0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #60 -: Декември 06, 2015, 09:10:29 am »
Ние пък вчера ходихме на матине в училището, което съм избрала. Хареса ми и отвътре - стаите на малките класове едни шарени и с раздвижени масички, не строени както беше навремето. В един от кабинетите има компютри. Директорката каза, че заради новостите в сферата и факта, че така или иначе децата си ги ползват доста успешно ще ползват често за учене на нови неща. Всичко ми хареса, половината „госпожи“ са госпожици всъщност  :lol:, а мойта им вика какички  :lol:
Проблемът обаче е, че на 3 къщи от нас им свършва районът и всъщност не сме им  по район и нямаме точки за това. Нямаме и за по-голямо дете в същото училище, нямаме за родител в системата .... Но пък има опция да я преместя там в подготвителна група. Ще проуча условията и ще го обсъдим. То и без това с новата госпожа не е много доволна и не я харесва, както и аз де. Важното е че на Ники ѝ хареса.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #61 -: Декември 06, 2015, 09:56:05 am »
Пеше, нашето училище също не беше в близкия периметър за прием,
дори съвсем не сме на 3 къщи, а на две спирки, но Митака беше приет с
минимален брой точки, а след това на второ класиране още 4 дечица
от неговата група, които също живеят далече!
Премести я там в подготвителната сега за няколко месеца, това ще ти гарантира известно спокойствие, пък незвисимо от всичко си кандидатствай,
аз вярвам в малките късметчета на нашите деца :)

Здрава да ти е Именничката  :balk_16: и всички малки и големи именници във форума!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #62 -: Декември 06, 2015, 17:03:53 pm »
Мише, при нас училището е до 16 ч., като от 13.30 ч. играят заедно с възпитателката (понякога имат и студент/ка, която играе с тях). Не пишат домашни. Той моят и няма, де. Досега са получавали само два пъти и то за събота и неделя. След това има занималня до шест, но от нашия клас никое дете не е записано. Логиката на повечето родители е, че имат да пътуват, докато стигнат до вкъщи, после трябва да пишат домашни, понякога имат и второ дете в градината, което също трябва да бъде прибрано. С колкото майки съм си говорила от класа на сина ми, всички казват, че просто наистина са каталясали след у-ще. Преди му отнемаше на моя син известно време да заспи, поне половин час. Сега заспива за няма и 5 минути. И си ляга между 19.30 и 20 ч. Сутрин не мога да го измъкна от леглото в 6.15 ч. Трябва дори да го обличам, ако не искам да закъснеем.
Сега има да учи за българското училище няколко песнички за Коледното тържество. :-) И ще довършим сурвачката, която са започнали вчера. Някои съфорумки знаят за терзанията ми да намеря пръчка за сурвачка. В крайна сметка, бях занесла всякакви материали. Добре, че някой беше донесъл резервни пръчки.  :lol: Направо ми се взе здравето от мислене откъде да намеря такова чудо.

Пеше, честит имен ден на прекрасната ти дъщеря!

Също така честит празник и на Ники на Вени, Никол на Лиса и на най-сръчната плетачка във форума! Бъдете здрави, малки и големи!

Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #63 -: Декември 07, 2015, 09:49:22 am »
Мия много практично се подсигури за подаръците. В петък като се прибирахме и ми казва: Мамо, много се вълнувам за подаръците и Дядо Коледа, обаче не съм съвсем сигурна дали ще получа, така че ако не получа, ти ще ми купиш!  :D Тя си пожела дрехи, както обикновено, нали е маниак да си купува дрехи, а Яворчо не пропуска като види Дядо Коледа по телевизията, да му каже, че иска голяма кола-червена.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #64 -: Декември 07, 2015, 14:58:42 pm »
нали не сте забравили за това:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51365.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #65 -: Декември 08, 2015, 06:05:54 am »
Джаме, за твоя Марти си мислих аз. Като не иска подаръци лапето, защо не му подариш нещо като кутия на желанията и мечтите? Представям си го дървено ковчеже, в което момчето да пише/рисува нещата, които иска, за които мечтае и да слага вътре с идеята, че ще се сбъднат, щом веднъж си ги е поискал обмислено? Хем ще му стимулираш осъзнаването на себе си като личност с бъдеще, хем ще е интересно.
А и ако имаш втори ключ от кутията ще ти се улесни коледния избор догодина :lol:
[/url][/url]
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #66 -: Декември 09, 2015, 21:46:17 pm »
Здравейте,дайте предложения за хубави книги за първолаци на тема Коледа.Имахме родителска среща днес и се реши да получат книги от Дядо Коледа.Повечето май клонят към занимателни - тип изрязване,рисуване и т.н.,но може и нещо за четене все пак ,нали вече се учат и на това  :D.
 Аз поразгледах и набелязах няколкоhttp://hermesbooks.com/knigi/koledni-predlojeniq-1/goljama-kniga-koledni-igri-i-zabavlenija.html
http://hermesbooks.com/…/goljama-kniga-koledni-igri-i-zabav
 https://www.e-zona.bg/…/moyata-parva-koledna-kniga-otsvetya…
http://hermesbooks.com/…/koledni…/koledna-rabotilnichka.htm
https://www.e-zona.bg/prod…/koleden-podarak-4-8-godini-22577
 https://www.e-zona.bg/…/koleden-podarak-5-11-godini-sin-225…(има и за момиче в лилаво и зелена универсална )
 https://www.e-zona.bg/…/koledni-pisma-feliks-zaycheto-felik…
 http://hermesbooks.com/…/koledni-predlojeniq-1/enciklopedij…
http://hermesbooks.com/…/koled…/igri-i-zabava-za-koleda.html
https://www.e-zona.bg/…/koledni-prikazki-poslushni-detsa-Ra…
https://www.e-zona.bg/…/prikazna-zimna-vakantsia-1-klas-uch…
https://www.e-zona.bg/…/otkriy-otsveti-bezbroy-koledni-igri…
http://www.book.store.bg/…/kniga-igra-koledni-nedorazumenia…
http://www.book.store.bg/…/gigantska-kniga-na-kolednite-igr…
http://hermesbooks.com/goljama-koledna-kniga-s-igri.html   ,  ако има някой лични впечатления?         
   И още една молба- препоръчайте ми сборник по математика за 1-ви клас.
« Последна редакция: Декември 09, 2015, 21:50:49 pm от z22 »
<br />
*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #67 -: Декември 10, 2015, 08:43:36 am »
Зори, аз бих взела книжката за Феликс. :)
Имали сме някои от тези с изрязването, апликирането и т.н., честно да си кажа моите деца губят търпение и интерес към такива неща бързо. За сметка на това пък книгите с приказки се препрочитат по 10 пъти. :)
За помагало не мога да препоръчам, но нямат ли си в училище или ти искаш допълнително да го занимаваш? При нас си имат помагало, което ние купуваме, но се работи в училище с него. Аз на Деси примерно миналата година й давах задачи от него, нищо че са решавани, да пререшава за упражнение. Та, ако имате няма смисъл да комуваш друго, всички са с едни и същи задачи. :)
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #68 -: Декември 10, 2015, 08:44:14 am »
Z22, аз съм подарявала ето тази книжка (виждам, че в твоя списък има подобна, но не е същата) и много се беше харесала. Много красиво е направена. Има пликове с писма вътре.
По принцип децата харесват и колекционират цялата поредица.

