0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не разбирам защо толкова се плашите от комбинацията елха и деца. Ми примерно не слагате лампички, без стъклени играчки, елхата в саксия си е тежка и надали може да я обърнат, ще ви пренаредят топките към милион пъти е и?!
Да се плашим  :)? Не, просто си познаваме децата  :D. На мен поне няма да ми липсва точно елхата щом имам най-хубавия коледен подарък, а пък подаръчетата ми догодина ще оценят малко повече празничната украса. Така си мисля  :).
*
Те всяка година "уважават" украсата подобаващо  :lol: просто това е някаква различна радост и емоция и за тях, аз съм склонна да прежаля и елха и украса за тяхното щастие, само да няма жертви е въпроса  :lol:
*
И двете ми деца не закачат елхата дори на едногодишна възраст. Поогледат, пипнат клонче и по-ниско закачено украшение, но не развалят и не нанасят щети. Но украшенията са пластмасови и не се чупят, това няма как да се пропусне.
Нашата елха миналата година оживя не повече от ден във вида, в който  я сложих. Явор изпочупи половината играчки. Много се забавляваше да ги хвърля като топки, та половината заминаха. лампичките мился само едно светване изживяха, след което ги изтръгна. Купих нови, които сложих на корниза. Тази година украсявахме заедно. Пак изпробва част от играчките като топки, ама аз вече си бяха научила урока и чупливите са най-високо сложени. А и ще купя нови, така или иначе всяка година купувам нови. Лампичките още са наред и са даже на елхата. Забавлява се да им сменя режима на светене.
<br />[link=http:
*
Еххх само аз не съм се изказала за елхите още, какъв пропуск  :lol: Не, че някого ще изненадам, ама доколко елхата ще е "в безопасност" - зависи си от конкретното дете/деца. И от личен опит мога да кажа, че не възрастта им е гаранция, че ще има, или няма да има проблем.
Първите две години - елхите не ги е докосвал Дани. Гледаше ги, явно го радваха лампичките, но дотам. Помня, че като се роди, от гледна точка на безопсаност бях решила да заменя стъклените играчки с пластмасови такива, излязох на шопинг за целта...е, не можах да си причиня това на очите и се прибрах с 20-ина нови стъклени топки. Може би има и изпипани като изработка играчки за елха, които не са от стъкло, но аз все някакви китайски, недодялани съм виждала и не и не.
Третата Коледа - огромна елха, с чисто нова стъклена украса, съобразена с новия ми интериор. От негова страна - буйна радост, лампичките не се изключваха, освен когато спи и отново не пипаше нищо. Беше почти на три години, говореше вече добре, разбираше идеално, вкл. бях казала, че украсата не се пипа, защото може да се пореже и да има кръв. Само за негово лично удоволствие - оставих елхата да си стои в хола мнооого време след нова година. По това време, за първи път посмях да вляза да си взема душ САМА. Без да съм с него и без да е широко отворена вратата на банята. Отмъщението за това мое своеволие беше незабавно. Излизам от банята, влизам в хола и стъпвам върху стъкла. Мноооого стъкла. Дани съответно си е обул чехлите (обикновено не го прави), хванал портативната прахосмукачка и опитва да заличи следите от пъкленото си дело.  :lol: Явно като си е изкарал яда и се е усетил, че "мама никак няма да е доволна". Беше смъкнал повечето топки от елхата (поне 30 общо) и беше "играл боулинг" с тях из цялото помещение. Абсолютно наясно беше, че е направил нещо лошо, защото на въпроса ми "Защо?" - последва обяснение, че тя една топка щяла да падне и той се опитал "да я спаси", но уви не успял и после по необясним начин нали още 15 топки са се "самоубили"....Също така е отчел, че има шанс да се пореже, поради което и чехлите си беше обул. ;)

Та така момичета - дали и какво ще сътворят с елхата и украсата й - зависи от множество, често непредвидими фактори  :lol: Въпреки, че не съм му се карала дори тогава - запомнил е случката. Тази година ме пита дали ще му направя елха, а той обещавал, че няма да чупи никакви топки повече.

Ето кадри от "преди" и "след". В общи линии - нищо страшно, дори и да се случи  :lol:




