0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Е то какво има да реагира на време :wink:
Както е описала ясно и подорбно блу, то не е въпрос на ден-два да го решиш това.
Изисква се много търпение, много внимание да се отделя на по-голямото дете, защото малко е бебе, няма нужда да го дондуркаме 24 часа за сметка на по-голямото. Трябва недвусмислено да се покаже на детето, че появата на братчето или сестричето не го застрашава по никакъв начин, а напротив, това е нещо мнооого хубаво... и т.н.  :lol:
*
Като порасне малко бебето, може да остава само с баща си, докато майката излиза с голямото и прекарва време само с него. Дали за да поиграят или да отидат на куклен театър или на гости и т.н. Няма нищо лошо в това. Мен обратното по-скоро ме дразни. Бяхме в неделя на детски концерт. Наистина за деца, ама не за бебета. За пръв път водя дъщеря ми, синът ми ходи от 4-годишен. Хубаво е да е цялото семейство заедно, но досега София нямаше да разбере нищо, щеше само да вдига шум. Абсолютно излишно. Да, де, ама много родители не мислеха така. Имаше бебета и малки деца, които ревяха през цялото време или пък ядоха банан. Как пък не се сети някоя майка или някой баща да излезе от залата, докато се успокои това дете?!  :x Да не казвам, че имаше и организирана забавачка за тях, ама като не искат да ги оставят, да си правят нещо друго с тях.

Хубаво е, че има кой да й помага на твоята позната. И да не се ядосва на детето, а да се зареди с много търпение и здрави нерви (то кой ли няма нужда от тях?!  :lol:)! Някой ден ще си играят много хубаво децата, но дотогава няма как.

То на по-големите деца им трябва време, за да приемат братчетата си, та какво остава за толкова малки. Това реално са си 2 бебета- едното малко по-голямо от другото. Дъщеря ми е по-голяма от брат си с почти 7 години и въпреки всичко не свикна лесно. Докато бях бременна уж беше въодушевена по някакъв начин от мисълта за братче, но след като се роди й трябваше доста време докато свикне с него. В началото искаше да го връщаме, да го убием, като беше на 1 месец, даже го удари. Имаше си ревност отвсякъде. Нямаше начин да не почна да го храня него и тя да не е убийствено гладна точно в същия момент, и не можеше да чака. Трябваше да се реагира на секундата. Ако не беше храна, то беше вода или нещо друго и т.н. Покрай факта, че кърмех през 1-2 часа,  се научих да правя страшно много неща с 1 ръка, че той Явор си беше почти през цялото време на ръцете ми. Налагало се е дори да се затворя в друга стая, за да мога да го нахраня спокойно без нейната намеса и евентуално да заспи замалко. Обясненията от рода, моля те Мия изчакай малко, той ще се напапка и ще заспи и тогава ще ти обърна изцяло внимание въобще не действаха. Започна да го приема нормално чак когато той стана по-самостоятелен, започна да седи, да пълзи и тя видя, че може и да не  обсебва майка й нонстоп. Тогава видях как започна да свиква с него и да го обича. Той миличкият я обичаше изначално, много й се радваше, тя сега не дава и косъм да падне от главата му. Как пламенно го защитава като му се скараме за нещо или ако той е разстроен, и тя плаче с него. Абе любов голяма, но не беше така в началото. Доста трудно й беше.
<br />[link=http:
Ние като "се караме" на Катето с НЕ! или коментираме "ууу, мамеее/тате, ядрено оръжие имаш в памперса", Ники долита да ни тегли лекция да не й се караме, че е бебе :lol:
[/url][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Като чета, 3начи нашият батко е ангелче. Не че не 3нам, че е добричък, ама 3абравям - особено като съм недоспала, или малката ми реве на главата. Но гледаме винаги да има внимание 3а него. Сигурно помага и че е на градина и там го ра3нообра3яват с игри.
Да питам - от вчера малката не е акала. 3нам, че кърмени бебета могат да пропускат 5-6 дни, ама сякаш не и е хич добре. Реве, пръцка много. Не е да не и стига кърмата (щото нали и тогава може да не ака) - пишка много. А при педиатър с те3и вируси 3а еднодневно не-акане не ми се води. Ей сега пък се кефи нещо и си гука. Ама на моменти пищи, пръцне и после се успокоява. И а3 все едно ми е първо бебе, ама дали е 3апек, или са си колики само - не мога да ра3бера :(


