0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #300 -: Ноември 30, 2015, 10:11:03 am »
За антибиотиците роман мога да напиша. Моята дъщеря редовно се черпи с тях, за мое съжаление, но нямам особен избор. Прави усложнения и не рискувам. Когато беше на 3, махнахме третата сливица, защото положението беше като при Дани на Jbrul. За съжаление, моето дете се оказа от тези, които въпреки отстраняването на гнездото с бактерии, продължи да боледува. Просто по-леко караше болестите, но с АБ не се разминаваше. Има макара в ухото, защото се наложи да дренират и двете уши, имаше доста течност събрана и на едното поставиха "макаричка", за да се вентилира канала и да не задържа течност. И това, при положение, че никога не съм я държала на чайчета и капчици, когато е била сериозно болна. Не искам да си помислям, ако не бях давала антибиотици, какво щеше да е, пази Боже, сигурно щеше да е загубила слух. Преди да махнем третата сливица, в рамките на една календарна година направи 3 бронхита и една пневмония. Отделно другите болести. И имайте предвид, че в нито един от тези случаи, не съм неглижирала състоянието й, нито съм се опитвала с бабини илачи да я излекувам.  Просто много бързо се развиваха при нея нещата, пневмонията беше вирусна и не се чуваше на слушалка. Добре че педиатърката й е много опитна и веднага я надуши, че нещо не е наред и ни прати на снимка, че да лъсне. На слушалка - гърди идеално чисти. Имаше лека кашлица и малко хрема. От операцията насам, не е правила нито бронхити, нито пневмонии. Но продължава да боледува и абсолютно ВСЕКИ път, без изключение, вдига висока температура, над 38,5. Около 39 де движи по няколко дни и няма сваляне. И това е всеки път, направо вече ми иде да се обеся. Гърлото й става огненочервено и понеже ушите й са слабо място, веднага я удря там. Как да посмея да не дам АБ? Давам и това е. Колкото пъти съм опитвала да се размине и съм настоявала да не пие, толкова пъти е усложнявала. Вече експерименти не си правя.

Последният път беше уж с по-леки симптоми, по-ниска температура, гърлото мнооого леко червено. Решихме, че няма да даваме АБ тоя път, ще се размине. Мдааааа, след 3 дни от ухото и протече гной. Буквално. Макаричката трябваше тази есен да я махнем вече, но се беше разболяла септември и отложихме за октомври. УНГ-то рече - добре че не сте я махнали, че да изтече всичкото това нещо, иначе сещай се къде щеше да е, и трябваше да оперираме отново и да дренираме. А така поне изтече навън. Косата ми се изправи като видях какво и колко изтича от това ухо, казвам ви. Няма да давам АБ ли? Давам и песни пея. Като я гледам, нищо й няма, ама е жива и все още има слух, де.

До 2 годишна, т.е. докато не тръгна на ясла, не беше се разболявала нито веднъж, а беше непрекъснато в контакт с всякакви хора и деца. Все беше по площадките с всякакви смърцащи, кашлящи и прочее дечурлига и не се разболя ни веднъж. Не беше пила никакви лекарства. И аз си мислех, че няма да е от боледуващите. Ей, тръгна на тая ясла и адът се отприщи. Тя е болна всеки месец! Буквално. Има моменти, в които ми иде да вия казвам ви, не е човешко това. Вече е на почти 5 години и продължава. Малко поразреди, но пак си боледува твърде често. Имало е случаи, когато съм си мислела, че не може да пие толкова много АБ, все си мислех, че ще се увреди /и аз взех да се паткьосвам като бг-мамките :lol:/, особено като всеки втори ми обясняваше как не можело така, ще го отровя това дете, включително и мои близки. Имах много препоръки да започна да я водя на хомеопат, щяла да се оправи. Разбира се, теглих по една майна на всички и толкоз. Много е лесно отстрани да обясняваш как някой си трови детето, щото често пие АБ, ама като не си в къщата му, да видиш за какво иде реч, нищо не знаеш. Аз си знам колко ми е гот, че я черпя редовно, особено пък, тя не иска да го пие по никакъв начин и абсолютно всеки път й го даваме насила, разбирайте - единият й държи ръцете и краката, другият й отваря устата и изсипва. Найс, а?

