0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #140 -: Май 26, 2016, 21:10:14 pm »
За напикаването не й се карам, защото не искам да я стресирам.
Предполагам, че в градината са й казали, че няма нищо лошо и тя ми го повтаря. За там си има резервни дрехи. Като излязат в градината, така се заиграва, че или забравя, или просто от мързел си пикае в гащите.
За нощния според мен е рано. Мъжът ми каза да продължаваме всеки ден, докато спре да се напикава. Вижда ми се прекалено да пера всеки ден като ненормална. Излишно е. Казах му, че ще опитаме след 2 месеца пак. Явно, че не е готова.
Вдигала съм я и през нощта. Не помага. Най-много да се разсъни и после да не иска да спи, а на сутринта пак си е мокра. А и аз няма цял живот да я вдигам. Трябва сама да се усеща и сама да става.
Ограничаването на течностите е сложно, защото на вечеря винаги пият нещо. Ние вечеряме между 18 и 18,30 ч., а най-късно в осем са в леглото. Но ще се опитам поне да ги намали.

*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #141 -: Май 27, 2016, 09:09:56 am »
Аз за малката направих точно това - оставих я без памперс нощно време и всеки ден перях. Доста дълго продължи, но накрая просто спря, повече не се е напикавала. Не съм й се карала /и тя беше голяма/, обвихме матрака с един найлон, отгоре протектор, чаршаф и т.н. , резервни до леглото за бърза смяна нощем и така. Горе долу два месеца продължи, гледах да е лятото, за да съхнат дрехите бързо.
Ако се окаже, че детето по наследствени или някакви други причини продължава да се напишква, също бих сложила памперс докато го израсте.
Аз самата съм се напикавала до късно, чудех се дали и при дъщеря ми не е така и колко време да продължа историята с прането.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #142 -: Май 27, 2016, 09:38:28 am »
Първо да си похваля геройчето - направихме най-после ваксината за 6 години. То голяма история с тая ваксина. Когато ги навърши нямаше, после беше студено и не ми се ходеше с нея пеша. След това пък боледува, пък кътници „никнаха“ (4 пъти). Кътник още няма, ама кашляше, а аз исках да изкара поне седмица без кашлица.Та закрепи се и като отидохме вчера не гъкна, ама грам. Но от известно време (1 - 2 пъти) се буди, че ѝ се пишка, а я боли крачето и не може да стане и да отиде сама. Не го разбирам това нещо, нито от къде идва, нито защо ... Снощи пък докато я чуя, че ме вика, бая поплакала. И от надуване и рев пукнала капилярче в носа, та текна и кръв от носа и омазахме пижами, чаршафи, калъфки.... Сега ми куца тука из къщи - раздвижва се. :lol: Винаги като ѝ се пишка нощем се случва така. А тя по принцип не става до тоалетна през нощта. Та не ми е ясно като я заболи крак ли ѝ се припишква или усеща, че я боли, когато ѝ се припишка. Но тъй или иначе следва як рев и драма. Май ще отидем и днес до лекарката, че вчера съвсем бях забравила за тоя проблем. То от надуване, че не плака детето ...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #143 -: Май 27, 2016, 10:59:11 am »
blue_sky,  аз  преди време  питах тук  за същото за сина ми   .

И  съм забелязала , че щом   попитам ТУК   за някакъв проблем с него ,  съвсем скоро след това проблема от само себе си се разрешава . Намерих си даже  питането :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51414.msg1121773#msg1121773

Малко след това категорично заяви , че вече е  голям и не иска  памперс  ,  сам  интуитивно  си намали водата  и почти  нямаме проблеми  . Случва се да се напикае , но  много рядко . Няколко вечери подред  яде диня  , малко преди да легне - няма проблем .
Но подчертавам , че  бяхме без дневен памперс от  две годишен  , без никакви проблеми през деня , просто сигурно  спеше доста дълбоко . А и му беше като ритуал преди да легне  да каже  -жаден съм и да изпие  половин шише вода .
Сега почти не иска вода преди да легне . Той заспива рано и понякога  преди ние да си легнем  , го  изпишквам  , но напоследък забелязвам , че почти нищо не  пуска като количество  :lol: , докато преди беше  доста повече   .
Аз никога не съм го ограничавала - щом е жаден да пие , защото аз знам какво е  да съм жадна  и да легна  - не мога да заспя така. Даже ,ако му кажех да  не пие вода  , че ще се напишка -той като че ли нарочно много ожадняваше  :)
За мен  , ако се напикава детето е безсмислено всяка вечер да се сменят чаршафи   и да е  мокро  -  очевидно не се усеща  и се изпуска.
Пробвай седмица  без памперс - ако  все е мокра,    слагай пак  памперса   и опитай  отново след време  .

