0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #200 -: Април 21, 2015, 09:41:05 am »
Здравейте момичета и Рачо :) ние още си боледуваме ужасен вирус,дребния сякаш е по-добре,но мама нееее,боли ме и ухото от вчера,освен запушения ми нос поне температура нямам,че и без друго едвам се справям със задълженията у дома и заради това не сме и излизали от петък,защото нямам сили...
Лили,аз го отворих линка,но тази книжка е за по-големи деца не виждам как ще откопчават и закопчават копчета :lol:
Смайли,сладур е Дани пу-пу
Инак и аз като Jbrul,захранвам с био пюретата на Хип то в момента прясното е спанак само и не виждам смисъл да варя зеленчуци на пара сега,е лятото ако реша да ида при свеки на село да,ама не се виждам да издържа там повече от ден :lol: :lol: :lol:
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #201 -: Април 21, 2015, 09:46:39 am »
Благодаря ви за милите думи за мрънчозавъра  :lol:

Mousyt, ние избрахме да празнуваме само с най-близките роднини и кръстниците. Още е малък, за да разбира от детски партита. Запазихме къща за уикенда. Стопанката ни готвеше, та да не е никой ангажиран с работа, а само да почиваме.
Не обичам шарени украси и затова взех само два цвята балони - сини и сребърни, които надухме. Купих от фенерите, които се палят и се пускат в небето нощем. Това беше страхотна идея, защото и възрастните и децата се зарадваха. Бях купила и боички за рисуване по лице за децата. Това не беше много добра идея, защото на снимките всички сме с един смешен грим дето ни го нарисува едно 8 годишно момиченце  :lol: Тортата си я поръчахме от София и си я преносохме до Калофер. Дани не го научихе да духа свещичка, но другите деца помогнаха. И май това е  :wink:

Понеже се аговорихме пак за кухни. Изобщо не останах доволна от Ян Бибиян. Сега ще ви покажа каква картофена яхния бяха направили ...
https://www.youtube.com/watch?v=zxGx2jvMJjk
Та по този повод продължавам да си му готвя, но готвя едно й също за него и за нас. Просто го съобразявам да е подходящо и солта я добавям накрая.

Алекс, бързо да оздравявате!
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #202 -: Април 21, 2015, 10:31:35 am »
Привет :)

Алексче,бързам да ти кажа да оздравявате съвсем скоро:)

Mousyt,много се радвам,че Мати се обръща:).Знам какво е и как си в очакване:)
Това с кебапчето си го представих :lol: :lol: :lol: как се въргаля :lol: :wink:
Благодаря ти,че показваш такива полезни нещица за захранването,че аз чета ,интересувам се,но пропускам неща практични ,а сега тъкмо за такива неща се оглеждам,че скоро ще се захранваме.

Аз между другото не много отскоро ги повдигам бебоците за ръчички особено сега ,че много се кефят милите  :lol:-кой знае каква гледка им се отваря :wink:
На 5 месеца коригирани са(7 реални) мога да ги подпирам с възглавници по-седнали което вече правя,но не задълго.Гледам,е им харесва за това де:)Не настоявам и не бързам хич даже,но да не би да ги бавя пък се запритесних.

Смайли,много добре си го измислила:)Хубаво сте си изкарали:)


Лили,тази тиха книжка е много интересна много:) :D

Dess dess,само батут им липсва на комшиите ви :lol: :lol: :lol:
Но нищо де и ние натам сме тръгнали с лудницата,то сега незнам мене ли чуват повече комшиите или децата(май май мене :? :lol:)
Но ние имаме да си "връщаме" :wink: :lol: :lol: :lol:


Jbrul,и на мен кеф ми прави да те чета :bighug:


За столче(та) и аз се оглеждам.Нещо все гледам тия дето сгъваеми и преносими.В Джъмбо видях за 30 лв пластмасово.Имаше и от плат да се закрепя за масата,но не мен ми се иска с табличка да си е отпред .




Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #203 -: Април 21, 2015, 11:39:55 am »
Здравейте, ние сме едни мрънкащи и крещящи тези дни, явно тези зъбки са му голям тормоз  :? Иначе вече два дни е голямо търкаляне - слагам го по корем да спи и го намирам по гръб и в най-различни пози  :D Добре, че са измислили обиколниците... Аз със захранването засега нямам проблем /Слава Богу/, яде почти всички видове пюрета на Хип, които съм му купувала, още не му готвя, но си мисля, че пюренца засега не се очертава да му правя. Кашите също ги харесва. Така ли иначе почваме супички, месце и други след 2 седмици, та като готвя на нас, ще му правя и на него. Относно столчето, една моя приятелка има едно, което се слага върху обикновен стол за хранене, с табличка и на малката й слаурка много й харесва да стои в него и да е на нашето ниво, слага й няколко парченца Зрънчо или бисквитки и това дете не се обажда с часове, само гризка и се хили... Тя си е спокойна по начало, но нашият звяр не знам как ще бъде, сега като го слагаме да седи, стои по 5-6 минути и почва да мрънка, да се свлича  :? Днес ще е пробно изкарването му с летния кош, че отново се върнаха кошмарните дни, в които само ревеше в количката, явно му е скучно  :? в зимния кош. А то пък времето е студено и ветровито, но няма избор - излизаме да подиша "чист" въздух  :lol:
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #204 -: Април 21, 2015, 14:04:59 pm »
Ех че полезни теми сте захванали, направо не мога да се въздържа.