Много съм говорила с педиатърката й за това, споделяла съм притесненията си, но тя много бързо ме сваляше на земята. Тя твърди, че по-добре да пие АБ и да избягваме усложнения, защото последиците от усложненията са много по-страшни от евентуални странични ефекти на АБ. То всъщност, страничните ефект са тези, които спомена и Jbrul. Съвременните генерации антибиотици са много пречистени, особено тези за деца. Но усложненията от вирусите, защото нека сме наясно, в днешно време, никой вирус не е безобиден, виждате и чувате всеки ден какви фатали стават уж от вирус, са доста сериозни. Удрят в бъбреци, сърце и стави. И това ще избие след години, когато вече е късно и нищо не може да се направи. Моята щерка самите вируси не я морят, но лошото е, че я удрят в слабите места - гърло и уши, оттам развива бактериални инфекции и вече не става дума за вирусче.

Колкото до времетраенето на курса на лечение, 7 дни е минимумът. Още преди Бърди беше писал, че за да е ефективен максимално АБ, трябва да се пие 10 дни. Някой назад беше писал, че действа с натрупване - точно така е. Дори да няма вече симптоми и детето да е видимо добре, АБ си се пие докрая, иначе се рискува да остане недоизлекувана инфекция и да рецидивира, при това с много по-големи усложнения.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #301 -: Ноември 30, 2015, 10:52:35 am »
М-и, когато в един ден ти се оплачат две коренно противоположни личности, едната дава АБ за хрема, другата не дава и когато е наложително.И накрая ти пуснат усложливо статия, как жените пиещи противозачатъчни не забременявали заради хормоните който приемали и как всичко от убождане до рак се лекува с хомеопатия, накрая и ти ще гръмнеш повярвай ми.Уж се опитвам да се абстрахирам от хората покрай мен, ограничавам контакти ама те ме търсят бе.С какво заслужих това не знам  :lol:

Ние миналата година правихме фотосесия и подарък имаше Моника.Ама тя и беше на 10 месеца.Голям кеф ми е да си гледам снимките и тази много се надявам да успеем пак да се снимаме, но ще видим, има още време.Аз миналата година за племенницата на няколко седмици взех една топка дрънкаща, платнена, с етикетчета и разни малки нещица по края.Ще и намеря линка.Закача се над шезлонг, количка, столче в колата или просто я даваш да я мачка, смуче, дърпа.
Това за противозачатъчните се върнах пак да го прочета  :lol: :lol: :lol: Аз вместо да се нервирам, искрено се забавлявам с тия хора. Имам две приятелки, които даваха някаква хомеопатия за зъби ли беше, за нещо друго ли, вече не помня и питам всяка по отделно "Помага ли?" Едната вика "Да, много, цял вагон е изпило моето"  :lol: Що такива количества като най-малката доза е най-силна потенция  :lol:
А от тия топки с етикетите и аз съм купувала, също и едни дърпащи и бръмчащи животинки.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #302 -: Ноември 30, 2015, 11:28:50 am »
Руми, мерси 3а пожеланието. Дай Боже, всички да сме живи и 3драви! Нашето фото е след две седмици и нямам търпение да видя как ще се получи - беба е още малка да я 3абаламосаме и снимаме; баткото пък се крие като тръгна да го снимам и ще видим как ще е :) Обаче фотографът е невероятен и е детешар, та се надявам да се справи отлично.
Много е лесно отстрани да обясняваш как някой си трови детето, щото често пие АБ, ама като не си в къщата му, да видиш за какво иде реч, нищо не знаеш.
Много обичам някой, на който детето му по принцип не боледува - мда, има такива дечица и дано повечето са така - да ми дава акъл 3а 3дравеопа3ване ;) Едно с едно дете еднакво няма и братчета да са, а камо ли като са от съвсем ра3личен "материал". Това е малко като коментарите на имащите деца, към хора с проблемно 3абременяване - "Ааа, живейте си бе, 3наете ли с деца колко е трудно!". И се 3апочне едно и3брояване на трудностите. Другото също го има - преди да имам деца и а3 се въ3мущавах - ама как му дават на това дете толкова лекарства, АБ...
Пре3 много неща ми се наложи да мина и вече не съдя и не давам акъл с лека ръка. Никога не 3наеш какво му е на душата на другия човек, в какво фи3ическо 3драве е, какво му е положението в семейството реално и други подобни.
Вярвам обаче, че настройката е важна. Ако даваш лекарство с мисълта, че е отрова и само вредиш - не е добре работата.
а3 да ви питам - някой има ли филтър-кана Аквафор? Интересува ме очиства ли хлор, че у наше село веднъж седмично водата не се пие от хлор, а иначе е чиста балканска и на бутилираната не съм много фен. И съвместими ли са патрончетата на аквафор и брита?


Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #303 -: Ноември 30, 2015, 11:47:15 am »
Мешко, май си права за влакчето с релси. Ще го отложим за следващ празник.

Много мерси на всички за споделения опит с АБ. Наистина съм нямала вземане даване с него, ако не броим вагиналните ифекции.
Нали няма никакъв проблем да си го изкарвам навън детето, че ще се побъркаме вкъщи? Той няма никакви, ама никакви симптоми вече, нито сополи, нито кашлица или нещо друго.

Ние пропуснахме да се запишем за коледна фотосесия. В София часовете до края на декември са изчерпани още преди месец. Сигурно ще се снимаме януари. Важното е да ни останат снимки за спомен  :P

Six и Jbrul, пожелавам ви децата ви вече да не се разболяват често и сериозно. Каквото е било да си остане в миналото!

Маги, каквито и неприятности да са те застигнали, нека бързо отминават, заедно с "досадните" приятелки  :lol:

Вени и Руми, аз за ЗВБ бях чела, че не трябва да се смесва с пюреобразни храни, защото има по-голям риск от задавяне. Детето, на което се дава пюре свиква директно да поглъща, а като има само парченца знае, че трябва да дъвче. А когато е смесено може да тръгне да гълта парченцата. Това е на теория. На практика не знам как се случват нещата, защото не съм го практикувала  :oops:

Дайте ми и на мен едно второ, да му дам възможност и аз да се развива само  :lol: Усещам как нещата ще са отгоре, отгоре.... Освен това първото ми се "падна" с колики и второто си го заплювам без  :lol:
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #304 -: Ноември 30, 2015, 12:48:22 pm »
Благодаря, Смайли! Пожелавам ти Дани да не боледува много и рядко да се срещате с лекаря!

