0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
нали не сте забравили за това:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51365.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Смайл, има нещо такова - хубаво било чак след 3г да се пускат децата на детско 3аведение. Четох някъде, че било свър3ано с въ3можността да се справят с бацилите. Ама то не е само до желание, а и до въ3можност. От друга страна, сякаш по-трудно се адаптират по-големите деца. Имам край мене примери, как деца, тръгнали след 3г въ3раст, така и не свикват с градината - не искат да ходят, увещават да ги в3емат по-рано, по-3атворени са.
Синеочка, щом е телец и на тебе ще се 3арадва като подарък  :oops: Такъв подарък не си спомням да е отка3ало моето теле. А иначе, като си хареса книга и в 3ависимост от пра3ника, си ка3ва - "та3и книга искам 3а рожденния (именния) ден, 3а Коледа, годишнината...". Книгите са редовен подарък с повод и бе3. Инструменти си накупи каквито са му потрябвали. Сега се чудя 3а тениска "Имам прекрасна дъщеря! Имам и пушка, лопата и алиби ;)". Ама искам да и3мисля нещо и 3а прекрасния ни син, че иначе става все едно само на нея се радваме. 


47 Smyles коластрата при всички случаи няма да му навреди. Аз давах на Явор преди да тръгне на ясла, но не спазих съвсем указанията, които ми бяха дали -да я започна месец и половина преди да тръгне. реално аз закъснях и я дадох половин месец преди да тръгне. Нямаше някакъв магически ефект, но в началото изкара само някакви хреми и кашлица, практически нищо сериозно, та може и да е помогнала. За мен имунитета си е до дете, а не до ситуация или до стимулации. Дъщеря ми в първата си година на градина боледува сериозно само веднъж и тогава изпи първия си антибиотик изобщо -на 3,6 години. И никакви имуностимулиращи не съм й давала предварително. Виж Явор вече като второ дете беше изложен на много повече вируси -тези, които тя носеше от детската градина, другите, пренасяни от нас  и т.н. и още като бебе се наложи да пие антибиотик. Така че според мен няма универсални твърдения. Още нещо ще спомена. Малката ми сестра -трето дете в семейството, боледуваше изключително много до първи клас. Всеки месец по 2 седмици вкъщи, хем беше гледана до 3 години вкъщи. лекарите обясняваха на майка ми разни глупости от рода, че понеже много късно я е родила -на 35 години (трето дете), представяте ли си :), та затова толкова боледувала. А пък тя реално с две други деца вкъщи е била изложена на много повече вируси от обикновено. И като тръгна на училище изведнъж спря да боледува. Надрасна ли го, имунизира ли се, не е ясно, просто вече не болудаваше толкова. Даже се обаждаха от поликлиниката да питат как е, че отдавна не са я виждали и т.н. Мия, както беше изключително здраво дете, покрай раждането на Явор, имунитетът й се срина, на психологическа основа, по мои наблюдения,  и започна какви ли не болести да кара. За 6 месеца изкара повече неща, отколкото за 6 години преди това.
<br />[link=http:
*
Явно добиването на имунитет е въпрос на време и организъм. Ще се чака да закрепнат според това, което е заложено на детето. Моите деца реално започнаха да боледуват, когато тръгнаха на ясла. Вероятно, ако си стояха у дома, щяха да си спестят лекарства, но пак не е сигурно. Ето, те бяха в еднаква среда, но на нея й минаваше за седмица, а с него директно си стигахме до болница и за по-малко от три седмици не можеше да се оправи. В болницата имаше дечица, които никога не са ходили на ясла, но си боледуваха и те като нас. Като човек, който много рядко боледува, се чувствах виновна, че може би нещо не съм направила или предвидила, но бързо осъзнах, че важното е да се реагира навреме и да се лекуваме според състоянието ни. Ако и двамата боледуваха умерено, щях да ги пускам на ясла. Сега сме и тримата вкъщи, за да може мааалко да закрепне той, пък след Нова година ще видим.
*
Смайли, аз категорично не вярвам в разните имуностимулатори, хеле пък с коластра. Но и при мен като дойде зора с болестите и ДГ...вече на принципа "ми ха дано пък мааалко полза да има" - всичко порбвах. Като вид, скъпи, евтини, хвалени, нечувани в БГ... :lol: Естествено - само пари на вятъра, при това немалко. Последно, баща му му поръча от не знам къде си великия Мед от манука. 120 кинта за едно нюню бурканче (без разходите за доставката). На наши приятели в Англия синът беше същата картинка с болестите и те накрая като му дали мед от манука и вече всичко спряло... Така де, ама си направих една бърза справка аз по въпроса и естествено "всичко спряло" когато детето стана на 5 години половина ;) А последния АБ, който пи Дани, беше през месец май, таман на втората седмица от редовния прием на въпросния "вълшебен мед"  :lol: Толкова "помагат" тия неща.
Каквото си говорих с вирусолозите - в общи линии казват, че има около 200 вируса дето трябва да ги изкарат, които са и много подобни като проява и докъм 6 години докато не ги извъртят всичките - това е хавата. Ако няма такива допълнителни фактори, като сливицата при Дани - карат се на крак за 2-3 дни. Ако ги има - усложнение, след усложнение (на което се насладих доволно). Както се случи. Относно възрастта за пускане на детско заведение - ми моичкия беше на 2г. и 8 месеца т.е. по-близо до 3, а какво последва - разказах подробно. Та и там не ще да е разковничето де...