В едно категорично съм се убедила- когато децата са готови всичко се получава много лесно  , без излишни напъни и драми  , независимо как  и кога бихме искали   ние .


Калоян   пък от известно  време    недолюбва месото  .
Освен кюфтета с бял сос ,   супа топчета   или  фрикасе каша   , хич не иска месо .
 Но яде риба  , сирена  и кашаквал   и  целия арсенал от продукция  на плод -зеленчука   , така че мисля  да  не се притеснявам .



« Последна редакция: Май 27, 2016, 12:35:53 pm от nimika »


*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #144 -: Май 27, 2016, 11:36:41 am »
Недолюбва щот не му се дъвче :lol:
Яде кюфтета иначе :wink:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #145 -: Май 27, 2016, 12:35:02 pm »

Яде  ги , защото са с любимия сос  , иначе такива ми ти  на скара , печени   -не   иска . 

Стеф , толкоз ли да го мързи :) - едва ли , защото  все пак дъвче разни други неща  като ядки  и хляб. 


*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #146 -: Май 27, 2016, 13:21:56 pm »
Много деца, да не казвам и възрастни дори, не обичат да дъвчат месо, не смляно. Имам няколко такива познати, затова ти го каах като вариант. Не че го мързи, а особеност на модела, както се казва. :)
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #147 -: Май 27, 2016, 13:44:23 pm »
Здравейте!
Моля да бъда извинена , ако въпроса ми не е за тук , но доста се порових и не открих подобна тема .
Та много ми се иска , някоя от вас , празнувала рожден ден на детето си на открито или посетила такъв, да ми даде идеи. Обмислям къде да празнуваме рождения ден на Ния и съм се спряла на Витоша , на един парк, но ще се радвам ако някой сподели друга идея , стига да е близо до София и да не е в детски клуб.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #148 -: Май 27, 2016, 13:46:38 pm »
Права си .
Наследил го е от баба си .
Майка ми цял живот  пържоли или   бяло  месо не яде  , да не кажа ,че почти никакво месо  -задъвквало й се  и не можела  да го преглътне . По-мазно  ,ако е - може .
Калоян преди си  ядеше месо  , в последствие  модела се е модифицирал , както се казва :)


*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #149 -: Май 27, 2016, 14:41:50 pm »
Моят син месо сготвено не яде повече от година освен ако не съм го сварила до размазване дет се вика. Мляно яде във всякакъв вид, кюфтета пържени, на скара, със сос, мусака, таралежи... понякога яде и пържола. Та явно си го мързи според мен. И коричките на хляба не иска.
За пишкане в гащите са големи на 3-4г.хем аз не съм от лудите, които изпишкват от бебета или насилват за гърне, моят син на 2г. му слагах памперс на обяд за всеки случай, че спеше на спалнята, а така и не съм купила протектор. Нощния малко по-късно, но пак не след 3г. Аз питиета на масата не слагам. У нас се пие само вода.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #150 -: Май 27, 2016, 15:59:44 pm »
 м-и  , аз не те разбрах -  смяташ , че  на 3-4 г. са големи  и   че ,ако се напикават вечер, докато спят е  някакъв  голям проблем ли ?
За мене не    е  -поне до такава степен , че  като се изключи физиологичен  проблем   , не бива да се вкарваме във филма  "Бабите казват -ама , той е голям , защо се напикава ..."  Ами напикава се ,  какво да направим -чакаме   и така  , но прекаленото вторачване и натякване  само ще тормози и  родители  , и дете .

