0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нека ноември бъде здрав за всички бебенца и малки дечица!  :P

Линк към старата тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51291.0;topicseen
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2015, 12:57:04 pm »
Присъединявам се към пожеланията на Смайли! Нека да са здрави всички родители и дечица!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2015, 13:09:21 pm »
Момичета и Рачо, днес моето голямо момче става на 2 годинки. Пожелавам си да бъде все така будно и палаво хлапе, да е много здрав и да си има скоро братче или сестричка :D.

Приемете една виртуална почерпка от мен:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2015, 13:10:44 pm »
Записче  :lol: Присъединявам се към пожелания и само ще добавя - дано новият месец ни донесе и нови попълнения  :lol:

Лари, да ти е жив и здрав рожденика. :balk_20:
« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 13:13:21 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2015, 13:16:54 pm »
Лари, да е много здраво и щастливо дете  :P
Леле, колко бързо и неусетно само растат!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2015, 13:24:29 pm »
Лари, да е много здрав и щастлив малкия сладур.Да расте здраво и весело дете!

Привет на всички.Аз нещо в последно време никак не се чувствам добре.Много умора ми се събра и давам на заето.Днес изпратих малката при баба и, баща и помага на моя баща нещо а аз в офиса.Що да почивам нали?!Мисля обаче след малко да се оттеглям към леглото.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2015, 13:27:46 pm »
Много ви благодаря, момичета. Наистина тези 2 години просто отлетяха. Имам чувство, че съвсем скоро ни изписаха от родилния дом. Много е странно :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2015, 13:28:55 pm »
Вярно,че е време за нова тема  8O!? Такова "колело" ние имаме вече като подарък.Рано ни е още много,но така се случи.както съветва Жбрул,надявам се той сам да си покаже и тогава да се ориентираме към покупка.
Лари,честит ти рожденик. :happy_birthday_1:Много да е здрав и както си му утива и на датата- буден и ученолюбив :wink:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2015, 15:00:17 pm »
Лари, да ти е живо и здраво детенцето, да расте щастливо, и безгрижно!  :balk_20:
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2015, 16:34:10 pm »
Честит рожден ден на момченцето на Лари! Да стане голя-я-я-м,силен и умен!
То скоро тук бебета няма да останат.Чакаме нови попълнения,наистина...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2015, 17:07:09 pm »
Смайлс, хич не го заглеждай това с трите гуми! Другата пролет направо вземете на Дани най-малкото подобие на Пуки. Води се от двегодишна възраст. София горе-долу тогава се научи да го кара.
След малко ще пиша повече.

Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2015, 17:26:41 pm »
Честит рожденик  :D Да е здрав и много щастлив. Аз в петък ще празнувам 1 годинка на малкото ни зверче :) Растат като гъбки  :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2015, 17:36:13 pm »
Лари,  да ти е жив и здрав рожденника!
Аз се прибрах токущо след три дни отсъствие от дома.  Детето беше с мен,  пропътувахме доста километра, видях много стари приятели..Мария понесе прекрасно пътуването,  първата нощ на друго място беше кошмарна,  мята се,  не спа,  но следващите нощи си беше ОК.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2015, 17:49:26 pm »
Блу, аз точно мисля догодина на Моника да вземем балансиращо колело.Онзи ден видя едно момченце с мотор на две гуми, дебели ама 2 гуми, трябва да се пази равновесие.Качи се с моя помощ и го подкара.На няколко пъти загуби равновесие, но не е падала.Умира да кара всякакви колела, но не и нейното...Та гледам балансиращите и набелязвам това да е един от подаръците за Коледа, но детето върви високо, сега е 89 см.И ми се ще нещо растящо с детето да е.

Стоека, браво за хубавата разходка.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2015, 18:13:39 pm »
Честит рожден ден на момченцето на Лари! Да стане голя-я-я-м,силен и умен!
То скоро тук бебета няма да останат.Чакаме нови попълнения,наистина...
ЧРД и от нас на малкия рожденник :)
Как да няма бебета, Хоупче? Доведох ви една госпожица - и3ненада ;) Едните порастват и идват следващите мечтани дечица. Он3и ден се 3амислих, че сякаш преди цяла вечност съм била бременна, а малката още не е направила месец. Лети времето... само да сме живи и 3драви.
Блу, кое колело предлагаш - не ра3брах и а3. И ние на лято трябва да и3мислим някакво колело май вече. Триколката остава 3а бебка - може пък тя да я оцени.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2015, 19:22:06 pm »
Още веднъж, много благодаря на всички за хубавите пожелания за малкия ми рожденик :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2015, 19:39:30 pm »
Лари, честит рожденик и от мен. Да е здраво, палаво дете, миг покой да нямаш, ама само от щастливи емоции.  :D

Понеже днес имам повече време и утре не съм на даскало, ще пооспамя по въпрос, по който спорихте тези дни. С цел - да не възникне нов спор, а точно обратната е. ;)

Бебе. Обличане, къпане, пипане дори... Хора-всякакви и "неволята учи" са двете правила по темата. Не само по тази де. Лично аз бях от супер самоуверените майки, признавам си. Беше странно дори, защото майка ми беше с мен в болницата и тя някак се страхуваше да го подмята това малко човече - хем дете е гледала и е медик... Тогава си помислих, че е до човек, характер, темперамент И това, като какво ли не друго. Аз съм буйна, глупаво смела понякога (рядко неграмотна де), по-скоро лидерски тип, кофти изпълнител... Майка ми е друг вид човек и типаж просто. Много жени и хора изобщо са като нея - по-предпазливи, боязливи...това не ги прави глезени, глупави и некадърни!

