0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #140 -: Октомври 08, 2016, 04:11:03 am »
Вдигнала съм ръце за яденето, злояд или ядящ все е на долна граница големия :) Малката обратното - на ръст в долна граница, на тегло по средата, ама си е шишкава.

За повръщането при вируси и не само. Преди последния ентеровирус го изкара детето на кръстнците на Катето. По повода, ЛЛ им каза "не си давайте парите за електролити, купето му Геторейд (електролитна напитка за спортисти)". На децата се разповръщаха, купих им по една бутилка Геторейд и спря повръщането веднага, ама веднага! Малката дори диария нямаше, само като парцал се разкарва три дни. Големия го обърна на диария, но не повръщаше. От медицинска сестра знам, че има много повече електролити в спортните напитки или обезгазиран Спрайт. Така че, дръжте една хубава бутилка качествена спортна напитка и върши по-добра работа от Ентерола.
[/url][/url]
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #141 -: Октомври 08, 2016, 13:37:53 pm »
Здравейте, преди време имаше дискусия за надписване на дрешките на детето в яслата, но нещо не мога да намеря кога беше...  :( Мисля, че Смайли питаше. Е, аз сега също питам - с маркер ли надписвате дрешките, или се поръчват залепващи апликайцийки?
Благодаря ви предварително  :D
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #142 -: Октомври 08, 2016, 16:32:57 pm »
Здравейте. От няколко дни Анди е със зачервено дупе, което денем е страшно, а нощно време се успокоява и едва напомня че има някакъв проблем. Днес забелязвам че кожата вече е нацепена. Мажа с какво ли не, но не облекчава. Не мога да се свържа с ЛЛ. Какво ще ме посъветвате?

П.П. Забравих да кажа, че ни никнат предкътници... не знам има ли отношение това.
« Последна редакция: Октомври 08, 2016, 16:37:00 pm от Нелка »
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #143 -: Октомври 08, 2016, 16:44:40 pm »
Нелка,като за начало след всяка смяна на памперс я измивай и подсушавай добре,пробвай със судокрем и на мен с каката ми помагаше тридерм намазваш на много тънък слой веднъж дневно и не повече от три дни...Офф,напоследък нямам време да пиша,чета ви понякога,то са лекции,то изпит имах миналия ден...мрън :lol: майчинството свършва,ще го пускам на ясла към края на месеца...добре,че имам към 130 дни отпуск та поне скоро няма да почвам работа :lol:
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #144 -: Октомври 08, 2016, 16:55:05 pm »
По принцип е с чувствителна кожа, бяхме направили памперс дерматит на около месец, та сменихме пелените. ЛЛ тогава изписа ДжинДжира спрей, който помагаше. От тогава мия на всяко сменяне на памперс. Судокрем не ползвам, защото показа непоносимост към него. Уж всичко си беше наред, но сега всичко отначало... с тази разлика че нищо не помага, дори ДжинДжира-та :(
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #145 -: Октомври 08, 2016, 17:37:57 pm »
Миенето изсушава кожата и тя става още по- суха и се люспи. Тридерм еможе да пробвате, но той е повече за гъбички и подобни проблеми.

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #146 -: Октомври 08, 2016, 20:21:06 pm »
Нелка, и при нас помогна Тридерм /както Алекс е казала - тъъънкък слой, един път на ден/, на няколко пъти му се е случвало много зачервено дупе, чак с белене, така както описваш и ти... Но все пак се консултирах с педиатъра. Дано мине по-бързо!
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #147 -: Октомври 08, 2016, 22:55:44 pm »
Нора точно на предкътниците зачерви ужасно дупето, като се има на предвид, че нито преди, нито след това е имала проблемо с това. Мазах с какво ли не, судо, мустела, бочко, павловича мас, джинджира, пудрих ... едва ли всичко ще успея да изредя.  Бани със смрадлика, лайка. И марката на памперсите смених. Така беше цял месец и от нищо не се повлия. Временно , само докато я мажех с Тридерм, после пак пламваше. И я болеше.  Судо крема като че ли задържаше да не се влошава повече и накрая мажехе само с него, но обилно. Като пробиха и четирите зъба, това чудо изчезна, тъй, както се беше появило. ЛЛ отсече тогава "памперс дерматит", да, ама не.
Не зная дали е същото и при вас, защото май рядко се среща от зъби такова зачервяване на дупе. При всички случаи много по-честата смяна на памперса облекчава положението, буквално на час.  Възможно по-дълго време оставяй по голо дупе. Ако не сте на ясла на всяка смяна по едно 5мин поне ако може да тича по дупе. Не на всяка смяна баня, а избърсване с отвара от лайка и смрадлика.  Бочкото много го хвалят, има със смрадлика , и такова пробвах, на вас може да ви помогне.  Тридерма много по малко и за кратко съм мазала (вечер) по скоро от страх да не се навъдят гадини, че и до лезии стигна по едно време. Уф, много неприятно, дано бързо отмине. 
Алекс,  откъде 130 дни отпуск, направо ти завидях  8)
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #148 -: Октомври 08, 2016, 23:11:08 pm »
Нелка, не знам  в кой град си   и има ли аптека  ,в която приготвят правен крем за бебешко дупе -така го знаят в аптеките  . Разпитай .
Преди години мисля  Лиско  беше публикувала рецептата  . Аз го вземах от аптека в Хасково , знам , че и в други градове  писаха момичета , че го купуват от определени аптеки -Варна и др.
За мен този крем  е най- добрия - не знам  точно  състава му , но  при сина ми   имаше невероятен ефект и полза  . Купувах и Мустела  , и Джин -Джира  -без полза,а  Судокрема изсушава и  нацепва повече , а този омазнява  и подхранва очевидно  и  бях много доволна .


Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #149 -: Октомври 08, 2016, 23:25:00 pm »
Благодаря, момичета. Ще спра да мия на всяко сменяне, както и ще я оставям повечко по голо дупе. Във вторник ще ѝ правят манту,  та ще се видим с ЛЛ.
Хубаво бяхме махнали дневния памперс, но заради едно по-дълго гости го върнахме. Сега не иска на гърнето и стиска докато обуя пликчета или сложа пелена :(
 
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #150 -: Октомври 09, 2016, 11:01:39 am »
Аз не искам да се меся, не съм лекар, но и преди съм писала, моята дъщеря имаше големи проблеми със дерматити по дупето. На нас един от най-добрите кожни лекари във Варна ни каза, че дупето трябва да се мие след всяка смяна на памперс. Също да се правят бани със смрадлика и лайка и да се оставя да диша дупето. Относно въпросният магически крем за дупе - да, хубав е, има го във Варна, правят го на няколко места, но той е поддъжащ. Ако са се загнездили някакви бактерии, гъбички, или не знам какво по кожата на дупето, първо трябва да се лекува с нещо. Аз не искам да давам препоръка с какво, затова си има лекари.
Нелка, най-добре през новата седмица при първа възможност да отидете при педиатърката като за начало, а ако няма подобрение и на кожен лекар.  Успех!
« Последна редакция: Октомври 09, 2016, 11:08:02 am от kati_vm »
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #151 -: Октомври 09, 2016, 15:24:41 pm »
Авалон,принципно имам 35 дни годишен отпуск,за децата по 1 ден та стават 37 :lol: от март 2014 съм си в къщи,а и имам изостанали дни от 2008,2009 и 2013 та от там са :lol: не завиждай :D
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #152 -: Октомври 09, 2016, 20:27:11 pm »
Здравейте, преди време имаше дискусия за надписване на дрешките на детето в яслата, но нещо не мога да намеря кога беше...  :( Мисля, че Смайли питаше. Е, аз сега също питам - с маркер ли надписвате дрешките, или се поръчват залепващи апликайцийки?
Благодаря ви предварително  :D
Има фулмастери за текстил, но аз не намерих да купя веднага, а после се оказа, че само на хартия ни искат да са надписани нещата, а в действителност не искат, та нищо не надписвах.

Нелка, нямам опит със зачервяване на дупето.
Знам, че някои майки, след като пробват много неща, накрая минават на многократни пелени и така си решават проблема. Просто кожата на децата е понякога чувствителна към запарващата материя на еднократните "памперси".
Аз съм се наканила да си довърша темата, която създадох за многократните пелени  :P
Вчера дадох всички пелени останали от Дани на едно семейство, което очаква бебе в най-скоро време и има желание да ползва такива.
Много се радвам, че все повече мои познати ползват многократните.

