0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #40 -: Септември 16, 2016, 09:23:13 am »
Авалон е права.Моника спи с къс ръкав и къси гащи сега.Отвита на 90% от случаите.И в стаята е около 25 градуса, спим на отворен прозорец и тя е мокра.

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #41 -: Септември 16, 2016, 09:46:46 am »
Като бяхме на морето, Дани се потеше зверски докато спи - направо подмокряше тениската си, чаршафа и възглавницата. Спеше по тениска и слипчета, без одеало. Ставала съм да го преобличам през нощта и подмокряше и новата тениска.
А на мен ми беше добре и дори се завивах с одеало.
И аз се чудех какво става... Реших, че е от едни билкови капки, които му давам за детоксикация след последната ваксина.
Обаче като се прибрахме в София, спря да се поти. Явно наистина на тях им е по-топло, отколкото на нас.
Сега спи с тениска и долнище с дълъг крачол, без одеало в 99% от нощта. И ние спим на полуотворен прозорец. Аз се завивам с тънко одеало, а на него си му е добре без.

Честно, новата визия не ми допада. Може с времето да свикна и да ми хареса, но засега трудно се оправям. Пиша през мобилен телефон и не ви виждам никовете, ориентирам се по аватарите и подписите в лентичката :)
Тези неща писаха, че ще ги оправят. Нека изчакаме да кажат "готово"  :P
А ти говори ли с директорката на яслата? Как минаха следващите дни на Мария? Или си я спряла временно?

Аз във връзка с новия сайт, да коментирам, че са прекалено големи двете публикации които се появяват в началото на форума - за Зачатие и относно дарителската кампания. Самите теми от форума остават много надолу и не се виждат при отварянето му.
« Последна редакция: Септември 16, 2016, 09:55:26 am от 47 Smiles »
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #42 -: Септември 16, 2016, 12:35:22 pm »
Привет и от мен :) и аз трудно се оправям с новата визия и за това не пиша :lol:
Стоека,давай я да си изкара шарката докато е малка,че после е страшно :)
и на Алек му е много по-топло отколкото на мен,обича на хладно да спи човечето :D
хубав ден на всички
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #43 -: Септември 16, 2016, 12:42:48 pm »
Момичета, седя си и се чудя... От 3-4 дена нощния памперс на Нора е сух. Седмица мина от как тръгна на ясла след двумесечна ваканция. Преди споменах, че ми обяви тотален бойкот на гърнето. В яслата първите дни също, но напоследък присядвала и даже имало попадения. Реших и у дома да подновя2-3 дни, обаче пак нъц, ако е с памперс пишка в него, ако е без - стиска. Реших да оставя памперса, защото стискането никак не е на добре. Това не пишкане нощем обаче май взе да ме притеснява. Питах как е с водата, казаха, че пиела, ама колко .... давали по малко в чашки на всички деца регулярно. Вече била голяма и не можело в шише, където се знае колко пие. А сега де ?! Мнения?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #44 -: Септември 16, 2016, 12:49:58 pm »
Авалон според мен ви е дошъл момента да махате памперса просто...от началото на лятото Алек е без, от месец си казва,но аз като малоумна нощем го оставям с памперс ми ни веднъж не го е напикал,стиска си човека, че напоследък първо яде и после пишка :lol: нормално е, не се тревожи, усеща се вече явно...
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #45 -: Септември 16, 2016, 13:25:47 pm »
Авалон, Непишкането нощем да не те притеснява. Съвсем нормално си е. Значи се контролира вече.
Сега дано да успее лесно да преодолее и психилогическия момент. Но явно скоро ще се случи  :P
Това, че пият от чашка е положително. Така си развива координацията. Мен ме мързеше да го уча точно на това и все му давах от шише или чаша с капачка отгоре. Добре, че в яслата го научиха.

Иначе и Дани спря да пишка нощем преди да махнем пелените.

Алекс, аз махнах едновременно дневния и нощния памперс. Само веднъж се случи да се напишка нощем и то, защото си легна без да е пишкал, а беше пил много. Веднага се разплака, защото не обича да му е мокро.
Обичайно не се буди изобщо. Само 2 пъти се е случвало да се събуди и да каже, че му се пишка.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #46 -: Септември 16, 2016, 14:24:10 pm »
И аз, като Алекс по-малко пиша, заради новата платформа. Ама ще свикна, къде ще.ходя 😁😁😁

