0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #640 -: Януари 21, 2018, 20:08:42 pm »
Маги, честит Рожден ден на патерици! Бъди много здрава, обичана, усмихната и дано скоро да гушнеш мечтата си! 🎂 🎁 🎉
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #641 -: Януари 21, 2018, 20:43:38 pm »
Hristinchet0, хайде пък нека да не ти идва и да ходите до София по други поводи.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
petqst, гледам те из темата за готвене. Кога успя и толкова  манджи да забъркаш в този важен месец?
Аз утре пак съм на преглед. Сумарно за последните 10 дена докторът ме видя повече пъти гола от мъжа ми :D :D :D Ще си занеса снимките от предишния лекар, за да каже докторът дали тези кисти на ЖТ са същите като ЛУФ, който имам този месец. Ако от една снимка на месец може да се правят такива изводи изобщо.
Слънцемое, вие не сте ли тази седмица на уролог?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #642 -: Януари 21, 2018, 20:51:33 pm »
Тери, със сигурност е момиченце бебето, вече поне 5 доктора го потвърдиха.
Колкото до психологическата нагласа, май тя е главната ръководна функция в живота на хората и като че ли от нея зависи всичко...

Само ще ви помоля, стискайте палци, че утре ми е обременяването с глюкоза сутринта, да се види дали и тази бременност съм развила гестационен диабет, който в моя случай е сочен за главен виновник за развоя на предната бременност. Миналата бременност много зле ми понесе гадното обременяване, имах чувството, че ще умра направо, дано този път не е така.
И да попитам, понеже пия 25мг елтироксин, ако има сред вас такива дето са правили обременяване, а пият и този хормон, как се процедира със сутрешния му прием, преди обременяването ако го изпия може ли да е проблем или да го изпия след последното взимане на кръв?
А, какво се случва, ако се пропусне дневен прием на този хормон? Също ли е толкова кофти за организма като да пропуснеш дневен прием на някой препарат на половите хормони?
« Последна редакция: Януари 21, 2018, 20:54:01 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #643 -: Януари 22, 2018, 08:38:04 am »
Хей момичета Здравейте! :) Ние с мъжа бяха 2 дена на почивка и не мога да сваря от вчера да прочета всичко написано :) но го прочетох
Магиии Честит Рожден Ден на патерица :happy_birthday_1: :ballons: Пожелавам ти най-вече ти и всичките ти близки да сте здрави и дано в най-скоро време има  :bfp:
Тери тази седмица към края :) чакам с нетърпение да видим какво ще каже и дано да има ефект :)
Вистал стискаме палци всичко да е наред :) пиши ни с теб смее
Христинчето  дано не ти дойде и да ни зарадваш :)
Кукапетъл съжалявам че  ти е дошло... този доктор какъв специалист е за да те ориентираме :)
Павлаа не се притеснявай :) то не е задължително все да ти е лошо и да ти се гади :) просто на това се казва лека бременност :)
Усмихнат ден и лека седмица желая на всички ви :*
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #644 -: Януари 22, 2018, 08:38:39 am »
Стискаме палци Vistal и чакаме да пишеш
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #645 -: Януари 22, 2018, 08:49:39 am »
Vistal, днес всички стискаме палци.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: И все пак, ако хванете диабет, чела съм, че може да се контролира с лекарства. Разбирам страха ти, може би би била безрасъдно смела, ако нямаше такъв. Но да не дава Господ (чукам на дърво), дори да има проблем, това далеч не означава, че резултатът ще бъде като предишния път. Сега знаета за опасността и предполагам, че всяка предпирета стъпка, ще бъде по-внимателно обмислена, а и ти самата ще бъдеш следена по-внимателно. Дано всичко е наред и изобщо да не ти се налага да мислиш за тези неща.
Слънцемое, разбирам те за нетърпението. Даже доста време чакате за уролог. За толкова време мъжа ми беше минал 3ма уролози. Че жена му е оперирана от търпение.
И аз така сега нямам търпение всичко да минава: цветна снимка и контролна спермограма и да решаваме какво ще правим. Тази нощ насън сигурно 3 цветни снимки ми направиха. Само това сънувам, пък уж се опитвам да не мисля толкова. Каквото мислих - мислих. Реших, че възможно най-скоро ще подам документи за фонда (това ще рече след 3ти месец с ЛУФ или след кофти ЦС, или кофти спермограма. Или комбинация между 3те). Междувременно ще направим едно самофинансирано инвитро. Както написах, оперирана съм от търпение. Не мога така да чакам 9 месеца в бездействие. А най-добрият вариант би бил, ако тръбите. Тогава ще предложа на докторът да пробваме да пукаме фоликулите с Прегнил и ако успеем директно инсеминация. Но не съм много обнадеждена за Прегнила, защото това е хормон. А моите хормони се наред. Предполагам, че при мен проблемът идва от възпаленията на десния яйчник и затова фоликулите ми са със задебелени ципи.
И да завърша с една мисъл, която прочетох вчера. Една приятелка ми подари книгата "Разговори с Бога". Когато ми е тежко си чета по някоя страница. В нея се задава въпрос: "Господи, защо ни наказваш с лошите случки в живота ни?", а отговорът беше: "Това дали са лоши зависи от вас. Зависи от това как вие възприемате и мислите за събитието. Ако вие решите, че то е страшно и си позволите да страдате заради него и да се измъчвате, то вие ще го приемете като наказание. Но ако решите да не му обръщате внимание и да продължите напред, то тогава няма да го приемате като нещо страшно". Което наистина е така. Както обичам да повтарям често. Всяка от нас е имала много хубав живот (надявам се), преди да започне с опитите за дете. Реално този живот не се е променил и тогава сме били без деца. Просто сега се фокусираме върху невъзможността на това да имам тук и сега дете. И мислим за това  като нещо лошо, и страдаме. А ако ние самите го приемем по-леко, целият период би бил доста по-лек и приятен. (Много се отплеснах, но по цял ден пиша код и с компютъра не можем много да водим пълноценен разговор).
« Последна редакция: Януари 22, 2018, 09:01:04 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #646 -: Януари 22, 2018, 09:37:31 am »
Добро утро :) Благодаря на всички за пожеланията да ви се връщат.