Да ви кажа най-новото постижение... Дани започна да стои сам в детски кът. Преди искаше само с мен или с баща му. Вече три пъти обаче сядаме на ресторант и той си стои сам в детския кът и не иска да си тръгва съответно  :lol:

Обаче голям проблем ни е това обличане... Не знам вече какво да правим. Нито с добро, нито с лошо става.
Единият ден мъжът ми го завел на ясла без яке и без обувки (по чорапи т.е.). Тях ги е занесъл в торбичка. Дори и насила не е успял да му ги сложи.
Аз пък един ден на спирката на автобуса съм го затиснала по корем, с разперени ръце върху асвалта и съм го надкрачила от двете страни, за да успея да му сложа якето.
Голям проблем да свикне с новите, т.е. есенно-зимните дрехи. Давам му избор. Дърпа ми ги от ръцете. Хвърля ги на земята и ги тъпче с крака....  :?
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #153 -: Октомври 09, 2016, 22:28:14 pm »
Благодаря, момичета. Ще спра да мия на всяко сменяне, както и ще я оставям повечко по голо дупе. Във вторник ще ѝ правят манту,  та ще се видим с ЛЛ.
Хубаво бяхме махнали дневния памперс, но заради едно по-дълго гости го върнахме. Сега не иска на гърнето и стиска докато обуя пликчета или сложа пелена :(
Според мен си мий след всяка смяна, но без сапун като е само пишкано. Също ако ползваш сапун за дупето спри и мини на гелове без сапун, мисля Мустела, Себамед, Адерма са такива.

Смайл, имахме такъв период, не само за дрехи, а изобщо за всякакви неща да е контра като е изморен или недоспал, а и по принцип май ми се падна дете с характер. Та такива молби и увещания още и още няма от моя страна. Казвам веднъж и не споря с него, обличам, обувам и тръгваме. От скоро се облича сам, в смисъл и сам си вади дрехите и пада едно избиране, всичко отхвърлено е смазано на пода или разпиляно, че скандали ако кажа, че не е подходящо... игнорирам. Обяснения провеждам като е спокоен. Най-страшното наказание е да му опъна ухото  :lol: и само заплахи за това понякога вършат работа  :D
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #154 -: Октомври 10, 2016, 08:01:03 am »
Казвам веднъж и не споря с него, обличам, обувам и тръгваме.
Това е най-трудната част. Докато обличам едната ръка, той изважда другата. Рита с крака, търкаля се. Все едно сме на мач по борба.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #155 -: Октомври 10, 2016, 09:20:37 am »
Ох, Смайли, на мен ми звучи смешно, но представям си на теб какво ти е... Помня някой из форума преди имаше такъв проблем и го сравняваше с "опитваш се да напъхаш октопод в торба" :)

Нелка, аз имах такъв проблем, когато баткото беше на 10 месеца. Според мен беше провокирано от разнообразната храна, съответно по-дразнещи съставки на голямата работа в памперса. Наложи се да пробваме на гърне да върши нещата. А от кремчетата - спрях всички бели кремчета за памперс зоната и ползвах само хидратиращо мазно кремче. В общи линии е доста индивидуално, дано педиатърът помогне. Успех



   La vita è bella
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #156 -: Октомври 10, 2016, 09:23:31 am »

... имахме такъв период, не само за дрехи, а изобщо за всякакви неща да е контра като е изморен или недоспал, а и по принцип май ми се падна дете с характер. Та такива молби и увещания още и още няма от моя страна. Казвам веднъж и не споря с него, обличам, обувам и тръгваме. От скоро се облича сам, в смисъл и сам си вади дрехите и пада едно избиране, всичко отхвърлено е смазано на пода или разпиляно, че скандали ако кажа, че не е подходящо... игнорирам. Обяснения провеждам като е спокоен. Най-страшното наказание е да му опъна ухото  :lol: и само заплахи за това понякога вършат работа  :D

Аз тъкмо щях да  пиша , че и при Калоян  , този период като , че ли не е  свършил  и не е  само като е недоспал или  изморен   . Да не отчайваме  майките с по-малките от нашите деца    :) 

м-и , все  едно описваш у нас  - с  тази разлика , че избора на  дрехи и разхвърлянето  е  от   3годишен някъде  . 
Характер  , инат   , себеутвърждаване ...
Оставям да избира каквото иска , единствено , когато излизаме  по някакъв повод и е желателно да е "пременен "   настоявам да облече   каквото съм му  избрала ,а не неговата абстрактна комбинация .
Сега да видите  вече как си  ги съчетава- чорапи  и слипчета да са в един цвят ,   чорапи и панталон в един цвят - абе  има  усет    .

