0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #200 -: Октомври 18, 2016, 09:19:53 am »
Привет банда :) относно рождените дни тъй като ми предстои :lol: какво да ви кажа изцяло подкрепям Блу :lol: с каката правех панаири от годинката може би от мерак или от факта,че бяхме майки които се движехме ежедневно заедно и трите ни деца бяха родени през 5-6 дни :lol: съвпадение голямо :lol: и досега сме си близки трите,но едната е в Лондон от години   :( така и не намерих друга като нея...с Алек нямам такива майки с които да завържа подобни приятелства...да във входа ни има още три момчета,едния е 6м. по-голям,а другите са 6м. по-малки...ами този големия толкоз срамежлив,че чак асоциален :lol: свикнал е само с майка си,другите на единия майката работи, с другата я се видим веднъж седмично,я не....та мисълта ми е,че дори и тях няма да каня,защото не му разбира главата още,ще си го спестя докато мога :lol: бабите няма да дойдат...е,разбира се торта ще има :lol:
Блу,с напредване на годините все по-скучно им става и за теб все по-трудно да измислиш какво да ги занимаваш...миналата година каката просто отиде с 5-6 деца на кино в мола и това беше, а дотогава не ми се говори чак за какви рд става на въпрос....целия клас 25 + 5 приятели на клубове,пейнтбол,лазер и т.н.  като се появят и родители в по-малката възраст когато бяха 10г. примерно и наши приятели и цифрите стават към 1000 и нагоре...за това с Алек ще удържам фронта до последно :lol:
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #201 -: Октомври 18, 2016, 12:03:35 pm »
Здравейте,
аз мисля за сега да се концентрирам върху рождени дни в яслата и после в детската градина. В тази ясла/градина, която сме избрали им правят много хубави рождени дни, може да се повика клоун, или някакъв друг детски герой. Ставало голяма забава. Вкъщи нямам намерение да каня тълпи деца, които да опустошават района.
За годинката на дъщеря ми, поръчах детска торта, бяхме на ресторант само с бабите и направихме фотосесия. Никакви други субекти.
За 2-та годинка, живот и здраве мисля пак за нещо такова, но без фотосесия.
« Последна редакция: Октомври 18, 2016, 12:25:13 pm от kati_vm »
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #202 -: Октомври 18, 2016, 13:23:19 pm »
Здравейте,
Миналата година като става малкият на 1 си бяхме вкъщи- ние, брат ми с жена му и племенничката и едни приятели с момиченцето си. Поръчахме торта, почерпихме се добре, дори не съм висяла в кухнята, а и поръчахме основното ядене от един страхотен ресторант. Направихме снимки и това беше. За този рожден ден, който много бързо наближава, ще бъде в детско клубче с още около 10 ина деца на неговата възраст. Там ще има аниматори, торта, сандвичи. Решихме да бъде по този начин, защотов неделя бяхме на същото място и той така игра, че не излезе да ни потърси дори един път 🤔🤔🤔 То е ясно, че няма да посреща гостите си, но поне ще му е забавно. А и щее имаме баба, която ще го обслужва... а ние...е, ще се черпим за негово здраве 😋😋😋
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #203 -: Октомври 18, 2016, 13:48:17 pm »
Здравейте,
аз мисля за сега да се концентрирам върху рождени дни в яслата и после в детската градина. В тази ясла/градина, която сме избрали им правят много хубави рождени дни, може да се повика клоун, или някакъв друг детски герой. Ставало голяма забава....
Аз съм съгласна , че  в детската градина може да се  отпразнува прекрасно празника  , точно по описания начин . Но сега тук  стриктно се спазва Наредба за храненето ,  съгласно  разпоредбите  след 31,05  не може да се внасят торти  , даже почти нищо -само индивидуално пакетирани  бонбони  или десертчета . Е , какъв рожден ден без торта и почерпка ? Синът мие  роден през лятото   , така , че празнуваме в  детски кът .
Даже уж се бяхме разбрали  никой  през годината да не носи торта в  градината - първо  госпожата настояваше от здравословен аспект , второ-  да няма дискриминирани . Защото  другите деца как да разберат , че в техния сезон било забранено . Но пак някой майки  през есенно- зимния сезон носят торта - основно тези , които не празнуват  после . 


