0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Смайли,схемата за бронховаксома е следната по едно на ден за 10 дни като го започвах от септември и го давах три месеца..
Вени,не съм ползвала колан,но явно е удобно...аз проблем с кръста нямам за сега,а смея да твърдя,че съм висока,а не миньонче...
*
 М-и, тук съм,  чета ви редовноо,  едни здравословни проблеми на мъжо и работата,та времето малко кът. Имам колани за прохождане, ако иска някой да пише. Така и не ми потрябваха. Нора пълзя упорито до 1,5г., после стана и хукна, до ден днешен не дава да я държа за ръка, запасих се излишно с колани.
Млякото го давам и сутрин и вечер, и намам намерение да го спирам скоро.
Вечерната кашлица при нас е от зъбите, тези лиги и сополи де да идат,  ако не в гърлото . Сагата продължава иначе,след ден почивка,като  придружаващите екстри изчезнаха магически, днес обаче с нова сила. Единия проби, .... Алелуия, останалите три са на  "върха". А, аз съм нахапана, надрана и оскубана,  протяга ръчички да я гушна и като не усети облекчение от това  буийства с все сила и това ен пъти и все нощем.
  Хубав ден!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Хоуп, ние бяхме така с Моника докато не и пробиха кучешките.Някъде до към година и осем месеца беше някакъв ужас.Всяка нощ се будеше в 2-3-4 часа и играеше по няколко часа, най-много е играла 3,5 аз бях на ръба.Не знам как оцеляхме, но всичко мина.При нас останаха последните кътници.Малко след кучешките започнаха да растат, но спряха и сега е спокойно в къщи.
Имайте в предвид че точно около година и половина децата преживяват най-много от дневните занимания нощем и тогава са много чести буденията, много трудно спането и т.н.
За млякото и ние още пием.Вечер, нощем, когато се сети.

При нас нищо интересно за сега.Моника расте, казва много думи и повтаря като папагал след нас.Ние си я разбираме, за околните е трудно.Много тича, измисля всякакви дивотии, катери се навсякъде и така.Ръка не дава като ходи, аз я ловя я за качулката, я на сила за ръката защото няма как.Заиграва се сама, но това е за 10 минутки максимум.

И аз мисля, че плача нощем е от зъби, и да - вече и преживяванията и впечатленията през нея. И разбира се, знам,че ще отмине този период. За сега се придържаме към варианта "разделени в  прегръдките на мама или тате". И доспиват на спалнята или диване в хола се един от нас. Особено за Кире ми се вижда неприемливо на този етап да  се опитваме да прилагаме някакви методи за да го накараме да спи отново в леглото, от където сме го взели след пронизителен плач. Четох за метода "вземи- сложи", сигурно сте чували. Слагаш плачещото дете в леглото, ако не се успокои, го вземаш пак на ръце, успокояваш го, пак го слагаш и така - докато спре да плаче и заспи. Да, ама до тогава и брат му ще се събудил и разплакал и тогава какво? При това се препоръчва като го оставиш в леглото, да излезеш от стаята, а с две деца, които се будят повечето пъти едно друго с пача си. Може би, ако "терора" продължи с месеци и след поникването на зъбите, бих пробвала да отделя будещия се и плачещ в друга стая и бих се опитала по някакъв подобен начин да го приуча да си спи в леглото. Уж ставало за няколко седмици при повечето деца. Но при други отнемало и месеци.
Аз обаче се надявам, че Митко скоро ще си върне непробудния сън. Той до скоро въобще не реагираше, когато Кирето се дере и се опитваме да го успокоим. Спеше си и така някак по-лесно се справяхме. Ама пусти зъби и секрети. Ама ще се оправим. Просто вчера бях много изтощена и изнервена, иначе хич и нямаше да ви занимавам.
Аз пак за млякото  :)Не помня от кога дадох ва баткото да опита прясно мляко. Вие от коя възраст мислите, че е добре да се включи?
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Хоупче, гледах си 3аписките със 3ахранването, но към 9тия месец явно съм се "отпуснала" и съм спряла да пиша :) 3начи на 7м съм вкарала млечна каша на Слънчо, която май си е с обикновено сухо краве мляко. Иначе след годинката беше истинското прясно мляко и първият път го дадох на кремче - нишесте. Логиката ми беше, че ако се одриска от млякото, нишестето ще намали проблема  :P Нямаше проблем. А преди това бях дала кисело - домашно квасено. И сега си го обича повече от прясното. Сега 3а малката се чудя на 6м ли да я 3ахранвам, или на коригирани 6м, че нали е 1м по-рано родена. Някъде срещнах, че се 3ахранва на коригирана въ3раст.
Не ра3брах то3и метод "в3еми-сложи" до каква въ3раст важи  :? Нашият батко упорито спи при нас - местим го, буди се и се примъква. То сега е едно ра3насяне - бебка я приспивам в дневната, че да не го буди като реве. После я местя в спалнята. Будя баща им, който е приспивал Божидар, да го мести в леглото му. Ако след кърмене нощем Сияна не 3аспи - пак в дневната. Междувременно баткото се буди и реве да го в3емем, или направо се домъква сам. И така цяла нощ, напред-на3ад.
Вчера сложих половин свещичка на бебка след 3 дни неакане. Ами малко си и3ака и явно не е имала още "материал", че да ака. Пуснах търсачката и Бърди е писал, че 4-5-6 дни може да не ака кърмено бебе. Та мисля да я оставя сега поне 4-5 дни и да видя как ще е.


