0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #820 -: Юли 15, 2018, 13:44:58 pm »
Слънчице, лежане 5 часа? Това ми се струва невъзможно :( Аз не го спазвам това правило, а на всичкото отгоре имам и "силно обърната матка назад", което уж не е проблем за забременяване, но надали спомага за постигане на заветната цел...  :pleasantry:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #821 -: Юли 15, 2018, 14:35:05 pm »
Маги, омегата на всички марки, които знам, е в меки жълти капсули. Мисля, че е мастноразтворима и се приема с храната. Различните видове се различават по съотношението между EPA и DHA. Също така може да е от различни източници-сьомга, калмари и/или зехтин.
Аз съм пила преди и комбинация между 3те, но ми излиза по-скъпо.
Знам, че за сърцето, мозъка, костите и очите е много добре да се пие.
И астаксантина е добре да се пие в комбинация с омегата-антиоксидант - като чета опаковката, съдържа екстракт от боровинки.
« Последна редакция: Юли 15, 2018, 14:44:46 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #822 -: Юли 15, 2018, 15:10:52 pm »
Хана,чела съм на едно място ,после тук Тери писа ,че нейната лекарка й казала за 5 часовото лежане.Нали хоризонталтото положение подпомага на спермитата да осъществят заветната среща с яйцеклетката.При объртата матка на моя позната й препоръчаха ,както тя се изразява-колянно-лакътната поза.
През ноща да,правим каквото правим и заспивам.През деня не мога да лежа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #823 -: Юли 15, 2018, 15:20:09 pm »
Пеше, Цитронещо си е Цитротит, тръгнало е нагоре ЛХ и за да го свалят.Сигурна ли че мускулно ще и го бият?Той се бие подкожно!

Вместо Прегнил бият Овитрел, той също може да е подкожен с писалка.Много лесно се процедира с него.

Значи аз едва преглъщам червените хапчета на Нурофен като ме боли главата.Престъргват ми в гърлото и ми се повдига.Бях взела Омега 3 на Допелхерц и ги подарих.Не можах и една да глътна.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #824 -: Юли 15, 2018, 15:57:00 pm »
Маги, в интернет излиза и  и Рибено масло в течно състояние, но цената ми се стори безумна. Открих също Омега 3 за деца на Джеймисън. Цената е по-поносима и представляват желирани бонбони. https://remedium.bg/omega3/jamieson-omega3-kids-gummies.html

Аз си го самопредписах, защото четох, че подобрява качество на яйцеклетките. Пък това е единственото изследване, което не можем да направим. Пък и щом Павла го пие, продължавам.
Павла, казваш "пиех Б12", за определен период ли ти беше предписан? По принцип се чудех дали да не си продължа витамините като свърши срокът от 2 месеца, нооо сега ще имам повод да се видя с ендокринологът другата седмица и ще го питам. Високото ТСХ хич не ме учуди. И миналия път като беше 3.8 усещах едно сърцебиене, което имам и сега.
Иначе да, 5 часа се лежи. Както каза Слънчицето: "Лягам и се правя на умряла". Затова може да се случи само при секс вечер. Аз бях с предполагаема обърната матка и съм чела, че се прави секс с коремът надолу и възглавница под корема. Ама то може ли все така да се прави. Толкова жени има с обърнати маткии какво ли още не, които забременяват, та някъде другаде е проблемът.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #825 -: Юли 15, 2018, 20:18:23 pm »
От личен опит ще кажа, че, ако има да става, ще стане и без да лежиш толкова време  :).
Да ви попитам- секс в 10 сутринта в неделя и спермограма- в четвъртък добре ли е? Неделята как я броим?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #826 -: Юли 15, 2018, 20:41:50 pm »
Добре е, ако е сутринта спермограмата в четвъртък са си точно 4 дена. Спермограми на 2-3 ден се препоръчват на мъже с много добра бройка, но и с доказана много зле подвижност.
Току що ми разтопиха сърцето. Мишо има сестра в Англия с две момиченца. Като се женихме с него му казах, че най-хубавото му качество е, че е вуйчо и заради това аз станах леля. Голямата е на 5 и преди 1 година й пратих кукла. И днес майка й ми пише: "Габриела още пази куклата, която й беше пратила миналото лято, въпреки че едната ръка й я няма и краката й падат непрекъснато. Като я питам защо не я хвърли, каза че чака леля Теди да й прати нова".
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #827 -: Юли 15, 2018, 21:03:05 pm »
Писах и се прецака нещо. Няма да пиша пак на дълго, но пия витамините по разни схеми. Сега почивам, Тери, затова написах "пиех". Вид Д- 2 амп, след 15 дена 1, после на всеки 3 месеца по 1. Преди бременността- на хапчета и на капки 2 седмици пия, една почивам.
Вит Б 12 - 2месеца по хапче, 3 седмици почивка, после 1 месец по половин и 2 седмици почивка.
Аз си бях в хиповитаминоза. За мен само с хапчета може да се оправи. Храната не може да донесе достатъчно. 1 ябълка преди 100г се равнява на 7 кг сега. Храната може да помогне, но не и да компенсира големи липси.

3-4 дена за СГ е оптимално въздържание според мен.

Маги, ще ти е трудно да ги пиеш на хапчета щом ти е трудно с Нурофен.