« Последна редакция: Декември 07, 2015, 09:34:15 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Хайде и аз като Jbrul,да се изкажа  :lol:
От миналата седмица пубертетка ми пили за елха...сто пъти обясних,че е малък,ще я разваля и т.н. резултата бе тръшкане на врати и приказки "ти ми развали коледата" ужас ви казвам това с пубертета...е,вчера не издържах и я украсихме Алек си хареса две топки и ги слага и маха от елхата докато му омръзна толкоз за сега по натам ще пиша как е,но като цяло не я закача,а я гледа и и се радва...
Вчера пак заради пубертетката месих пита прощъпулник да правим ами обяснявам,че е рано,че не е толкоз стабилен...няма братче,не чува и това си е...резултата направи три крачки,спъна се,падна и хвана глобуса който бе най-близо до него и след него стетоскопа...та ей такива емоции при нас.. :lol:
*
Алексче, ами малкият ще работи за "лекари без граници" явно.  :lol: Няма лошо, това е много, много благородна дейност. И в полза на "пубертетката" - права е била да настоява за елхата явно, ето - нииищо й няма и на нея и на украсата й. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Хахахаах, сладури са всички мъници. Нашата елха оцеля до момента, първоначално отскубна клони и три-четири топки, но аз му ги оставихэи засега само хвърля топките в един кош, като ги пуска една върху друга, явно му харесва звукът от удара. Иначе гледа лампичките, не се впечатлява чак толкова.
Алексче, нашият, въпреки че вече бяга, като му търкулнахме питката, първо се пльосна по дупе в края на бялото платно и почна да дъвче листата от здравец. После баща му го изправи и търкули питката ,а  той почна да я "бие" с ръчичка, чак на третия опит, търкулихме питката, взехме я и тогава хвана съдийското звънче, а после самолета...  :lol:  :lol:  :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Алекс, има светлина в тунела ;) Наши приятели имат деца с 8г ра3лика. 8 години каката беше единствено дете - и в семейството, и в родата. То бяха лиготии и угодии 3а всичко. И и3веднъж - братче - голяяяма ревност беше. Но там и родители имат донакъде вина, 3а мен поне. Беше едно гонене - не го пипай, не го целувай, имаш хрема и ще спиш в баба си... Още докато майката беше бременна, момиченцето мина яко на 3аден план. Сигурно 3а това ми беше много виновно, че трябваше да лежа и да се па3я като бременна. Ама пък гушкането беше много и таткото мноооого внимание му обръщаше. Та с те3и наши приятели - каквото и да стане, каката беше длъжна да му отстъпи, а малкият усещаше и се налагаше 3а всичко. В един момент каката порастна и си вле3е в нейн си тийн свят, много не се 3авърта вкъщи. От скоро много си се обичат двамата :)
Породени, с голяма ра3лика, бли3наци - няма лесно. Ама като сме 3драви се нареждат явно нещата с времето.
Ние елхата не успяхме да украсим - имахме гости, после мъжете му дръпнаха един следобеден сън до 6 часа и не остана време. Може пък да успеем да в3емем елхичка в саксия и да ни 3амирише на бор.


*
А пък моите онзи ден, докато правех нещо в кухнята, чувам как се смеят (ама от този смях, подозрителния, който показва, че са свършили някоя глупост). Направили си бяха един на друг кичури с водните боички.  :lol:
Мъжът ми истинска голяма елха. Аз предпочитам по-малка в саксия. Да видим кой кого! ;-)

*
Мацки и мацко, не е от разликата в годините ревността към по-малкото дете, а по-скоро до характер.
Мога да ви разкажа за наше приятелско семейство с 20 год разлика между децата (от един брак са). Когато майката забременяла се почнали едни обвинения как той човекът бил студент, пари за него трябвали, а те бебе на дърти години си направили. Като била бебе сестра му почти не я е поглеждал. Сега отношенията им са като на далечни роднини. Момичето е по-близка с жена му, все едно тя ѝ е сестра.
Ние с моята сестра имаме 17 год разлика (също сме от един брак), но за разлика от горепосочения пример имам щастието да имам не просто кака, ами втора майка. 
 Мога да дам и положителен пример на деца с малка разлика. Най-добрата ми приятелка и малката ѝ сестра са а точно 2 г разлика. От майка им знам, че каката била толкова грижовна, че когато бебето почнело да плаче , тя почвала да се кара на майка си и да гали сестричката си по ръката.

Жбрул, снимките са направо , като от клипчето Коледата на Мог. Много забавни кадри, но едва ли на теб ти е било до смях, като си заварила тази "мила картинка". :D


Малко офтопик, но ми е любопитно. Вие с какво ще зарадвате половинките си за Коледа?


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, да ти призная от времето на тези кадри...беше ми абсолютно безразлично вече всичко.  :lol: Даже както бях по хавлия, направих си кафенце, запалих си цигарка, след като се разходих по стъкларията и аз, че като си изпих кафето - взех голямата прахосмукачка и почистих. В общи линии, наличието на дете ме е докарало дотам, че може да реагирам, ако ми падне окачения таван на главата и то само в случай, че я разцепи така, че да иска шевове и нали...досадата да се разходя до болницата. Не, че друго. Та съм спокойна, спокойна, почти до дебилност ;) Много ме мързи да се ядосвам за глупости мен.

На половинката за Коледа й стига да получи мен. Все пак съм самоходно съкровище...  :lol: Иначе сериозно - ще получи няколко лукс издания на книги, които знам, че иска и още не е купил, юбилейното издание на "Монополи" и още една настолна игра, която е хитова стратегия, но доста скъпичка. Ако беше за бившия ми съпруг - щяха да са дизайнерски дрехи и обувки. Изборът зависи все пак от човека и интересите му, или в някои случаи от липсата на такива де...  :lol:

Поне Дани е лесен - всяка Коледа - нов таблет, поради почупване на предишния и всякакъв вид оръжия и конструктори в добавка. Пробва се за Плейстейшън 4, но засега мисля, че му стига наследения от мама Плейстейшън 3, та няма да го огрее тази година поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Не е само до характер, но и до това как родителите приемат такова отношение, както и до възпитание. Разбира се, че няма как деца с 20 г. разлика да имат същите отношения както такива, които израстват заедно.
Моите деца имат прекрасни отношения с по-големите си (полу)братя.