*
Момичета, може ли от зъби да вдигне температура от 37.7? Сутринта в 5 часа се събуди и гореше. Дадох и мляко, но ми сочеше устата и блъскаше с ръка по ухото.  Накрая плака и дадох панадол, не толкова заради температурата, а защото явно я болеше.  Та се чудя, на лекар да я водя ли?  Няма температура, но как ми се иска да мога и да знам как да й погледна гърлото да видя дали е зачервено.
*
Стоека, аз винаги водя на лекар в такива случаи.Малките се влошават много бързо, а аз имам много лоши спомени.Предпочитам да съм параноична и луда, но не да я гледам болна.

Аз нали се похвалих че спи вече нощем, повече няма да казвам такова нещо.Тази нощ от 5 до 6,30 ми е будувала.Разби ме направо.

Свате, ти разбираш ли от червено гърло? Ако можеш да го видиш сама, не ходете на лекар. Но ако не можеш, по-добре отидете да я видят.
На Дани там му е слабото място и всяко боледуване започва с гърло.

Хоупче, след 1 годинка може да се дава прясно мляко според повечето схеми за захранване.

Ние се подготвяме за коледно тържество в детската градина. Днес чакам да дойде подаръка от дядо Коледа (един самолет на Playmobil), който да опаковам и надпиша.
Вчера са правили репетиция, но Дани се е разплакал като са го сложили на сцената и слезнал от нея  :lol: Така че сигурно няма да му се получи и на самото тържество.
Изнудват ме да му купувам черен панталон и черни обувки за тържеството. Та ще трябва да търся.
На елхата продължава да не обръща никакво внимание. Радва се обаче на лампичките на прозореца и ако са изключени веднага ни кара да ги включваме.
Започнахме да даваме коластрата.
Стоека,може и от зъби да е ако ти разреши отвори и устата,обърни я към светлината и натисни езичето в основата му и ще видиш дали и е червено гърлото...
Алек онзи ден изгриза една играчка от елхата от стиропор :lol: но като цяло не и обръща внимание..
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Аз пак за млякото  :)Не помня от кога дадох ва баткото да опита прясно мляко. Вие от коя възраст мислите, че е добре да се включи?
Д-р Бърди писа -след  1 г. може да се дава обикновено прясно мляко .
Аз вярвам  на неговото мнение .

Преди дни една майка обясняваше как детска ендокриноложка от Варна / не  й запомних името  , много добър и известен специалист била /    , й казала , че до 3г.  НЕ  трябва  да  се дава на децата прясно мляко .
Мен не ми се говореше  и спореше и  не се включих в разговора.
Всеки  с мнението  си.