Роди се Дани, носят ми го да седи цял ден при мен и аз все едно ми е 5-то дете - щрак за карченцата - вдигам го, сменям памперс, "подмятам" го и го гушкам съвсем спокойно...дете на 20 часа това. 47 см, роди се 2830. Демо колко беше голям: 

Дани ми е първа и единствена бременност, нямам братя и сестри, нямам стаж с обгрижване на малки деца, особено толкова малки. Имах информация обаче. ;) Кое как се прави с тях и колко всъщност са жилави гадинките.  :lol: И когато вече имах него - нямах страх и замисляне за нищо. Хем аз нали - не съм детишар и не припадам по деца особено, то може и затова да не ги третирам като чупливи яйчица де.  :lol:
Не бих осъдила майка, която се страхува да облича, къпе, или друго обаче. Хората са различни, имат различни възприятия за всичко, бебетата в този форум точно са толкова чакани и желани, че едва ли има и една жена затруднена в грижи за детето си "от лигиотия". Винаги ме напъва да повръщам, ако видя/подуша...хммм фекална маса. ВСЕКИ един памперс с такова съдържание, който съм сменила на сина си цели 3,5 години при това - ми е докарвал този рефлекс. Да ми се драйфа. Лигла ли съм? Ми не съм - не ми понася на носа и зрението и толкова. АКО имаше кой да сменя нааканите вместо мен - не бих пипнала нито един, никога. Уви - нямаше кой  :lol:

Сигурно докато ме заровят ще твърдя, че ако има кой да помага с гледането на децата - трябва. Ако може да се плаща за такава помощ - нека. Изобщо, само мама и тати, или само мама пък - е много тъп вариант, често неизбежен за жалост и най-лошият възможен. За всички участници апропо, не си мислете, че в тази схема нещо правите услуга на хлапетата си. Ниииищо подобно. За протокола - синът ми е толкова по-щастлив и толкова много неща научава, толкова комуникация и хубави емоции има, откакто го оставям вече по бабите, че аз за 10 живота не бих могла да му ги осигуря. ;) Да, аз съм най-важната все още, център на света, върховен авторитет, но това което другите му дават - не мога да го направя, платя...никога! То е нематериално, то е емоция, спомени, нови знания...

На наскоро родилите и на тези на които предстои - не залитайте в посока "бебето само за мен". За бебето не е добре, после и за детето - също. Така вредите. И споко - с цяла армия помагачи - мама винаги е мама ;) И на детето му пука колко гушкате и целувате и колко кули строите заедно, иначе моЕ си седи по памперс, дори насран и пак сте най-добрата мама. Щото мама е винаги номер едно.  :D
« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 20:09:43 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2015, 21:17:52 pm »
Лари, много здраве и щастие на малкия рожденик.
Включвам се и аз в новата темичка. Да я пълним с хубави новини!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2015, 23:14:48 pm »
Лари, честит рожден ден на порасналото ти момченце! Да ви е жив и здрав!

Бебе, с уговорката, че в България по друг начин хората виждат нещата. С моите деца по отношение на карането на колело се занимава баща им. Тук много рядко може да се види триколка. Да не говорим, че щерката схвана връзката между въртенето на педалите и придвижването на същата на възраст около 2.5 години. Мисля, че преди това караше вече колелото без педали. С тротинетката също се справя изненадващо добре. Баща й смята да я учи да кара нормално колело през пролетта, когато ще е на 3.5 г. Горе-долу на тази възраст (между 3.5 и 4 г. ) започват децата тук да карат самостоятелно колело. Продават се и помощни колелца, но мъжът ми смята, че наученото на колелото без педали е напълно достатъчно и са в състояние да подкарат нормално колело. При големия отне около седмица да се научи. Не е имал сериозни травми. Задължително (не само когато се учат) носят каска.
Знам, че момичета от форума препоръчват марката "Драг", която е българска и качествена. Имайте предвид, че няма смисъл от инвестиция от по 300-400 лв. за детско колело. Децата много бързо растат и скоро имат нужда от следващия размер. В момента синът ми е на 6 г. и досега освен колелото без педали и тротинетката (тя беше подарък, както и триколката) е сменил 3 размера. Карат се по година-две и толкова. Няма какво толкова да им се развали. Гумите могат да се сменят при нужда. За започване на училище му подарихме колело. Чисто новите бяха по 300 евро. То моето струва горе-долу толкова. И му купихме едно много запазено. Той дори не разбра, че е било ползвано. Има неща, които смятам, че са важни и за които давам много пари, например качествени обувки. Но колелото на дете не е от тях. Сестра му кара неговия велосипеден парк. Каската трябва да е качествена.
За рождения ден на Малечк смятам да й купя тротинетка, защото досега кара тази на брат си и понякога се карат, ако и двамата в един и същи момент искат да я ползват.
http://www.mytoys.de/Hudora-Scooter-Flitzkids-pink/Scooter/Scooter-Roller/KID/de-mt.sp.ca01.10.03/3804692

Ако решите да купувате немска марка (Пуки-то, което е дала Джей е такова), проверете цени в ибей, май тойс, амазон и прочие и после си го докарайте до България чрез посредник.

Казвам пак, всичко по-горе изложено е мое мнение, като човек, живеещ в страна и град, където колелото  се ползва масово за превозно средство.

« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 23:25:10 pm от blue_sky »

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #19 -: Ноември 02, 2015, 08:38:05 am »
Блу, благодаря 3а подробния отговор. Нови сме в това с колелетата :) Пора3гледах в онлайн мага3ините и от това, което ра3брах 3а пролетта примерно ще му е подходящо 12-14 цола колело - балансиращо, или с помощни колела?
След като живях и3вестно време в Белгия и а3 бях много голямо почитател на придвижването с колело. Но тук няма много условия, 3а съжаление. Ще си карат децата колело само на село, пък дано се променят нещата докато порастнат.