Съгласна с Блу,че е и до възпитание...а,бе аз се оплаквам от нея и овенския и характер,ама като се скарам на брат ѝ започва "кво ти е виновно сега детето,малък е,не разбира" и т.н.
*
Блу, не винаги всичко е до възпитание, иначе как да си обясним братя и сестри, възпитавани от едни родители, но с коренно различни характери и възгледи за света. Няма 2 едни и същи човека, дори еднояйчните близнаци са различни.


Всеки миг е още един шанс...
*
Хайде и аз да се запиша докато дребните се занимават да си разхождат столчетата за хранене из хола. Ние още не сме сложили елха, но след снимките на Jbrul се замислям колко високо да я вдигна  :). Моите деца не са от кротките, а и се опитват да ядат всичко, та няма да е здравословен сблъсъка им с елха, особено със стъклени играчки.
Иначе станаха на една година, ходят стабилно и всяка минута ме изненадват с нетрадиционни приложения на всичко, което може да докопат из къщи. Все повече се опитват да ми обясняват какво точно искат да направя и са супер изобретателни. Иначе доста често им се случва да се скубят, хапят и бутат един друг и направо не знам какво ще заваря като ги оставя без надзор за няколко минути. Ето и сега са дошли и ме дърпат за крачолите, сочеики конструктора. Отивам да играем ....
И аз днес стигнах до елхата (изкуствена) :P Чупливите играчки не ги сложих, лампичките също. Така е малко "постна", но по-добре, отколкото да рискувам  :P
Ще видим дребният като се прибере от ясла как ще реагира  :lol:
Днес му е първи ден след боледуването. С голямо желание отиде.
Да ви кажа, вярвам, не вярвам в имуностимулантите, днес поръчах един с коластра. Поне да знам, че нещо правя по въпроса. Мъжът ми е съвсем краен и иска да го спираме да ходи.

Синеочка, моята половинка хич не се радва на дрехи и вещи като цяло и ми е голям проблем всеки път какво да му измисля за подарък. В крайна сметка му купувам от каквото има нужда, напр. един суитчер в момента бих му купила и малко бельо :lol:
*

Синеочка, моята половинка хич не се радва на дрехи и вещи като цяло и ми е голям проблем всеки път какво да му измисля за подарък. В крайна сметка му купувам от каквото има нужда, напр. един суитчер в момента бих му купила и малко бельо :lol:
Смайли, при мен положението е същото. Моят човек е телец и като типичен представител се радва само на практичните подаръци. Миналата Коледа  му подарих винтоверт. За тази съм в чуденка. Вече си има целия аресенал от инструменти. Мислех да е ги/едория (не съм сигурна за правописа на думата) за колата, но миналата седмица ми се похвали, че я намерил на тънкана от един познат, който ги внася от Холандия. И в общи линии ми прецака подаръка. Явно ще му подарявам само себе си :lol:
Жбрул, аз също си падам по настолни игри и книги. Чудесен подарък за лИбовчето :)


Всеки миг е още един шанс...
*
Алекс, твоята е в пубертета и без това е особена в момента. Имах предвид случая, разказан от Синеочка. Да, децата са различни. Хората са различни. Но ако аз позволявам на голямото ми дете да се отнася с малкото все едно не съществува, значи и аз имам вина. И съм закъсняла да превъзпитавам голямото. Откъде накъде пък то ще ми държи сметка, че ще имам друго дете? Нямало да има пари за него да студентства? Ами, да се хваща на работа, след като ще се държи по този начин.  :x

Смайлс, когато и да го пуснете на ясла, градина или дори училище, пак ще боледува повече първата година. Няма отърване. Да, има някои, които боледуват по-малко, ама да не ти се пада дете като сикса и джей, които пък са от другите, боледуващи по много. Не си давай парите за коластра. Майка ми ми е подарила някакъв имуностимулант с мед. Това по-скоро ми се струва да има смисъл, въпреки че не съм я молила и още си стои запечатан. Ние и без това ядем мед. Дори и малката прояде неочаквано.

За мъжа ми ще има диск и книга.
« Последна редакция: Декември 07, 2015, 14:14:54 pm от blue_sky »

Блу, моят мъж взе, че чете една брошура с някаква статия докато чакахме в Токуда пред спешния, че децата чак след 3 г. могат да си изграждат антитела и, че преди 3 години могат да повтарят един й същ вирус много пъти. И сега вече не мога да мина пред него с "номера", че когато и да го дадем на ясла/градина все ще боледува повече първата година. То пък забравихме да вземем брошурата, а аз дори не я прочетох и така...