0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря за мненията за гърнето.
P.s. Аз не попитах как и дали да слагам бебето на гърне, защото вече съм го
решила, а какво гърне да избера.
Ти не роди ли съвсем скоро?  8O
Не, родих в края на април.
*
кати, купи му на детето новогодишен подарък - пеещо, свирещо, ходещо и само акащо и пишкащо гърне  :lol: 8)
надявам се да съм отговорила на въпроса ти  :P
Да, сигурно такова ще взема.
*
На мен тоя ентусиазъм за ранно слагане на гърне не ми дойде.Лятото се нагледах на опикаващи се деца на годинка и малко и колко сериозно след поредното опикаване майките казваха ама то си казва.Е как си казва като и тя и то бяха мокри!Детето и сега е с памперс, два месеца е по-малко от Моника.Мерси съм!Но всеки има прави да си предизвиква емоции.

При нас в момента нивото е такова, че тя знае какво се прави на тоалетната, защото всеки ден влиза с мен и ме вижда като пикая.Казва ако точно след като е свъришла работата, иска пиш и сочи тоалетната но познайте дали прави нещо там.Има и две гърнета, купени от баби, най-обикновени, ползва ги за трон.

*
Мешко, човекът си сваляше памперса и ходеше да пишка, сам, по желание и беше супер доволен. Как разбирам, че стиска? Ми просто памперса си е сух. Първо започнах да го оставям без памперс само като е буден, после свалих от дневният сън и накрая от нощният. Не е станало за ден-два, дори нощният мисля след повече от 6м. ако е имало напишкани чаршафи са били един път. В някакъв момент се будеше през нощта да пишка всяка вечер, сега ако се е налял на вода преди лягане.
Кати, мисля всички за добро се опитваме да ти кажем, че е рано. Щом имаш време и желание да се занимаваш, твоя воля, вземи си и двата вида гърнето, те непеещите са евтини.
*
Моя пък ентусиазъм даже още го няма. Купих и адаптор за тоалетната чиния.  Купих и гърне, защото майка ми реши че докато е на гости може да свърши тази полезна работа. Първи опит - все едно я слага на пирони, втори, трети - пак .  Така и предполагах, ама айде да не чупя хатъра и мераците на жената. Сега гърнето се ползва за капела, иначе е запозната с "инструмента" визуално  :D . Докато не проговори не виждам смисъл да я натискам да се учи на гърне да си върши работите. А по блясъка в очите не я разпознавам. В яслата не ползват гърнета, а с адаптор на тоалетната, което мен лично много ми допада. Аз също смятам да прескоча момента с разнасяне и миене на пълно гърне. Дано ми се отдаде.  Живеем в къща и тоалетната не е много топла, та поне до април съм си отложила клечането там да се учим.
Честно казано биберона ми е приоритет пред гърнето. Сега с никненето на кучешките по два на седмица купувам. Нагризани, надупчени, отрязани тц, не ще и настава драма да получи здрав биберон.
Блу, честито!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ох, разни хора, разни идеали. Давам си сметка, че всеки ( дори и бебетата) си има слаби и силни черти.
Биберонът явно е от силните при нас - Мони се отказа още преди да му се появат зъбчета, беше на 11 месеца. Такъв проблем с нагризани биберони не сме имали :)



   La vita è bella
*
А моето биберон така и не поиска. Пробвах да дам биба, натисках, държах и я плюеше. Та имам точно два купени биберона и неползвани. За гърнето -  за акото си казва «пууу мише»  и сочи памперса, слагам върши си работата. За пишкането не казва или рядко се казва«пипи» Не съм я учила сама си измисли какво да казва. Иначе стиска, след нощният сън памперса е сух. Та сме си с памперси.. Не я притискам, но ако пишка в памперса и веднага иска да го махна.
*
Хора, какво ви става? Аз да съм казала на някого, кога какво да прави с детето си? Първо не съм питала никого кога да поставям бебето на гърне. Второ не съм казала от кога ще го правя. Зададох елементарен въпрос, а получих лекция в  стил публичен линч. Приключвам темата.
*
...мажа обилно със Судокрем...

опитай да намажеш съвсем тънък слой
Судокрем не съм ползвала, ползвам Нивеа или Бепантен, но и в двата случая това проработи - докато мажех обилно нищо не ставаше, като намажа съвсем тънък слой минава за часове (вече предимно превантивно при поява на пъпчица или леко зачервяване)
*
Кати, аз споделих как е при моето дете. Децата са различни. Мария много преди годинката я сложих на гърне. Просто така реших, че е правилно. И не съжалявам за което. Естествено, че ти ще решиш кога и как. Използваме най обикновено гърне, леко продълговато. Тези по квадратните са й неудобни и сякаш малки. Моето е турско, за около 4 лв. и тя си го харесва.
...мажа обилно със Судокрем...