Вистал
, мислим те!

Слънцемое
, браво за почивката, всеки има нужда да се откъсне за малко от ежедневието, това много презарежда.

Тери
, и ти си нетърпелива като мен.И аз така ако може всичко да стане сега, вднага ще е най-добре. :)

Христинче
, следим те.Стискам палци това да е твоя опит!

HELIANTHUS, Джулия, Кукапетел и всички други, успех мили мои, ще стане.Тази година е нашата!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #647 -: Януари 22, 2018, 09:47:36 am »
Тери цитата е много добре написани и е много правилно. Не сме се забавили с уролога, просто чакахме да излезне и микробиологията и да му я занесем и нея (аз даже се чуда дали да не го накарам да си пусне хормони, ама нещо се спирам да не го притискам много, че още му е много кофти за С). Та за това записахме час за тази седмица. Аз ще съм с него, че двамата по-добре се справяме :). Иначе ако нещатата са чак толкова зле си подаваме документите, правим едно самофинансирано ин витро ( въпреки че аз също съм от бързаците и не ми се чака, но сега като че ли искам да дам възможно за лечение няколко месеца и да видим дали няма да стане нормално). Но съм твърдо решена да се справя с проблема, по който и да е от всичките начина :)
Тери , Вистал, Павла, Маги и всички други момичета, които си споделяме и подкрепяме нека сме силни и да приемем, че за това което ни се случва си има причина и че дори и в края на тунела има светлина :) просто трябва да изчакаме да  минвм през тунела :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #648 -: Януари 22, 2018, 09:53:44 am »
Момичета аз от десетина дни започнах да пия по една таблетка дневно фолиева киселина, очаквам овулация около 25 така че тази семица ще работим здраво ии дано се получат нещата
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #649 -: Януари 22, 2018, 09:59:06 am »
Джулия, пий ги. Докато не стане бебето, че даже и след това.
Слънцемое, пуснете хормони, за да е пълна картината. Д-р Мели беше написала за мъжа ми и хормони. При проблем с тестостерона би дало отражение на спермограмата. Утре ще прави мъжа ми контролна спермограма и ще кажа има ли подобрение (то е рано, ама аз го пратих, ако е лоша да имаме документи за фонда). Дори урологът да каже, че всичко е наред може да му предпише витамини. На Кукапетал мъжа (ако не се лъжа) пие Ортамол като моя мъж. И при тях дори морфологията е станала 15%. Ако не греша беше без операция от Варикоцеле.
Чакам Маги да каже кога ще е ДРЗ-то тази година, та да се запознаем лично всички :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #650 -: Януари 22, 2018, 10:18:37 am »
9.06.18 в гр. Плевен, добре сте ми дошли :) Ще има много лекари, много луди(демек ние) и ще е много весело!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #651 -: Януари 22, 2018, 10:25:41 am »
Може ли да ми кажете кои точно хормони да му кажа да си пусне и предполагам че трябва да е на гладно сутрин. Дали има пакети в Цибалаб, както е този за хормоните на жените???
Тери стискаме и ще чакаме да кажеш резултати след контролната С :) Хубаво е че си го накарала да си пусне пак нова, хем да видиш как върви, хем ако не е много хубава пак да си пуснете директно документите :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #652 -: Януари 22, 2018, 10:30:24 am »
Момичета ще заплача, треперя цялатааа какво да правяяяя не вярвам
« Последна редакция: Януари 22, 2018, 10:32:16 am от Hristinchet0 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #653 -: Януари 22, 2018, 10:32:03 am »
Христинчетоооо бравооо . Тихичко честитооо :* :* :*  osi_9 osi_9 :bighug: :bighug: :grouphug2: preggo. Заплачи си и се радваййй :*

