0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #40 -: Май 01, 2018, 14:09:15 pm »
Момичета да ви се похваля, много съм щастлива, от 3 май започвам работа в една яслена група! 😍😍😍
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #41 -: Май 01, 2018, 15:28:24 pm »
Честито, Еличка! Ще си гушкаш дечица на воля. :)
Маги, нямам Хашимото и инсулинова резистентност, но имах завишено TSH, което с еутирокс поддържам в норма. Може да има връзка с НКК, няма да правя трансфер, само вливане преди овулация, при положителен тест също трябва и в 8-9 гест.седмица живот и здраве. Иначе чета в темата за генетични изследвания, а и не само там. Това е ново за мен и искам да се информирам.
« Последна редакция: Май 01, 2018, 15:30:46 pm от Kukapetal »
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #42 -: Май 01, 2018, 16:01:11 pm »
Точице, много стиснати палци и от мен!
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #43 -: Май 01, 2018, 20:34:54 pm »
Точице, какво стана.. обадиха ли се ембриолозите?
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #44 -: Май 01, 2018, 21:58:07 pm »
И аз не смея да питам, но те мисля цял ден и стискам палците.
Ели, браво. Много хубава работа е това. Особено, когато тялото ти иска да се грижи вече за деца. Аз съм си мислила, че ако не харесвах толкова много работата си, щях да стана госпожа в детска градина (или репродуктивен специалист, ама за това е късно :D). Две мои приятелки са госпожи. Едната цял живот си е мечтала да е учителка в детска градина и да се грижи за много деца. Ето защо Господ я благослови с едно дете и сега когато поискаха и второ, чака и трето :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #45 -: Май 01, 2018, 22:13:37 pm »
Аз ще съм акушерка в ясла ще се занимавам със сладурковци до 3г възраст :D
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #46 -: Май 01, 2018, 22:18:56 pm »
Еличка, щом си акушерка, значи си минала стажовете и знаеш, че е ужасно изморително, често ще боледуваш в началото и ако групите са големи ще ти е доста трудно. Дано родителите са разбрани.
Пожелавам ти лека работа и децата да ти се радват много, а скоро да излезеш и по майчинство :)
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #47 -: Май 02, 2018, 07:51:19 am »
Много сте мили как ме мислите.  Честно казано се поуспокоих малко, мисля си, че ако е писано да ми се случи чудо, ще ми се случи. Ей така на пук на всичко...
Обадиха ми се вчера от клиниката. Две от две оплодени малки калинки.  :) Рано било да се каже обаче  как ще се развиват, чакам днес да видим ще имаме ли трансфер или не за утре и на колко броя.
Не съм ви казала, че на пункцията с мен имаше още две жени. Много по-големи от мен... но не на възраст....
Едната беше донор на сестра си.Даряваше яйцеклетки от единствения си яйчник.   Забога .... Колко голямо сърце трябва да имаш, за да направиш това? Да дариш частица от себе си, за да може сестра ти да изпита най-голямото щастие. С колко любов и всеотдайност трябва да си изпълнен? Просто останах безмълвна ...
В същия ден  пък на второто  момиче майка му била приета за операция. Диагнозата - рак. Трябвало да последва спешна операция. Въпросът е : Колко силен трябва да си в такава ситуация? За кого да мислиш по-напред- за себе си ли, за болната си майка ли?  Как се справяш с цялата ситуация?

Аз мрънкам за това че имаме само две яйцеклетки... а не трябва. Поглеждайки тези две жени чувствам, че съм с най-малкия проблем.