опитай да намажеш съвсем тънък слой
Судокрем не съм ползвала, ползвам Нивеа или Бепантен, но и в двата случая това проработи - докато мажех обилно нищо не ставаше, като намажа съвсем тънък слой минава за часове (вече предимно превантивно при поява на пъпчица или леко зачервяване)
Пробвах да е тънък слой, но нямаше грам подобрение, дори бих казала че се влоши. Мажа дебело и след ден вече има ефект.
*
Нелка и при мен много тънък слой доведе до подобрение, другото е много добро подсушаване преди мазането, че забелязах, в гънките където се е задържала влагата направо ставаха ранички.

Кати, това че повечето сме на различно мнение от теб, не означава, че трябва да подскачаш, ми пробвай просто надали във вида гърне е "ключа". Никой не ти обяснява нещо, което не е виждал или пробвал в някакъв момент ранен или късен, подведен от баби и други майки или от собствената си неопитност. Просто не разбирам, какво е значението къде пишка, когато ти слагаш детето след като не може да стиска и да си каже... То не е 10 пъти това дневно, че ти да ги уловиш, сигурно клонят към 100. Моят като започна да пишка съм го засичала на 10-15мин. да го прави. Примерно на лято като можеш да държиш по голо дупе или поне по-малко облекло, ще имаш по-голям шанс, сега докато събуеш и работата ще е свършена.
*
Кати, аз споделих как е при моето дете. Децата са различни. Мария много преди годинката я сложих на гърне. Просто така реших, че е правилно. И не съжалявам за което. Естествено, че ти ще решиш кога и как. Използваме най обикновено гърне, леко продълговато. Тези по квадратните са й неудобни и сякаш малки. Моето е турско, за около 4 лв. и тя си го харесва.
Благодаря много!
*
Нелка, аз ефект от Судо, така и не видях, ни с дебел, ни с тънък слой. Предпочитам Бепантен и Павловича мас (наскоро я открих благодарение на една съфорумка).
 Друго, което можеш да опиташ е да смениш памперсите или както препоръчва Кати да я заведете на кожен.


Всеки миг е още един шанс...
*
Павловича мас   (с ектоин) ползвам от раждането на Нора и съм много доволна, като не мажа само дупе с този крем.  За леко зачервяване помага, за подсечено дупе не. Никога не бяхме имали проблеми, но когато тръгнаха кучешките зъби само цинковите кремове леко тушираха нещата, пробвах какво ли не. Кожната каза "мажеш,стискаш зъби и чакаш". Като проби и четвъртия всичко изчезна . Педиатърката най напред рече "памперс дерматит махай ВЕДНАГА памперса". Ми не го махнах, а дупето се оправи. Не ми се мисли иначе. Трябваше да напусна работа и да я спра от ясла ипосред зима да клечим по гърнета и спешно освен това да проговаря "ако" и "пиш".
Нелка , зведи детенце на кожен ако не се оправи тези дни. Чувала съм че след млечица става така.
Кати,тук се споделя, публичен линч аз не намирам, нито лекция и наистина няма от какво да се засягаш. Има мами от 7месечни си слагат бебетата на гърнетата - ами това си е техен избор. Аз съм от мързеливите и не се напъвам изишно. :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И аз споделих опит, не налагам.Чела съм доста, претеглих лично за себе си плюса и минуса и реших че за мен лично минусите са повече.Но виж Усмивки с Дани има успехи и аз и се кефя на нея.

Ние сме болни, с хрипче леко, с Вентолин изписан и инхалации с физиологичен разтвор.Изплаших се, имах дежа вю леко.

Весело изкарване и по-здрави деца през новата година!

Днес сме значително по-добре. Червенината поизбледнява, не дразни толкова много и като цяло сме спокойни.
 Открадвам си час дрямка с Андрея, че иначе няма да успея да посрещна новата година.
Весело изкарване довечера на всички. Нека изпратим 2015 с усмивка и посрещнем 2016 с изпълнени с любов сърца. Здрави дечица, здрави мами и татковци...

P. S.  На пиещите - Наздраве! Пийте и заради мен едно червено вино ;)
*
ЧНГ 2016!
Заповядайте в януарската тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51413.0
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг