0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #240 -: Октомври 26, 2016, 11:26:59 am »
Кати, а защо пищи?

Защото я е страх от душа.  :D
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #241 -: Октомври 26, 2016, 11:37:18 am »

Авалон, сериозно е обезводняването при кърмачета и малки деца, а като връща няма как и да го оводниш. Поне тук където живея, не мога да си заведа детето за система и да си ходим. Настояват да ни приемат, това ми е още един довод За ваксината. На големият слагах, защото баща му носеше няколко пъти всяко лято такива вируси, със слагането на ваксината явно и на него му мина сякаш  :lol:
М- и, спор няма. Пази Боже, както се казва. Мнението ми, до колкото имам такова е следствие мястото и начина на отглеждане на Нора и към момента , когато се поставя ваксината не съм решила да я слагам. Пост фактум само си разсъждавам без да имам претенции на компетентна по въпроса.
Моята си крещи в банята май само заради акустиката.  Не й харесва момента с миенето на косата, но кой да се впечатли  :lol: :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #242 -: Октомври 26, 2016, 12:26:20 pm »
И при нас в Австрия ваксината е от задължителните. Децата не са имали странични ефекти при приема, не съм и чувала за такива. Но знам че след прием на ваксината детето не е на 100 % защитено от Ротавирус, но ако се разболее при ваксинираните деца не протича в тази тежка форма. Аз също съм противник на незадължителните ваксини за щяло и нещяло. Може би в България броят на разболелите се деца от Ротавирус е по-малък в сравнение с тези в Западна Европа и затова не е сред задължителните. Както например на Запад не се прави това БЦЖ и дори се отрича, защото процента на разболяващите се от Туберкулоза е в пъти по-малко отколкото числото им в Източна Европа.

Като ви чета какви драми имате при къпане, пък и от разговорите с приятелки, сме случили в това отношение на деца. Ние се къпем сега през зимата по 2-3 пъти седмично във ваната. При миене на главата не се е плакало. Една приятелка сега купи на тригодишната си дъщеря от тези козирки за главата, другата пък направо изпада в ужас като трябва да се къпят че драмата била направо нетърпима. :lol:

P.S.: Честит имен ден на всички именници и техните семейства!
« Последна редакция: Октомври 26, 2016, 12:31:01 pm от ra4ko75 »


Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #243 -: Октомври 27, 2016, 06:57:36 am »
Абе Ники щеше да умре заради ротавирус как не го изпуснаха в Добричка инфекциозна....кошмар е, 72 часа на системи и два гърча от обезводняване. И досега кара тежко ентеровирусите. Катерина Мари върне три пъти, помрънка, оплаче се и й минава, пу-пу. На нея сме слагали Ротарикс. И забелязвам че и белодробните ги кара за три дни и мине Т и дълбоката кашлица. Ники пак по лекари. Нали уж еднакви уж ваксини, еднакво гледани деца,тя и дребна се роди, на границата за почерпка с кислород...или щото е типична жена и кара всичко на крак😁
[/url][/url]
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #244 -: Ноември 01, 2016, 10:27:14 am »
Народе влизаме вече в подготовка на Коледните празници.Моля ви давайте идеи за подаръци.Трябва да направя списък за баби, лели, стринки и кой ли още не.А истината е, че идея нямам какво да и взема.Харесала съм едно две Легота, някоя и друга книжка.Но съм отворена за всяка идея.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #245 -: Ноември 01, 2016, 10:49:01 am »
magi , кухня имате ли ? 
Препоръката ми е  за по-хубава и голяма , по-висока , от качествена пластмаса   , а не от тези по-малките и евтини  .
И не само за момичета  е :) , майки на момчета също могат да  купят - гарантирано се ползва  :)
 
И аксесоари към нея   -разгледай из чуждестранни сайтове  , макар и тук да има - тостер , кана , микровълнова  , ютия с гладачна  маса  ,  щайга с  режещи се плодове и зеленчуци   , сладкишчета и   храни   , имаме една деляща се пица -много автентична на вид , тази не  е нашата , но ето такава :

 
Калоян все още готви  и са здрави -  на ELC са  повечето и  си струват парите  .
Аз бяха взела  преди това едни   евтини  чашки и тенджерки , които се разпаднаха   за нула време   и изпочупиха . Тези , които купих после на ЕЛС    все още са абсолютно ок.


За момичета даже си мисля , че е по-лесно с подаръците   , защото се занимават и заиграват   с подобни неща .

Също се сещам за малка масичка със столче, на която да си сядат и играят с  играчки ,  рисуват  и т.н . - сега има много красиви с приказни герои и децата им се радват .
Имаше едни малки детски столчета  с герои и с вградена свирка   -из левчетата даже ги имаше-  голяма радост   донесе  и си сядаше на него   доста време  :) 
Това са полезни и нужни неща.


