0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #700 -: Януари 22, 2018, 17:49:13 pm »
Тери и аз бях пред инфаркт преди година .. още помня резултата 2.36 АМХ, но и мен ме успокоиха, аз си виках ..  айдеее ей ся си е*а майката... отиде ми резерва, че и едно яйчице си имам. Питала съм ендокринолог от какво е такава стойността - " ниска " според мен ... А той вика - Слаба си.. затова е така.
« Последна редакция: Януари 22, 2018, 17:58:16 pm от To4ica13 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #701 -: Януари 22, 2018, 17:50:33 pm »
Да, слагам Ловенокс и прогестерон подкожно. Те са с много къси игли и в корема се слагат без ъгъл, защото иначе става почни интрадермално, а ако има и малко мазнинка по корема съвсем.
Почистваш мястото, хващаш кожна гънка вкарваш перпендикулярно иглата, пускаш гънката (ако си много слаба не я пускай много, само я освободи), вкарваш лекарството (с тези игли няма нужда да аспирираш), вадиш рязко иглата и не търкаш мястото, а само попиваш, ако има кръв.
Местата за подкожна ти ги качвам на файл, но те съветвам над пъпа, много близко до него и на средната линия да не поставяш, че е много болезнено и по- често там оставят синини.
Дано да съм ти била полезна.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #702 -: Януари 22, 2018, 18:00:34 pm »
Не, нямаш намаляващ яйчников резерв, хубав ти е резерва.Проблем е близко до 1.

Момиче, аз гледам че само с 2 дни си изместила Дуфастона, не е толкова голямо изместването на цикъла.Ако е била на 14-ти овулацията е рано да отчете какъвто и да е тест.
Не говоря за началото на приема, а че още една седмица трябва да го пия, а по принцип утре трябва да ми е началото на менструацията, а така ако го продължа, няма да ми започне, а се притеснявам, че в другия яйчник ще започне да се оформя фоликул, а менструация тепърва ще ми идва и ще пропуснем цикъла.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #703 -: Януари 22, 2018, 18:38:22 pm »
Павла много благодаря, изгледах и едно клипче в интернет.. Мислех да ида до личната да ми покаже как става... ама мисля че ще се справя сама.... Навремето баба ми даваше да я боцкам с инсулина в корема.. та е май нещо подобно... Аг-то каза да си избера един час и да го бия само тогава...и реших да е 9вечерта... И ти ли имаш тромбофилия?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #704 -: Януари 22, 2018, 18:42:37 pm »
Слънцемое, ще се обадя за час за цветна снимка, незнам колко се чака, мисля в Щерев да си я направя. Утре пускам хормони, че ми е 4-ти ден от цикъла. Проверих моя АМХ на старите ми изследвания преди година и половина - пише 10,43 при норма 1.00 - 6.8,  дали е проблем, че е над нормата?
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #705 -: Януари 22, 2018, 19:18:16 pm »
Ехееее ... Как 10 Кукапетел :o, предполагам че е добре, ама много яйцеклетки много нещо имаш.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #706 -: Януари 22, 2018, 19:58:15 pm »
Христинче, уж имам тромбофилия. Доста гени, макар и хетерозиготни, но имам и семейна обремененост. Плюс това имам и антифосфолипиден синдром, инсулинова резистентност ... Някои други неща, за които само аз се плаша, но досега инстинкта ми не ме е лъгал.
Иначе е точно като инсулина, защото тези игли са много малки и фини.

Толкова високо АМХ може да говори за поликистоза, защото АМХ се изпуска от атралните фоликули. Така или иначе ЯР е комплексно изследване- хормони, брой и тн.

Късмет на всички :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #707 -: Януари 22, 2018, 20:17:42 pm »
Днес бях на лекар. Пустия фоликул си седи. И не бил лутенизирал (имах нужда от разяснение за това, защото на мен  ми изглеждат всичко еднакво на тези снимки). Изглеждал сякаш ееей сега ще овулира. Той така от 1 седмица изглежда. Има надежда все още за мен да не се окаже ЛУФ, защото снимката, която носех от предишния лекар май не е със същия проблем като този месец.