Аз питиета на масата не слагам. У нас се пие само вода.
У  нас пък вино и  бира слагам :)
Шегувам се    , но   по време на хранене  не е препоръчителен приема на вода, както и веднага  след хранене   , защото се разрежда стомашния сок и по-трудно  се "смила "  и преработва  храната  .


Дидомира , дано се включат момичета от София  .
Моя  приятелка  от София  празнува така на сина си рожден ден в близкия парк  - там нямаше  заведение  или нещо такова  . Нае   клоун за забавление на децата    , соленки ,  хапки, напитки и  други вкусотии за всички - май имаше беседка  и импровизирани масички  бяха направили . Музикално оформление  и  украса с надпис и балони и готово .

Тук има   една детска площадка   , до която има открито заведение  и  често празнуват  там рождени дни  , но да си ви  кажа  при по-малки деца   , на мен подобен вариант ми е изморителен за родителите  -  всеки трябва да обикаля  и   търчи подир детето си. Те се пръскат -всеки на някаква катерушка  или люлка , нямат  общи забавления и игри -   не  е по-различно от играта в парка  , освен тортата .
Преди време jam  беше  писала  , че оптималния брой деца за рожден ден  , трябвало  да съответства на годините на детето - на мен ми се струва много малко  , знам ли .
Някой може да ме опонира  ,  че какво по-хубаво от това децата да са на открито и да  играят  .
Но рождения ден   за дете , което вече разбира  за какво иде реч , трябва да е по-различен и специален   от обикновена игра . Мен ме учудват  родители  на 5-6 г. деца като кажат  , че ще празнуват с роднините и баби , дядовци    . Не е до пари , защото за една семейна трапеза ще похарчат колкото за детски купон , но на децата им е  далеч по-приятно да щуреят в своята си среда . 
Дидомира ,   в никакъв случай не са насочени към теб размислите ми  , ти си знаеш   компанията и интересите . Аз донякъде визирах едни частни случа , на които съм свидетел .
« Последна редакция: Май 27, 2016, 16:21:31 pm от nimika »


*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #151 -: Май 27, 2016, 16:11:54 pm »
м-и, така е, за пишкане в гащите през деня са големи, факт. И аз не съм от лудите дето са салагали на гърне, даже такъв уред в къщи не е влизал. За нощното, както казах, ако детето няма проблем, какъвто има моето например, точно тази е възрастта за махане на нощния памперс, към 3-4-та г.

И да ви кажа, при нас дисконфорта от това да се събути в мокри чаршафи посред нощ беше по-голям от мокрия на сутринта памперс. Но всеки си преценя. Перете щом ви се пере, но може пък след 2м. да не се налага нито едното :wink:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #152 -: Май 27, 2016, 16:18:33 pm »
Недолюбва щот не му се дъвче :lol:
Яде кюфтета иначе :wink:

точно... моят така не ядеше месо на парчета до съвсем скоро. 
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #154 -: Май 27, 2016, 19:39:44 pm »
Аз по "пишкащата тема" - нямам особен опит разбира се, все пак само едно дете. Но моята логика беше, че ако не може да стиска, или да казва, или просто НЕ ИСКА да казва (което беше над година) и съм го чувала в прав текст, неведнъж във вида: "Няма пък да кажааааааааа, в памперса искам!"  :lol: - оставих памперса. До три години и половина си беше нон стоп с него. Чинно уведомяваше кога е за смяна, или че е акал, но не щя да чуе да върши тези неща другаде. Нямах опасения, че при него е неможене да се усети, заплес, или физиологичен проблем някакъв. Чисто инатче си беше. Махнахме памперса от раз и за ден, очаквах нощем да се изпуска, в началото поне, но го оставих и нощем без памперс. Няколко напишквания е имало, но не бяха в първите дни, по-скоро докато добие навика да се буди, защото му се пишка имаше няколко изпускания, може би в рамките на 3-4 месеца и дотам.
Не мисля, че трябва да бъдат натискани по темата, а ако все пак има физиологичен проблем - считам, че нощният памперс може да се остави и до доста над 4-5 годишна възраст и в никакъв случай не бива на детето да се създават мисли в посока, че "това не е ок". Не съм съвсем наясно, но предполагам, че в будно състояние - все пак може и да има контрол на съзнателно ниво, но когато човек спи, а в добавка и има проблем с този вид контрол - няма нужда да се събужда опикан и всеки ден да се перат чаршафи и пр. Неприятно е и за двете страни участващи в това, а файда - няма.
Митичният уред "гърне" и у нас не влезе в употреба.  :lol: Предвид възрастта, на която каза "чао" на "Пуфис" - нормалната тоалетна му беше вече по мярка и без приставки.

Дидомира, добре си го замислила според мен, аз с това февруарско бебе - освен заведения с детски кът - особен избор нямам. Ходила съм на такова парти в парк, готино е много, беше през юни и времето за щастие беше сухо и топло. Имай предвид с такива планове, че ако се случи някой циклон като последните няколко - ще трябва да имаш "вариант Б" и то възможен за осъществяване в рамките на часове. Малко е хамалогия за родителите, когато правят такъв купон - все пак се мъкнат походни масички, храна и пр., но нищо чаааак толкова сложно. Ако кажеш на родителите да си носят одеала за пикник - няма да е зле. Непременно провери на избраното място дали е пръскано за кърлежи обаче!!! Можеш да попиташ в съответната община. Че на пъпа на София на моичкия брат му го полази кърлеж, преди няма и месец, къде се беше забил да не казвам, но - обзаведе се с лаймска болест.  :? Та това непременно го провери, а и намажи със съответен репелент за всеки случай.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #155 -: Май 27, 2016, 23:34:13 pm »
Благодаря ви за всички мнения, момичета! Полезни са ми, карат ме да се замисля.
Определено нямам намерение месеци наред да пера всичко.  :x Не е там истината за мен.
« Последна редакция: Май 28, 2016, 19:01:56 pm от blue_sky »

*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #156 -: Май 28, 2016, 00:16:56 am »
За нощният проблемът вероятно са течностите плюс умора ако не се буди детето като се напишка. Според мен има вариант и сутрин да я върши тази работа :) Есин познат разкадваше как сутринта е бил при племенницата си и понеже нямало кой да и донесе гърне (те чечовците такива неща не вършат :D ) та му казала, че ще си пишка в памперса. Та стиска цяла нощ, но сутринта го пълни ;)
Нинка, големи са и за нощен памперс ама ако не могат да се събудят си им е нужен. Чак пък драма и да кажа "Ааа не край на памперсите" не ми е де. На Блу мъжа и явно има свободно време или търси на нея работа :D аз на моя бих му позволила намеса ако той ще се разправя. Случвало се е един или два пъти да сменям чаршафи ро нощите и да мия дете,  доста след като спря да ползва памперси, мерси съм. А за дневния просто ми е смешно, че разбира и си се успокоява, че не е лошо :)
*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #157 -: Май 31, 2016, 22:14:21 pm »
blue_sky, нашата педиатърка ни каза че до 5 г. възраст е нормално ако детето все още е с пампер през ноща. Марти откаща дневните памперси на около 2,6г., но се напишкваше през ноща до 4г. възраст. Отказа си се от самосебе си, не съм будила или оставала да спи мокър. Понякога не пожелаваше да сложим памперса и се е напишквал, през ноща се промъкваше да спи при нас на сухичко  :lol:


*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #158 -: Май 31, 2016, 22:26:11 pm »
Моите изпиват страшни количества течности на вечеря. Но брат й е вече по-голям. Много рядко се случва да се напикае, например ако е ял диня на вечеря.  :lol:

Рачко, не ми пречи толкова нощният памперс, колкото че не спира да си върши голямата работа в него. Не е малко дете да не разбира. В градината веднъж и до тоалетна беше отишла. Но просто тук си се инати.

*
Re: Нашите пораснали деца през март, април и май 2016
« Отговор #159 -: Май 31, 2016, 23:14:12 pm »
Това пък съвсем не бива да те притеснява. Има деца, които са свалили памперса отдавна, но специално искат да сложат такъв по голяма нужда. Израства се и не е причина за притеснение. Доста близки деца бяха така, но след около 4 години и това отмина.