Еличка, поздравления. Ще имаш най-страхотната работа.
От ден на ден се убеждавам, че именно само децата правят света по-добър.
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #48 -: Май 02, 2018, 08:20:02 am »
Браво момиче. Дано продължават да се развиват твоите калинки с много точици. Правя каквото правя и за теб се сещам все. Всичко ще се нареди. Единственото ни оръжие в тази борба е надеждата. Затова трябва винаги да я носим в себе си при всеки връх и падение.
Преди 2-3 години се запознах с едно момиче. На 19 диагностицирана с рак. На 23 в ремисия, но яйчниците трайно увредени. Една моя колежка я познаваше и искаше да й съберем парички в офиса. Не събрахме много, 300 лв сигурно. Държавата не й отпускаше опити инвитро, заради нуждата от донор и увредените от химеотерапия яйчници. Тя е нямала възможност да вземе кредит, защото все още изплащаше кредит заради лечението. И така с нашите 300 лв и с още от някой 300 лв и още.. капка по капка вир става. Сестра й беше станала донор. За щастие тя забременя от първия опит инвитро. И още в първия месец писа на моята колежка да й благодари за тези 300 лв и че сме помогнали за нейната мечта. Казваш си 300 лв какво са, но понякога точно те ти връщат надеждата. Че има някой да ти помогне, някой, който вярва че ще ти се случи. И се изправяш. Вярата и надеждата ни движат напред и чудесата стават.
Палците не ги пускам изобщо. И на Хриси, чакаме и от нея хубави вести.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #49 -: Май 02, 2018, 08:31:04 am »
Хрисито да напредва, чакаме от нея отлични резултати. Не като моите двойки тука....
Макар че това е най-хубавата двойка, която съм получавала през живота си и се надявам двойка да си остане  още 9 месеца :D
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #50 -: Май 02, 2018, 08:37:03 am »
Точица и от мен стиснати палчета :) всичко ще е наред, само мисли положително.
Кукапетъл пак една стъпчица напред, дано това е същинския проблем и след тези вливания видиш тези 2 чертички :) дръж ни в течение и ще стискаме силно палци с хубави резултати съвсем скоро.
Тери при теб как са нещата?
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #51 -: Май 02, 2018, 08:47:26 am »
Слънцемое, тъкмо за теб се сетих днес, че се загуби напоследък. Добре ти действа кучето явно :)
При мен нещата са все същите. Чакам си 14 май да ходя при д-р Петрова и да я уговарям за инсеминации. В понеделник като видях драстично спаднало ТСХ и се обнадеждих. Днес съм на ендокринолог да видим какво ще каже. Какво стана при вас, мъжа ти прави ли контролната спермограма да се види как се отразява лечението.
Тази нощ заминаваме на екскурзия до Белгия и ще се отбием до Франция. Глутеновите вафли ще пропусна, но от шоколад и бира никой не е казал да се пазя <3
« Последна редакция: Май 02, 2018, 08:50:19 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #52 -: Май 02, 2018, 09:00:54 am »
Ама и аз за твоя ендокринолог се бях присетила, че не видях да си писала че си ходила, след като отложихте часа. Да пишеш после и дано всичко е ок. Кучето расте, дивее, изяде ми половината цветя и така. Общо взето само с него се занимаваме. Приятна почивка ти пожелавам, дано си прекарате страхотно.
Мъжа ми днес започва 4 месец хапчета, така че началото на другия е първа писта за контролната С. Аз съм в очакване и трепет тези дни, пък ако ми дойде поне ще си пийна за годишнината от сватбата ни :)
Ще може ли да ме светнете, какви са тези генетични изследвания които си пускате и ти и Кукапетъл, че там вече ми е мъгла? Благодаря предварително!
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #53 -: Май 02, 2018, 09:35:20 am »
Ами да ти кажа то няма откъде сама ти да си измислиш да се изследваш.
Аз имам 5 листа със стъпки, които докторът ми е препоръчал да направя. Последната беше списък с генетични изследвания. Взима се кръв и се проверява за аномалии в ДНК-то. Основно се гледа за риск от тромбофилии. Но се получава и информация при стимулация как ще ти реагират яйчниците (за едно инвитро например си е доста полезно да се знае), на мен ми излезе, че имам нисък Вит Б, защото генетично съм предразположена към затруднена обработка и т.н. Те са доста отделни неща, които едно по едно могат да се изследват, но ги предлагаха и като пакет. Целият пакет ми струваше 350 лв. Понеже  е по-скъпо изследване докторът го е оставил за последно, ако всичко друго ми е наред и все пак не става...
Но тези НК клетки мисля, че имунологични изследвания. Мисля, че не влизат в генетичния пакет. Днес ще питам докторът и ако не влизат ще изследвам и тях. Да знам, че всичко е проверено и може спокойно да започваме. Иначе си е губене на време.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #54 -: Май 02, 2018, 09:44:24 am »
Ахам мерси Тери :)
Аз ще записвам час за другия месец началото, и след С ще има сериозен разговор какво да правим оттук натам. :)
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #55 -: Май 02, 2018, 11:53:38 am »
Слънцемое, всичките изследвания ми ги назначи имунолог и ендокринолог доц.Русев, всичко ми струва 550 лв - NKK пакет (130 лв), ДНК анализ за предразположение към тромбоза (160 лв), вит. Б12 и вит. Д, поиска ми и ТАТ и МАТ, но аз пия еутирокс и затова беше важно. В Щерев никой не ми спомена нищо за тези изследвания, искаха направо сега да правим инсеминация и ако не стане, тогава инвитро да правим. Аз си направих изводите за тях и спирам посещения в тази клиника. Вече знам, че трябва да пия аспирин протект, защото съм склонна към тромби, понижени са ми нивата на тези витамини, към долна граница и сега ще пия и вит Д и Б12, било важно преди забременяване да се вдигнат. Може повечето от вас да са наясно, но аз не бях и се радвам, че някой ми обърна внимание.
Загубих много време и пари, на 36 години съм и наистина нямах идея за тези NK клетки, защо в началото не всички лекари дават списък като д-р Даскалов или доц. Русев и да кажат - това и това трябва да се провери, след това да бързат с инсиминации и инвитро, трети месец моята лекарка в Щерев искаше да ми следи овулацията и всеки път ми казва, че всичко е наред, взима си по 40 лв за вагинален преглед, резултати нулеви и тя пак ми вика, ще идваш ли пак за проследяване или направо инсиминация, ами как да не съм разстроена... Печалбари!
« Последна редакция: Май 02, 2018, 11:55:52 am от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #56 -: Май 02, 2018, 12:10:03 pm »
Много точно го каза. Преди да запиша час при д-р Даскалов потърсих за него мнения в интернет. И се жалваха хората, че много изследвания назначавал и било много скъпо. Ами да, стерилитетът е скъп и тези пари той не си ги слага в джоба, няма собствена лаборатория. Многото пари, които веднъж се дават могат да спестят много други пари в бъдеще, а да не говорим за времето и надеждите. Радвам се, че най-сетне си намерила правилното място за теб. Май каза, че сега си в Малинов. виж им риалитито, много е полезно за хора, които се лутат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #57 -: Май 02, 2018, 12:13:19 pm »
Кукапетел, за съжаление всички минаваме през тези моменти!И на нас сега ни поискаха допълнителни изследвания при него, защото аз май вече освен генетични нямам какво да изследвам, и добре че ги направихме.Излезе както ви казах добра ДНК фрагментация в смисъл нисък е риска, но много лоша морфология  :? Оплождането със сигурност ще е ИКСИ.

