0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Сис, ако ти спретне такъв номер, лично аз ще го очистя, като се прибера в София.  :lol:

И аз да се запиша с повръщащите бебета, но аз съм за бой.
Имаме ли номинация за най-голямо зло на децата си?

Във вторник вечерта Катето повърна 5 пъти на фонтан, ама стабилно ви казвам. Цяла нощ сменяхме чаршафи, пижами, нас си, наши чаршафи. Сутринта с Ники на кардиолог за преглед, нея я натъпках с Ентерол и спря. После тичам на училище, нервно ми та две не видя, не съм спала, обажда се таткото, че не повръща, но не яде и пишка по малко. Обаче ни Т, ни дявол, жизнено бебе. Та сряда никой, четвъртък на градина, връща се и през нощта 1 път повърна. В петък имам презентация и съм си легнала в 1:30, а с нея станах в 5:15. Та оставих я на градина, нямах начин, зашото не повтори повръщането. Обаче нещо ми замириса странно, че успя да нацели косата си и ми мирише на АМ. Викам на Фатима "дай да видя кутията, която ти оставих с мляко", тя беше от рекламните на Симилак и я оставих септември. Ми...срокът изтекъл май месец 2015, а аз дори не съм видяла :oops:
И да е пълна ситуацията, моята колежка, бивша мед, сестра от Израел, практикуваща и в Канада в спешните ми изстреля 1001 ужасни диагнози и настоява да постъпим в болница!!!
Насред презентацията чувам телефон и помолих да проверят дали е моят, че чакам спешно обаждане. Слава Богу не беше, всичко е минало наред при Фатима.
Та, натрових си лапето, сега ми бойкотира и бутилка и гърда и пюрета.
« Последна редакция: Декември 12, 2015, 22:48:44 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Божидар днес ми и3кара акъла, дето и бе3 друго много не ми е останал. Събори върху лицето си кухненската маса и тръгна една кръв от носа, по устата, рев и писъци. Сърцето ми спря. Баща му долетя с колата и по доктори. Слава Богу, нищо счупено - не 3нам как се е спасил, като масата много тежи и ръбът и го прасна точно в носа. 3а секунди стана, до него бях и като на 3абавен кадър се опитах да я хвана. Само като се сетя и ми се доревава. Сега някакви АБ капки слагаме, че са наранени меките тъкани и да не се инфектират. Дано бър3о се оправи диваненцето ми.
Не вярвам, че мъжете ги е страх нещо от бебетата, а просто си се скатават, ако може ;) Пък ние, ако се правим на героини - всичко можем и сами - 3а къв да се мъчат мъжете? Баткото и3ле3е със секцио и мен не ми беше хич добре след раждането. То и 8 месеца лежане бяха, цяла 3има слънце не видях максимално обе3движена, то кръвои3ливи, контракции + накрая операция. То мускулите ми бяха 3абравили как да действат. 3а него тати всичко правеше, само дето не го кърмеше. И сега много се 3анимава с него - докато бях бременна особено. Обаче бебка го било страх да я вдигне, да я облече и т.н. Щото тя цели 100 грама по-малка се роди сигурно :) Ама не го тормо3я много, че поне с баткото много ми помага. Само 3а "нощните смени" от време на време го хващам и а3 да поспя някой вечер.
3а второ не си бях и мечтала - че може ли два пъти чудо да стане - а3 с и3черпан ре3ерв, той с не особено добра спермограма. А като ра3брах, че съм бременна, не се 3арадвах - страхът, че може да стане нещо с бебето, да се роди преждевременно, пък над 35г рисковете били нам кви си, да лежа цялата бременност по болници и пак да няма гаранция 3а хепи енд... Май чак на първата фетална при д-р Сигридов се успокоих и си по3волих да го искам и да го обичам това бебенце :heartbeat: И, слава Богу, жива и 3драва се роди принцесата ни. Всеки ден се моля само да сме живи и 3драви всички и дано повече такива и3живявания като днешното да нямаме.


Ох, милото диваненце!!
Направете снимка после на зъбките, че Ники ей така от нищото като беше на негова възраст счупил зъб подвенечно и в Канада го разбрахме това, а дотогава се беше образувала огромна инфекция с гранулом, та се наложи да вадим зъба.