То и аз преди да се роди Дани - с години не бях боледувала, рядко - нещо леко, като за парацетамол 2-3 дни, не и разболяване, като за АБ. Е, откакто се роди - направо ми се отпра гьона от болести, та си наваксах за 5 години цялото неболедуване за предишните 20  :lol: Едва ли ми е неразвит организма и имунната система, че затова да е така. Имайте предвид и, че през последните 10-ина години, ако не и отгоре - и вирусите станаха много агресивни, с много мутации, в много по-голям процент от случаите водят до усложнения. Това по наше време - просто не беше така.

Най-добрата превенция си остава добро хранене, възможно най-много движение и излизане на чист въздух и...късмет.  :lol: А когато ситуацията е близо до епидемия, или направо има такава обявена - единствено изолацията и силно ограничаване на контактите са мярката, която може да осигури защита.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Бебе, за тениската и аз го обмислям. Точно тази за прекрасната дъщеря. Колкото до син , онзи ден мернах подобна, но не знам дали ще ти допадне. Прикачвам я, да я видиш.
Освен да му забъркам и един крем карамел в големия гювеч за подарък към "кекса"  :D

Смайли, една моя позната даваше на детето си зелена енергия и коластра ( на Аквасорс) и твърдеше, че именно заради това детето ѝ ( преди това много болнаво) спряло да се разболява. Аз нямам мнение по въпроса, освен личния ми опит като дете. В живота си съм боледувала тежко 3 пъти, под тежко имам предвид прием на АБ. От 2 до 11 клас нямам нито едно извинено отсъствие( неизвинени виж имах доста  :oops:). В 12 клас, вземах от ЛЛ бележки, за да се готвя за матурите(които в крайна сметка отложиха за след 2 години). Може би, човек се ражда със закодиран в ДНК-то си силен имунитет, знам ли..  Както писа Жбрул въпрос на добро хранене, каляване, активност и...най-вече късмет.
« Последна редакция: Декември 07, 2015, 19:35:00 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Тия с Аквасорс-а са сектанти, Ши ма извинявате. Може и да са хубави продуктите, никога не бих ги пробвала заради агресивното предлагане и крайностите, до които стигат ползващите ги.
Покрай подаръците към половинките, се сетих за една снимка във ФБ, нещо от рода на "Сетих се какво да подаря на мъжа ми, той има нужда от почивка, затова заминавам за... (някакви острови)"  :lol: :lol: :lol: а вие към живите подаръци добавете и стилни опаковки все пак ;)
*
Нещо на "Аквасорс", не помня какво беше точно - ми връчи бившата ми свекърва за Дани. Внучката на нейната съседка го пиела цели 2 години и нещо и благодарение на това - ВЕЧЕ почти не боледувала и не отсъствала...от училище (в 1-и клас)  :lol: Та каквото казах и напред - към 5-6г. болестите рЕзко намаляват при тези, които са боледували. С, или без добавки някакви. Така и така беше накупила тия глупости - дадох му ги - изпи 2 АБ за гарнитура към тях де. Но жената с добри намерения все пак, да не решите, че я плюя. Пък е и от тези хора, дето ако беше ескимос - можеш да й продадеш хладилник-фризер от мноооого големите и дори да я убедиш, че всъщност е печка.