Аз пия противозачатъчни и съм като звяр!Мога да изям целия хладилник още със ставането от леглото :lol: Не обичам плодове, та сега обмислям да си купя краставици и да ръпам като луда краставици от сутрин до вечер, поне от тях не се пълнее.Щото от тия хапчета ще се търкалям накрая.А като знам че и стимулация ме чака  8O

Точица
, не съм пуснала палците, няма да ги пускам още 2 седмици до положителен тест!

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #58 -: Май 02, 2018, 12:16:04 pm »
Разбирам ви напълно, но НК клетките и генетичните не са от задължителните изследвания. Не е като хормоните. Аз съм също като вас- искам всичко и то веднага, за да знам. НК клетките на много места са дори отхвърлени като фактор. Те също варират много. При първо мое изследване на НК бяга 2 пъти над норма, след 2-3 месеца бяха по средата на нормалното. Имала съм инфекция, която съм преодоляла. На много места дават Аспирин профилактично, а и той дори и да не помогне, няма да навреди. За витамините съм съгласна. Нормално е доц. Русев да изследва такива неща. Като отидеш при имунолог ще ти пусне такива изследвания, не за плътност на костите. Не сравнявайте толкова подходи и изследвания. Аз също искам всички бази да са покрити, но това и с всички изследвания на света пак не е възможно.
Сам да добавя, че аз съм на принципа- По- добре едно "излишно" изследване, отколкото едно изпуснато.
Момичета, не го казвам, за да се заяждам. Извинявам се ако засегна някого :)
Късмет на всички!
Не съм пускала палците, Точица :)
« Последна редакция: Май 02, 2018, 12:19:06 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #59 -: Май 02, 2018, 12:23:59 pm »
Така е, Тери! Дори бях решила да пътувам до Пловдив, там съм учила и да посетя д-р Даскалов, но добре, че открих доц.Русев и ми даде надежда.
Павла, разбирам, че не са задължителни тези изследвания, но как да очаквам, че ще е успешно инвитрото, като организма ми убива чужди тела. Могат поне да ги препоръчат, аз ще преценя дали да ги направя. За витамините го казах като съвет към тези, които не са си ги проверили. Не като упрек към гинеколожката ми. Наясно съм, че са различни лекари. ;)
Маги и Точица, стискам ви палци да ни зарадвате скоро с добри новини, както и Христинчето!
« Последна редакция: Май 02, 2018, 12:29:35 pm от Kukapetal »