Елиза, не се тревожи и нашата мацка много се поти, хем спи по памперс и в чувалче, а лятото направо си спеше по потниче и памперс.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #47 -: Септември 16, 2016, 14:50:21 pm »
Тя се контролора - ясно, ама не казва  дали,  какво и кога й се върши, отказва и да седне на гърнето у дома. Питам я редовно, прави се на разсеяна и мълчи като партизанин. Напоследък е и голямо гонене и борба да сложа памперса, явно с това показва. Да видим кога ще седне на пустото му гърне.
 П. С. Като се върнем от уикенда ще махна нощния памперс.
« Последна редакция: Септември 16, 2016, 15:32:42 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #48 -: Септември 16, 2016, 15:29:57 pm »
момичета благодаря за отговорите
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #49 -: Септември 16, 2016, 15:45:56 pm »
Тя се контролора - ясно, ама не казва  дали,  какво и кога й се върши, отказва и да седне на гърнето у дома. Питам я редовно, прави се на разсеяна и мълчи като партизанин. Напоследък е и голямо гонене и борба да сложа памперса, явно с това показва. Да видим кога ще седне на пустото му гърне.
Дани също не обича да го питаме дали му се пишка. Личи му, че се нерви или както казваш ти, прави се на разсеян. Затова го чакам той сам да си каже. А в началото дори не си казваше, а направо отиваше да сяда на гърнето.
Първият ден, в който започна да сяда и да върши работа, го направи сам, без да го подканваме или да го слагаме периодично (като го карахме да сяда не искаше).
Просто както си ядеше на масата, стана отиде до гърнето, изпишка се и пак се върна и седна на масата да яде. Това, без да каже гък. После го направи още 3-4 пъти до края на деня. И от този ден натам вече не сме слагали пелена.
За целта го държахме по голо дупе вкъщи, защото той сам не може да си сваля гащите. А поне 2-3 седмици не казваше, просто отиваше и сядаше и пишкаше. Чак после започна да си казва.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #50 -: Септември 16, 2016, 16:10:31 pm »
Оставила съм две гърнета на видно място и я оставях по голо дупе - тц, стиска. Отделно тя идва с мен в тоалетната и й казвам какво върша там, пробвах да я сложа на адаптора за т. чиния, пак не иска. Когато е с памперс ползва гърнетата за столчета. На това му казвам магарешки инат.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #51 -: Септември 16, 2016, 23:16:20 pm »
И това ще мине. Моята до преди ваканцията съвсем съзнателно си дрискаше само в памперса, който й слагаме за през нощта. Просто защото така си беше решила. В един момент каза, че е голяма и иска да ходи в тоалетната. Сега спи все още с памперс. Не знам как го махате на толкова малки деца. Явно моята не е готова още, всяка сутрин прелива.

Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #52 -: Септември 17, 2016, 09:20:19 am »
Блу, според мен тя го пълни сутрин този памперс, като се събуди.
Аз да ви похваля Дани, че от лятото започна да пие много билков чай.
Сега всяка сутрин преди ясла изпива по една голяма чаша с една чаена лъжица мед. А като е вкъщи по 1 литър изпива за деня  8O

Аз днес не съм на работа, въпреки че е работен ден. Ще ходим да се возим на метрото  :lol:, а утре сме на театър.

Хубав уикенд на всички!  :P

ПП. В Лидл от сряда ще има много хубави бебешки бодита и панталонки.
« Последна редакция: Септември 17, 2016, 09:42:39 am от 47 Smiles »
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #53 -: Септември 17, 2016, 11:11:09 am »
Смайли, хубаво е да пие чай детето, но по литър и нещо е много. Чаят е диоретик, така че не прекалявай с предлагането. Сутрешната чаша с мед е предостатъчна. Водата е за пиене през дена по литър, няма лошо :)
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #54 -: Септември 17, 2016, 11:44:29 am »
Ааа, добре! Не го знаех!
Мерси  :P
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #55 -: Септември 17, 2016, 15:53:30 pm »
И моите слънца се потят много. Баткото редовно го преобличам - тая нощ беше подги3нал направо. Ама много гадно се отвива, 3авива - 3авие се и се о3поти, после се отгъне и 3амръ3нал. Малката спи по пижамка с дълъг ръкав и понякога се поти, понякога не. В къщата си е приятно 3а лято - към 22 градуса и а3 си се 3авивам с олекотена 3авивка.
Младежът на 3г махна нощния памперс. Преди това доста време беше сух нощем и го слагах 3а по-сигурно. В един момент 3апочна, ако му се пишка да мрънка в просъница и да се върти нервно и с моя ра3бутан и бе3 друго сън, като го усетя ставам да го и3пишкам както е сънен. Случва се да се и3пусне в чаршафите, ако прекали с течностите или най-вече след ядене на диня вечер. И а3 се бях отчаяла, че памперс няма да свали скоро, но сам му дойде моментът ;)
Чай и удома пием всички, бе3 Сияна 3а сега, но 3имата. Сега понякога му правя мед в топла вода сутрин и той пак му вика чай :)


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #56 -: Септември 17, 2016, 19:46:26 pm »
Здравейте и от нас след ваканцията!