П.С. извинявам се за двата поста.
[/url][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Уж при двама доктори го водихме. Единият 3авеждащ УНГ отделение го гледал небце, 3ъби, носа с някаква сонда... а3 уж видях къде го трясна ръбът - в средата на нослето. Така или иначе му е време, ако не сме и 3акъснели, 3а първа среща със 3ъболекря ни - ще я питам. Не е шега това със 3ъбните инфекции. Ох, докато сме живи ще им треперим на те3и деца, колкото и да са добре и да са 3драви.
Вени, чак пък номинация 3а 3ловредност над детето. Ами как септември пък ще ти дадат рекламна опакова на АМ с ВЕЧЕ и3текъл срок? Айде да си го купила на ра3продажба с и3тичащ срок. Иначе мисля, че на всеки може да се случи - то всичко е с такива срокове дълги вече, че никой не очаква да е и3текъл. а3 он3и ден тръгнах да давам на племенника едно пюре дето имах останало, че Божидар доста до късно си ги харесваше и му купувах, като сме на път. Хубаво че погледнах - срокът и3текъл септември. 3а храни много не се 3аглеждам, ама лекарствата, ако скоро не съм давала, гледам да ги проверявам. Сега, след твоя ра3ка3, ще гледам да проверявам по-серио3но.
Шин3у, то и а3 имам вече едно човече и то, дето се вика, скоро съм гледала бебе. Ама се 3абравя, а и всяко бебе си е ра3лично и се налага да питаш ра3ни работи :) Ей сега с нашите дертове с рефлукса - хубаво че има с кой да споделя, да попитам. Вие гледам сте тъкмо на 6м - 3апочнахте ли 3ахранване? Как върви?


*
Бебе...ама и вие от филм във филм сте. Като прочетох какво е станало и какви са щетите - направо си е за черпене. Ще мине, ще забрави, ти +5% бяла коса, ама това да ни е дерта с децата и здравето. Дано не го боли много и да не го помни дълго. За зъбките - ще припея на Вени, провери какви са щетите от схватката с масата, че и при Ники от "няма нищо" - та накрая какво стана. Ми късмет, че се преместиха в Канада, та да се реагира адекватно. Ако още бяха тук - не ми се мисли, с цялото ми уважение и към кадърните ни лекари и стоматолози, ама... Да нямам 5-6 от некадърност нечия направени коронки, да съм по-мека по въпроса.  :?

Вени, напрегнато ти е в училището и целият ти живот е на високи обороти... Не си я натровила малката с АМ ;) И АМ и пакетираните хранителни продукти с голяма трайност и почти всички медикаменти - са годни за употреба мноооого над обозначения срок. Някакъв смотан стомашен вирус е било по-скоро, ама като и АМ ти се оказва над срока - и айде от него е. Много малко вероятно е това. Да не кажа почти невъзможно, та не се упреквай напразно ;) Просто кофти съвпадение е било.

Дес, ако се издъни - брой се назначена за килър.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*


Вени, напрегнато ти е в училището и целият ти живот е на високи обороти... Не си я натровила малката с АМ ;) И АМ и пакетираните хранителни продукти с голяма трайност и почти всички медикаменти - са годни за употреба мноооого над обозначения срок. Някакъв смотан стомашен вирус е било по-скоро, ама като и АМ ти се оказва над срока - и айде от него е. Много малко вероятно е това. Да не кажа почти невъзможно, та не се упреквай напразно ;) Просто кофти съвпадение е било.

И аз смятам, че на АМ нищо му е нямало, нормално е да не иска да яде веднага, ние да не би да започваме да ядем веднага?!

