0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #200 -: Октомври 06, 2015, 08:59:56 am »
 Добро утро от мен!
Виждам, че обсъждате витамини и реших да се включа с мнение. Много харесвам Прегнакеър за него и за нея. Пихме ги с ММ само в месеца, когато и забременях. Бяха комбинирани с таблетки Герикапс и разбира се, с Клостил-а. Тогава струваха 30 лв. Сега мисля да ги купя отново, но вече са 40+ лв. Определено ще ги започнем пак. Пила съм и някакви на Джеймсън, но ми обръщаха стомаха яко и ги оставих. Иначе и тези на Допелхерц са страхотни, вземали сме и тях.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #201 -: Октомври 06, 2015, 09:11:34 am »
Здравейте момичета,

Как е настроението днес?  :)

Rrrr,

Ние вкъщи започнахме да си купуваме бразилски орехи, точно заради селена. Два бразилски ореха на ден осигуряват нужното количество селен при мъжете и жените, които се готвят да стават родители. Смята се, че най-ефективно се усвоява селена от тях, в сравнение с хранителни добавки. Ето ти картинка как изглежда и описание на свойствата:

http://www.zoya.bg/%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD.4916

В Сф го има по щандовете за ядки и в био магазините. Цената му варира между 3 и 4 лв за 100 гр.
Все пак трябва да се внимава да не се предозира селена, ако е включен и в състава на добавки, които се вземат паралелно с орехите.

« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 09:23:49 am от Mirracles »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #202 -: Октомври 06, 2015, 09:43:08 am »
Добро утро, момичета. Айде по едно кафе да цапнем :)

Да се оплача аз и на вас. Докато ревах, че само ми цапа...днес-кръвоизлив  8O  Сутринта още в нас се ,,излях", викам си, то дето съм спала се е насъбрало....да, ама не. Отидох на работа и...няма да изпадам в подробности, но доста се изплаших. Зави ми се свят, прималя ми едно такова, разтрепериха ми се ръце, крака, абе все едно олекнах и всеки момент ще полетя. Сега съм в нас и на обед ще ходя при личния за болничен и направление за гинеколог. Купих от аптеката калций-фосфор-це и се натъпках и с витамин це, дано спре това чудо, че ....абе аз от де имам толкова кръв? Сякаш литри изтекоха, ужас. Аууу в аптеката ми стана много смешно, да ви разкажа да се посмеете и вие. Има едно младо момче там и все на неговата каса се падам. Та, преди три дни си купувах от него тест за бременност, пък днес кръвоспиращи хапчета и превръзки за родилки (че са по-дебели). И той ме гледа с едни големи очи, милия. Явно ме е запомнил с тез тестове, че аз големи обяснения му дръпнах за марките и за чувствителността. Посмях се де, като излязох от аптеката :)
Тъпча тука един шоколад и май съм по-добре. Дано спре туй чудо, че иначе пак ще се наложи абразио, пък мойта лекарка я нямааа :(   
Вече съм убедена, че ще тръгна по сериозни лекари. Почвам сега да чета за клиниката в Тутракан-хубави неща съм чувала. Ако трябва и лапаро ще направя, не мога да живея в неведение и само да се чудя критическа ли е, хормони ли е, ендометриоза ли е.... Те тука наще доктори ,,лекуват" симптомите, ама диагноза да поставят-хич ги няма. Сега ако ида и веднага ще ме кюртират, сигурна съм. Да, ама няма да се дам :)
Хубав ден на всички и пишете, аз ще вардя леглото днес :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #203 -: Октомври 06, 2015, 10:19:40 am »
Здравейте и от мен! И аз се записвам в темичката. Редовно я чета и съм писала тук там с разни въпроси :-) Накратко при мен - от почти година се опитваме да имаме дете. Имам месеци без овулация, спермограмата ни е на долните граници, миналата седмица бях на цветна снимка - за щастие тръбите са добре, оказа се, че цервикалния канал е бил почти запушен, заради една некадърна "лекарка" от преди 12 години. Надяваме се това да в бил проблема, но, ако и този месец не се случи от другия започваме с инсеминации. Ходя при специалист по репродуктивни проблеми в АГ клиниката във Варна, умишлено не споменавам имена, за да не си помислите, че рекламирам или нападам някого :-)
Пожелавам ++ на всички!
Хубав и усмихнат ден!


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #204 -: Октомври 06, 2015, 10:35:14 am »
Аз приключих за този месец.