Джулия922 ти взе ли си тестове за О в крайна сметка? Хубаво е че почнала ФК :) Поработете и стискам палци и теб радост като на Христинчето като сега :)
« Последна редакция: Януари 22, 2018, 10:35:23 am от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #654 -: Януари 22, 2018, 10:51:15 am »
Пускай кръвен, хайде чакаме.Леле, пускай кръвен хайдееее!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #655 -: Януари 22, 2018, 10:58:55 am »
Hristinchet0 толкова се радвам миличка  :ballons: :dance2: :party: ехххх най-после положителен тест, чак аз ще се разплача ..нещо съм станала мн чувствителна на тази тема. Слънцемое  взех си тестове за сега нищо, ще видим тези дни какво ще покажат
« Последна редакция: Януари 22, 2018, 11:17:17 am от djuliq922 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #656 -: Януари 22, 2018, 11:03:05 am »
Ооооооо, Христинче, как се зарадвах като видях този тест. Пу-пу. Отивай за кръвен. Много се радвам :* Всички ще стискаме палци всичко да е наред. Оооо много хубава новина.
Слънцемое, докторката каза  за мъжа ми ФСХ, ЛХ, тестостерон, пролактин, естрадиол, ТСХ, ТАТ, МАТ.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #657 -: Януари 22, 2018, 11:04:20 am »
Нещо не искам да бързам... с кръвен... ще изчакам малко... след 1-2 дни ще направя още един пиклив... пък после кръвен... незнам... супер нереално ми еееее!!!! Не вярвам... Иначе ако 21ви ден ми е била овуто днес или утре ми е датата на МЦ... май по-добре да изчакам да не прибързвам.... да не се разочаровам после
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #658 -: Януари 22, 2018, 11:11:49 am »
Христинчетоо недей така с този негативизъм... бърза да напишкаш теста, пък не искаш да си пуснеш кръвен... С теб сме и ти стискаме палци... много често се случа преди стимулации, инсеминациии и всякакви други манипулации да се случат нормално нещатааа.. Всичко ще е наредд
Мерси Тери вие в лабораторита на клиниката ли ги пуснахте или в обикновенна... има ли пакети че нещо не мога да се ориентирам с тоя Цибалаб...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #659 -: Януари 22, 2018, 11:16:08 am »
Хриси, ти си пикала вече на теста. И да не искаш да се разочароваш, вече си обнадеждена. И има за какво. Дано става по-тъмна чертичката. Дано наистина всичко е наред и да не се стига до инвитро изобщо.
Иначе мъжа ми прави изследванията в лабораторята на Торакс. Лабораторията, с която работи клиниката не изследва хормони. Аз като съм ходила давам си списъка с хормони и те сами отбелязваха, че правя пакет от изследвания.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света