Също ви се бях оплакала от отношението на западняци към бременни и леко счупени хора (тук вече не се казва жени :lol: , но друг път :)

Късмет на всички!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #828 -: Юли 15, 2018, 21:08:51 pm »
Момичета, аз също си помислих за хиперстимулация - 18 фоликула и оплакване от подут корем ... какво да е. Но реших да ѝ го спестя, че момата яко се панира.
Маги, знам, че за някои хора е трудно да преглъщат хапчета, опитай да намериш начин, или потърси рибено масло в течна форма. Подозирам, че е гадно на вкус, ама то какво ли не си изпила и изтърпяла до сега, то това ли ще те уплаши. :P
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #829 -: Юли 16, 2018, 08:22:42 am »
Хормоните ми са се побъркали. ЛХ е 12.85 при горна граница 12.6. чакам си някой да ме консултира в клиниката. Чудя се дали може да е Клостилбегит, който пих май месец. Последния цикъл се чувствах пак като в стимулация: подут корем, ужасно болезнени яйчници и големи гърди. Досега винаги Лх ми е бил наред.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #830 -: Юли 16, 2018, 08:38:00 am »
Тери, ЛХ го пусна преди да започнеш противозачатъчните нали?

Може да е от високото ТСХ, то много влияе на половите, да си знаеш.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #831 -: Юли 16, 2018, 08:40:52 am »
Да, преди противозачатъчните е. Четох, че и пролактинът много влияе на ЛХ, а моят е на горна граница. В клиниката е ужас. Извадиха столове от кабинетите. Чакам друг лекар да ме приеме. После 4 часа работа и след това ендокринолог за мен и кардиолог за кучето 😁
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #832 -: Юли 16, 2018, 09:06:19 am »
Тери, да и от Пролактина може да е.Защо не вземеш нещо за тоя пролактин.Мен ме притеснява така на горната граница.Той възпрепятства имплантацията да знаеш.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #833 -: Юли 16, 2018, 11:48:37 am »
Ще ходя днес и дано се вредя при ендокринологът. Пуснах днес ТСХ пак е над 3. Но е с 0.2 по-малко. Поне не се качва. Вкараха ме при един млад доктор днес и той започна да ми говори за съотношението на ЛХ:ФСХ, че е много високо ЛХ, че ще трябва да пия ПОНЕ още един месец противозачатъчни. ТСХ-то не било чак толкова високо. Казах му да ида не ендокринолог, той каза, че чак за ендокринолог може би не съм. Да съм отишла при Петрова тя да ми каже какво да правя. Ами да де, аз нали затова дойдох в клиниката и ми казаха, че не мога да мина през Петрова. Тръгнах си аз и изкарах невероятен късмет да срещна Петрова в коридора и тя сама ме спря да ме пита защо съм там. Каза ми, че ЛХ изобщо не й пука колко е, защото съм на противозачатъчни и те ще ми контролират хормоните. Само ТСХ иска да бутна до 2.2 и да отивам на ендокринолог. Ама не ми каза май за отлагане. Каза, че до трансфер трябва да го бутна, не било проблем за другата част.  Абе съвсем различно от младия доктор ми каза. Супер късмет си беше. Ако ме бяха записали да чакам ред при нея щях да мина към 12 часа при наплива от хора днес, а аз така минах първа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #834 -: Юли 16, 2018, 11:57:16 am »
Да и за така мисля.Противозачатъчните ще ти регулират хормоните.Говори с ендокринолога да ти изпише доза хормон, най-ниската е 25 мкрг.След 2 седмици пусни пак хормон и така докато го вкараш в час.Преди трансфер пак го пусни.Следете и пролактина.

Аз вече се чувствам по-добре с новата доза, душенето и сърцебиенето намаляха значително.Пак се появяват, но не с такава честота.Другия понеделник ще пускам контрола.

И цикъла още го няма.С Моника вчера такъв крос направих, че днес ме болят бедрата от зад.Направо се разбих от тичане след едно колоездещо дете  :lol:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #835 -: Юли 16, 2018, 12:10:49 pm »
Е купи й значи колело. Стискам палци да ти идва вече, че и ти си в голямото очакване. Някога какви отвари варях за цикъл. Чай от люспи на кромид и идваше даже със седмица по-рано. Кой знае какви поразии съм си правила така.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #836 -: Юли 16, 2018, 14:36:30 pm »
Тери, да те питам как така си имала съмнения за обърната матка? Тя не се ли вижда с просто око при гинекологичен преглед? Иначе за позите и аз съм чела, гледам в най-подходящите дни да практикуваме препоръчаните пози. Стискам палци бързо да смъкнеш ТСХто osi_9
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #837 -: Юли 16, 2018, 14:41:19 pm »
Тери, ако почнеш хормон за тсх-то, ще ти го свали. Аз от 3,7, за да го сваля до около 1, ми даде доза някои дни х 25мкрг  и  другите х 50мкрг. Късмет си е да срещнеш докторката така. Както Маги каза, а също и ендокриноложката ми, задължително преди трансфер трябва да се пусне пак тсх.

Маги добре си потренирала, с движението, по-бързо трябва да ти дойде.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #838 -: Юли 16, 2018, 15:14:37 pm »
Хана, знам ли. 2ма лекари са ми казвали обърната матка 3ма казват, че няма такова нещо. Вярвам на последните, защото са репродуктивни специалисти.
Понастоящем АМХ ми се е вдигнало от 2 на 2.3. доволна съм.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #839 -: Юли 16, 2018, 16:35:48 pm »
Браво за АМХ Тери. Аз почнах да пия по 10 капки вигантол(вит. Д) на седмица. Надявам се да ми се е качил малко АМХ, въпреки че казват че не се качва. Но като ми дойде след золадекса, ще се пробвам и аз да видя дали има промяна. На мен ми е под1
Един миг обич може и ще направи света съвършен.