0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #100 -: Април 09, 2015, 16:52:54 pm »
Привет, минавам само телеграфно, и съм благодарна на Дес че вече е описала деня ми :) Боядисах десет яйца колкото да не е без хич, и някак отвътре ми дойде този път да са само жълти и червени. Изпекох козунак и бисквитки с портокалови корички и шоколЯ :) Сега се чудя има ли смисъл и от едни марокански ореховки - ей така, да не губя инерция... А, и на Калина днес пекох банички с червено цвекло (жива да не бях :) ).
Иначе и за ваксините ми се пише, и за флуора, и за яденето на месо, ама пусто - трябва да пускам прахосмукачка, да изгладя и още пет неща. Поне. ММ днес ненадейно се прибра по обяд, изключение някакво и просто теориите му че цял ден нищо не правя се разбиха на пух и прах...
Смайли, тъй като и аз по време на бременността развих алергия научих че копривата във всякаква форма помага. Относно алергията направо не ми се пише - котката ми роди пет котенца преди два дни и упорито ги носи нощем да си спинкаме заедно на спалнята. Половинката на издържа и се премести в хола :)
Аз пък съм рошава, дрипава и носът ми е накриво. Нямам никакво време за себе си, Калина дори не спи ако не ме усеща плътно до нея. Не се оплаквам, робството ми е доброволно :) Скоро и да искам няма да има. Ставам, че Калина пак докопа котетата..
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #101 -: Април 09, 2015, 23:06:17 pm »
Роси, не те осъждам в никакъв случай. Съжалявам, ако е прозвучало така. Просто разсъждавам на глас. За вегетарианството се замислям и аз все по-често. Има много причини - морални, екологични, здравословни. В неделя гледах един филм по немската тв, където най-грубо казваха, че не сме пригодени да ядем всеки ден месо и от това ни се затлачват артериите. Същото се среща при вегетарианци, които консумират много млечни продукти и лесни въглехидрати като бял хляб, сладкиши и т.н. За индийците го казах неслучайно. И за тях ставаше въпрос. От милиард и не знам колко, почти 500 млн. са вегетарианци и готвят както някога са го правили бабите им. При тях не се срещаха типичните за развитото общество болести като хипертония и диабет.
Единственото, което ми е странно, как може вегетарианец да налага на малкото си дете друга храна от тази, която ядат другите деца, с които то е в детската градина. Имам приятели - вегетарианци. И двамата не готвят месо. Едната баба живее с тях. И тя нито яде, нито готви месо. В яслата детето яде каквото и всички останали деца. У дома баща му му готви, така че то да получава достатъчно протеини и желязо. За да го прави, се е информирал обстойно. И аз мисля, че само отказът от месо не е достатъчен за здравословно хранене.
Когато детето е по-голямо, може да му се обясни, че родителите му не искат да ядат животни, защото ... Синът ми също пита защо брат му не яде месо. И на 5-6 години не е проблем да разбере. И пита за Коледната гъска дали вече е мъртва, кой я е заколил, сега коя част ядем от нея и прочие. Не го лъжем, откровени сме. Но не мога да кажа за дъщеря ми да й дават нещо друго. Просто тя няма как да разбере. У дома можем да си правим каквото искаме, но навън невинаги има как. За мен е и излишно.
За статистиката - в Германия има много вегетарианци, както и много вегани. Чувала съм цифри от 5 до 10 млн. (При население от малко над 80 млн.). В книжарницата е пълно с книги за такова готвене. Предлагат се курсове по готварство за вегани, за вегетарианска италианска кухня и какво ли още не. Вегетарианството определено е хит.
Аз не се определям като вегетарианец, но започнах да консумирам много по-малко и много по-рядко месо. За сметка на това се опитвам да си купувам по-качествени продукти. Децата не ги карам да ядат каквото и да било. Нито са длъжни да си изяждат всичко.
Признавам си, че в началото пълното вегетарианство ме стряскаше (сега май суровоядството го прави). Като попрочетох това-онова, вече не ми се вижда страшно. Но за себе си не мога да си го представя.
Сега хората, които обичат месо, да не се обидят! Разбира се, че всеки се опитва да направи най-доброто за себе си и децата си. То стана малко като дискусията за прясната храна и бурканчетата.
За флуора съм обаче на различно мнение от теб. Не мисля, че точно в България ще могат да бъдат установени тези вреди. И то, защото там няма никаква научно-изследователска дейност, която да проведе такова проучване.
За ваксините си мисля, че трябва да останат задължителни, защото там е засегнато здравето и живота на околните. Излъгала съм Вени, че от зимата досега е имало 600 случаи на болни от морбили в немската столица. По новините казаха, че били хиляда.

Смайлс, за шуслеровите соли дори не знам за какво се ползват. За мой късмет нямам алергии.