Много добре изглежда облика на страницата ни.

Габи от 05.09. е в батковата си градина, но я взеха в яслената група. Сега сме до края на месеца на етап адаптация (в Австрия се дава на всяко дете срок от един месец за адаптация, независимо, че е посещавало градина). Справя се много добре и дори в четвъртък и петък беше до 11:30. Но нали времето е хубаво и те по това време са на двора и батко и той си идва снея, не му се стояло до 14:00. Мнго се радвам че всичко протича добре. Те и двамата не са имали проблем с адаптацията, само миналата година на Габи и трябваха около 3 седмици, но след това си влизаше в групата без проблем. Направо съчувствам на мамите с плачещи деца.
За нощните памперсите си е индивидуално, но наистина си означава щом е сух че детето може да държи и да се махне. Марти свали нощния на 4 г. , а  Габи от юли е без дневен, но и нощният и памперс е сух и дори го хвърлям, че се раздърпва от много ползване, дори се и буди да казва че и се пишка. Но ще видя като стане по-хладно дали ще е пак така и ще го махна.
Габи я сложихме от септември в детската при батко и се чувства много добре, дори батко и по-често пристига през нощта при нас, а тя си спи спокойно. :lol:
Чай си обичаме и ние, особенно през зимата се дава на децата най-редовно в градината на закуска. И като са настинали си го пият с удоволствие.

Лека вечер на всички!

Дано да успяваме по-често да се включваме. :D



*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #57 -: Септември 17, 2016, 22:14:07 pm »
Рачко ме подсети да ги похваля и аз моите двамцата - вече съжителстват в детската стая. Сбъдна се една моя стара мечта - в детската да има две легълца :) Пожелавам на всички такова щастие :)

Момичета, пооправихме критичните неща във форума - шрифтът е сменен, за да се чете добре от всички, никовете се появяват и в мобилната версия, последни непрочетени и моите теми са в менюто горе вдясно, като си цъкнеш на аватара. Има още неща за доизпипване. Ако нещо ви хрумне, не се колебайте да пишете.



   La vita è bella
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #58 -: Септември 19, 2016, 16:37:39 pm »
Здравейте!

И на мен ми е странна новата визия. Някак ми е трудно за проследяване на мненията и авторките им :). Но поздравления за промяната! С времето ще се подобри още.

Понеже сте на вълна ясла, да кажа и аз. Ние сме "ученици" от 1 септември и засега сме без отсъствия. Проблеми с адаптацията не сме имали още при първото ходене преди година. Нито те, нито аз :). Малко поплакваха докато влязат през първите три дни, а после дори не се обръщаха да ме погледнат. Сега са по-големи и вече проявяват капризи, но пак си ходят с удоволствие. Може и да е заради това, че са двама, а може би си е просто характер. Други дечица около нас свикваха с променлив успех, но в крайна сметка се адаптираха. Честно казано, не съм се интересувала как точно ги гледат в яслата, но виждам, че децата ми се чувстват добре там. Засега са ми споделяли, че лелите им се карат за разни провинения, но не винаги мога да съм сигурна кое е истина. Не си измислят, но интерпретацията им е все още бебешка :).
Моето притеснение по отношение на яслата е боледуването. Това, ако се промени, ще съм много доволна. Иначе трудно ще мога да кажа, че ходя на работа, като съм по месец в бонични.

При нас свалянето на памперса мина доста плавно и почти безпроблемно. Младежът обаче си има особеност и засега си държи на нея. Иска да ака само в памперс. Това ме дразни, но не мога да го оставя да се запече. Иначе си пишка в гърне или в тоалетна. Госпожицата почти едновременно свали и нощния памперс. При нея много рядко има инциденти все още. Ще видим как ще е през зимата.

И моите малчовци много се отвиват нощем. Това ми е единственото вълнение за спането им в самостоятелна стая. Струва ми се, че няма да има драми да се преместят. Но дотогава има поне три месеца - стаята е все още идея в главата ми :).

Хубави септемврийски дни на всички!
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #59 -: Септември 19, 2016, 22:46:57 pm »
Само аз ли не завивам децата ако не се будят?! Като е по-хладно слагам пижама с крачоли и ръкави и туй то, никога със стъпало, че на мен там винаги ми е горещо.