47 Smiles,  познато ми е това   -  Калоян отказваше   определени дрехи  най-категорично , беше  си избрал 2-3 любими неща и само тях искаше да носи . В тези случаи казват помагал наистина избора , но още при покупка  -   отивате заедно в магазина и да си избере  сам нещата  . Подготвяйте дрехи от предната вечер да знае какво ще трябва да облече  следващия ден  .

Опитай  на якето да закачите емблема , значка / мартеничка - нещо което  харесва и  би  го привлякло . Или го стимулирай с изненада , че ако облече и не съблича якето  , ще намери нещо в джобчето ... Не че  помагат  маймунджълъците ,ама поне да няма много нерви  , за тебе де :) 



Помня   следното  -сина ми  е  бил по-голям  от Дани , когато  в Лидъл имаше пуснати много  детски дрехи . Бяхме отишли да купим нещо  дребно - за храна, не помня  . Той се загледа много ентусиазиран и пожела някакви панталони . Попитах -ще ги носиш ли . Каза -да . Казах му да си избере , които желае .  Пожела  и още куп  дрешки , а и реално имаше нужда   . Тръгнахме  си с пълна   количка  с няколко чифта панталони  и  блузи , чорапи , обувки ... -абе пълен гардероб  . Аз пазарувах смело , защото там знам , че мога да връщам .
Тези дрехи   бях  най-носените  , винаги с желание - не знам дали просто му бяха удобни или  факта , че сам ги е избрал ,го  стимулираше ,  но с този гардероб нямах проблеми.
Е , имали сме покупки  пак по негов избор и желание , които си остават необлечени .


Знам , че  всякакви съвети  са безсмислени , когато са неприложими  . Тогава племенницата ми тъкмо следваше  начална и предучилищна педагогика и ми обяснява ентусиазирано , какво им казал преподавателя-   какво може да се опита за подобни ситуации ( като това , което пиша  аз по-горе ).  След като  племенницата прекара с  дребния една седмица , следващия път  каза , че ще заведе жив модел на преподавателя - да види , как ще приложи методите си и  , че на живо хич не действат съветите  :)
« Последна редакция: Октомври 10, 2016, 09:26:50 am от nimika »


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #157 -: Октомври 10, 2016, 10:05:16 am »
Алекс77, аз така за отпуските защото от 2010-2011г. имаше някаква  промяна в КТ по отношение на старите отпуски. Та изгорях с бая дни   :?
 
Проблема с обличането май е повсеместен, за сега нямаме претенции коя да е дрехата, а принципно отказ да се облича каквото и да е. Само сутрин, когато още е съвсем сънена е лесно.
Nimika, една колежка така - заведе щерка си в магазина да избира - избрала, напазарували, в къщи обаче пълен отказ и на избраното. Същата скоро се оплакваше как е пришивала обратно на мястото им вече отрязани етикети. Дъщеря й вече е първи клас и още чат пат се оплаква.
Формула май няма, ами каквото и както дойде на момента. Но си е яко нервене. и все пак бели кахъри.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #158 -: Октомври 10, 2016, 15:51:51 pm »
Здравейте мами! Напоследък нямам време да се включвам с писане, но гледам редовно да следя темата. Имам едно потане: какъв билков чай мога да давам на малкия? Знам, че не всички са подходящи.
Иначе накратко сме добре. Имахме малко неразположения покрай горните 4 зъбчета, защото пробиха едновременно. И ние ходихме в зоологическата в Ст.Загора, но бях малко разочарована защото не е предвидено за колички, а в крайна сметка посетителите са предимно с деца. И от тези стълби и калдъръми пикнахме и гума та накрая се носехме на ръце. А на Дани му хареса, най-много се смя на пуйките  :D





*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #159 -: Октомври 10, 2016, 17:27:01 pm »
И ние сме ходили в зоопарка в Стара Загора. Пуйки ли бяха птиците, които се разхождат свободно? Голямо гонене падна :)



   La vita è bella