Говорихме за пустия ми упорит фоликул и д-р Мели каза: “сега ела в петък да го видим. Независимо ще ти дойде ли цикъла или чакаме бременност". Аз веднага отговорих:
Аз:"аааа няма този месец бременност" 
Д-р Мели: "Защо :( Секс нямаше ли?" (бележка на редактора :D :D :D :D :D)
Аз: "Е имаше, ама аз днес си правих от ранните тестове" (няма такива при мен ЛУФ, аз усетих овулация и още имах надежди и реших днес да си ги разбия да не го мисля. По принцип не тествам никога рано, ама нали трябваше положително да мисля. Е резултатът беше отрицателен де)
И в този момент са намесва докторът: "Ама ти този тест за този месец ли го прави или за следващата година проверяваш дали ще забременееш" (много смешно ми стана. Докато го пиша се смея). Казаха ми да ги забравям тези тестове. И мъжа ми се подиграва с мен, каза ми да не даваме пари за такива, ами за по-сигурно да ходя  на врачки.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #708 -: Януари 22, 2018, 20:35:48 pm »
Тери, фоликула "отлежава" и си чака сперматозоидчето ;) Така че хващай мъжо си за ушите и му разказвай играта, да се чуди от къде му е дошло  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #709 -: Януари 22, 2018, 20:59:13 pm »
petqst, гледам те из темата за готвене. Кога успя и толкова  манджи да забъркаш в този важен месец?
....Ами, налага се - разнообразно и полезно :) Ти не ме гледай мене - ами хващай мъжо  :wink:
Христинчетооо, честито мила! Лека и безпроблемна бременност! Фракси бих с порвата си бременност, та чак до раждането - в корема и в краката, под наклон! :)
Таня88 - хайде късмет и успех! :)
Момичета успех от мен на всички!
Аз си боцкам Мериоферта и Декапептила и си чакам прегледа в четвъртък! Дано съм ги отгледала тези моѝ 6 антрални :) 
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #710 -: Януари 22, 2018, 22:07:03 pm »
Справих се с биенето на фраксито.. в корема.. следвах стриктно инструкциите от книжката в кутията... пише че се бие перпендикулярно не под ъгъл.... ако посинее значи не съм се слравила добре.. иначе сега хич не се чувствам добре... все едно имам тежести на клепачите, немога да си го обясня защо... вече около 40ми .. освен да хващам и да лягам... Момичета още веднуж благодаря за подкрепата и се надявам че може да си продължа да пиша тук в тази тема.... не искам да ви оставям... че горе долу от година съм в темата... Точно една година опити, едно провалено Икси... пуснати док за фонда и вече не предстоящо второ Икси... Дано всичко е наред и една по една ( може и две по три) да се изреждате с + тестове 😘 Целувки.. няма невъзможни неща.. Като каза днес моя мъж.. господ си знае работата и е писано кога ще стане!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #711 -: Януари 23, 2018, 07:40:38 am »
Кукапетъл прави я тая снимка, мисля че не се чака много, но записвай час и действай.
Христинчето стой си при нас, много ще радваме и повечко прашец да има  :D
Петя стискаме палци за прегледа още малко
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #712 -: Януари 23, 2018, 08:39:43 am »
Добър ден  :P

АМХ, няма отношение към това дали си слаб или дебел.Аз не съм слаба, не съм и дебела, средна бира, но ето АМХ ми е 2 и малко.Той е пряко свързан с яйчниковия резерв и няма общо с това дали сме пухкави или не.

Момиче Ф
, аз не разбрах нещо.По принцип прогестероновите препарати се пият около 14 дни след доказана овулация, за да се подсигури достатъчно дълга лутериална фаза.Ако на теб ти е къса тази фаза, може би за това ти е изписан Дуфастона, за да я удължи и да подпомогне забременяване.

Кукапетел
, давай с теб сме.Прави я цветната снимка, да знаеш че и това ти се е махнало от главата!

Петя
, по дълъг протокол ли ще си?Много стискам палци, много!Девойката трябва да е тук!

Тери
, странен фоликул си си отгледала и ти.Значи тялото ни решава да се бъгне точно когато не трябва!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #713 -: Януари 23, 2018, 09:52:19 am »
Маги... с това бъгване на тялото си напълно права....  винаги се случва в неподходящ момент.... ама винаги.. то това си е закона на мърфи..