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #102 -: Април 10, 2015, 05:23:17 am »
Блу ще те номинирам за форумен Балзак заедна с Джей Брул тази година :) 
Хипертонията и диабета са болести причинявани от лесните въглехидрати и захари, а в Индия не се счупват от сладко и сокчета, както в Европа. За мен вегетарианството е ок за възрастни хора, но не и да го налагаш на дете. Както и насилственото ядене на месо. Предлагаш на детето от всичко. Нека то избира.
[/url][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #103 -: Април 10, 2015, 09:16:29 am »
За мен е най-естествено и логично децата докато са малки да се хранят с храната на родителите. Като пораснат - да избират. Мисля че пропускате факта че някои родители се хранят по-обрано заради здравословни проблеми и шансовете децата им да са наследили тези проблеми са големи. Имам такива познати.
Отдклно че за месото периодично излизат материали че засилва агресията, и отделно причинява проблеми заради многото хормони в него.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #104 -: Април 10, 2015, 09:52:29 am »
Извинявам се за повторенията, пиша тайно от мм и на пресекулки докато го пращам до кухнята да ми носи неща  :oops:
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #105 -: Април 10, 2015, 09:54:52 am »
Защо пък "тайно"  :lol: :lol: 8O?? Имаш забрана да доближаваш компютър ли :wink:?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #106 -: Април 10, 2015, 10:45:44 am »
Нееееее, трябваше да тръгваме и аз се правех че усърдно събирам багажа :).
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #107 -: Април 10, 2015, 11:01:01 am »
Рачо, виж как ви работят жените значи!  :lol:

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #108 -: Април 12, 2015, 07:45:56 am »
Привет! Весели празници с малчовците!



Ние вчера бяхме по разходки. И вечерта и двамата изморени. Отчитам, че Иво ме е направил по-търпелива. Бяхме в Южния парк, е, няма да повторим скоро. Толкова е комерсиализирано по централните входове, а по полянките не можем да се пуснем, че бяхме с майка ми, а тя е се придвижва с канадки. То сергийка до сергийката и беше пълно с народ. Трудно намерихме място за паркиране, майка ми иска да слиза, че не й се седи в колата. На лилавите теменужки не можахме да отлепим поне 5 минути, гледа ги и вика от радост, ама така е като ги показвам,  :D Голяма радост е и по кучетата, успя да бръкне в очите на едно куче, то му се озъби, аз се извинявах на дядото, гушках малкия, че писна. И след малко пак при кучето, хвана му каишката и иска да го разхожда, е, дядото след малко си тръгна, не ни изтрая повече. После попаднахме на друго куче с отзивчива жена, та го гали по гърба, аз плътно до него да повтарям "Няма да плашиш кучето, няма да му бъркаш в очите", даде му жената да подържи и каишката (без тя да я пуска).
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #109 -: Април 12, 2015, 12:20:14 pm »
Честито Възкресение Христово на всички! :balk_44:
Желая ви здраве и благополучие.
Светъл Празник!


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #110 -: Април 12, 2015, 21:19:01 pm »
Честит празник! Живи и здрави да сте, вие и семействата ви!!!
« Последна редакция: Април 12, 2015, 21:20:59 pm от dess_dess »


Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #111 -: Април 12, 2015, 22:17:00 pm »
Христос воскресе!Бъдете здрави и добри!Днес за пръв път бяхме на гости на село с малчовците-за 5 часа,две хранения и един сън :).Мина прекрасно.Ядох, пих и си побъбрих с всички,освен с майка и племенницата/на 19 години/,които бяха основните бавачки.В колата бебоците бпха спокойни,но разстоянието е твърде малко,та не е показателно.Бяха в кошниците.Следя дискусията за столчетата,но ще купуваме чак лятото за пътуването до морето.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #112 -: Април 12, 2015, 22:32:38 pm »
Хей rtf, изкарали сте страхотно! :)
Весел празник и от нас на всички!
Ние оставихме животинките у нас да изкарат празниците без да ги подлудяваме, мачкаме, дърпаме, шамарим и т.н.т. Затова пък издевателствахме върху баба и дядо. Те за щастие никога не се сърдят, не драскат и не хапят :)
На връщане взехме на стоп една циганка, която ни разказва тъжни истории :( Има две починали дечица, едното е било с хидроцефалия доколкото разбрах. Та по този повод много мислих, за нейните починали дечица съм сигурна че ще са на небето, но за нашите ембриончета дето спряха рано-рано да се развиват - какво? Не успях да си отговоря дали Господ ще ги възкреси един ден - може би не, защото не са били родени? Хмммм... Доста си мислих за Божиите работи днес, макар великден да не ме вълнува.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #113 -: Април 13, 2015, 07:57:34 am »
Христос воскресе! Много да сте здрави ,усмихнати и щастливи. :D Сложно е,Лили :?. Замислиш ли се,става сложно :?
Ние също не се спряхме почивните дни/надявам се и днес/  :D. Преди обед,след обед ,овършахме града :lol: :lol:. Не излизахме навън,макар да имахме план,но пък в това хубаво време е само за движение :lol:
То целия град се беше изсипал край морето. :lol: Замириса си на риба и бира,стягайте се  :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #114 -: Април 13, 2015, 09:50:13 am »
Бяхме в Южния парк, е, няма да повторим скоро. Толкова е комерсиализирано по централните входове
По същата причина спрях да ходя там. Препоръчвам Западния парк. Има огромни поляни,  хубави площадки и една каравана за кафе, вода и солети. Има един дядо с влакч,  батут и надуваем замък, но може да се заобиколи ;)

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #115 -: Април 13, 2015, 10:00:16 am »
Христос Воскресе на всички:)
Бъдете мнооооооого здрави всички:)От това по-хубаво няма:) :wink:

И ние дъъъъълги разходки :)Обиколихме Морската Градина 8O 8).Нищо.че не бяхме спали вечерта,но ме ентусиасти и от кога чакаме да се постопли:)
И Боби незнам какво разбра от разходката спа ли спа човека,но Ивона спеше й се бая ,но нъцки  :lol: зяпа ли зяпа:).И в къщи не спа после и беше превъзбудена,но незнам дали от дългата разходка и много деца и шумове,но последно време не спи това дете 8O
Та така при нас:)Днес пак мислим да излизаме-топло е тук,но тоя вятър аман от него вече.................

Слънчев ден на всички:) :bighug: :swing: :babbycarrage:
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #116 -: Април 13, 2015, 14:27:46 pm »
Светъл празник на всички и от нас  :P

И ние се завърнахме от гостуване при майка ми.
Всичко мина по мед и масло - и с пътуването, и с престоя. Явно Дани е преодолял кризите с колата. Беше много спокоен или поне почти  :lol: На отиване заспа и след около 30-40 мин се събуди с плач. Спряхме на един паркинг и не може да го успокоим 20 минути. Плаче все едно го колят. Всички хора от една заведение гледат в нас. Накрая влезнахме в колата и му събухме обувките и спря да плаче и започна да се хили. После се сетихме, че и на разходката през деня пак се разплака неистово. Като го прибрахме и му събухме обувките пак се успокои. Явно са му тесни или и аз не знам какво. Но се оказаха наистина 60 лв. хвърлени през прозореца. Вече не му ги обуваме и пак си ходи със старите Атипаски (страхотни са наистина). След като му събухме обувките - от Пловдив до Стара Загора си беше съвсем кротък и спокоен. Даже вече и аз се возя на предната седалка, а той си стои отзад самичък. На връщане спа 80% от пътя.

При майка ми на къщата имаше много забавления за Дани - гони котките, кокошките, пипа кучето, люшка се на люлката на двора. Вечер заспиваше капнал от умора.

Нещо обаче се отказа да ходи хванат за една ръка. Пак иска само за две. А сега като се прибрахме не иска да се хваща и за икейската проходилка.

Даже набързо му въведох белтък и прясно мляко и детето яде домашен козунаки курабии. Яде и агнешко и повечето неща, които и ние ядяхме. 

Лили, много ти се възхищавам - как сте качили циганка на стоп. Мен ме е страх да качвам бледолики, а за роми да не говорим. Веднъж на една бензиностанция мъжът ми се съгласил да качи някакъв човек и аз му казах на човека, че много съжалявам, но не го познавам и мъжът ми се е съгласил, но аз не съм съгласна да го возим.... Ама той наистина изглеждаше изпечен престъпник.
Баща ми винаги качва на стоп и така му бяха откраднали въдиците от багажника.

Май, май, ви разказах всичко покрай нас  :lol:
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #117 -: Април 13, 2015, 16:06:59 pm »
Христос Воскресе! Бъдете живи и здрави всички !
И при нас празниците минаха добре,хубаво време, разходки,гостита и така... :wink:
Нямам много време да се включвам,но се опитвам поне малко да ви попрочитам :oops:
С тая работа хептен ме домързя  :(
Радвам се,че всички са добре  :)

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #118 -: Април 13, 2015, 16:34:48 pm »
Христос Воскресе! Здраве и благополучие за всички!

И ние се завърнахме и вече сме пълен пакет - прибрахме си и баткото и бабата. Другата седмица придума хем и "дядката" да ни гостува, че тия болести го съсипаха.

Никола се държа превъзходно. Малко му беше странна новата обстановка, в първия момент се поразплака, но бързо се успокои и си остана спокоен през всичките дни. Водихме го на две места на гости и всичко беше наред след това.

Днес беше много щастлив ден и за двете ми мъжлета. Като се прибрахме, Мишо цвъркаше и подскачаше от щастие, че си е у дома, нищо че и в Кюстендил е много хубаво. Никола се ухили и не спря да гука, докато не се умори и заспа  :lol:


Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #119 -: Април 13, 2015, 18:10:29 pm »
оффф..и аз не бих качила и бледолик на стоп. един път сме качвали в Банско едни чужденци, че изглеждаха много заблудени :lol:

Лили, такива мисли и аз съм имала. Но според каноните на църквата само кръстените деца отиват в рая и бля-бля. Аз лично вярвам, че ембриончетата се връщат при нас по-късно по някакъв начин :) Не вярвам да има толкова жесток и кървав Бог, че да отнеме мъничките душички.
[/url][/url]