https://www.helikon.bg/books/7/-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%A4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%81_154136.html#book_info

ПП. Стефи, писали сме заедно.

Абе дали е възможно все пак да е същата книжка, при толкова различна цена  :lol: Баш май си е същата.  :lol: Само годината на издаване е различна. Може едното да е малко по-луксозно от другото издание. Виждам, че и грамажът на книжката е различен....
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 08:47:56 am от 47 Smiles »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #69 -: Декември 10, 2015, 11:51:56 am »
Smiles, и аз се  загледах да сравнявам  книжките  - не са еднакви  -различно тегло и  брой страници са -поне така пише. Иначе чак  такава разлика  в цената е твърде  голяма.
Изглежда много интересна с писъмцата, ще мина да  я видя в нашия "Хеликон".
Книжките с приказки  се четат у дома  по много пъти   .  Аз  засега гледам да са книжки с  по -кратки приказки -   като  започне пазарлъка  - ама  искам 3 да прочетем , ама може ли и още една   .... а пък много дългите   все още не   са му  така интересни  .


*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #70 -: Декември 10, 2015, 12:25:03 pm »
Ако имате възможност, отидете в НДК на Панаира на книгата. Там освен, че всички книги са на едно място, повечето издателства предлагат чудесни отстъпки.
На един малък щанд (забравих на кое издателство) в ляво от централния вход има томбола за билети за прожекциите на филма за Петсън и Финдъс. Има плакат на филма на щанда.
Знам, че тук има почитатели на палавия котарак.Ще го пуснат по Коледа. Алекс въпреки, че го гледа миналата година на Кинопанорамата, иска пак да ходи, щото подарявали книжка.
*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #71 -: Декември 10, 2015, 12:29:16 pm »
Да и аз препоръчвам филма, и ние го гледахме миналата година, много е добър :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #72 -: Декември 10, 2015, 13:28:36 pm »
ние сме големи почитатели на Финдъс и Петсън, не знаех, че ще има нов филм?? по кината ли ще излиза?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #73 -: Декември 10, 2015, 13:37:33 pm »
не е нов, според мен си е стария филм.
*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #74 -: Декември 10, 2015, 13:39:30 pm »
Да, на 25 декември излиза по кината. Но е същият филм, който даваха миналата година на Кинопанорамата. Специално питах. Ето повече информация http://www.profilms.bg/?b=2&mID=689
Ето и повече за лотарията. http://www.profilms.bg/?b=12&nID=20
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #75 -: Декември 10, 2015, 17:41:30 pm »
Май наистина е по-добре да не е от "занимателните".Минах днес през една книжарница да поразгледам - ми те са основно лепенки там.Книжка със зайчето намерих само малка,интересна ми изглежда доста.

 Стефи,в училище имат сборник,но той не е кой знае какво - решава всичко за 2 минути .Искам задачи,подобни на тези,дето дават по математическите състезания.Търсих на "Славейков",но там попаднах все на такива,като този в училище.
<br />
*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #76 -: Декември 10, 2015, 21:12:05 pm »
Зори, защо не му изпринтиш задачите от различните състезания, за предишните години?



*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #77 -: Декември 10, 2015, 22:54:08 pm »
Изрешил ги е вече.Те не са толкова много за първи клас.Преди СМТ реши предната вечер падалите се до тук .Тази неделя му принтирах от КМС,те са доста по-лесни.
 
<br />
*
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #78 -: Декември 10, 2015, 23:50:15 pm »
Европейско Кенгуру, математика без граници, Московска олимпиада за малки ученици? Отделно има доста регионални / областни състезания.

http://alekdimitrov.com/calendar.asp



*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през декември 2015
« Отговор #79 -: Декември 11, 2015, 08:12:56 am »
Ами те в първи клас учат само събиране и изваждане до 100 (ако не се лъжа), та колко задачи могат да се измислят. Особено за деца, които математиката ги влече и имат желание да решават задачи? И твойта не е лесна, Зори, а още не е минал първият срок...