Кукапетал...ама какво се мотаеш с тази снимка, бягай да я правиш... аз чаках само един цикъл... до нея... че нали трябва да е от първия чист ден до 10 ден на МЦ се прави.... правих я в Надежда

Момичета... аз днеска пак направих тест на първа урина... пак като вчерашния... ще хвана да си пусна верно кръвен... ама утре като пътувам за Благоевград, че там в лаб. излиза за 2 часа, а ако си го направя в нашия град те препращат за София и ще излезе късно вечерта или на следващия ден резултата в интернет, много се моткат..
Аз започнах да си разсъждавам... (междодругото с първата ми бременност беше по същия начин... 1 седмица тестове всеки ден все си бяха с бледи черти)... та мисля си.. и помагайте в сметките... Последна МЦ 19.12.2017 средна продължителност на мц 32 дни, предполагаема ову на 08.01.2018 (21ви ден от МЦ), предполагаема дата на следващ МЦ 22.01.2018 (полуположителен тест за б), ако овуто беше както си е на 17-18 ден би трябвало цикъла да ми беше дошъл на 20.01... таааа по мойте сметки съм в 4гс... ако съм бременна де... тоест за това тестовете са с бледи черти.. оф стана дълго... :D  направете една проверка дали са ми прави сметките...
« Последна редакция: Януари 23, 2018, 10:12:05 am от Hristinchet0 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #714 -: Януари 23, 2018, 10:05:09 am »
Е то с тази късна О, реално си правила теста в деня на закъснението. Съвсем нормално да е бледа чертата. На една колежка бледа черта даже й се появи на 6ти ден от закъснението. Стой си тук при нас, че както сме се разписали скоро ще имаме нужда от нова тема. Пожелавам ти да си твърдо бременна и да ни я създадеш ти.
Аз потвърждавам за това, че се обърква, когато не трябва. С моите големи планове за цветна снимка евентуално началото на февруари. Чакам си цикъла с нетърпение, но този борбен фоликул ме съмнява, че може да предизвика закъснение.
Kukapetal, предполагам знаеш, но да повторя. За цветната снимка ти трябват изследвания хламидия, уреплазма (по принцип ги пишат с давност 6 месеца, но на мен ми казаха, че ако гарантираме с мъжа ми, че нямаме забягвания настрани, ще ги пропуснем :D). Освен това ти трябва микробиология, направена не повече от 1 месец преди ЦС. Добре е да е близо до дататата за ЦС. Не мисля, че ще чакаш много. Доколкото съм чела в Щерев не се чака толкова, както в Надежда. Ако всичко е наред до 1 месец ще ти я направят.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #715 -: Януари 23, 2018, 11:12:35 am »
Благодаря ви, момичета,  за инфото! Ще я направя снимката, днес ми е 4 ден от цикъла, но ме притеснява, че имах цистит преди 5-6 дена и дали за този месец няма да попречи.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #716 -: Януари 23, 2018, 11:15:37 am »
Не се притеснявай за цистита.. щом е минал няма проблем... аз не съм разбрала, записа ли си вече час за снимката?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #717 -: Януари 23, 2018, 11:26:24 am »
Ами питай ги, ако става за този цикъл. По принцип ги правят преди О. Ако успееш да пуснеш микробилогия и да излезе преди ЦС. На мен ми пуснаха в понеделник и казаха, че за сряда ще е готова. И НИКАКЪВ секс до цветната снимка. Че както говорихме, цикъла се обърква, точно когато не трябва. Та да не направите бебето и да минеш ЦС. Препоръчва се преди ЦС да се пазите с най-сигурния контрацептив: въздържанието.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #718 -: Януари 23, 2018, 11:34:50 am »
Маги, благодаря ти за разяснението, ще продължа с приема. :) Хубав ден момичета и мечтайте смело!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #719 -: Януари 23, 2018, 11:54:17 am »
Много полезна информация, Тери! Благодаря!
Излязоха ми изследванията за TSH - 4.03 при граници 0.27 - 4.2, последно юли ми беше 1,05. Много високо пак, а взимам еутирокс 37,5 мг.
Пролактина и той скочил 751.4 при граници 102 - 496. Стресът покрай мъжа ми явно много ми е повлиял. В петък имам час при ендокринолог в Щерев и ще проверя и за час за цветната снимка. А моята АГ няма свободни часове тази седмица.