0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да е на късмет новата тема! Нека се напълни със сълзи от щастие и положителни тестове!

Успех и късмет на всички, борещи се да прегърнат своята мечта!

Малко информация за клиниката:
Клиника "Надежда репродуктив" е част от болница за женско здраве "Надежда". Намира се на адрес София, ул. Блага вест №3
Гугъл мапс координати

Транспорт: трамваи 11, 19 (спирка Балканкар АД) и 22 (спирка жк Красна поляна - последна спирка); автобуси 11, 45, 60, 83 (спирки Балканкар АД или жк Красна поляна); маршрутки 15, 29, 32, 48. Автобус №45 свързва болницата с метрото (линия 1, спирка Вардар).

Телефони:
02 4417970 - РЕГИСТРАТУРА
0884 700 704 - спешен
0882 193 970 - мобилен за записване на часове
0885 778 141 - за проверка за закъснения в графика (когато имате час)
02 44 17 973 - справки за резултати от изследвания, болнични и административни въпроси
02 44 17 979 и 0882 193979 - Румяна Караджова (въпроси, свързани с ФАР)
0882 193 978 и 02 441 79 78  - доц. Балтаджиева (имунологичен кабинет)
0882 193 976 и 02 44 17 976 - андрологична лаборатория
0887 701 927 - замразяване на яйцеклетки и ембриони (всеки делничен ден от 10 до 17 ч.)
02 4417971 - КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ
02 4417975 - БОЛНИЧНА АПТЕКА
02 4417978 - ИМУНОЛОГИЯ
02 4417979 - ДЕЙНОСТИ СВЪРЗАНИ С "ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ"
02 4417985 - ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА
0882 193 972 - КЛИНИКА ПО МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ (от 8:00 - 15:00 ч.)


В интернет: МБАЛ Надежда, Репродуктивна клиника Надежда
Във Facebook: МБАЛ Надежда, Ин витро клиника за надежда

За проверка на резултати от изследвания в МБАЛ Надежда: http://lab.nadezhda.bg/Account/LogOn?ReturnUrl=%2f  (Влиза се с ЕГН / ЛНЧ, парола искайте от регистратурата)

Линк към предишната тема : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50544.0
« Последна редакция: Юни 08, 2015, 18:59:52 pm от little_rabbit »
*
Благодаря ти Пепка,
Аз само се записвам да следя (засега).
Успех на всички! :D
И аз да се запиша.
Преди месец подадох он лайн формуляр,но все още на са ми се обадили за час.
В друга клиника сме,но "Надежда" ни вариант 2.
Докато се обадят може вече да надуя коремче stork-girl



Здравейте и честита темичка
Само да сверя, че се притеснявам за липса на отговор за резултати от микробиологична биопсия... На д-р Персенска номера това ли е?   

От модератор: Това е номера, но го изтривам. Разменяйте такива неща само на лични
« Последна редакция: Юни 09, 2015, 10:46:09 am от little_rabbit »
Извинявайте, но някой знае ли какво се случва с телефоните в клиниката - никой не дава свободно и не мога да се свържа с никого ... :(
*
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Искам да попитам тези от вас, които имат опит по дълъг протокол. На мен ще ми е за пръв път по дълъг протокол и мислех, че блокажа се прави на 7-мия ден след ову, но ми го назначиха за 20-ти ден, без да ми следят ову, а тя понякога ми е по-късна. Притеснявам се, защото с знаете, че лекарите излизат в отпуск от 15-ти юли. Та....назначиха ми лукрин депо за тази събота, миналата седмица на 11-ти ден /четвъртък/ фоликула ми беше 14 мм. и би трябвало вече отдавна да се е спукал, но не е...Меря си температурата и все още не се е покачила...Не е притеснително, ако закъснее малко ову и съответно стимулацията, защото все пак като съм била блокаж няма да ме оставят, но се притеснявам какво се случва ако стане задържан фоликул....все пак досега трябва да е нарастнал достатъчно и ако стане задържан?
Ако не се спука и бия блокажа какво ще се случи с целия опит и дали ще се започне изобщо стимулация? Изключително ми е притеснено и не знам какво да правя - да търся ли лекар в Плодив, за фоликулометрия или да звъня в клиниката?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
naskomimi, не мога да ти отговоря точно на въпроса, но ще се опитам да разсъждавам. На първия преглед след блокажа задължително те преглеждат и се осведомяват дали ти е минал цикъла. Според мен на прегледа ще се види, че има задържан фоликул (ако има такъв) и вече как се процедира не зная. По моята логика би трябвало да се отложи опита, но дали е така - не мога да твърдя. При всички случаи ще те следят изкъсо за важните неща - в сигурни ръце си. Успех ти пожелавам! Дано се включи някой, който има повече инфо от мен.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ти!
Звънях на д-р Персенска, но разбираемо, не ми вдигна. Писах й смс, но все още не ми е отговорила. Свързах се със спешния телефон и обясних като изказах голямото си желание да се направи нещо предварително, за да не се отложи опита, защото ще отиде чак за септември иначе..Питах ако трябва да ида на преглед, но момичето от спешния ми отговори, че нищо не може да се направи и че междувременно може да се пукне. Ако пък не стане - ще се направели хормони в деня на прегледа и ще се реши на място. Друг е въпроса, че само веднъж в живота ми е ставал задържан фоликул и почти нямах цикъл - само зацапване, та ако е така - как изобщо ще ида за стимулация, като ми казаха че трябва да ми дойде обилно и тогава да ида? Четох на места, че блокажът ще помогне за евентуален задържан, на друго място, че в месеца с блокажа изписвали противозачатъчни....Не знам кое и как....знам само, че ще се моля всичко да е ок, за да не се отложи опита за септември, защото от него ми зависят много неща в момента....


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Мой съвет - спри да четеш в интернет, слушай си лекарите и се моли всичко да е наред. От многото четене на информация представена от непрофесионалисти само ставаш още по-неуверена, нестабилна, колебаеща се и не на последно място - нервна. Казвам го го личен опит.
Стискам ти палци всичко да е наред и да си направиш шроцедурата! Но най-вече ти пожелавам да е успешна и да гушнеш така желаната рожба!
Здравей ще ти дам пример с моят опит надявам се да ти помогна някак.
Аз щях да съм по къс протокол , но задържах фоликул и така беше 2 месеца.Тогава д-р Шефкетова ми предложи дълъг протокол точно заради задържането на фоликулите , тъй като се блокирва всичко и чрез хормоните нарастват яйцеклетките.Така че горе главата и стискам палци и всичко ще е ок. :)Надявам се малко да съм ти разеснила нещата
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, момичета!
Бях се шашнала....мислех си в събота преди инжекцията да мина в Пловдив някъде на ехограф да видя дали се е спукал, но....Писах два смс-са на д-р Персенска от два номера и на двата ми е върнала да си направя инжекцията, както сме се разбрали. Нищо повече. Хем си казвам, че това ми е достатъчно от нейна страна и че трябва сега да се успокоя, хем....ако наистина не се спука и стане задържан как изобщо ще имам цикъл, че да започна стимулацията? Защото от манипулационна изрично ми казаха, че ако не прокървя до 26-ти да си отлагам часа. Ами ако никак не прокървя заради задържания?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Наскомими , спокойно . Преди 6 г. и аз бях в подобна ситуация , блокаж на 18 ден от цикъла , без да се следи овулацията , и аз се чудех дали ще се спука фоликула , при условие че като теб понякога О е била на 19 ден .Спокойно ( хахаха кой го казва ) , отпусни душата , вярвай на док , нали си по фонда !
Успех !
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте! При всички положения не се е спукал - днес температурата пак е ниска.
Не знам....и да го мисля вече, и да се притеснявам....какво мога повече да направя? Ще се оставя на лекарската заръка и Божията воля...
Убедих се, че всички лекари, занимаващи се с репродуктивна медицина, имат различни практики. В събота бях на форума за Деня на репродуктивното здраве в Банско и минах на консултации при няколко лекари ей така - знаех, че съм си в Надежда и при Персенска, но да видя какво ще кажат за моя случай по принцип. Всичките бяха с различни мнения, различни методи и практики...
Та...би трябвало вече да се успокоя, защото съм в сигурни ръце и ако има нещо притеснително, д-р Персенска щеше да гопредвиди...Само дето....страшно ме боли вляво, където е фоликула, едно напрежение, бодежи, които много ме притесняват...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, работи ли клиниката по ЗК, преглед може ли да се направи с направление?А някаква интервенция, лапароскопия прави ли се по зк, каква е цената на платената манипулация, необходимо ли е болничен престой някакво време?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Силванче,клиниката работи със здравната каса,но не се отнася за прегледи.Операциите минават по ЗК.Лапароскопията по спомен май беше 800лв.с направление,а за болничния  престой е точно три дена.Първия е денят на постъпване ,правят ти изследванията,вторият е самата операция и на третият те изписват.Успех ти желая.:-) :-) :-)
Здравейте Момичета,

Хубав и Усмихнат Петък желая на всички ви:)
Искам да попитам дали на някой са му правили хистероскопия,след това дават ли болничен и не може ли заедно с нея да се вземе и биопсия?

Благодаря
*
Мисля,че се полагат до 30 дни. А не виждам причина да не може да се комбинира с биопсия,но не съм специалист!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
за хистероскопия дават до две седмици болничен.
биопсия не може да се вземе, тя се прави в други дни на цикъла.
Благодаря ви момичета :)