Простете невежеството ми, но какво е ЗВБ? :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #305 -: Ноември 30, 2015, 12:56:21 pm »
ЗВБ = Захранване, водено от бебето
На бебето не му се предлага пюре, а сварени зеленчуци на парченца и то само си избира и решава какво да яде. Взема с ръчички, опитва, хвърля, пак взема. Отсрани изглежда забавно и цапащо  :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #306 -: Ноември 30, 2015, 13:11:41 pm »
Бебе, аз имам Брита, хлора не се изчиства или поне не напълно, но пък като хлорират често си я ползвам за готвене, пълня я като не смърди и после ползвам един вид "чиста вода". Дали са съвместими не знам, че моята е с овалните филтри(мисля Макстра) и със сигурност само те си стават. Каната с Маша и мечока май още е намалена де, та ако ще купуваш кана сега може да опиташ на по-добра цена.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #307 -: Ноември 30, 2015, 13:28:39 pm »
Усмивки, излизайте, си спокойно с Дани.Аз Моника съм я извеждала и с Т, е не висока, но съм я извеждала.Дори само в количката да седи и да диша въздух добре увита, е била на вън.А и твоето психично здраве си е важно :) Щото каквото и да говорим затворени с детето в къщи няколко дни, без да виждаш друг освен него и баща му и накрая се чудиш кой да убиеш, хахахах.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #308 -: Ноември 30, 2015, 14:00:30 pm »
Смайли, за влакчета, или писта за колички...за моя Дани поне - все още не са подходящ подарък такива неща.  :lol: Просто е много диво и нетърпеливо моето, не че не сгрява каква е идеята да кажеш. Преди година и нещо му подариха разкошен комплект, дървен - релси, мостчета, влакче, вагони, та дори дървета и всякакви такива да се сложат край трасето. Огромно нещо, като го сглобих - зае половината хол. Първо, че докато го сглобя - на няколко пъти щях да го набия. Аз редя - той дърпа, бута, искал и той (ама просто не умее, то е прецизна сглобката). Един час бях: "Абе изчакай бе мамао, сега ще го направя и ти ще играеш, моля те дай тази релса да я сложа тука, не дърпай мостчето, че ще падне всичко...". Следва сърдене, хвърляне на частите, цирк! Успях аз да сглобя инсталацията с 300 зора, пускам влакчето по трасето и му казвам: "Ето, готово е, сега си играй с него". Завъртя го веднъж по релсите и с разочарование ми казва: "Ами това ли е? Друго не може ли да прави?". Все още спокойно обяснявам, че идеята на играчката е в това нали, да я такърка по релсичките и виж колко е хубаво... И докато се обяснявам - нашия се изправи, би един шут на мостчето, събори половината релси и ми заяви: "Това е тъпо!". Ето тука изяде шамарите, заради ритането и заради употребата на такъв израз и го изгоних от стаята. Прибрах всичко в кашона на играчката и го качих нависоко в дрешника. Може да я получи някога...например към 4-и клас.  :lol:
За миналия му РД - майка ми му подарява друг влак, с електрически релси. Все за влакове говорел, този щял да му е по-интересен, движи се сам, свири, има пулт за управление, аз навремето с моя такъв с часове съм си играела, нали помня... Бе аз помня, ама аз съм си аз и с Дани нищо общо нямаме като характерче. Този път му го сглобявам в детскта, докато не е у дома (за да избегна драми по самото сглобяване), прибира се, отварям аз и...грейна човека. Оххх, аххх, пуска го, спира го, радва се. Решавам, че се е очовечил и го оставям да си играе и отидох нещо да готвя. Влизам след час да видя какво прави и гледката е апокалиптична.  :lol: Релса до релса не останала мила моя майно льо - всичките разглобени и забучени в контейнерите му с играчки, влакът с вагоните на перваза на прозореца, вагоните натъпкани със стикита и други дребни жУвотни каквито намерил, а той не леглото с две релси, които се опитва да скачи една с друга. Силово разбира се! Те релсите имат много фини метални накрайници, които влизат един в друг, за да има контакт по линията нали, ама иска сръчност да ги сглобиш и леко да се пипа. Естествено - всичките ги беше изкривил и почупил в опит да ги сглоби наново сам. Не можех да кажа друго, освен: "Това защо го направи?". Ами той бил искал да разбере как работи и затова го разглобил и после опитал да го сглоби, ама нещо не се получило, ама ето опитвал.... Много бързо излязох от стаята, без да кажа нищо  и изпуших три цигари една след друга.  :lol: Има подарен още един влак от същия вид и една огромна писта за колички, пак електрическа - седят си в кутиите, нависоко и не мисля скоро изобщо да му ги давам, ясно защо. Сигурна съм, че много деца си играят нормално с подобни неща, не ги разкостват, ама да кажа все пак, че има и случаи като нашия. А когато е много малко детето пък - то просто не умее да си играе с подобни неща, нито са му интересни особено, защото както писа Мешко - тя играта се състои в съзерцание на играчката в общи линии.

За влакчета конкретно, за тази възраст - бих ти препоръчала металните модели от филмчето за влака Томас. Аз от "Амазон" ги поръчвах навремето. Първо са много изпипани моделите, второ са метални и издържат всякакво блъскане и случайно изпускане, имат магнитечета отпред и отзад и така се закачат едно за друго, в произволни комбинации и може детето да си ги "кара" по всякакви повърхности. Може да се направи произволно дълга влакова композиция и да избереш каквито ти харесват на вид локомотивчета и вагони. С тези - все още играе, при това редовно и са си избили парите 100 пъти. И са здрави до едно. А и скоро и той ще се запали по филмчето, (ако вече не е де) и ще има да купуваш всичко дето е с Томас, та сега е момента хем влакчета, хем за в бъдеще да си имате "Томас"-и. Просто като предложение ти го давам за смислена покупка на играчки. Поне около мен децата, които имат такива - много ги харесаха още от самото начало и си играят с тях и досега. Да спомена все пак, че у нас каквото съм виждала по магазините от серията - все са били някакви недодялани китайски реплики на тези, които имаме у дома, при това са и неоправдано скъпи, освен, че са дърварски направени. Възможно е и на нашия пазар да има от оригиналните, но на мен поне не са ми попадали досега. А и си представям как ще са им надули цената тука и да ги имат.  :?