Кали, кажи ми, как един лекар може да заподозре, че имаш ендометриоза?
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #205 -: Октомври 06, 2015, 10:55:36 am »
Кали, кажи ми, как един лекар може да заподозре, че имаш ендометриоза?
Не мога да ти кажа как :( за съжаление напоследък все по-често ни се налага да четем и да се самообразоваме, за да отговорим на въпросите, които изникват! Ето, аз имам симптоми на ендометриоза, но не искам да повярвам, че е факт. Просто, защото до като не го диагностицира лекар, нищо не е сигурно. Като спре това кръвотечение, ще ида при лекаря, за който споменах в предишни постове. Имам позната, която работи там и тя смята,че ще започнем най-напред с изследване на хормони-Антимюлеров, ЛХ, ФСХ. От там вече какво ще реши лекаря зависи от резултатите. Аз и без друго мислех да ги пускам в края на месеца, така поне ще има кой да ги разчете и тълкува. Ендометриозата се доказва чрез лапароскопия, но не знам дали ще се наложи да я правя. Ако се окаже, че съм с ИЯР вече...дали изобщо ще има смисъл от лапаро...? Ето пак въпроси, на които не мога да си отговоря. Отивам на лекар и толкова! И това ще е последния лекар, на който гласувам доверие. Ако и той не го оправдае....оставям всичко така, както е и да става каквото ще! Наистина се уморих и адски ми писна от всичко :(
Вили, добре дошла при нас и дано не се задържаш дълго! При нас е весло поне, както можеш да се убедиш ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #206 -: Октомври 06, 2015, 11:43:27 am »
Кали, не можах да не напиша, макар при мен да е още посреднощите. Дано спре кръвоизлива, не се давай да те кюртират, освен ако няма друг избор.

ИМАЙ ПРЕДВИД, че ендометриозата засилва и имитира симптомите на ИЯР. Така че ако се увладее ендометриозата, ще се нормализират и хормоните. Затова търси специалист по ендометриози, оттам тръгни --> от корена. Другото са само симптоми, породени от ендото :)

Успех следобед, цун-гуш :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #207 -: Октомври 06, 2015, 14:05:21 pm »
Ех, бе Кали-портокалиии... Дано да ти отмине бързо и да можеш да се консултираш в скоро време с компетентен лекар, за да може да ти помогне за установяването и решаването на проблема, какъвто и да е той. Почивай си сега и наблягай на вит С като кръвоспиращо средство. Гуш!

Vili_sunsmile, добре дошла в отбора. Пожелавам ти съвсем скоро да се преместиш с чуден кеф в бременната тема! Пожелавам го и на всяка една от нас тук!

Evelina, Нов месец - нов късмет! Горе главата!

Маки, излекува ли се ти, бе душа? Дръж се за джинджифила и скоро ще си  пушка!

Аз не мога да не споделя, че новата СГ на мъжа ми е най-сетне с резултат - нормозооспермия! osi_9
Това е след преживените проблеми с простатит, след пиене на добавки няколко месеца (Ортомолфертил+), бабини зъби, бразилски орехи и тн. Гледам и не вярвам на очите си.
Предполагам, че предишния лош резултат (имаше сериозен проблем с подвижността и морфологията) е бил заради възпалителния процес, защото 6 месеца по-късно морфологията от 5% по Крюгер, му се е повишила на 14%, което е нормата в случая. Дано да се задържат тези положителни резултати и скоро да имаме успех!

Исках да ви питам, от този месец си мисля да правя тестове за О. Не виждам как мога да се тествам през деня в офиса, защото не искам привличам внимание като вися в тоалетната по со часа. Май ще се тествам към 7-8 ч вечерта. Естествено ще спазя 2-3 часа преди това без течности и WC, но предния път тестването ми по същото време не доведе до положителен резултат и 5те дни сега само се чудя дали няма пак нещо да се прецака от това, че ще тествам вечерта, вместо в 3 следобед, когато бил пика на тоя хормон. Вие кога се тествате?

« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 14:35:32 pm от Mirracles »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #208 -: Октомври 06, 2015, 14:29:28 pm »
Благодаря, Mirracles ! Когато аз се тествах се опитвах да е след обяд, но все имах някакви проблеми с тези тестове (най вече, че бяха дефектни - без контролна линия) и се отказах от тях, сега всеки месец досаждам на доки:-)


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #209 -: Октомври 06, 2015, 14:30:00 pm »
Аз се тествам в 15ч и въобще не ми пука какво внимание ще привлека.
Целта е по важна от мнението на разни "хорица". Освен това когато ползвах Овю тестове и аз не можах да го докарам до две напълно еднакви чертички. Пробвай с Клиър Ову. И започни от по - ранен ден, защото аз така се изтървах миналия месец. Цикъла ми решил да се оправи неочаквано и от самосебе си.  :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #210 -: Октомври 06, 2015, 14:31:42 pm »
Мира, аз също пробвах да се тествам вечер в 7, но така и не получих + резултат.
Когато ги правех към 14-15 ч. имаше +.
Не знам дали е от времето.
Колко пък ще се задържиш в тоалетната в офиса. То 5-10 минути не е чак толкова много и то за 5 дни от месеца. Аз например не засичам кой колега, колко време е бил в тоалетната, но ти все пак най-добре си знаеш колегите и обстановката в офиса :)

Евелина, тъкмо щях да пиша, че вече не си на същия хал, защото на мен си ми дойде и ти си писала.