Сетих се за още една играчка , която  щом имаше батерии да работи , предизвикваше у всички голям смях и забава -фонтан с топки :

Просто беше с  най-големите батерии и  от все нямах под ръка . Иначе от малки до много по-големи много й се радваха  .


« Последна редакция: Ноември 01, 2016, 11:03:11 am от nimika »


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #246 -: Ноември 01, 2016, 11:14:39 am »
Направо  се размечтах -оказва се , че за малки деца  ми е по-лесно да се  сетя за подаръци :)  , така че продължавам да споделям   играчките , които бяха много на почит дълго време-  с идеи за по-малките  , като разбира се знам, че ако нещо е било полезно на нас , за други няма да е.

Имахме една музикална работилница   със звук , светлина , чукче , отверка  за завинтване и удряне на  някакви  пирончета   , с  имитация на бормашина  -много забавна беше , нещо подобно , но не намирам точно същата :



 Друго :Конструктор - маса   или в кофа за дърпане  или музикална маса - към тях подхожда малко столче , както писах по горе :)  . Нашата от едната страна бе музикална  с разни неща за моториката  , от другата конструктор   и дъска за писане  .  Към конструктора имахме  от същия вид части в  голяма кофа-кола и си ги комбинираше .

Децата вече обичат да сядат   -хем са на масичка  , хем техни размери и е тяхно място за игра. 



За най-малките  -имахме лот играчки за баня  -взехме ги май на 1 г като беше -различни  пластмасови животинки ,  с отвори да се налива вода и изтича пръскайки през хобота или коремчето , закрепват се  с гумен накрайник на стената   . Лятото още залепяхме от тях из банята  , че си ги намери и заигра.


Още  : килимче за рисуване с  вода -в една писалка-  тръбичка с накрайник  се слага вода и рисува върху килимчето  и от следата с  вода се появяват  рисунките  , съхне и пак готов. Калоян първоначално смучеше писалката :) и малко я изгриза , но   пак е  действаща.


« Последна редакция: Ноември 01, 2016, 11:37:33 am от nimika »


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #247 -: Ноември 01, 2016, 14:46:18 pm »
nimika, безценни идеи за подаръци, благодаря! Аз като имам момче и момиче и да ви кажа няма много разлика в играчките им в момента - и двамата обичат да играят с коли, да сервират чай, да готвят. Аз одавна търся някакви детски инструменти за младежа, че вечно е наврян в шкафа с инструментите на баща си. Тази работиница ми изглежда идеална. А за килимче за рисуване с вода за първи път чувам, ама ще потърся и такова.
Аз съм голям фен на конструктори всякакви и основните им играчки са все такива. Сега им поръчах пак няколко комплекта на Playmobil, и къщичка купих освен стандартните блокчета и камиони.
Иначе моите деца отново са болни, за седмица ни тръшнаха 2 различни вируса и вече втора седмица се борим, аз включително. Успяхме и баба им да заразим, че ни беше на гости за 2 дена. Вече си мечтая за месец май, да е топло и слъчево, а сме едва началото на ноември .... Ще има да си помечтая.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #248 -: Ноември 01, 2016, 15:26:36 pm »
Ние имаме кухня от Икея. Дървена е и много издръжлива. Иначе е по-скъпа, но си заслужава. Тъкмо да се комбинират лелите, стринките и прочие, а ти да не трябва да мислиш толкова.

http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Toys/Role-play/60451/86609/


Може и къщичка за кукли по-нататък.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #249 -: Ноември 01, 2016, 16:08:44 pm »
Кухнята от Икеа ми е в списъка.Кухненски принадлежности ще купи леля и.Много добри идеи за тези храни ми давате и зеленчуци.Масичка и столчета имаме отдавна, на тях сяда да играе с пластелин или да рисува.Мислех да и купя още пластелин и още форми, от рода на фабрика за сладкиши или за сладолед и т.н.

Много благодаря за всяка идея.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #250 -: Ноември 01, 2016, 16:40:04 pm »
Във възраст 2-г-до 3,5 -4г играчките за двата пола са еднакви .Чак по-късно започва разделението . Имахме и кукла-пишкаща или една с батерии доста реалистично смуче биберон с движения на бузките  и плаче .Калоян си я гушкаше ,завиваше и разхождаше с количка за кукли .