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #204 -: Октомври 18, 2016, 14:08:02 pm »
В яслите и градините в Плевен е забранено внасянето на каквито и да е храни.Тук майките процедират като правят картонена торта и във всяко парче слагат нещо сладко и някаква играчка за детето.И аз така ще правя за рождения и ден.

Аз клубовете не ги харесвам особено в този сезон.Аспирацията върти едно и също и не се знае какво хръвчи във въздуха.Лятото ходихме на страхотни рождени дни организирани на поляни в Кайлъка или в нечии двор.Зимата нямаш избор или е клубче или у вас.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #205 -: Октомври 18, 2016, 22:39:14 pm »
Маги, от три нагоре много добре разбират, че са център на внимание и получават подаръци.

Нимика, има някакви центрове за игра, но са много малко. Нямам представа колко струват. Само веднъж са ни канили на такъв рожден ден. Имаше аниматор - едно момиче младо, което леко си го домързяваше, но все пак им измисли няколко игри. Ядоха супер "здравословно" - сокче от пакетче и нъгетс (как се казва тази глупост на български).  :x

При нас за рд правя нещо подобно на кекс за градината. Молят ме учителките да не е торта с крем и плодове, а нещо по-сухо, което да се яде лесно.
« Последна редакция: Октомври 18, 2016, 22:40:54 pm от blue_sky »

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #206 -: Октомври 19, 2016, 16:12:13 pm »
Вера като беше на ДГ едната им г-жа бе много готина и им измисляше всякакви забавления за РД-игри,дискотеки и т.н. естествено празнуваше и в ДГ и в клубче коконата :lol:
А Алек как празнува днес-сутринта бяхме на плуване едвам успях в 12 ч. с рев да го извадя от басейна :lol: сега като се наспи ще хапнем торта и това е :lol:
Ето и за вас преди да сме я изяли :lol:
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #207 -: Октомври 19, 2016, 16:55:01 pm »
Да е много здрав, щастлив и обичан малкия Алек.Къде сте вие, аз съм изпуснала.

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #208 -: Октомври 19, 2016, 19:11:01 pm »
Благодаря ти Маги :) в София сме си мисля да го пускам на ясла утре или от понеделник и имам чувството,че аз ще плача повече от него... :lol:
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #209 -: Октомври 19, 2016, 21:55:19 pm »
Да е жив и здрав малкият рожденник! Безгрижно детство и добър старт в детската градина! :lol:


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #210 -: Октомври 19, 2016, 23:07:53 pm »
Честит рожден ден на малкия сладур, Алекс 77 :) Много да е здрав и весел и вие покрай него :) Чудесна идея - басейн за рождения ден. И тортата е страхотна. Весело да си изкарате празника :)



   La vita è bella
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #211 -: Октомври 20, 2016, 19:40:31 pm »
Честит рожден ден на патерици на сладкия Алек!  :P
Да е много, много здрав и безкрайно щастлив!
Да се адаптира бързо на яслата!

Да, "годинката" е важна за бабите.
Покрай племенниците знам, че не е само годинката, ами всички РД. Те ги чакат с голямо нетърпение :lol:
Ние първите два РД ги празнувахме "само" с бабите, дядовците, семействто на сестра ми и семейството на кумовете, които са и кръстници на Дани и сме много близки. Но това са си 15 човечета с нас  :P

От тук насетне вече ще искам да празнуваме в клуб, защото вече разбира за какво става въпрос. Но става дооооста тегаво, защото не минаваш с едно, а поне с две празнувания...

Да се похваля, че Дани най-накрая вече не го е страх да остава сам в детски клуб и имахме няколко съвсем нормални вечери в ресторант  8)
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #212 -: Октомври 20, 2016, 19:58:30 pm »
Благодаря ви момичета,еее поревал си е човека днес и си го взех в 11ч. ще видя утре как ще е... :)
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #213 -: Октомври 21, 2016, 00:03:37 am »
Е, то има ли дете, което да не плаче? Особено при силовите методи в българските ясли и градини.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #214 -: Октомври 21, 2016, 09:13:16 am »
Алекс, на патерица да ти е жив и здрав и много щастлив малкия мъж! Да свикне бързо в яслите!
Аз пък да ви кажа как се отзовахме в спешното при детски хирург за един ... косъм. Увил се някак си няколко пъти около средното пръстче на крачето , впил се като турникет и пръстчето надуто. Е как е станала тая работа просто не мога да си обясня. Сигурно няколко дена е било така с увития косъм, не съм видяла защото, напоследък е великата борба да се обличаме сутрин и преобличаме вечерр, ритане , въртене, усукване и аз само в движение нацелвам да намуша крайници и глава, където трябва. Та доктора, като му казах за какво отиваме ме погледна странно , невярващо. После, като махна въпросния косъм каза,  че за пръв път вижда такова нещо и той се зачуди как е станало. Добре си опищяхме детска клиника де, но поне мина безкръвно и бързо. Сега има една червена резка на мястото , пръснах с цикатридина за всеки случай и така.