Мерси за пожеланията. Дано сме здрави всички :) И децата и ние.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #309 -: Ноември 30, 2015, 15:02:28 pm »
Смайлс, той вече не е заразен, така че няма причина да не излиза навън. А дори и когато още е, мисля, че разходките на прохладен въздух са по-добре отколкото да стои вкъщи.

Бебе, аз моите винаги съм ги изкарвала. София все пак е родена през ноември и на четвъртия ден беше вече навън.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #310 -: Ноември 30, 2015, 15:24:43 pm »
Смайлс, той вече не е заразен, така че няма причина да не излиза навън. А дори и когато още е, мисля, че разходките на прохладен въздух са по-добре отколкото да стои вкъщи.
Бебе, аз моите винаги съм ги изкарвала. София все пак е родена през ноември и на четвъртия ден беше вече навън.
И а3 тъй мисля, че трябва да е ;)

Jrbul, от Ама3он не съм па3арувала още и ме е шубе да не омотам нещо. Как се поръчва и плаща? И директно ли доставят, или с някакви посредници - само съм чела и3 нета 3а тях, ама така и не съм се осмелила да ги пробвам.
М-и, а3 това гледам, че на Кауфланд е на промо Аквафор с Маша. И бе3 друго малкият е фен на филмчето ;)


*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #311 -: Ноември 30, 2015, 15:51:23 pm »
Бебе, аз ползвам за доставките местен куриер, просто защото излиза доста по-евтино от доставките на Амазон. Не, че те не доставят и до БГ. Но в някои случаи - цената на тяхната доставка - може да ти е 2-3 пъти над цената на самия артикул  :lol: Зависи все пак какво купуваш, колко струва, колко тежи и пр.

Иначе - няма какво да омоташ. Правиш си регистрация, като адрес на доставка - вписваш този на куриерската компания (на базата им в Англия) избираш, поръчваш и плащаш с дебитна, или кредитна карта и това е. После куриерите ти го доставят, или в някоя от базите си в БГ, откъдето да си вземеш поръчката, или вписваш, че си искаш доставката по Еконт, в твоя си град, до съответен офис и пристига там. Аз лично, така процедирам за дребни поръчки, или дето не тежат 300 кила. Всичко става от домашния комп, накрая само си взимаш поръчката от където си писала, че искаш да я вземеш. Аз от години пазарувам така абсолютно всичко, което ти хрумне. От кафе машина, играчки, детски колички, столчета, дрехи, обувки - до лепкащи закачлки, бръснарски ножчета и пр. дреболии.  :lol: И сервизи съм си купувала и...ми не знам нещо дето не съм да ти кажа. И като видя цените тук на нещо "на промоция" и като знам същото за колко съм го взела + доставката и, че е 200лв. надолу пак, чакай ме да направя оборот на магазините тук ;)

Маратонки за Дани, в местния "Адидас" - 130лв., номер 26 това. От e-bay, същите, нови, в кутия - 10 паунда и 5-7 лв. ми е цялата доставка до офиса на "Еконт" до нас. На майка ми за по-миналата Коледа реших да взимам кафе машина "Долче густо". Тук пускат последния модел, на "коледна прИмоция" за 350лв. Такаааа. В "Амазон" тая същата машина, ама на истинска промоция - 45 паунда и то лимитирана серия с по-особен дизайн. И 10лв. платих за доставката й до БГ. Ти сметни каква е разликата. Споменатите влакчета ги купувах за около 5 паунда парчето, докато китайските недодялани ментаци на същите влакчета - тук бяха по 25-30лв. за брой. Не знам каква ще е цената на оригиналните, ама ще е поне двона, ако ги има, което е далеееч от 5 паунда на парче. От аутлета на "Амазон" му взех миналата зима 10-ина тениски с дълъг ръкав на "Esprit", за по 3 паунда всяка... И до утре мога да ти описвам подобни сделки, ама считам, че ме разбра ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #312 -: Ноември 30, 2015, 17:30:29 pm »
3нам а3, че е и3годно ;) И ибей го пол3вам, само то3 ама3он още не съм, ама ще се пробвам :) Мерси 3а информацията. Сега ще потърся влакчето томас, че и Божидар искал влак от дядо коледа. Дано дойде навреме. Кой куриер пол3ваш - някакъв габко имаше.



