0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #20 -: Септември 13, 2016, 09:25:51 am »
Стефи, аз снощи като четох Джам, че сега и теб и поразгледах и други "буйки" и все повече си викам Що пък трябва да е с буйки?! Няма да ги бързам.
Вени, синът ми имаше милион нощни кърмения. Бях ок, защото нощем за разлика от деня не повръщаше, но към 1г яко ми писна. На 8м беше спрял да повръща. Взех си един часовник и първо го нормирах на 3 часа, а после някак естествено той спря да се буди, но през деня и сега давам мляко, дори в един момент вода не пиеше, понеже не контролирам пиенето на вода и мляко, само сокове.
Стоека, проблема явно е в персонала, не в детето ти. Ако директорката не реагира аз бих пуснала жалба. Ако си видя нахапано и наказано защото реве детето някой хора ще останат без коси....
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #21 -: Септември 13, 2016, 12:04:39 pm »
И на мен, както при Смайли, след навършването на годинката ми е по-лесно. Преди това дъщеря ми много плачеше и  спеше малко, а сега си спи по два часа следобед, а има дни в които спи 3-4 часа. Но тя си има кошара за игра, където я слагам и не щъка през цялото време насам-натам. Ако не беше тази кошара, щях да се побъркам.
« Последна редакция: Септември 13, 2016, 13:56:02 pm от kati_vm »
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #22 -: Септември 13, 2016, 13:14:24 pm »
Запис и от нас :)
Стоека,не се обвинявай ще свикне и ще иска по-късно да я вземаш после  :lol:
И на мен ми е притеснено как ще свикне Алек като и той е лепнат за мен,аз от края на октомври ще го пусна като стане на 2
Хубав ден ви желая,аз отивам на лекции :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #23 -: Септември 13, 2016, 14:39:03 pm »
И а3 от чувстващите вина майки - че съм си вкъщи, а детето на градина. Че и градинарките при всички ваканции ми напомнят, че нямам нужда от сборна група (дан' се преуморят с много деца на куп), щото нали не ходя на работа. То даже си се води отпуск бе - ваканция! Че по цяла нощ не спя и после по цял ден уйдисвам на бебешки инати и ревове си е ваканция ;) Ама ми е мъчно 3а баткото - покрай малката много малко време ми остава само 3а него и все дебна да го нагушкам кооолкото мога повече. Обаче с двамата сама цял ден лудвам 3аради ра3минаванията им в режимите. А и малката е една ревла - то рев, писъци, ако не и обърна внимание и много и3нервящо ми действа това постоянно реване 3а всичко. Дано като прескочи годинката да се кротне малко. Ей ся снощи не спа почти, днес до обяд я па3их да не 3аспи и наобяд лягам с нея - викам ще спи много, че и а3 да наваксам малко. Е, по3найте - час и 10 мин. То докато хапна и легна и трябваше да ставам и главата ми тежи направо. Ей сега пак пищи в проходилката, ама вече направо ми идва в повече -  не мой се на ръце да се носим.
Утре е Кръстовден - преди години ходихме на Кръстова гора (не баш на пра3ника) да преспим, че нали ставали бебета после. Не 3нам дали от това стана баткото после, ама мястото е прекрасно и препоръчвам, който не е ходил - да иде. Ама не в голямата лудница утре, а някой друг ден. Има и нещо като хотелче - не е 3адължително да спите в църквата.


Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #24 -: Септември 13, 2016, 19:37:45 pm »
Моето дете, не знам защо, как, кога, но сме го наплашили явно.
Сега на връщане от яслата един батко се катери нависоко по едни катерушки, а Дани стои отдолу и му вика: "Внимавай батко да не паднеш и да не си удалиш гавата." И се тупа по главата.
После пресичаме една малка квартална улица (преценила съм, че ще минем), но се вижда, че идва кола от далече и Дани ме дърпа за ръката назад към тротоара и ми вика: "Внимавай, кола".
И се чудя дали не сме го стресирали с прекалено много "внимавай това, внимавай онова" (макар да мисля, че всичко умерено му е казвано, без драма). А и той никога не се е удрял или падал досега сериозно. Същевременно още от както прохождаше си е такъв предпазлив и му трябваха 2 месеца, за да се пусне да ходи навън без ръка, а вкъщи вече си ходеше без.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #25 -: Септември 14, 2016, 16:45:20 pm »
Смайли, според мен се упражнява и ти показва, че е разбрал. Иво ми приказва, че чакал да светне зелено, че отивал да слага бензин на колата (разбирай кракомобила), че идва кола, че има улица, ама според мен точно си упражнява думите и показва, че е разбрал.   
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #26 -: Септември 14, 2016, 16:55:34 pm »
Все още не мога да се ориентирам в новата платформа. Аз малко не обичам промените..та си ми е кофти. Не виждам кой пише, добре, че са аватарите или подписите, половината текст ми е орязан.Иначе красив дизайн.
Намрънках се.
М-и,  относнл размерите на краката. Нашите обувки са 19 номер Беко, а вчера купих пантофи на същата марка 20 , защото 19 ѝ бяха малки. Пантофките на Беко не са лоши,"дишащи" с ортопедична стелка и струват 12 лв. Мисля, че ще ти вършат работа за вкъщи за зимата. Най-малък номер е 17.
« Последна редакция: Септември 14, 2016, 17:04:07 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #27 -: Септември 14, 2016, 21:55:56 pm »
Синеочке,  с пантофите всички явно са така, КК понеже имат изписани в сайта сантиметри за съответните номера и купувах на баткото, та пантофи вземах 33, догодина моите ще са му таман  :lol: Аз бебите смятам съвсем боси да шляпат, у дома е 26 градуса все пак.
С визията на сайта и аз не се оправям  :lol: ще ме светне ли някой къде са ми темите в които съм взела участие?
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #28 -: Септември 14, 2016, 22:35:18 pm »
Благодаря, че споделяте мненията си за новия сайт. Продължавайте да казвате ако срещнете нещо нередно. Липсващите никове за мобилната версия, липсващите последни непрочетени и моите теми, както и орязаните букви, ще бъдат оправени възможно най-бързо.