Бебе с масата направо си представям какъв шок си изживяла. Моят син си беше забучил главата падайки от коленете ми и аз с ножица в ръце не можах да реагирам дори. Дано да мине бързо и да са по-малко тия инциденти!
*
Бебе, дано малкият бързо се оправи. Ох, случват се такива неща с малките. И при нас почнаха, София взе много да се движи - пълзи, опитва се да се изправя, онзи ден се прекатури, само от 10 см, но все пак ми е обица на ухото да внимавам повече. Днес като си играха с баща си си удари носа в таблата на спалнята и така се разплака, а не беше много силно.
Вени, не се притеснявай, когато човек е много натоварен може да му се изплъзне нещо, както със срока на млякото. Чудя как издържаш, защото лично аз не бих успяла. Аз в момента хем нищо съществено не правя вкъщи, освен да гледам малката и чат пат да чистя, а се чувствам много изморена.  Докато кърмех пиех за бременност и кърмене на Джеймисън, от около двадесет дни ги спрях, на май пак трябва да си взема някакви.
Хубав ден на всички!
Шин3у, то и а3 имам вече едно човече и то, дето се вика, скоро съм гледала бебе. Ама се 3абравя, а и всяко бебе си е ра3лично и се налага да питаш ра3ни работи :) Ей сега с нашите дертове с рефлукса - хубаво че има с кой да споделя, да попитам. Вие гледам сте тъкмо на 6м - 3апочнахте ли 3ахранване? Как върви?
почнахме още в 5 месец с картоф по-препоръка на Педи ама се опъпчи като дърво на пролет.то не беше капки мазене сиропи.мина замина въведох още 4 зеленчука от които се харесаха само пащърнак и тиква.после дадох и оризова безглутенова каша,която се понрави защото е с АМ.вчера чак дърпаше купата с каша и нея да опита става ли за ядене :wink: тъкмо вкарах пилешко и пуешко месо(ако можеше да говори щеше да ме пита кога ще яде пържоли не само гарнитури)  и пак спрях с захранването.чакам да му мине да вкарам заешко и телешко после глутен и плодове.
дано се оправите бързо.
кати въй вие направо камикадзе с това прекатурване.Боги неще да пълзи,а до ходи.вече го разхождам из стаите с хванати ръце нагоре.иска да пали моторетката ,ама  още е рано.и аз като теб не правя кои знае съществено вкъщи.не се впускам в голямо домакинстване защото нямам това време.вечерта ми е по-спокойно мога да се оправям,но пак ми е ограничено времето защото трябва да се спи все пак иначе не съм човек ако не се наспя

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Вени, не се притеснявай, когато човек е много натоварен може да му се изплъзне нещо, както със срока на млякото. Чудя как издържаш, защото лично аз не бих успяла.
И аз същото се чудех. Браво, Вени! Само може да се сещаме за теб като искаме да помрънкаме за нещо и да ни минава набързо  :P

Бебе, малкият дявол както се казва...
А, вашата маса каква е такава.... Нашата тежи 100 кила и сама не мога да я местя.
издържаме повече, отколкото можем да си представяме :)
благодарна съм, че таткото се включва мноого активно...въпреки, че тази сутрин така ме дразнеше че му изсъсках да мисли по-тихо :)

Откритие ма деня: сушените сливи тук са сочни и далеч от сушени. от типа на турските са и са сууупер добри :)


Само да ви кажа, че на познато детенце му се случи същата драма като на Ники със зъбите, но тя е -2 задни назад, правени в БГ,  а родителите -800$ за специални скоби, сложени да пазят място за постоянните. Затова, Бебе, намерете да му направят снимка на фронта, а родителите искайте снимка на кариозно зъбче ПРЕДИ лечение.
[/url][/url]
*
издържаме повече, отколкото можем да си представяме :)

Всеки ден се убеждавам в това, вкл. днес.  :lol: :lol: :lol: Обаче честно да си кажа, когато Дани беше съвсем бебе и всичко, което правех е да се занимавам само с него, без каквото и да е друго, вкл. чистене и сега - когато пак се занимавам с него, но и с още 100 неща...ами сега ми е по-добре. Не казвам "по-лесно", ама друг вид ми е умората и напрежението, а и все по-редовно мога и да се наспя човешки (важен момент). Пък и животът ми не е монтонен, колкото и да избива на лудост на моменти...май това ми понася по-добре на мен.
Та на майките на малки бебета тук да кажа, ако сте уморени, недоспали, кисели и разбити - аз съм човекът, който ще ви съчувства искрено и отвсякъде  :lol: - та смело се жалвайте, като ви идва въз (то малко, ама и от това олеква). Може и на ЛС, за да не отчайвате публиката ахаххаха.  Нормални неща са си това и всички оттам минаваме ;) За щастие - не е безкрайно и това.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Благодаря на всички 3а подкрепата. Диването 3абрави вече, ама мен май трябва да ми леят куршум ли, да ми баят врачки ли - не 3нам. Днес пак в3е да се маумунясва и от дивана се плъ3на под масата. То не му е 3а сефте то3и номер, ама а3 така се стреснах и и3виках - дорева ми се направо като го видях как ще се шибне в тая пуста маса. А много рядко реагирам по-принцип на негови падания - гледам го как ще е, ударил ли се е наистина и му ка3вам да става и да продължава, че му няма нищо. Лапето му с лапе, днес ра3ка3ва на братовчед си как паднал НА масата и се ударил и отишъл на доктора. Как му слагаме капки и "то ще мине". Голямо геройство му е явно. И усеща, че сме стреснати и е едно гле3ене и рев 3а всичко :) Ама след вчера не ми дреме - само да 3нам, че е добре.
Вени, то че и3държаме ясно. Ама да не стане нашата работа като с магарето дето тъкмо се научило да яде камъни и '3ело че умряло. И ние така - тъкмо ще се научим да караме бе3 сън и под стрес и ... ;) Това 3а снимките - бива ли пък 3а всеки кариес да го снимаме? Толкова ли пък не виждат те3и лекари? А Ники как ра3брахте, че е с инфекция - ка3а че го боли ли?
Кати, внимаваш-не внимаваш все тая. Като има да става и 10 човека да го вардите... Ей, а3 бях до него, питах го какво ще обядва - как 3а секунди се провеси 3а масата и всичко се обърна! Господ да ги па3и, ние не можем да сме винаги до тях. И да ти кажа - 3а мен файда от витаминчета няма. Само сън спасява от преумората + добра храна. Вие нали на Ам бяхте - ако има как поне една нощ седмично да си го храни нощем тати, или баба, а ти да се наспиш и витамини няма да ти трябват.
Смайл, масата е от масив, но е малка и като я ра3тегнем явно не е балансирана. Като мине сега само покрай нея и настръхвам.
Дано са ни живи и 3драви децата и ние покрай тях. Днес малко попътувахме и като ги гледах  как спят в столчетата си - спокойни и невинни душички :heartbeat: :heartbeat: Пък бели коси и поопънати нерви се лекуват - едното с боички, другото - с масажче и малко спа. Ех, ра3мечтах се! Не 3нам 3а леенето на куршум, ама малко парна баня и един масаж сигурно ще ме оправят.


*
Здравей Бебе, София няма нощно хранен от четвърти месец, че и  малко по- рано. Сега се буди по три- четири пъти през нощта, за да пие вода, или защото си иска бибата. Аз горе-долу успявам да се наспя. И просто не знам защо така се чувствам уморена, особено в следобедните часове.  Както и да е. Не се оплаквам, защото много ми помагат - главно съпругът ми, но и свекърва ми. А за инцидентите, то е ясно че така ще бъде.

Shinzou, успех с прохождането! И ние натам сме тръгнали.  :D
*
Свате, как е Дани? 

Бебе, и аз да кажа малкия дявол е бил ..
 
Shinzou, успех с прохождането!

Да не се обиди някой, че не споменавам,  но пиша през телефона.

Мария има запушен нос, няма температура и въобще не успявам да видя гърлото.  Играе, беснее и има завиден апетит. Днес след два часа на детските площадки и люлки с рев и писъци я прибрах.  Само този нос ми е дерт, пръскам Стеримар и спрей за гърлото. Днес наобед ще я приспивам, и тя мамо, мамо и ми сочу езика и после спрея - бях забравила да пръсна на обед. Та си напомня детето...
И съм в чуденка да я водя ли пак на лекар?
Бебе, случайно. Заведохме за паднала пломба на съседен зъб и направиха една секторна отпред на падналата пломбахи една панорамна. И на панорамната се видяха зачатъци на кариеси мегду зъбите и гранулома. Сещай се че между зъбите никжга не се виждат на редовен преглед докато не забжли и няма видима дупка. Тогава е късно обикновенно и се вади зъба да не увреди зародиша на постоянния. Така че тук да...за всичко снимат, чистят със детски приспособления плака на шест месеца+ флуорна баня. И мият с флуорна пяста. И са без кариеси.
[/url][/url]
Свате, как е Дани? 
Свате, още има сополи и му светят очетата. Вкъщи е. Гърлото и аз не мога да го видя като хората, но му пръскам един спрей с исландски лишей. Няма температура. Не е крив. Хапва си.
Давам му една торба с хомеопатични, за да не се влоши уж. Самото даване е голям зор.
Ако и утре не му минава, мислех направо да отидем да пуснем назален секрет.
На доктор не сме ходили, защото не е нещо сериозно засега, но ако не минава, ще трябва да отидем.