*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #313 -: Ноември 30, 2015, 17:40:47 pm »
Габко е много удобен. Редовно ги ползвам за поръчки от amazon.uk и въобще от UK. Имат и адрес в Германия ако се засилиш от там да пазаруваш. Можеш да следиш как се движи пратката, уведомяват те в e-mail и sms. Аз поръчвам с доставка до офиса - отнема средно около 7-10 дни, докато го получа (от тръгването от UK до служебния адрес). Много е удобно и значително по-евтино, отколкото да разчиташ на самоя amazon.
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #314 -: Ноември 30, 2015, 18:29:06 pm »
Jbrul, да, Дани точно Томас обича. Аз нали му давам да гледа телевизия от по-рано, та три неща му пускаме основно - Томас и приятели, поредицата Бебе Айнщайн и Замръзналото кралство.
Ако случайно пуснем нещо друго ми носи дистанционното да го сменя  :lol:
Ще разгледам оферти за тези влакчета. Ние сега като излизахме за малко в чужбина ги гледах по летищата и бяха бая скъпи. В Амазон гледах на черния петък, че имаше, но с дистанционно, а той още не е за такова. Сега ще разгледам и другите офети.
И аз с Габко поръчвам (които между другото били всъщност Гъбко  :lol:).

Излезнахме ние навън. Даже се возихме в автобуса и даже получихме тротоарна екзема  :( Как си падна и се завъртя на врата си, не е истина. Но само с уплаха и малка цинина на челото се размина.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #315 -: Ноември 30, 2015, 19:08:43 pm »
Аз личнo ползвам друг куриер, ама мисля, че всичките имат близки тарифи, срокове и пр. та май е все тая. Моите карат от Англия и Германия. Когато поръчвам от САЩ - пак пращам на адреса в Англия, най-тънко излиза така. Изключение са конкретни оферти в e-bay (щатския), в които излиза същото директно за БГ, ама обикновено са за скъпи артикули. А и в повечето случаи от САЩ поне - не доставят до България, но до Англия - да :)
"Черният петък" по всички сайтове е тотална греда хора ;) Поне от моя опит, който не е никак скромен. Големите намаления на всичко са обичайно 10-ина дни преди Коледа. Между Коледа и НГ си е направо "жътва", а януари за всякакви зимни артикули...само да имате някой лев настрана - може да обзаведете семейството за 3 години напред.  :lol:

Давам линк за влакчетата "Томас" които споменах, произволен "герой" http://www.amazon.co.uk/Thomas-Take-n-Play-Charlie/dp/B0035PLAJC/ref=pd_sim_21_28?ie=UTF8&dpID=51Fmp1zf1AL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=0JJ749GJM5CNJ03KHFE7 За качеството - гарантирам. Щом при моето диване оцеляват толкова време (3-а година) - значи наистина са здрави. Иначе като вид влакчета, вагончета, аксесоари и пр. - избор колкото искате има. Аз това от линка съм го купувала поне 2 паунда надолу де. Както и доста от другите. Просто искат следене тези неща, за да хванете най-добрата цена. Макар, че и тази не е никак лоша всъщност.