   La vita è bella
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #29 -: Септември 14, 2016, 23:10:47 pm »
ехе нов дизайн малко ми е странен все още и аз малко трудно свиквам в новите неща.
на Бу съм взела за вкъщи  кроксове или сабо някои им казват много са му удобни.Мисля още един чифт да му купя ей туй представляват

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #30 -: Септември 15, 2016, 08:26:06 am »
Момичета, аз си отварям непрочетените теми, в които съм писала с ето този линк:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?action=unreadreplies
Не го въвеждам, той си ми излиза автоматично като тръгна да пиша zachatie горе на страницата, защото съм го отваряла и преди промените.

Аз взех кроксове, като мислех лятото да ходи с тях на яслата. Обаче се оказа, че много запарват крака. Направо става вир вода. Явно са по-подходящи за зимата с чорап.
Сега ги ползваме за басейни основно.
А за яслата му взех на намаления ето такива "пантофи". Само с тях не му се изпотява крака в момента. Дори си мислех, че и за студеното ще стават като е с чорап.
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #31 -: Септември 15, 2016, 08:43:51 am »
Малее, нашето момче сега носи 26 номер 🙄🙄🙄 Иначе прохождаше първо по чорапи с гумички отдолу, после му взех буйки на КиК, бяха му удобни. След това беше с много тънки маратонки с дупчици и анатомична подметка. Сега му обувам всичко - сандали, платненки, маратонки, а пантофите са му купени от един невзрачен магазин немаркови, които обаче се оказаха "железни" , не са млъднали. Мисля за яслата такива да взема или малко по-отворени, че като цяло му се изпотяват краката...
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #32 -: Септември 15, 2016, 09:02:56 am »
Момичета, в яслите е много топло и не са подходящи затворени пантофи. Миналата зима ползвахме Бефадо, сега е със сандалите на Найк  сънрайз, когато умалеят, ще взема пак или от отворените модели на Бефадо или Найкове
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #33 -: Септември 15, 2016, 10:23:48 am »
Бебе, първата ваканция на сина ми го оставих вкъщи. Викам си, какво толкова?! Другите как гледат по две деца?! Значи и аз мога. Бебето спеше от 10 до 12 и от 14 до 16 ч. Баткото спеше от 12 до 14 ч. Непрекъснато бях заета с един от двамата. Не можех и на разходка да изляза. Станах на дива калинка в продължение на 3 седмици. И двамата искаха внимание. А нямаше как да стане. Така че, нека голямото си ходи на градина. Там си общува с деца, играе игри, готвят му и прочие. При всички положения му е по-забавно отколкото вкъщи, където ти гледаш другото и въртиш домакинство. Не се самообвинявай! Напълно излишно е.
Аз в момента съм вкъщи и си търся работа. И нямам чувството, че бездействам. Имаме голям апартамент, повечето домакинска работа я върша аз (защото така ми се струва редно в момента, иначе я делим), на децата съм шофьор (отнема ми три часа дневно, голям град, какво да се прави), упражнявам се със сина ми всеки ден без уикенда, когато има да свири на цигулка. Имат и други извънкласни дейности, които в никакъв случай не са всеки ден. Да, остава ми повече свободно време отколкото ако ходя на работа. Но в никакъв случай не бездействам и не си почивам. Мъжът ми също си има хобита след работа и за момента няма причина да ги ограничава. И не, не се чувствам виновна, че детето ми е на градина, а другото - на целодневно училище. Радвам се, че имам възможност без да се притеснявам да се грижа за тях, когато градината или училището са затворени. Или когато децата са болни.
И аз съм като смайлс и мисля, че когато децата ходят в градина, където наистина има добра база и компетентен персонал, това е по-добро за тях отколкото да си седят вкъщи с мен, където аз съм раздвоена между тях и домакинството. Там могат да придобият социални умения, могат да се забавляват, да играят с други играчки, различни от тези вкъщи. Все неща, които аз не мога да им дам. И още - ходенето на градина, училище е една стъпка напред, знак, че децата порастват (дори и понякога да не ни се иска).
Стоека, няма дете, което да не е плакало, като е почвало градина или ясла. На 2 години са вече що-годе осъзнати човечета и заради това се съпротивляват повече. Абсолютно нормално е и преминава. Понякога отнема повече, друг път - по-малко. В някои страни майчинството след раждането е само 14 седмици. И след това някои майки се връщат на работа. Аз съм доволна, че моите ги отглеждахме до година и половина поне. На 3 месеца са още толкова беззащитни. Не мога да си го представя. Но когато всички около теб го правят, автоматично го приемаш за нещо нормално.

Хубав ден на всички и здрави и доволни деца!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #34 -: Септември 15, 2016, 12:06:37 pm »
Блу, моят мъж ми вика - Божидар нали 2г го гледа само него, 100% внимание. Сияна го няма това, особено като си е и баткото удома. Просто вече като са две човечета и споделят любовта, вниманието. Ако бях тръгнала на работа, пак щеше да е по цял ден на градина, ама така се случи, че удължих майчинството :) Не съм очарована от "обучението" и ба3ата в градината. Харесва ми, че има деца с които да се наиграе, една млада госпожа, която повече се 3анимава и с желание. Ама другите лелки и госпожи - ми те са преподавали на приятели наш набор! и3хабени са (бе3 лош умисъл го ка3вам), карат го ден да мине, 3аплата да дойде. Гледаме да се 3анимаваме с него удома, 3а да се ра3вива - не че ще го правим Айнщайн, ама мо3ъкът нали бил като мускула, ако не го натоварваш "омеква". Ама с малката не можем толкова време да му отделим, като преди това - то от 6 до 9 вечерта 3а три часа кое по-напред. Абе 3драви да сме и да си имат акъл в главата децата.
Пак бе3 лош умисъл - много неприятен е то3и нов шрифт на форума. Все пак благодаря 3а старанието и времето, което отделяте 3а поддръжка, обновяване на любимия ни сайт!


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #35 -: Септември 15, 2016, 12:40:25 pm »
Ще го сменим шрифта, прави сте, че не е читав :)

Ох, и аз трудно се справям с двамата. Миналото лято малкият не шаваше много и беше ОК. Но, откакто проходи, стана сложно. Много смел излезе малкият - върви и хич не се сеща за мен. Веднъж даже една жена ми го носи, че бил бос и щял да влезе в локвата :)



   La vita è bella
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #36 -: Септември 15, 2016, 19:45:44 pm »
Момичета, аз си отварям непрочетените теми, в които съм писала с ето този линк:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?action=unreadreplies
Не го въвеждам, той си ми излиза автоматично като тръгна да пиша zachatie горе на страницата, защото съм го отваряла и преди промените.

и аз използвам подобен линк, който автоматично ми излиза горе в лентата като кликна върху  Show history:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?action=unread
той е за  Последни непрочетени теми

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #37 -: Септември 15, 2016, 23:47:50 pm »
Честно, новата визия не ми допада. Може с времето да свикна и да ми хареса, но засега трудно се оправям. Пиша през мобилен телефон и не ви виждам никовете, ориентирам се по аватарите и подписите в лентичката :)
А пък в яслата има деца вече болни от шарка, Мария все още не ходи, утре ще взема бележка че е здрава. В понеделник мисля да я пусна, а пък ако се зарази... ще я мисля тогава.
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #38 -: Септември 16, 2016, 08:36:54 am »
Здравейте момичета имам въпрос ние вече станахме 6 месеца  но от няколко седмици забелязвам че дъщеря ми се поти ужасно много в момента в който заспи дори  и с къс ръкав да е пак се случва  не знам за лекар ли сме
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #39 -: Септември 16, 2016, 09:11:45 am »
Здравейте момичета имам въпрос ние вече станахме 6 месеца  но от няколко седмици забелязвам че дъщеря ми се поти ужасно много в момента в който заспи дори  и с къс ръкав да е пак се случва  не знам за лекар ли сме
Лятото с дълъг ръкав ли спи? Завиваш ли я?  Колко градуса ви е стайната температура.
Консултирай се с педиатъра и поискай направление за ортопед за всеки случай и твое спокойствие.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.