Иначе аз показах неща и за по-малки деца  , който се използват по-дълго и дано са от полза  някому .
Наскоро бяхме на рожден ден на една госпожица на 2г. Аз като идеи имам какво да купя , но като  тръгнах по магазините ,  трагедия- нищо няма , което да ми хареса   , за по интернет нямах време , и едвам купих нещо .  Това е другия проблем - за между предлаганите в наличност в магазините неща и нашите търсения.Но когато е за Коледа от по- рано има време .
« Последна редакция: Ноември 01, 2016, 18:20:11 pm от nimika »


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #251 -: Ноември 02, 2016, 01:02:08 am »
Като сте почнали темата за подаръци... Моля кажете какво пиано с микрофон да купя за Мария. Бяхме на гости, имаха пиано, детето полудя и не се отлепи от него. Тя вкъщи има микрофон и пее на него денонощно, измисля собствени песни и... Но, това пиано ми казаха че не се внася вече, утре ще го търся във Варна, но дайте идея.
И още търся кухня, на икеа не се отваря сайта, нещо друго? 
И колело д две гуми и помощни колеленца, 14 цола, но втора употреба, марка, модел?

А да, килимчето за рисуване с вода, навсякъде е изчерпано, него го търся вече месец. Къде го продават знаете ли?
« Последна редакция: Ноември 02, 2016, 01:12:52 am от stoeka71 »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #252 -: Ноември 02, 2016, 08:51:24 am »
Килимче това е по-скъп вариант  , че  има и  музикална  част панел , не знам дали е по-удачно така :
https://www.helikon.bg/gifts/459/-%D0%9A%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0.-%D0%90%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0-2934_168955.html


stoeka71, Мария караше ли балансьор колело или не е ?Защото , ако е карала -няма смисъл от помощни -по-добре да се изчака и директно  на две гуми , когато са готови . Калоян от балансьора  на 3,5 г направо  започна да кара  колелото на две гуми .

 Не знам в тази възраст дали има смисъл да купувате колело -дали ще го кара  или ще ти се налага да  я тикаш и мъкнеш колело , така че 2ра употреба е най-добрия избор .


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #253 -: Ноември 02, 2016, 09:37:59 am »
И аз препоръчвам балансиращо колело.Моника много го кара това лято, задобря много, кара доста дълги разстояния и пази равновесие много добре.Направо догодина или по-натам ще я качим на колело без помощни.

Пиано нашите и взеха миналата година от Хиполенд, мисля около 50 лв беше.То е йоника на стойка с микрофон и столче към него.Свири си само много мелодийки, има дори ноти на известни песни към него.За тяхната възраст мисля е идеално, защото те не разбират от големите йоники и не се знае дали самата инвестиция си заслужава.Моника като се сети за него може цяла вечер да свири и пее, но има месеци в който е тишина в къщи.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #254 -: Ноември 02, 2016, 12:11:40 pm »
Стоека, най-малкото колело, на което са се учили моите, е 10 цола. 14 цола е за по-голямо дете. Мария е още малка.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #255 -: Ноември 02, 2016, 13:21:28 pm »
на 2 години е рано за колело и 14 цола е огромно за тази възраст.
моят син караше 14 цола до към 6 годишен

иначе марката е Драг, за мен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #256 -: Ноември 02, 2016, 13:49:00 pm »
аз така и не можах да ги оправя тия цолове :lol:
но нашето първото беше драг ръш 14 цола, поне така съм запомнила. Деси беше на 2.6 г. като й го купихме, кара го около година с помощни гуми и след това ги махнахме. Тогава нямаше от тези балансиращи колелета. На 5 г. й купихме 20 цола, пак драг, който Ели кара сега, но вече й е доста малък, та на пролет ще купуваме ново.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #257 -: Ноември 02, 2016, 14:12:53 pm »
Към момента тротинетката със седалка е много оборотна вещ, вкл.у дома.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #258 -: Ноември 02, 2016, 14:21:30 pm »
Тия килими за рисуване с вода са една голяма простотия за мен. Моят син изобщо не рисува на него, само го подмята и ми мокри пода, веднага разбра как се отваря писалката, а много обича да рисува с бои, фулмастри, моливи...
ПП в Хеликона пише неналичен, въпреки, че има обявена цена.
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #259 -: Ноември 02, 2016, 16:30:33 pm »
За тези килими не съм чувала и у нас тротинетката е оборотна вещ даже от месец съм махнала и седалката да не ви обяснявам каква олелия е всяка вечер,защото се съзтезават с кака му с тротинетките в хола добре,че е широко и никой няма под нас... :lol: и аз си мисля за балансьор за коледа,..не ги знам кухните в икеа нашата е на Барби от кака като се замисля и пералня и купувах на тази възраст,ютия и т.н. тя много си играеше с конструктори и пъзели,Алек не е като нея...дай му коли и самолети с дистанционни сега пък му търся такъв багер,че до нас има строеж и по цял ден на прозореца да гледа багера...