Бебе - направо ме "застреля"  :lol: Не по друга причина, ами защото като технология - шопинга в Амазон е много по-лесен от този в e-bay. В смисъл, че в Амазон - не се налага да четеш условията на конкретен продавач в детайли и пр., а е централизирано и за всичко - ползваш едни и същи условия в общи линии. Вкл. можеш да върнеш всичко, ако не те кефи, или реално не е каквото си очаквала и пр. Ако артикул Х не ми излезе наистина на МНОГО по-изгодна цена, отколкото в Амазон - винаги предпочитам да купя от Амазон, дори да е 2-3-5 паунда по висока цената (за нови неща говорим). Моля се да направят някой локален Амазон за балканския регион най-после и няма и една дъвка да си купя от друго място аз специално. Когато пазарувах оттам често и по много се бях абонирала за услугата им prime та съвсем нищо не ми излизаха доставките. Защото в рамките на UK ми бяха безплатни, до БГ за някакви смешни пари, отделно че си имах паундова карта за шопинг оттам, за да не ме обуват с курса (който е супер дървен и за Амазон и за e-bay) и така. Но и без prime  и с левови карти - ако се поразровиш за добри оферти - пак ще ти легне по-изгодно отколкото да купиш от БГ.
Има и друг момент, касаещ качеството на изделията. ;) Дори произведените в Китай, като са правени за английския, или немския пазар са доста по-читави. Като са правени за този на югоизточна Европа - сещаш се.  :? Веднъж не съм си купила оттук ел. четка за зъби (ползвам Браун) дето да не е правена в Китай. Като си взех от Амазон, за някакви смешни пари на промоция - оп, произведена в Германия. И за други неща така де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #316 -: Ноември 30, 2015, 19:53:06 pm »
Здравейте и от нас! Нашият тати докато ни преинсталира компа, вие изписахте сумати неща. :lol:

47Smiles, много се радвам че Дани е добре. И Габи тази година вече два пъти е пила за по 10 дни при ангина антибиотик. Даже месец след преболедуване от ангина ни правят задължително и кардиограма. За влакчетата - Марти и той за втората си Коледа, когато беше на 1г. получи влакчета дървени. Но едва на около 2г. започна да си играе с тях. Те са отзад с магнити и много лесно се сглобяват и релсите също. Има такива и на Lego. http://www.mytoys.de/LEGO-DUPLO-LEGO-10507-DUPLO-Eisenbahn-Starter-Set/LEGO/KID/de-mt.to.br01.21.123/3145436
Синеочка, а ние на Марти за първата Коледа, той тогава беше едва на 12 дни, му подарихме от тези въртележки за над кошарата. http://www.amazon.de/Mattel-Fisher-Price-CDN41-Traumb%C3%A4rchen-Naturger%C3%A4uschen/dp/B00PI0J4CM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1448904526&sr=8-1&keywords=mobil%C3%A9+baby И двете деца много се заглеждаха по нея и се радваха, така и ние имахме известно време спокойствие.  :D Разбира се това не важи за всички деца. Но имам приятелка с три деца и при двете по-малките също действа и като при нас.
Ние нашите коледни подаръци ги подготвихме отпреди месец почти. На Габи и взехме едно подобно на масичка, на която са подредени инструменти като ксилофон, барабанче и чинел.http://www.lidl.de/de/playtive-junior-holz-lernspiel/p206643 А на Марти му купихме една образователна игра ето от този вид: http://www.amazon.de/Ravensburger-00507-Starterset-Entdecke-Bauernhof/dp/B00V8K81AM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1448905567&sr=8-1&keywords=tiptoi+tiptoi+starter-set

Приятна вечер на всички! И само новини за здрави дечица и родители.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #317 -: Ноември 30, 2015, 23:16:40 pm »
Смайлс, щях да ти казвам нещо за колелото на Дани. За дете на тази възраст няма изобщо никакво значение дали е ново или употребявано. Важното е, че го има и ще си го ползва с кеф. За първия учебен ден на сина ми му подарихме колело, също втора ръка, но много запазено (иначе цената около три пъти по-ниска от чисто ново). Той дори и не разбра, че е ползвано. Ще го кара няколко години поне, докато твоят Дани ще го ползва една година най-много. За това време няма смисъл да се дават луди пари за чисто ново, ако може да се намери и ползвано. Не съм стисната, просто има неща, за които ми е много важно да са нови и качествени, например обувки, книжки втора употреба също рядко купувам, освен ако не са разглеждани само веднъж, иначе са много накъсани и намачкани. Но за колелото е наистина без значение. Важното е да си изпълни предназначението, а то е да върви и детето да се радва.

Лека вечер!

Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #318 -: Декември 01, 2015, 09:34:59 am »
Момичета и Ра40, заповядайте в новата декемврийска тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51383.0

Блу, права си за втората употреба. Аз нямам предразсъдъци и също смятам, че е по-разумно някои неща да се купуват ползвани, особено тези направени от пластмаса и метал  :D