а вие към живите подаръци добавете и стилни опаковки все пак ;)
Е как бе? Кой бяга от хубаво бельо и то от скъпото...  :lol: :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
На Аквасорос само цифрите им са вълшебни  :wink:
Привет !
Преди 2-3 месеца и аз се "хлъзнах" по имуностимулаторите. Видиш ли нахъсаната майка, ще "произведе" суперхлапе, което тръгва на ясла и тц, няма да боледува. Всичко демек ще е под контрол. Тц, ама няма такова нещо. Споделих тук - понавикахте ме и с право.  Не си въобразявам че гадините, които пипнахме  от яслата ги превъртахме на бързо защото Нора пила имуностимулатори. Просто късмет. До сега не сме стигнали до АБ, но ще давам като поп, колкото и каквото изпишат. Цялата къща обаче жулим антибиотици на корем покрай нея.  Прясно изцедени фрешове давам поне по един на ден, а в почивните дни и по три, всякакви - плодове и кореноплоди. Разходки когато е възможно, разнообразие на храна до където се сетя и ..... каквото такова.  И се надявам (де) дано само първата зима да е трудна. Имунитета няма как да се създаде ако организма не се сблъска с патогена. Стискам зъби, меря за Т, изследвам бърша сополи и ушите пеленгатори на къде върви кашлицата и т.н.
Да се оплача вадим ЧЕТИРИТЕ кучешки на веднъж и на моменти ми иде си прережа вените,  е няма такъв зор. Точат се лиги и сополи на килограм. Банданите съм ги смотала някъде, за забрадки ги ползвах, от къде да зная, че сега чак може да потрябват. Червено обринато дупе,  което става алено след пристъп на болка.  Ако не я боли нощем, то ще е давене от секрети.... Колко продължава това нещо? Омръзна ми иначе кротката Нора, сега с поведение на зло, сприхаво старче. Не мога да я гледам как се мъчи горката и нищо не помага. С педиатърката станахме на кълбета и аха ще я сменям май.
Е, оплаках се  :(
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Авалон, дано поне да и3биват скоро всичките наведнъж и да се успокоите всички вкъщи. На Божидар май му останаха 4 кътници, но не 3нам кога тр да и3бият. Ама помня, че и той с нерви и сополи вадеще 3ъби.
а вие към живите подаръци добавете и стилни опаковки все пак ;)
Е как бе? Кой бяга от хубаво бельо и то от скъпото...  :lol: :lol: :lol:
Свиди ми сега да купувам хубави опаковки, че не 3нам след някой месец в кой ра3мер ще вля3а ;) То май откакто родих вместо да свалям, качвам килца. Ама с това кърмене голям глад ме гони. Преди Сияна тъкмо си поопресних гардероба, че нали и на работа щях да се връщам. Сега имам дрехи от 47-килограмовия ми период, от 52кг и не ми се ще да вдигам пак ра3мера, а нося което ми става. Лошото е че всичко на  :cul2: и на корем се е лепнало. Ама карай - 3драве да е.
Коластрата на нас, мисля, ни помогна няколко пъти. Не че предпа3ва от бацила, но помага по-леко да се и3кара и да не се стига до АБ. Предполага се, че трябва да съдържа готови антитела, дето да борят бацилите и да улеснят имунната система. Не съм дистрибутор, така че не правя реклама :) Поне не вреди, освен на финансите.
Синеочка, благодаря 3а идеята 3а тениска :) То май и моят мъж има нужда от почивка, че дали да не драсна на някъде и да го оставя да си почива... с двете деца  :lol:


Тия с Аквасорс-а са сектанти, Ши ма извинявате. Може и да са хубави продуктите, никога не бих ги пробвала заради агресивното предлагане и крайностите, до които стигат ползващите ги.
:lol:
Ахаха, сега ще ме линчувате, че аз тъкмо на Аквасорс поръчах  :lol:
Като се сметне за колко време стигат спрямо цената излизаше най-евтино между другото. Един Имунобор е 18-20 лв. за 20 дни например (само за сравнение). А пък нали си ме знаете, че аз ако не е на промоция не купувам  :lol:, та ги намерих и намалени с 30% и дневната "доза" излиза 50 ст. само.
Едно време имах една колежка, която се беше пристрастила към зелената енергия на Аквасорс. Казваше, че много й помага да не чувства умора (това, когато работихме по 24 часа и повече без почивка).

Аз не се притеснявам, че ще дам нещо, което вероятно няма да помогне. Не ми е и за парите в случая. Бих опитала всичко. Щеше да ми е притеснено, ако можеше да навреди. На тези "имуностимулатори" вредата е до колкото знам, че организмът може да привикне към тях и без тях да стане по-податлив на разни неща. Ама пък това би значело, че докато ги приемаш, все пак помагат.

Авалон, супер че още не сте стигнали до АБ. И на Дани още нито един кучешки не му е избил и му предстои.

Беата, с тези влизания в болница, по-добре че сте ги спрели за малко от ясла мъниците. Дано след Нова година нямате такива проблеми. И аз не мога да си обясня, защо едното детенце боледува по-тежко от другото. Уж генът е еднакъв, еднакво се хранят и обличат, в еднаква среда са, ха сега де.....

Синеочка, и аз затова се стресирам от боледуването на Дани, защото и аз през съзнателния си живот АБ съм пила само за вагинални инфекции. И боледуването ми трае по 2-3 дни максимум и най-силното лекарство, което употребявам е Тайлол Хот. И сега боледуванията на Дани от по една седмица ми се струват ужасно продължителни. Макар че ангината, за която пи АБ, всъщност мина най-бързо от всичко до сега (за 2 дни поне видимо) и нямаше нито сополи, нито кашлица към нея.

Да ви кажа за елхата. Не само, че не й обърна внимание, ами даже се разсърди, че съм я сложила. Въобще дори не се доближи до нея.  :lol:
Ей,много съм необразована хич не съм ги и чувала тия Аквасорс :lol: навремето на Вера давах есберитокс еми файда нула,след това директно Бронховаксом от  1 септември и общо взето минавахме с хрема и до там,а не като преди с бронхоспазми,АБ и т.н.
Много ми хареса идеята с тениските за мойто теле :lol: макар,че и това с почивката е още по-добро  :lol:
Не си спомням това с кучешките зъби отдавна беше,ама пък при Алек отдолу има само 2 резци,отгоре са си 4,а миналия ден гледам 2 предкътника са му се показали отгоре много странно ми се вижда това...то уж първо долните резци избиват,а при него първо отгоре ..а,бе всичко наобратно  :lol:
елхата е високо вдигната, че Катерина се изправя стабилно за възрастта си и още по-стабилно докопва всичко, събаря го и пада с него.
За три дни поне 10 пъти падна, 7 си тресна кратуната, но почва да се учи да пада на дупе и ръце.

Някой ползвал ли е колани за прохождане, че иначе се влачи по краката ни, дуквално като парцал или трябва да я придържаме да ходи, а аз нямам кръст за това?
[/url][/url]
Вени, колко е малка, а вече се изправя и иска да ходи  :P
Аз нямам много опит с тези колани. Бях взела един след като той вече ходеше, но се държеше още за едно пръстче. Оказа се, че няма смисъл от него.