*
Като чета, 3начи нашият батко е ангелче. Не че не 3нам, че е добричък, ама 3абравям - особено като съм недоспала, или малката ми реве на главата. Но гледаме винаги да има внимание 3а него. Сигурно помага и че е на градина и там го ра3нообра3яват с игри.
Да питам - от вчера малката не е акала. 3нам, че кърмени бебета могат да пропускат 5-6 дни, ама сякаш не и е хич добре. Реве, пръцка много. Не е да не и стига кърмата (щото нали и тогава може да не ака) - пишка много. А при педиатър с те3и вируси 3а еднодневно не-акане не ми се води. Ей сега пък се кефи нещо и си гука. Ама на моменти пищи, пръцне и после се успокоява. И а3 все едно ми е първо бебе, ама дали е 3апек, или са си колики само - не мога да ра3бера :(
Здравей Бебе, София като беше съвсем малка от 0 до 3-4 месеца при почти всяко пръцкане плачеше. Изчакай няколко дни, ако не се изака, тогава говори с педиатърката.
И при нас е същата работа хем Вера е на 12 г. и би трябвало да и разбира главата,но не...то не бе рев,то не бе тръшкане първия месец,само на него внимание тя горката...ужас като съм недоспала и откачам и викам 11 г.все теб гледах сега пък него ще гледам...ревност отвсякъде и сега на моменти понеже не учи напоследък и  се караме ми казва ти само ми се караш и само Алек те интересува...
Бебе,изчакай още някой ден не е проблем това...
*
Алекс, май полека-лека почва да я тресе пубертетът.

Блу,хич не е полека,а яко си я тресе  :lol: страшно е на моменти,аз понеже имам ужасен ПМС и като и дойде и на нея цикъла и като вземем да се засичаме мъжа ми вика от сега "ще се изнеса :lol: аз едвам и сега ви изтърпявам"  :lol:
Здравейте, rtfrtf, мерси за идеята с елхата, ама нямаме секция, а някакви хилави  етажерки. Сега съм я сложила до стената и съм я затиснала с дивана, та засега отскубна само 3 топки и изтръгнеа едни клонки /изкуствена е нашата/ . Иначе като търкулнахме питката, си хвана съдийско звънче, като мъжът ми каза, че по -скоро ще е собственик на верига хотели
*
bonbolini, ето едно весело клипче във връзка с коледните празници
https://www.facebook.com/Craciunul/videos/910961712286842/?pnref=story


*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Бонболини, какъвто и да стане - щастлив да е с и3бора си! На моите сладурчета все това им пожелавам.
Нещо не ми е коледно - няма и3гледи 3а сняг, пече едно слънце... даже елхата още не сме и3вадили, а и с и3куствена няма да мирише на Коледа. Още не сме купили и един подарък. Единствено са нагласени децата с коледни дрешки - все е нещо :)
Май ще търся някоя рецета 3а сладки поне да 3абъркам и с Божидар да ги правим. Ама трябва да е нещо лесно.
Алекс, 3начи да не се жалваме от бебетата, че пубертетът ще е по-весело ;)


*
Бебе, меденки. Месят се лесно с малко продукти, няма шанс да не ти се получат и може да точиш той да реже форми(това е схемата у нас) или да ги направиш на фитили които да нарежеш и после на топчета. Аз ги предпочитам плоски, че сякаш по-бързо омекват, но ние ги ядем и твърди и нелепени.
Аз пък коледни дрехи не съм купувала, не можахме да купим и вчера елха и тя също е неизвестна...
*
Да и аз съм за коледни меденки! Ние още не сме окрасили. Мислим след 15- ти да се занимаем с това. Подаръци купуваме поетапно, но има още за купуване.  :D  Вече е лудница в МОЛ- овете, направо ужас с това пазаруване.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Дайте сполучливи рецепти 3а медУнките ;) Мноого обичам.

Това с подаръците ми идва понякога прекалено - уморително 3а и3биране, бе3смислено 3а подаряване. Не ми свидят парите, но често се купуват ненужни неща, само 3ащото е Коледа. Вкл. и играчки 3а децата, които ще 3ахвърлят след 2 дни, а може и още след 2 часа. Днес Божидар си игра с едно топче от станиола на цигари, а братовчед му ревна че и той искал такова :) Май си играят по-добре с ра3ни боклучета, отколкото със скъпоценните играчки. А колко пъти съм се чудела къде да се отърва от неподходящи подарени ми неща. Последно ми подариха парфюм Кобако - помните ли го? Ми на времето беше много Фешън, корекомски, ама сега :) Събира прах. 3а това сме на никъде с подаръците още, че искам да са нужни неща, практични, а не прахосъбирачки  :P

Кати, вие докато украсите и ще дойде време да ра3валяте елхата :) Други години украсяваме на 1ви, сега дано успеем 3а Никулден, че май така била традицията. Ама с двамата сладури до елхата не сме стигнали. Важното е, че ги има и че има с кой да споделим пра3ника :heartbeat:


*
Бебе, ходих да гледам в Коледната тема, значи първата рецепта, която срещам е Меденки на Ванчето на Мини http://stirianowa.blogspot.bg/2009/12/blog-post_07.html едните меденки ги правя почти по същата (с едно яйце по-малко, не пълна чаша захар и кафяначашка мед, която може би е равна на 6 лъжици, знам ли :) ), стават доста сладки, та може да намаляш. Другата рецепта по която правя меденки е от Мамата и е с масло.
 Меденки Джули

800 гр. брашно
280 гр. пудра захар
120 гр. масло
5 супени лъжици (125 гр.) затоплен пчелен мед
4 яйца, (200 гр.)
2 чаени лъжици (14 гр.) сода бикарбонат
2 чаени лъжици подправка за меденки (mixed spice)
+ брашно за разточване на тестото

Струва ми се, че вторите са по-меки, но то това много зависи от печенето, че те като са топли всички са мекички, пък после като камъчета  :lol: Пека съвсем леко да се зачервят по края на 170-180градуса около 10мин. относително е заради фурната, но след 10-та трябва да се поглеждат.
По принцип тестото може да отлежи в хладилник дори ден-два, т.е. не е нужно всичко на веднъж да правиш.
*
Честит имен ден на всички именници и техните семейства!

И ние все още не сме украсили елха, но ние купуваме естествена, а те се продават малко по-късно. Леко поокрасихме, и Марти прави гирлянди от гланцово блокче. :). Ние тази седмица ще правим сладки, че в събота и рожденник ще имаме. Аз не се впускам в много подаръци. С тати сме на мнение, че на дете най-много по два подаръка и то едното да е играчка, а другото нещо практично. Казвам на Марти че и другите даца имат нужда от подарък и затова Дядо Коледа носи само по един.


*
Бях се засилила да пиша по предишната тема, за антибиотиците и въобще за лекарствата, но тук вече започват празничните теми и няма да развалям този коледен дух  :). И аз обичам да ми мирише на бор по Коледа и купувам клонки, които украсявам вместо елха. Тази година обаче няма как да спася елхата от палави ръчички и ще се огранича до украса за стаята, поставена възможно най-високо. Догодина се надявам да разбират повече какво празнуваме и да имаме истинска елха. Разбира се, ще имат подаръци, но за тях няма разлика дали ги получават за Коледа или просто когато мама и тати преценят. Въобще думата подарък не им говори още нищо  :D.

Винаги съм си мислила, че породени деца се гледат по-трудно от близнаци, а близнаци не се гледат лесно  :). Моите човечета също са по-грубички в ласките, защото не си контролират добре движенията и емоциите. Да не говорим, че им изглежда забавно да се удрят един друг по главите с някоя играчка. Когато са превъзбудени, си скубят косите. Все ги дебна да не ударят някое дете на площадката в изблик на радост. А и получават удари. Синът ми, като си хареса някое дете, директно се засилва да го ощипе по бузките  :). Това често завършва с рев или одраскано. Добре, че се случва рядко, но понякога не мога да реагирам толкова бързо  :). Просто трябва търпение, повтаряне, обясняване и внимание. Сега вече растат и виждам как започват да разбират и да ме слушат. Не казвам, че не се налага да внимавам и да им се карам, но става малко по-лесно.

Блу, понякога родителите не се сещат, че има и други деца освен техните и не оценяват къде могат да си водят децата. Ние също ходихме на куклен театър (за бебоци) и видях как различните деца възприемат представлението различно, независимо от възрастта си. Поне разбрах моите деца как се справят. Ами различно  :lol:. Едното гледаше в захлас, а другото изгуби интерес още на петата минута. Ще трябва да им търсим различни забавления  :).

Честит празник на празнуващите!
*
Не разбирам защо толкова се плашите от комбинацията елха и деца. Ми примерно не слагате лампички, без стъклени играчки, елхата в саксия си е тежка и надали може да я обърнат, ще ви пренаредят топките към милион пъти е и?!
От както имаме дете без жива елха не сме останали. В интерес на истината и лампички слагаме без проблеми, само контакта е зад хладилника, цъка малко копчето и до тук и с тях.
*


Кати, вие докато украсите и ще дойде време да ра3валяте елхата :) Други години украсяваме на 1ви, сега дано успеем 3а Никулден, че май така била традицията. Ама с двамата сладури до елхата не сме стигнали. Важното е, че ги има и че има с кой да споделим пра3ника :heartbeat:

Бебе, ние купуваме жива елха и затова изчакваме.  По пронцип окрасата разваляме след Васильовден по стар стил.