Смайли, дечицата растат и вече започват да се чустват по- самодостатъчни и не толкова зависими от нас, и все по социални стават. Моята види ли деца и край - аз спирам да съществувам. След големия рев в детска клиника видя децата в детския кът и не мога да я прибера, та пак имахме огласяне на коридорите,  чак се притесних за заспалите дечица, а пиближаваше  22ч. :oops: :oops:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #215 -: Октомври 21, 2016, 13:39:20 pm »
И ние си тръгваме с рев от детския кът.Във вторник ходих с нея до МОЛа, трябваше да купувам подарък и там ми е най-близко.Минахме покрай детския кът и рева безутешно докато се приберем.Та сега и е обещано в събота да ходим да скача на батута.Ще е само с баща си, че аз съм на работа и ще е веселба.

Авалон, наистина много странно е това дето е станало.Ние сме така с къпането.Всяка вечер са преговори, молене, убеждаване да влезе да се изкъпи.С обличането за сега се справяме, за сега.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #216 -: Октомври 21, 2016, 14:34:10 pm »
Маги, ние не се къпем всеки ден да си призная. Най- вече защотото не мога я изкарам от банята. Студено е вече и не мога да й позволя лукса да се пличкоти по един час. Така се запиня на вратата и крещиии, баща й от партера звъни да пита дали не я коля тази Нора,  а къпането се осъществява на третия етаж. Просва се на плочките и хавлия как се облича така ... Тц, не си го причинявам туй всяка вечер.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #217 -: Октомври 21, 2016, 14:37:42 pm »
И ние пропускаме някоя вечер.При нас е Не, не искам да се къпя.Зора е да влезе в банята, после няма проблем.Докато не стане време да и облека пижамата.Тогава пак я гоня из апартамента.И как точно вечерта се разпенва, разиграва и не иска нищо да свърши.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #218 -: Октомври 21, 2016, 15:16:16 pm »
avallon, magi_st, ама хич да не се притеснявате, че не къпете децата всеки ден. Моят мъж е много мъдър в това отношение - не искат да се къпят, ок, не се къпят и толкова. То и да викаш, и да се тръшнеш ти, пак няма да се изкъпят, затова той не си го и причинява. След 4- 5 дена сами влизат да се къпят.

Алекс77, здравичък да е Алек и лесно да се адаптира в новата ситуация.

На мен ми е проблем, когато сутрин някой се тръшне, че не иска да се облича. А времето ни е разчетено до секундата и не мога да чакам да се натръшка, не мога и да го облека, защото се е размазал на леглото или на плочките и едва ли не трябва да го изстържа, че да го взема. Закъсняваме ..... и облеченото дете започва да се съблича и да реве или отваря врата и директно излиза, защото е готово ... и аз полудявам. Та ако се доберем до яслата след такива сцени, с кеф ги оставям и отивам на работа. Реват, не реват, и мама е хора.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #219 -: Октомври 21, 2016, 21:30:55 pm »
Ааа, ама въобще не се кахъря, какво толкова да се е изжапала. Даже крия чехлите за баня, да не се сеща, че като ги види,  взима ги, застава пред банята, обува ги и започва да се опитва да се съблича,  съответно следва скандал и тъй и тъй като ще има викове и крясъци я пускам да се къпе.
За сутрешното излизане - уфффф. Маури с две направо не знам. Май хич да не се оплакваме другите.
А, за рожденните дни - и третата годинка смятам да е с яслено отбелязване и после само с бабите и хубава голяма торта. Още е шиленце и не вдява  :lol:. От догодина няма да има отърване,  то е ясно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.