Лили, тихите книжки са чудесни. Кога ли ще могат да играят реално с тях дечковците? Ние в момента се забавляваме много с едни шумкащи книжки, но забавата е да ги мачкат, дърчат и хвърлят. Не се заглеждат по тях изобщо. Иначе и аз се запалих, ще шия - и машината съм изкарала тези дни, че едни бодита им поправях. Само да набавя материали, че в нашия квартал не знам дали изобщо има такъв магазин.

Това с обръщането е голяма забава. Аз съм сложила активните гимнастики на пода върху едни пъзели и младежа се търкаля доста. Девойката уж почна първа, сега полежи 10 минути и иска да я вземеш. Иначе за сядането не мисля да подпирам никого, ще им дойде времето да седят. Те са и още малки де, 5 месеца нямат. Вдигам ги и аз за ръцете, много им харесва, но определено са нестабилни и не са готови да сядат. В шезлонгите се чувстват супер и прекарват доста време там. Нашите шезлонги са на BabyBoern и ние си ги ползваме с кеф - и за децата, и за мама. Jbrul, идеята за батута е супер, записвам си! 

Ние се уредихме със столчета от едни други близнаци. Дадоха ни ги хората, после и аз мисля да предавам, че са от големите и наистина заемат много място. Днес сложих малко броколи във фризера за захранването. Не знам дали ще има свежо май месец, та викам докато има да се позапася. За момента и аз като Mousyt съм много объркана - чета, чета и все повече се забърквам. Ядрена физика да беше, щеше да ми се изясни.

Хайде, бягам да изкарвам количката и да хукваме навън. Алекс, оздравявайте бързо и не си изгубила много - последните дни е малко студеничко и с вятър, не е толкова приятно за разходки. Ще наваксате като се оправите.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #205 -: Април 21, 2015, 14:40:09 pm »
Момичета, относно сядането - не знам какво разбирате под "подпиране". Аз поне имах предвид, че когато Дани още не стоеше стабилно седнал и не е в някой от "бебешките уреди" за целта, (в които да стои полуполегнал реално), а съм го оставяла на дивана да кажем - тогава го "подпирах" с няколко възглавници, за да е в удобна и безопасна позиция. Понякога просто като мрънкаше в люлка, шезлонг и пр., понеже му става скучно - решението беше да го местя на различни места из къщи и да седи там до следващото мрънкане.

За захранването - хич не съм чела аз. Действах си мързелешката ;) От майките с достатъчно опит по темата - просто получих няколко схеми за захранване, в табличен вид и нанесох съвсееем леки корекции. Корекции в смисъл, че ако в базовата схема майката е започнала да захранва с пюре от картоф например, аз започнах с пюре от тиква. Т.е. поразместих някакви храни (по вид, не по групи), другото си го правех както са го правили и те и това беше - безгрижно и безпроблемно захраних. Не виждам смисъл (поне за себе си) "да откривам топлата вода и пържените кюфтета", при положение, че същите са открити отдавна.  :lol: Така и така сте във форума, така и така по тези теми четете това, което пишат хората от които можете да получите направо готови схеми за захранване и да си изберете - ами възползвайте се от това удобство ви съветвам. Пък темите за хранене са си актуални, ако ви възникне трудност, или въпросче в движение - винаги можете да зададете уточняващ въпрос.

П.П. Да взема да издам "титаничния труд" : "Мързеливото и лесно родителство by Jbrul" и да се зарина хем в пари, хем в благодарности...  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Април 21, 2015, 15:07:13 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #206 -: Април 21, 2015, 15:09:40 pm »
П.П. Да взема да издам "титаничният труд" : "Мързеливото и лесно родителство by Jbrul" и да се зарина хем в пари, хем в благодарности...     :lol:   :lol: :lol:  Jbrul идеята ти е страхотна  :D
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #207 -: Април 21, 2015, 15:23:38 pm »
O, да, всяка майка има нужда от подобен труд  :P
Аз като се сетя колко напразни и излишни действия съм похабила ....
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #208 -: Април 21, 2015, 15:26:34 pm »
П.П. Да взема да издам "титаничният труд" : "Мързеливото и лесно родителство by Jbrul" и да се зарина хем в пари, хем в благодарности...     :lol:   :lol: :lol:  Jbrul идеята ти е страхотна  :D
Отивам да преговарям със Стефи за спонсорство тогава, ама отсега си знам, че ще каже: "Ааааа нЕмаме пари" (ужасен Скрудж е това)  :lol: Така, че за момента - плащайте си редовно нета-а, сакън да не изпуснете някой "безценен съвет" мой, че без него - никакъв шанс да си отгледате децата налЕ...  :lol: :lol: :lol:

Относно батутите - наистина са много удобно нещо, децата се заиграват там задълго, в лошо време, или когато по някаква причина не сте успели да изведете детето - изразходват много енергия в скачане и джаскане, а цената на по-компактните модели е 60-70лв. Ако хванете прИмоция - може и по-малко. Аз дадох линк на доста обемен батут, ама го бях инсталирала в двора на селската къща просто, защото като му дойде време за ползване - се бяхме преселили там за половин година. Помня, че Лиса имаше в апартамента си по-компактна версия и "тройката" много вилнееше там, а тя беше супер доволна. Другото им предимство е, че когато няма да се ползва за даден период - просто го изпускате и прибирате някъде, не е като други детски уреди, да се чудите къде да го сбутате. Споменатата напред ел. помпа  - работи и в режим надуване и в режим издърпване на въздуха, та за 15 мин., без никакво усилие от ваша страна - можете да извършите и двете манипулации. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #209 -: Април 21, 2015, 15:46:10 pm »
Дани има от братовчед си един надуваем влак, който се пълни с топки. Има си и вход
Още не му се кефи много, но просто не му е дошло времето. Обаче и на мен надуването и раздуването ми е много трудоемко с крачната помпа, та сега се замислям за една електрическа  :lol:
Аз от мързел и помпа за надуване на балони купих, че трябваше да надуем 40 балона....
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #210 -: Април 21, 2015, 15:49:44 pm »
Смайли, май такава е моята http://rapidsport.eu/bg/elektricheska-pompa-bestway-62056.html, още си бачка, а е на 3 години някъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #211 -: Април 21, 2015, 17:44:12 pm »
Еййй, не мога да ви насмогна :)

Смайли, жив и здрав да ти е този чаровник, ще има разбити женски сърца :) хареса ми как сте празнували:)

Ние май ще се окажем с атопичен дерматит, ама да видим, може да е само дерматит. Изписаха ни сега Еуцерин Аквафор да мажем и така. Да съм намаляла млечните ми казаха, ама какъв е смисълът като давам и формула?
Ние за месечинката вчера може да се похвалим с тегло 3390 грама и 50 см.
Аз още съм далече от големите бебешки истории, засега само се кефя да се гушкаме с госпожицата и да доспиваме сутрин :lol:

Иначе Ники сам се занимаваше в кошарата като дечко и не ми се е налагало да купувам дори бънджи, просто самичък си играеше и нямаше против да не му се месиш. Сега иска компания задължително :)

[/url][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #212 -: Април 22, 2015, 00:08:30 am »
Вени, Тео е с атопичен дерматит. Опитах да спря почти всички храни, предизвикващи алергии - никакъв резултат. Аз съм много доволна от А-дерма екзомега. Спомням си, че и Бърди го препоръчваше.



Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #213 -: Април 22, 2015, 08:21:41 am »
Здравейте:)
Смайлс,голям сладкиш е този рожденник:)
Алекс,дано по-бързо се оправи малкото човече.
За захранването с пюрета-не се ли развалят в хладилника,ако се започва с 1 лъжичка и се увеличава с по 1 на ден?
Jbrul,можеш ли да споделиш някоя табличка за захранване?
Аз почвам след 1 месец,като навършим 5
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #214 -: Април 22, 2015, 08:33:44 am »
За захранването с пюрета-не се ли развалят в хладилника,ако се започва с 1 лъжичка и се увеличава с по 1 на ден?
Рафаила, развалят се. На всяко пюре пише колко му е годността след отваряне. Например сега гледам едно зеленчуково на ХИП, на което пише, че е 24 часа след отваряне.
Аз лично не съм давала на следващия ден от същото бурканче. Основно аз съм му приготвяла пюретата и ако остане нещо го изхвърлям и на другия ден правя ново.
Но това си е личен избор  :wink:

ПП. Карате ме да се замисля за този атопичен дерматит. На Дани първо му избиваха лишейчета на крачетата, а сега около устатата. Като мажа по-упорито и изчезват.
« Последна редакция: Април 22, 2015, 08:35:37 am от 47 Smiles »
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #215 -: Април 22, 2015, 08:53:34 am »
Рафаила, моята собствена таблица е водена на Word, обаче е на стария ми лаптоп, който не съм сигурна че ще успея да подкарам, за да я сваля изобщо... :? Ще помоля някоя майка, на която съм я пращала, да ми изпрати на мен файла (ако го пази още) и ще мисля в какъв вид и къде да я метна. Помоли в темата за хранене и захранване, ако искаш други потребителки да ти изпратят техните схеми, повечето момичета си ги пазят съвестно, не като мен.  :lol: Но при всички случаи - не са кът такива схеми де, все няколко ще се намерят, за да си избираш.
Отворено вече пюре, по принцип до 24 часа може да се съхранява в хладилник, препоръчва се след това да не се дава от него повече. За старт на захранването се купуват от най-малките бурканчета, примерно тези: http://www.minimod.bg/1567/gerber-%D0%BF%D1%8E%D1%80%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-80%D0%B3%D1%80 , но ако ще захранваш с по 1 лъжичка, че на другия ден 2, на третия три и пр. - бая ще има да изхвърляш. Доколкото си спомням с моя син, само с първото пюре, което дадох броих лъжички, първите 2-3 дни. Следващите еднокомпонентни ги подкарах на по половин бурканче направо.  :lol: Първия ден по половин, на втория цяло, на третия цяло и давай следващия вид храна по същата схема. Когато захраних с няколко основни неща (които присъстват в повечето нееднокомпонентни пюрета), направо си заместих обедното хранене с пюре, мисля на 10-я ден от захранването някъде. Дани не е бил склонен към алергии ( и сега не е де), поради което аз пък - не подходих към захранването "на нокти" чаааак толкова. Не казвам, че "моето е вряно" обаче, споделям само какво съм правила. Има си алергични деца, деца с АД, деца при което има фамилна обремененост и може в голяма степен да се предполага, че ще са склонни да проявят алергия към едно, или друго и с тях наистина бива по-внимателно да се подхожда по този въпрос. В другите случаи, аз лично не съм фен на метода "на час по лъжичка и трошичка" де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #216 -: Април 22, 2015, 11:35:19 am »
Здравейте и от нас! В последно време само успявам да ви прочета по диагонала. :lol: Но то с това хубаво време как да си стоим в къщи, а в лошото се опитваме пак да търсим забавления на закрито.
47 Smiles, много е сладък рожденника. И добре сте го измислили празнуването с почивка навън. И аз не мисля да правя за малката парти с деца, че тя още нищо не разбира, а и е изморително за детето. Ще поканим едно приятелско семейство с деца на възрастта на наяите и това ще е. А навремето на Марти отпразнувахме рожденния ден само ние тримата. Според мен може Дани да има само изсушаване на кожата, а не АД. Но в такива моменти ако искаш си купи A-Derma Exomega и мажи с него. Ето как изглеждаше Марти в най–тежките си периоди. В Австрия не се внася A-Derma и всичко друго, което опитахме не ставаше. Откакто го мажем с тая марка балсам и къпем с шампоана не се е стигало до такива страшни периоди. Даже му пера дрехите вече с нормален прах и лятото го къпя с нормален шампоан.
Рафаила, ако искаш ще ти пратя моята схема на захранване. Доста е подробна, защото малкия имаше АД и внимавах какво въвеждам. Но след като въведох първите 5 зеленчука и аз като Jbrul давах от следващите прибавени към основните, но не по 5 дни по лъжичка както в началото, а веднъж. С първо дете е винаги паника. Сега с малката си ползвам същата схема на въвеждане, даже в последно време и давам от нашето ядене, като прибавям сол и подправки за нас като и отсипя. Аз в началото си правех тези първите еднокомпонентни пюрета и си замръзявах. От бурканче ако ми е оставало съм го замръзявала за по–късен етап, разбира се ако състава позволява.


Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #217 -: Април 22, 2015, 14:40:52 pm »
Благодаря ви много,Jbrul и Смайлс.
Рачко75,много ще съм ти благосарна,ако ми изпратиш схемата. Да ти изпратя ли имейл на лични?
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #218 -: Април 22, 2015, 17:57:39 pm »
Благодаря ви много,Jbrul и Смайлс.
Рачко75,много ще съм ти благосарна,ако ми изпратиш схемата. Да ти изпратя ли имейл на лични?

Да моля, че от там не мога да се справя с изпращането на прикачени файлове. :oops:


Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #219 -: Април 22, 2015, 20:12:42 pm »
Ra4ko75, наистина при Марти екземата е била голяма.
При Дани е основно по брадичката и по-малко отстрани на устата. Сега видях, че на едното краче пак има лишейче, както аз му казвам.
Не мога да го снимам, защото като доближа толкова близо телефона и той го хваща или пък непрекъснато се мърда и не може да фокусира.
В нашата аптека го няма този крем на А Дерма. Взех преди 4-5 дни един Bioderma Pre-oral. Но още не е изчезнал обрива.