеколожката реши да ме лекува с хапчета, а съм била направо за венозен АБ и операция още тогава.Дали е можела да се спаси тръбата не знам, факт цяло лято пих антибиотици и останах без тръба.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #463 -: Ноември 18, 2018, 14:51:54 pm »
Маги и аз по-скоро клоня към твоето мнение, просто исках да видя дали ще ми каже нещо рязлично и дали ще успее да помогне по някакъв начин докато си чакам часа. Не съм сигурна дали да му вярвам на 100% ама ме шашна вчера с тея тръби. Благодаря ти за мнението.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #464 -: Ноември 18, 2018, 17:06:57 pm »
Благодаря ви момичета, ще кандидатстваме сигурно.
Първо ще се свържа с тях, да питам дали имам шанс с клиника в чужбина.
По въпроса, който обсъждате, аз съм, за, традиционната медицина.
Но вярвам, че вярата в успеха, е половин успех ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #465 -: Ноември 18, 2018, 17:50:11 pm »
Jecy, тях е Маги :) Тя е от управителния съвет на Зачатие. Затова лично ти писа, за да ти каже да кандидатстваш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #466 -: Ноември 18, 2018, 21:52:56 pm »
😳 благодаря Тери, не знаех.
Благодаря Маги ❤️ Значи направо действам 🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #467 -: Ноември 18, 2018, 22:08:30 pm »
Честит първи сняг, момичета! Тук, в София вече побеля всичко!

Аз имам още 2 дни регулон, после до няколко дни трябва да ми дойде. Днес усетих на няколко пъти пробождане и леко свиване в яйчниците и малко като че ли по-силно в левия, където ми е задържания фоликул. Чудя се дали е възможно да се е спукал...

« Последна редакция: Ноември 18, 2018, 22:10:10 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #468 -: Ноември 19, 2018, 08:35:19 am »
Всичко е възможно.Дано се е спукал.Тук също е бяло и красиво.Зимата дойде.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #469 -: Ноември 19, 2018, 15:32:17 pm »
Честит ви първи сняг момичета ,така ми се иска и тук да вали 🙌😊.
Павла не се обиждам всеки си има мнение по въпроса с билките  ,аз никога не съм била запалена по бабините лечения или тези с алтернативната медицина ,НО факт че ми помагат доста .
Никога не съм взимала обаче лекарства и билки заедно . Доктора при който ходя не е случаен работи в клиника и си е доктор ,препоръчан ми беше от колежка и клиентка . Другото което е аз сама виждам разликата когато  ходя и когато не . По скоро моментите преди цикъл и когато ми дойде някаси  ги приемам по спокойно и си мисля ,че се дължи на сеаните . Той работи най-вече върху стреса ми и му имам пълно доверие . Относно  билките аз затова казах  ,че го пия само до средата на Ц.дори по скоро мах до 11/12ден ,но не и след Овулацията (при мен тя около 16/18 ден от Ц.) . След нея не примерен нищо ! Двете неща който пия са Dong Quai това е китайската Ангелика може да прочетете за нея
https://medpedia.framar.bg/ботаника/китайска-ангелика-донг-куай-женски-женшен

 и другата билка е Astragalus .
Докторите при които съм ходила са запознати ,че ги приемам и че ходя на акупунктура ,но никой нище не е казала . Даже доктора  тук в УК каза ,че е добре че посещавам място за акупунктура .
Благодаря все пак за съвета Павла ,нищо не правя на своя глава ❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #470 -: Ноември 19, 2018, 16:28:41 pm »
Чочолинка, ние с Павла пишем така, защото сме видели какво ли не в дългите си години пребиваване в този форум.Радвам се, че всичко е съгласувано с медицинско лице.

Днес голяма тишина тук  :(

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #471 -: Ноември 19, 2018, 16:47:30 pm »
Чувстваме се отпускарски вече и ни мързи.
Пък и като си нямаме сняг и какво да ни приповдигне.
За Слънчицето се сетих вчера. Тя си трае, ама май много скоро пак ще прави инсеминация. Че и стимулирана този път.
Слънцемое, а на теб как ти установиха възпаление на пикочните пътища. Цистит ли имаш? И още един въпрос свързан с резултатите ти. Имаш 83-100% лактобацили и другите гадинки из флората. Съответно при такова съотношение на бактерии и лактобацили не ги водят за проблем, макар да има от някои по 100 000 бройки, нали? Тоест микробното число има ли изобщо значение или основно значение има съотношението лактобацили:бактерии?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #472 -: Ноември 19, 2018, 17:01:54 pm »
Дам цистит... много тъпа работа ама..
Опитвам се и аз да я разгадая по някакъв начин, но поне в сравнение с първата тук няма цикламено, червено и т.н. заплашителен цвят хаха
Мисля че това което го пише най- в началото Control of sample intake, то е 10 на 5.0 и си мисля че по-малко от това число или до 5.5 не са проблем. Това всъщност е по малко от 1%. Поне гледам по графиката. Аз мисля че и първото изследване от тамси бях качила и там доста от нещата ми бяха на този 1% и беха с по тъмен цвят нанесени в графиката. Пък и те най-отгоре си пишат заключение. Пък и на мен уреаплазмата пак ми беше по малко от 1% по предишната микробиология, но беше отчетена че я има. Ти реши ли се да си пуснеш такава микробиология?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #473 -: Ноември 19, 2018, 17:07:51 pm »
Ще я пусна другата седмица, ако е възможно. Докторката ще ми взима микробиология в 9, при нас Геника отваря чак 14:00. Ако не е проблем пробава да си седи 5 часа, ще пусна. Надявам се да не е проблем. То нали е в хранителна среда.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #474 -: Ноември 19, 2018, 17:26:00 pm »
Споко на мен ми я взима вечер, слагам в хладилника, сутринта си я взимам в работата, пак я слагам в хладилника и като имам възможно си я нося. Така че няма да е проблем. Ама станно с това отваряне в 2 (чак проверих хаххаа) е ако трябва кръв на гладно да даваш,какво правиш?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #475 -: Ноември 19, 2018, 17:28:56 pm »
Те в Пловдив много неща не изследват. Хормони съм искала да пусна при тях и са ми казвали, че не изследват. Вероятно поради причината, която спомена. А Геника е препоръчвана лаборатория за микробиологични изследвания.
Не ми харесва само, че в този пакет не изследват реално бактериите, с които аз се боря. И се чудя има ли смисъл. Ешерихия коли няма, няма Клебсиела, а те най ме мъчат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #476 -: Ноември 19, 2018, 17:47:49 pm »
Тери,другато седмица понеделник или вторник по мои сметки ще е инсето.Пия летрозола и ще видим .В сряда съм на преглед,бих искала пак да имам овулация откъмто тръбата,ама както дойде.
Айде дано видиш една читава микробиология.Не може ли да занесеш една проба на друго място?То  тебе точно ешерихията и клебсиелата те касаят.Направо не знаех колко упорита е пустата ешерихия,мъжа ми веднъж чистил тоалетната и банята ,искал да ми помогне.Без ръкавици!Щях да го убия,такава лекция му дръпнах после.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #477 -: Ноември 19, 2018, 18:45:08 pm »
Тери, а ти урина пускала ли си? ПКК и СПР? Много често Клебсиела, ешерихия, ентеробактер се изолират при бактериурии, понякога и асимптомни.
Най- общо- микробното число показва сигнификантността  на инфекцията (около и над 10 на 5). Не означава, че по- малкото число е по- неболен. Колкото по- малко бактерии има, толкова по- лесно ще се избият колониите им.
Заради твоите Е. коли се разчетох по разни места и попаднах на едно изследване с маймуни, който заразяват с Е. коли (за вагинални инфекции говорим само). Старо е, от 1989, ама ми се видя интересно.  1/3 лекуват  със секрет от здрави маймуни (лактобактерии основно), 1/3 с пеницилинов антибиотик ( Амоксицилин) и 1/3 ги оставят без лечение, но веднъж на 2 дена им правят пълен вагинален тоалет (не е описан точно, но пише че няма използван препарат, което означава вагинален душ с доказано чиста вода). Точните резултати не си ги спомням, но тези с АБ се излекуваха най- бавно, защото се унищожаваше естествената флора, което водеше до ендогенни инфекции най- често.


Chocholinkа, Маги ти е казала точно защо правим тези забележки :)

Слънчице, стиснати палци!
Не му се карай на човека. Ще го откажеш да чисти. Нищо не е станало. Нали после си измива хубаво ръцете. Повече се разнасят с гъбички и подобни приспособления за чистене, а не от ръцете. За ръцете е по- вредно, че доста от препаратите са силни.

Късмет на всички!
« Последна редакция: Ноември 19, 2018, 18:51:09 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #478 -: Ноември 20, 2018, 00:35:49 am »
Pavla Magi оценявам съветите ви много и ви благодаря  !!! 🤗🤗🤗🤗
И по този въпрос ,кажете като от към цена къде да пусна имунологичните изследвания ,при Щерев не мога да видя цена никъде ? В Малинов ще пуснем Кариотипите ,защото са по евтини ,и се чудя дали направо там да не пуснем имун. Ще ги признаят ли в Щерев ? Ще пуснем пак спермограма ,но гледам ,че цените са много различни ,а на нас май ни трябва само с разширена морфология по Крюгер или каква точно трябва да се пусне ?
хистероскопия  няма да правя на този етап ,просто няма да имам време ,но ако се сещате още нещо което можем да пуснем ще се радвам да споделете ?Искам да пуснем всичко което трябва за да не се налага да се прибираме през две седмици . Мислех си ,това генетично изследване какво точно представлява ,тест  за съвместимост или нещо съвсем друго гледат с него , и ако не е за съвместимост да пуснем ли и един такъв тест как мислите ? 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #479 -: Ноември 20, 2018, 08:28:29 am »
Чочолинка, чичо ти работи в националната генетична лаборатория пусни там Кариотип и тромбофилии, от там изследванията ги признават навсякъде, а и цените са най-поносими.Имай в предвид, че всички лаборатории си носят генетичните изследвания там в НГЛ!Може би само Геника си ги правят сами, но не съм сигурна.
За имунологичните, би трябвало да ти ги признаят.