Алекс, този Бронховаксом на една съседка и детето й им го е изписал един лекар. Тя ми обясняваше, че се взема по някаква схема. И нейната дъщеричка за пръв път тръгна на градина сега през октомври.
*
Вени, ползвала съм с Дани такива колани за около месец-два, при разходки навън. Той вече ходеше де и ги ползвах с друга цел, да не може да ми бяга бързо в произволна посока  :lol: Понеже и аз не мога да се навеждам - много ми беше удобно с тях. Около мен ги ползваха майки на още неходещи деца - също бяха доволни.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Вени, тези колани се ползват при ходещи вече деца според мен, за да се контролират навън докато са още нестабилни. С Явор не съм ползвала, той като проходи 2 дни след това вече тичаше, така че тази нестабилност не я усетихме. За кръста напълно те разбирам. Не иска ли в проходилка или някакъв уокър да ползва? Помня месеците наред ужасяващи болки в кръста с прохождането на Мия, но при нея беше наистина много дълго. С Явор сякаш не го усетих. всичко при него стана от самосебе си  с голяма лекота.
<br />[link=http:
Прочетох ви всички. От Авалов вземам повод и аз да се оплача. На единия му никне със зор кътник и започват да набъбват венците и на кучешките. По цели нощи се дави от секрети, кашля и плаче. Носим се на ръце, лягаме тук и там, спим на пресекулки и така. От една две нощи взе да се поуспокоява, но брат му пък ни разказва играта. Събужда се през около два часа със силен рев, първите нощи се успокояваше като легнем при някой от нас на диване в хола. Но миналата и това не щеше - само като го нося на ръце спира да плаче и се унася. Към 3 чака капитулирай и му пъхнат бибата в устата - спеше без нея вече 20-тина дни,ама какво да правя. Млъкна и спа до сутринта. Да, ама не и аз - на другия му пропусна памперса и след като го смених и преоблякой, човечето се поразсъни. Не щя в леглото си, а на спалнята се въртя, търкаля, говори, пя, става, плака, пак се търкаля, бърбори, смя се, бърка ми в носа и така от 4.30 до 7 сутринта.
И аз вече се питам докога това ще продължава и колко ние с баща им можем да издържим. За капак кашляме и двата като магарета и като ни събудят малките, дори да успеем тях да успокоим бързо, после ние не заспиваме дълго, щото бухаме на смени. Това е.
Елхата е сложена. Добре, че е баткото да ме ръчка и изобщо - той отговаря за населяването на дома с коледен дух. Дано да можем да съберем сили, че и ние да почувстваме празничното настроение.
Но поне за сега децата са здрави. Мисля, че тази кашлица и при двата е от зъбките. Денем са фурии и са станали много интересни. Радвам им се много. Просто изтощението и безсънието ми замъгляват малко съзнанието и на моменти е едно такова вяло и тъпо. Ама се надявам да се оправя скоро.
Мисля да им давам вечерно АМ до година и половина поне, въпреки зачестилите пикливи периоди нощем. Вие как сте с млякото. На каква възраст го спряхте или мислите да го спирате.
*
хоупче, защо трябва да им спираш вечерното мляко, нека си пият, малки са още  :)
Моята едната беше почти на 4 г. като й го спрях и нощното и сутрешното.
А относно вечерната кашлица ако през деня не кашлят изобщо помисли за рефлукс.
И Дани пие и сутрин, и вечер, а напоследък и по още 1-2 пъти през деня. Обожава го това АМ и сам си иска. Няма изгледи скоро да го спираме.
Пробвах поне да му го сложа в чаша и да не е в бебешкото шише, но така се разстрои и хвърли чашата с все сила, та се отказах и това да опитвам.
Хоупче, съчувствам ви за нощните ставания!
*

а вие към живите подаръци добавете и стилни опаковки все пак ;)
Е как бе? Кой бяга от хубаво бельо и то от скъпото...  :lol: :lol: :lol:


Бебе, за теб останаха жартиери душа, то не че аз не съм в същата категория  :lol: или варианта секси нощница  :lol:

Авалон, скоро се чудих къде изчезна  :D

Аз нощните кърмения ги спрях около 1-1.6м. млечни хранения през деня не съм спирала или ограничавала, той и сега се самообслужва по желание, но от хладилника вече.