[ нея  :lol: Така че сигурно няма да му се получи и на самото тържество.
Изнудват ме да му купувам черен панталон и черни обувки за тържеството. Та ще трябва да търся.
Е , има ли  смисъл -ако няма  да е на сцената  , а и тези обувки  няма   и да има кога да ги носите - на пролет ще са му малки . Вземи едни черни пантофки - хем ще ги ползва и  зимата и готово .


Относно температурата на мен педиатрите са ми казали следното: изчаква се 3 дни, за да се види накъде отиват нещата. Пускат се изследвания веднага, за да се разбере дали се касае за бактериална инфекция или за вирус. Дотогава се дават само противотемпературни лекарства ако е над 38 градуса.
Що се касае за прясното мляко, на Мия й го дадох след година половина, на Явор след годинката, под формата на кремчета. Иначе АМ пиеше допреди 2 месеца. За АМ съм на мнение, че се дава докато детето си го иска, не съм привърженик да се замества с прясно такова. 
<br />[link=http:
Nimika, сигурно няма смисъл, но пък ако вземе, че излезне на сцената, защото понякога ни изненадва, по-добре да има нещо. Иначе ще гледам, ако въобще намеря нещо, да е практично и да може да се ползва и след това.

Ние вкъщи не пием прясно мляко и на малкия не мисля да давам. Предпочитам АМ да му давам докато иска. Само дневните дажби се опитвам да му ограничавам (безуспешно), защото са за сметка на другата храна - зеленчуци, плодове, месо, варива.

За температурата и на мен някой ми беше разказвал за Англия май беше, че ако заведеш детето преди третия ден от боледуването, дори няма да го прегледат.
*
Извинявайте за глупавия въпрос, но защо да не се дава след  втората годинка прясно мляко на детето, а да се продължава с АМ?
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 14:22:26 pm от kati_vm »
kati_vm, aз лично изхождам от идеята, че все пак АМ е обогатено, а въобще не съм сигурна прясното мляко какво е и доколко е такова. Преди купувах много млякото на Верея.  Ползвам го основно като добавка към кафето ми. Случи ми се следното супер странно нещо -млякото, което още си беше в срок на годност поне според маркировката, беше станало безумно горчиво. Не пресечено, кисело и т.н., а химически горчиво. Оттогава вече не купувам верея. А поради тази причина и винаги ще предпочета да дам на бебето АМ.
<br />[link=http:
*
Да, всичко е възможно в наща мила родина. И аз си слагам мляко Верея в кафето. ;-)
*
Абе това с прясното мляко от толкова години "се върти" и така и няма някакъв категоричен отговор дали е полезно и нужно за хората изобщо (не само за децата), или не е, че дори е вредно според някои източници.
По моята логика - не следва кравето мляко да е жизнено необходимо за нашия биологичен вид, понеже просто не е предназначено като замисъл да го консумираме ние, а теленцата. За нашите бебета - е предвидено да се хранят с мляко за техния си вид - кърмата демек. Сега да не навлизам в темата "докога трябва да се кърми и докога е мега важно и необходимо", но следвайки пак законите на природата - ако детето има нужда от кърма (или неин заместител, в случай, че мама няма кърма) до 7 години да кажем - то няма защо дотогава да му никнат зъби на това дете. Щом му никнат около годинката в общия случай и тогава е способно да мине на т.нар. общо хранене - значи може и му стига обичайната за нас храна, за да се развива нормално и без към нея да е добавена кърма/прясно мляко. От друга страна пък - кърмата със сигурност не е вредна за децата ни, та няма и проблем да я пият докогато, дори да не им е необходима реално. За прясното мляко вместо кърма (когато детето не е в кърмаческа възраст вече де) - и то не виждам що да е необходимо чак, ама и да вреди с нещо - не е ясно какво ще да е това нещо. Ми...мляко.  :lol:

Иначе казано - след като вече детето може да яде всичко - с мляко, без мляко - все тая за мен. Ако иска да пие - едва ли вреди, ако не иска едва ли е особена загуба. Единственото важно за подрастващите, тяхното развитие и връзката с ВИСОКОМАСЛЕНИТЕ млечни продукти е във формирането на мозъчни връзки, което си иска прием на такива наситени липиди. (който може да се осигури и от други храни обаче) И затова за малките е добре този вид продукти - да са с висока масленост, а за възрастните - не е. Понеже мазнините отиват на други места при нас, поради което вече и се оказват и вредни. Не защото са по принцип, а защото при зрелия организъм - не се ползват за това, за което при децата, ами правят плаки по артериите и ни отесняват дънките и пр.  :lol: При нас - кой колкото мозък направил - направил, някога си. ;)

Приемаме, че за децата е полезно да приемат млечни продукти, отново да кажа - с висока масленост. Млечни продукти - бол. Не е нужно непременно да се приемат под формата на прясно мляко, или АМ, има ги и под всякакви други форми. Ако детето иска да пие мляко - лично аз бих давала АМ, вместо прясно. Не по друга причина, ами прясното не го знам какво е по магазините т.е. знам де - всичко друго е, ама не е мляко баш, камо ли прясно... И като е боклук - няма какво полезно да му придойде на малкия от него. АМ поне се правят там по някакви стандарти, обогатени са с това-онова нужно за еди коя си възраст, та все е по-добре от мляко в кутийка от магазина за 2 кинта. Е, ако си гледам крава на двора и я доя - ще давам прясно мляко от нея, вместо АМ, ама предполагам и вие си нямате крави.  :lol:

Моят хубостник отказа тотално да пие АМ точно на 1 година и 3 месеца след първото си боледуване. Преди това - не смогвах да пълня шкафа с пакети и кутии, буквално се наливаше с него + всичко друго което изяждаше. За да осигуря прием на млечни неща - просто заместих с други продукти. В моя случай беше лесно, поради голямата ми снабдителска мрежа на селУ. Млечна салата, ама от заквасено и цедено от мен краве мляко, от "проверена крава". Домашни сирена и кашкавали - козе сирене, биволско, овче...каквото ми душа иска. Маслото също такова. Предложих му домашно прясно мляко - ми не пожела да го пие и толкова. Та и досега си преяжда с гореизброените млечни продукти, които му взимам от същите места и нямам дерт. Т.е. дори детето ви да откаже в един момент АМ, или прясно мляко - има още много начини да приема същото, ама под други форми, това да не ви е дерт изобщо. Но в никакъв случай не заменяйте кутията АМ, с кутия "прясно мляко" от супера. Ако имате достъп до истинско - може.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Благодаря за коментарите за млякото. И за кратките и за обширните :)Супер сте всички, както винаги!
Стоека, как  е Марийката? Явно масово зъбоникнене и неспокоен сън при набор 2014 г. С такова впечатление поне останах при бързия прочит на постовете от последните дни. Е, нищо. "Ще дойде и време, когато ще почнат да спят"- вика нашия тате. "Я, гле,й батко им сега." Така си е.
 Добре, че в работата ми още ме щадят, та се справям за сега, въпреки безсънието и лекото си неразположение.
Смайли, да направиш снимки на Дани на тържеството. Ама и тези учителки. Що не направят нещо, което няма да стресира дечицата,  ще бъде весело и за вас и за тях. Кви са тези сцени, черни панталони и обувки, та милите са още бебета или съвсем до скоро са били такива дори и по-големите в яслата.Не може ли да са си шаренки и пременени, както всяка мама си реши в къщи?    Аз помня, че в първа група на 3 г. дори се изненадах, че им бяха дали за Коледа всяко дете да учи по едно отделно доста дълго стихотворение. Представях си песнички, някой танц и някакво стихче най-много, което в един глас ще кажат на Дядо Коледа, преди да им даде подаръците. Ама не - всеки да се изправи и да декламира. Тогава не присъствахме, но на 8-ми март в първа група имаше бая разревали се и избягали при мама или отзад при госпожата "артисти".
И аз да се включа. Синът ми го кърмих до 14 месеца, и след това не пожела никакво друго мляко да опита. Така е и до ден днешен. Кисело мляко и сирене му давам (овче) и така си караме, сега е на 3.5 годинки и не мисля, че сме  допуснали грешка. :) 
*
Хоупче, зачервено гърли в комбинация никнат кучешките всички наведнъж. Изписаха спрей за гърлото и мултивитамини, да я почерпя с нурофен за температурата и болка от зъбите. Утре пак на преглед, да не се влоши или да стане за антибиотик. Тя е весела, пее, танцува и си хапна стабилно. Но плаче много насън и особено вечер на половин час се разплаква и се гуши в мен с вопли "оооо мами, нани, оооо".  Така е около седмица, спи при мен на леглото, кошарата не ще да я види.  А баща й с кеф се изнесе, че не можел да ме търпи и нея и мен да му пречим да спи.  Нищо ново под слънцето,  де.
Набор 2014 да се стяга с тези зъбки,  че имам аз един спомен да ходим заедно на море и трябва да се подготвяме :)
*
hope-love, много ме разсмя с темата за тържествата, понеже след първия (и последен опит) с такова - подобни мероприятия съм ги зачеркнала от програмата аз. Дани точно беше направил три години и в ДГ - тържество за първа пролет ще правят. Ама то помпозна история ти казвам...сцени, декори, микрофони, цялата история във физкултурния салон се случва, горди родители, баби и пр. рода, камери, апарати...абе тотален цирк. И една софра опъната с всякакви там пастички, хапки, напитки. И нали ни е за сефте подобно нещо - отиваме и ние в комплект с майка ми и баща му. РаУтата е "Бродуей" минимум... :lol:

Две седмици по-рано - пристига с написано стихче, което трябва да научи, понеже имало сюжет цялата програмка, сценки, герои... Пък те все бебета (2-4 години) и само моето и още няколко -  що-годе разбираемо говореха тогава, та едно дъъъълго стихче му дали да учи. Научи го човека, ама се разболя седмица преди голямото събитие. И тя не била сигурна госпожата ще идва ли, няма ли, че му дала ролята на друго дете и ти да видиш драма в деня на събитието.  :lol: С реплики са всички мааалко от малко говорещи, не че нещо им се разбра от "декламирането", ама нейсе. Всички тотално безсловесни са статисти - зайчета, пчелички и други такива костюми им бяха нахлузили (служебни де). И го гледам моето, ама разлютено, обидено, навлчечено като зайче, с няколко други зайчета наооколо, седи там на сцената скръстил ръце, гледа лошо и това е. Аз с апарат, баща му с камерата...ще снимаме "великата изява", ама такава нямаше. Един час бебетата врякаха някакви неразбираеми неща, всички се умилявахме, гръмна ми главата... Накрая "зайчетата" трябваше да се включат в общ танц, другите бяха сговорчиви, ама моето обидено си остана на мястото. (единствен от цялата градина, еййй характерче страшно). Та нямаше и какво да снимаме де. Свърши цялата история, нашият се фръцна, дойде при мен и се почна рев и хълцане как му взели ролята на щъркел и не можал да си каже стихчето и как госпожата му обула момичешки чорапгащник (което беше факт)...абееее смъртна обида по всички фронтове. Която естествено се обърна в агресия срещу нас, всичко е "не", "няма", "не искам" + рев и писъци за каквото и да му кажа/предложа. Набързо го заведох до шкафчето, облякох го цивилно, не щя да чуе за купона, тортите и пр. - хукна към изхода. Та така безславно протече "тържеството".  :lol:

Реших, че повече няма да си причинявам подобни неща и предупредих, че в бъдеще - по такива мероприятия - да не го броят, непременно ще отсъства въпросния ден.  :lol:  Единствено по Коледа празнуването го отразявам, просто защото не е от този вид. Тогава има куклен театър на място в градината, идва Дядо Коледа - снимат ги с него, той им раздава подаръци, после им пускат музика да танцуват, разни лакомства има по случая и това е. Така ми допада. А и честно казано - много са ми соц тия изпълнения със сценките и постановките пред публика от родители, по-скоро са напрежение за повечето деца, особено за по-свитичките и без арт-заложби... Предпочитам небрежни купончета, на които те да се веселят. Пък заради някакви подобни постановки да опитат да ме вкарат в разходи за обувки и дрехи за случая - чисто няма как да се случи.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!