Нека новия месец да ни е много положителен, успешен и бебетворен!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #211 -: Октомври 06, 2015, 15:01:17 pm »
Мира, браво на мъжа ти! И моят е за добавки, ама дори не знаем при него има ли проблем и колко е голям, защото репродуктивният доктор в САЩ отказа да го тества 8O...

Моят цикъл също нещо не е в ред. В четвъртък следобед имах зацапване, петък нормален теч, в събота полутеч и в неделя кафяво зацапване. Вчера и днес чисти дни. Тази сутрин се обичахме и 2 часа след това от мен шурна червена кръв. Помислих, че е остатъчна някаква, но сложих превръзка, която в момента е пълна  8O какво е това чудо и тези ненормални цикли не знам...

Дано да ни е набебе вече на всички в темата :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #212 -: Октомври 06, 2015, 15:04:59 pm »
Здравейте момичета.Чисто нова съм тук.Нека да си споделя приоблема и аз.От известно време съм зачестен месечен цикъл-има няма две седмици и се появява.Ходя по лекари и резултатите са "Слава богу нямаш рак"Ама какво имам не става ясно.Последно бях при д-р Сидеров.Вика ми ще направим абразио за точност.След него открил миома.Според мене тя трябваше да се види още при прегледа,на ехографа.Но да продължа.Изпих си антибиотика,но течението не спира.Вече месец от тогава.Предлага ми нова операция,но аз не съм съгласна,вече му нямам доверие.Искам да се свържа с д-р Персенска.От клиниката ме насочват към друг лекар,защото тя сега нямала часове.Аз не мога да чакам и не искам още лекари.Момичета,много моля ако някоя има връзка с нея, телефон или друг начин искам да се свържа с нея лично.Ще бъда много благодарна за помоща.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #213 -: Октомври 06, 2015, 15:11:36 pm »
Привет, Вяра. За съжаление аз не мога да помогна, но надявам се ще се включат другите момичета.

Маки така е, шантави са този месец циклите, за да ги запомним добре, че от следващия вече няма да ги има  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #214 -: Октомври 06, 2015, 15:34:44 pm »

Добре дошла, wqra!

Стискам палци всичко да се оправи по-бързо при теб! Не знам дали в нашата тема има някой, който има контакт с д-р Персенска, но във форума има тема за пациентки на клиника Надежда и може би там някой може да ти помогне с инфо. Ето линк към темата http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51136.msg1111368#msg1111368
Иначе от това, което аз съм чела из форума за връзка с д-р Персенска, момичетата, коиото са при нея бяха писали, че звънят в клиниката и тя им връща обаждане. Но най-добре пиши в другата тема, за да получиш адекватен отговор. Успех!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #215 -: Октомври 06, 2015, 15:46:46 pm »
Ох, Мира, дано вече от другия месец никакви цикли, а бебчета :)

Забравих да кажа за моите тестове за О. Доста са скъпички, но се правят след минимум 4 часа сън и с първата сутрешна урина... Та ако искаш, пробвай тях. Клиър блу дигитални с двата хормона, много съм доволна.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #216 -: Октомври 06, 2015, 15:52:01 pm »
Ех, Любов, явно ще вървим заедно.
Хайде следващия месец в другата тема! Пък дано и някой друг да закачим. А най - добре всички  :)

Маки, наистина са скъпички твоите
« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 15:53:32 pm от evelinapa »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #217 -: Октомври 06, 2015, 15:55:47 pm »

Маки,


А дано вече да се местим всички дружно в бременната тема, че ми писнА!  :D
Погледнах колко струват твоите тестове в БГ. Голяма цифромания 8O Над 50 кинта на парче.
Уви, няма да са моят вариант  :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #218 -: Октомври 06, 2015, 16:04:01 pm »
Евелин, хич не ги исках, щото скъпи, ама отидох в магазина в един дъжд, ММ чака отпред с колата, и няма от евтините. Излизам без тестове, той се цупи, не искал повече да обикаля, да съм вземела за този месец от скъпите. Разликата е, че от евтините щях да взема 20, а от тези взех 10 за същата цена...

Но толкова ми харесаха, че не бих взела вече от евтините. И веднъж покаже ли ОВУ, повече не хабиш тестове, а с другите все тестваш, за да видиш дали избледнява линията... Но недостатъци И ТЕ си имат, нищо че са толкоз скъпи  :lol:

Мира, сега видях, че си писала за цената. Не може да е на парче. Вътре е един тест, който е с ролята на дигитален Монитор и 10 лентички трябва да има. Тук май дадох 20 долара. Може и 30 да беше, ох, сега ще ида да проверя колко. Но по 2 теста на месец хабя... Няма като другите видове да се чудя колко е наситена лентата.

Добавка: мда, 30тачка съм се изръсила, не е малко. Но като си представите, че един преглед при гинеколог, по здравна застраховка и с направление ми е $40 (това е само потребителската такса)... Прежалих 30 за тестове...
« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 16:07:56 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #219 -: Октомври 06, 2015, 16:21:05 pm »
Благодаря за отговора.Ще се преместя в другата тема.Късмет на всички