Браво на Мария, че пие без проблем лекарствата.  :P Дано да й минава бързо и на нея нослето. Според мен тях ги държи по 7 дена поне този нос. На Дани днес му е трети ден. И аз в носа само стеримар пръскам. Виброцил сега не давам, че четох че привикват към него и трябва да се правят почивки, а аз скоро съм му слагала. Трябва да мажа и с Низита крем, но не се сещам нещо.

Дани тук от една две седмици взе по-често да си обогатява речника с думи. Вече казва "още" като иска допълнително за ядене. Вчера ми носи бибата си и ми вика "муе" и аз понеже не разбирам ме води на мивката да му я измия. Имаше залепнал косъм на нея.
Казва "писта", "тича" и малки изречения "Коко плаче" (братовчед му като се разплака), "Кола падне" (като си изтърве количките), "Мау спи" (котето спи).

Сега отиваме да "муем" зъбите  :lol: и после да ходим да купуваме "тинки" (мандаринки), че голям проблем стана като свършиха  :lol:
*
Това мандарините на всички са любими  :D
Смайл, те са малки и са им по-тесни носните канали, та е възможно това да е причината да  :Dги влачат повече пустите сополи. Нашият Педиатър ми изписва и Ксизал при продължителен сопол.
Хубава седмица от мен и дано болните да оздравяват!
*
Ох, аз покрай подготовката за рожденният ден на Марти миналата седмица, ви поизпуснах пак.  :)
Партито беше в събота и децата си изкараха много добре. Много се притеснявах да не се карат, че този път бяха доста дечица, но те бяха завидно спокойни.
bebe 13+15, дано не ви се случват повече такива неща. През какво ли не преминаваме, докато пораснат.
47Smiles, и аз като м-и си мисля че защото ноздрите им са тясни и затова са все сополиви, а и не могат да духат и секрета е вътре. Колкото и да се чисти с помпа не е като да се издуха и почисте с носна кърпичка. И Габи откакто е студено е все със сопол, не излиза навън, но все нещо каркори. При нас лекарите под 38,5 температура въобще и не ни преглеждат и да, да поддържа поне 24 ч. температура над тази граница. Скоро по радиото един лекар говори за температура при деца и възрастни и каза, че при възрастните 37,5 си е температура, а при децата чак над 38,5, щатото децата като се движели и бягали и повишавали телесната си температура над 37 , но това не значи че са болни (дано го обясних разбираемо  :oops:).

Приятен ден на всички! И от сега само с хубави новини да се включваме.


*
Привет, не съм писала, ама ви чета. Да оздравяват бързо болните!
Оф, иде ми да убия някой. В петък на обяд ми се обадиха от яслата, че Иво вдигнал температура (38,2), повърнал малко, не искал да яде, мълчал и лежал на килима. Дали му нурофен. И аз докато стигна от единия край до другия край на града, то стана 13:30 часа. Неговата лекарка беше първа смяна и във филиала по това време беше заключено, в другия медицински център също нямаше педиатър следобяд. И аз го прибрах да спи на топло, няма да го мъкна по студеното. В събота си остана у нас с майка ми. Почна да яде, а от вчера си е същата "хуна" - тича, бърбори, скача, все е гладен, прави се на куче, на конче, на жаба. И днес същата администрация наново - в яслата не може без бележка от лекар, че е здрав, защото е върнат по медицински причини, а неговата лекарка е от 14:00 часа на работа, в другия медицински център пак няма педиатър - единият бил отпуска, другият не знам що нямало да дойде, а в поликлиниката ми отказаха да го прегледат. И така пуснах един ден отпуск, ама трябваше да ходим до службата. И той разбира се, заспа в 14:00 часа и сега ще го водя да го "окачествят" като се събуди.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг