0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #180 -: Април 20, 2015, 10:30:08 am »
Смайлииии, честита една година сбъднат сън!
Джам, лекциите рекламни ли ще бъдат?
Стоека, и ние сме кротки на гърнето. Слагам след сън и до 5 минутки е свършила голямата работа, а често и малката :) И двете сме доволни.
Старая се да слушам Калина и да не и преча да се развива. Да осигурявам условия и да нямам очаквания. Засега развитието и ме радва, всичко е като по учебник. Толкова е щастлива и засмяна, че се притеснявам понякога да не би да и има нещо. Проблем имам единствено когато трябва да и избърша носа (с кърпичка, не съм ползвала досега смукачки) и от няколко дни като я опамперсвам. Много протестира :) Ще гледам да я оставям по голо дупе пак, че това съм го занемарила от известно време. Дотук не съм ползвала шезлонг, бънджи, проходилка, подпиране с възглавници.. всъщност само гърнето и едно портативно столче за хранене. Лягаме в 20, детето си го поиска, а аз горещо одобрих. И така... Днес за пореден път ще и оправям гардероба - ще махнем всички малки дрешки, а и по-дебеличките... Напоследък това упражнение го правим толкова редовно, че се плаша :(. А уж вече не растат толкова бързо.. Този месец мисля пак да прескочим консултацията, да чукам на дърво (Калина :) ) здоавички сме. Аз не ходя всеки месец, не виждам причина да го правя.
Мисля да шия тиха книжка (въх!), дано ми остане време днес да започна със скиците.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #181 -: Април 20, 2015, 10:42:50 am »
Lili,какво е "тиха книга" :o!! на нас ни дадоха бънджи,ама нещо се двоумя :lol: Предполагам,че няма да му навреди :? Нали уж за тяхното удоволствие са правени  :wink:?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #182 -: Април 20, 2015, 11:08:03 am »
Ema2,благодаря ти много ,че се включи със съвети:) :bighug:
По това време и ние се храним и заспиваме към 21ч.От самото начало гледам да имат режим ,че ме "наплашиха",че с близнаци е задължително хи хи и аз се старая като разбрах вече от краткия си опит и инстинкта си,че трябва да се водя и по децата:)
Като ви чета не съм сгрешила:)
За сега ми се получава доволна съм :),Но си е трудничко и се изнервям и покрай ММ ,че нещо нервен и само това ми трябва............

Jbrul,и ти си безценна както винаги :)благодаря ти много много :bighug:
Може и да нямаш близнаци ,но правилно предлагаш единия да го изнеса в другата стая ха ха защото те си показаха и аз така почнах да правя.
Но и едновременно понякога м исе получава,по-изморително е ,но поне да съм свободна аз през това време.
Та не даваш тъпи съвети де:)
За навън и аз мисля колкото може да сме навън дано ми се получи:)
Иняма да забравя съвета ти като бях бременна за пиенето на желязо дето си има случаи подрисква :oops: :oops:,но ако не беше казала нямаше да се усетя ,че от това е ,а и кой доктор да ми каже я и още сигурно щях да си ходя с разбит стомах. :youwoman: :bighug: :thankyousign:

Алексче,и за помощ обмислям за сега за домакинството пък ще видим:)


Mousyt,браво на Мати,че е слушал:)Много се радвам,че като знам аз как това се притеснявам и ми се иска много да слушкат децата при пътуване:)Идвай вече,че липсваш:)


Рачо,и аз много се чудя за тия бънджита..................

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #183 -: Април 20, 2015, 11:09:43 am »
Виждала съм и много по-хубави, но тази тиха книжка ми излезе първа: http://m.youtube.com/?#/watch?v=yRC_-LWpcRk
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #184 -: Април 20, 2015, 11:35:55 am »
Lili,нищо не ми излезе  :oops: или аз не разбирам??? :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #185 -: Април 20, 2015, 11:45:05 am »
Хм, на мен линкът ми е ок, но ако още някой провери и не се вижда ще прегледам за друг. Специално гледах да не 'отворен' линк.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #186 -: Април 20, 2015, 11:58:19 am »
Здравейте!

Аз пак набързо, ама ако не пиша малко няма съвсем да пиша :(
Мих, щом досега си се справила и са здрави и засмяни, тогава значи че можеш. Просто гледай с усмивка :) Иначе за "сядането" посредством издърпване на ръчички беше питала - не е вредно, дори така си тренират вратлетата и набирането. Само да не е твърде често и също така по-скоро да им помагаш, но те да се набират сами, а не да ги издърпваш само до седнало ти :) Аз така тренирам Мати и той отдавна си седи ако го сложа седнал на дивана да речем, без да го подпирам с възглавници и прочия - искам той да си е готов да седи :)

lili2011, и на мен не ми се отваря линка или по-точно ми с еотваря в youtube основната страница...
А ти какво столче за хранене ползваш? Питам, защото нашия "модерен" стол с хиляди опции да поляга и прочие някак май не му е удобен, само се изхлузва, качва си краката на масичката и т.н. и е една мъка. Като бяхме на гостито нашите приятели имат от най-простите икейски столчета, дето са мънички и теснички и изправени и нашия се чувстваше прекрасно там, да не говорим колко по-лесно го хранех аз...но се замислям за такова дето се връзва на голям стол платнено само за да го държи, да си имам под ръка....та приемам препоръки откъде мога да купя такова :)
Упражнението с гардероба и аз го правя напоследък доста често и е много досадно...особено защото вече нямам къде да прибирам нещата :x
Иначе дребния този месец май не е наддал нищо, но пък е много променен и пораснал и знам ли и аз... взе пример от девойката дето и гостувахме и взе да се обръща по корем и от два дена се прави на кебапче по пода на хола :lol: Аз обаче се радвам много, от кога го чакам да се обърне това дете!

И последно да споделя, че съм впечатлена: В Дания имаше в магазина 5 готови пюрета на кръст 8O Там от 8-мия месец съветват децата да се насърчават да ядат сами и да ядат каквото и възрастните и до годинка да са максимално самостоятелни 8O :o
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #187 -: Април 20, 2015, 12:23:15 pm »
Аз като всеизвестно кофти майка, да се включа на тема пИрета и захранване по повод последното изречение на Mousyt

До 6 месеца Дани си беше на АМ, от мен ако зависеше - щеше да си седи на АМ до гимназия, че най- лесно де...  :lol: Въпреки, че започнах да го захранвам в средата на август - през ум не ми мина да барабоцам по 20-30-50 гр. н'ам какво си, зер да е прясно. Купувах готови пюрета, естествено всичко дето се води "био", но все пак бурканчета. Не съм имала никакво намерение да консумира дълго храна от бурканче, а точно ги ползвах за да го захраня с това, онова, трето, пето, да знам кое му понася кое - не... За към 4-5 месеца - вкарах всичко важно. После го записах на детска кухня, имаме една частна тук - разкошно готвят и доставят по домовете, вкл. и в почивни дни, та и аз се бях наредила да се храня оттам - хем вкусно, хем на сметка, хем лесно... :lol:  Малко след годинката - така се случи, че си ходихме на селската къща, детска кухня - няма, готвех аз... Дай ся да му е безсолно, дай н'ам какво си, ама набързо ми докопа чинията един ден и повече не щя да яде друго, освен каквото и аз. Та си е на т.нар. "общо хранене" от 11-месечен някъде, всеяден е, с чудесен апетит, супер лесен за гледане в това отношение. АМ го спря от раз на година и три месеца - никакъв проблем. Споменавам АМ, защото съм чела неведнъж какъв апокалипсис ще настане видите ли вие, че детето не пиело мляко до 1-и клас поне - тцъ - нЕма такова нещо. А и мен ако питате - домашно кисело мляко, сирене и от вида - са къде по-добре от някакво мляко на прах (за по-големи деца говоря, не за кърмачета). А да, моят син и каши не щя да яде (за моя радост), че са супер досадни за забъркване, ник'ва елда и други екзотики не е помирисвал и досега - здрав и прав си е. Сега, че е захранен с папая, манго, маракуя и пр. - к'во да се праИ - вносни пИрета - "вносно захранване" се получава Уеко, ама поне няма да го мисля като хукне по екзотични почивки - моЕ ли да яде такива неща, или не моЕ  :lol:
Та на всички, които това им предстои - не е ядрена физика момичета и Рачо, ако не му се втелясвате нещо, както и всичко друго с децата - получава се бързо, лесно и добре ;).

П.П. Столът за хранене ми е една от най-излишните покупки за Дани, за жалост и от най-скъпите. Но разбира се - той до скоро не ядеше изобщо в стационарна позиция де.  :lol: Харесваше му да му дам в устата, да ходи някъде, да се върне за още и така беше 3 години, че и сега е така чат-пат. Нищо лошо не му стана и от този "безобразен мой метод" за хранене, освен че не намрази храненето. Което съм виждала като ефект при близки хора, чието дете и бой ядеше, че да се хранело седнало, на масата и под час. И досега е злоядо горкото...  :x Та както и нагоре опявах и аз и други - по децата се водете, те си знаят най-добре кое как.  :D
« Последна редакция: Април 20, 2015, 12:28:59 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #188 -: Април 20, 2015, 13:27:32 pm »
Jbrul
направо ми е кеф да те чета :lol:
Иначе и моите деца са захранени и хранени по същият тертип, стандарт, както искаш го наречи, предпочитат си нашата храна, естествено, без многото добавки „имам впредвид подправки" и пр, че поне после да нямаме проблеми с митницата :lol:

Столове и аз се набутах с два броя, от всичките ползваме чат-пат единия само, другата е свободен електрон, действа като Дани, но аз не гоня никого из стаята, като я няма на повикването, затварям буркана и толкова, който дошъл, ял :lol: Ау, лоша мама :D :x

Аз като се замисля с възглавници ги подпирах, но и те моите напираха отрано да се гледаме в очите :lol: т.с не искаха да са легнали и те, на моето положение да са, то ние и рано, доста неща правехме, та не сме еталон в това отношение :wink:

Бънджито рахат голям!!! Липсва ми тоя уред 8) Слагах ги в него и такова скачане съпроводено с писъци от кеф наставаше, а какъв рев като сваля едната, да кача другата :P Полезен уред, аз имах от тези на стойка, от тези за врата просто неисках такова :lol: Много ми беше полезна и проходилката, не толкова за да се научат да ходят по-бързо, ами имаха самостоятелност с нея децата, щъкат си навсякъде и ограничено в същото време, защото още не им идваше на акъла как да направи завой и да ме последва примерно, ами напред-назад  :lol:

После имах и една кошара за игра плей център на Бертони, скоро и с него ще се разделяме, слагам ги вътре, още неходещи или нестабилно ходещи и наставаше, една луда игра, всеки с нещо си или и двете заедно и около час-час и нещо си бях свободна :lol:


Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #189 -: Април 20, 2015, 13:43:35 pm »
Привет и от мен  :P
Ние се завърнахме от празнуването за РД на Дани.
Държа се много прилично и режимът му на спане и хранене не се наруши.
Пътуването на отиване беше съпроводено с непрекъснато мрънкане, защото вече се беше наспал, но поне не плака и не крещя  :lol: Наистина е вече друго човече  :lol:

Ние продължаваме да си ползваме Столчето на Мил за хранене. Разнасяме го с нас и като пътуваме. Количка не носим, но столчето да  :lol: Не иска да се храни като е седнал в някого, а само да обикаля, а аз не искам да го гоня а с купичката. В столчето някак си е свикнал. В такива модели столчета, високи и с табла отпред, сме го пробвали на заведение, но почва да плаче и не иска. 

Не се спира нито за миг. Като е буден само щъка, придружаван от някого. Усетих се, че с това ходене много ни врътка. Лесно му е да го държиш за две ръце и като му пуснеш едната не иска да ходи, но ако види нещо интересно, хуква да бяга и забравя, че се държи само за едната ръка и е много стабилен. Също, ако държи солетка или коричка хляб ходи примерно 15 минути, хванат само за една ръка и като ги изяде спира и иска да го хванеш и за другата ръка.
С баща му почнахме да си го "подаваме". Сядаме на земята един срещу друг и той прави по няколко крачици между нас, но като цяло е доста страхлив.
Много искам вече да прохожда, че ще остана без гръб  :lol: Повечето казват, че като проходят ще е по-трудно, но Дес ме окуражава, че като проходят е по-лесно  :P И аз така си мисля, че ще е.

За яденето - точно от Великден, т.е. преди да стане на 1 г., и аз вече давам смело много неща. Той иска от нашето и само да види някой да дъвче нещо и започва да вика "Ам, ам". Обаче толкова много си обича АМ, че не виждам скоро време да го откаже. Яде по 3 пъти на ден и ако повече пъти му предлагам, пак ще си го изяжда.

Лили, и гардеробът на Дани непрекъснато го рифрешвам  :lol:

Аз слагам на гърне не, защото очаквам на една година да се откаже от памперс, а защото така правя икономии (в моя случай пера по-рядко многократните пелени, а като сме извън града, ползвам по-малко памперси съответно). Детето не протестира на слагането и ми е много лесно по този начин.

Къпането вечер и при нас е много изнервяща процедура и отдавна не го практикувам. Къпя го в късния следобяд. От 1-2 месеца го къпя през ден, защото цялата процедура, с кисненето и играта в легена, отнема около час и нямам нерви да го правим всеки ден  :lol:

Бънджи не сме ползвали и нямам впечатления. С икейската проходилка се справяше много добре, докато не отсъствахме 3 дни и след това не искаше вече да се хване за нея.

Ето и една снимка от празника ни...
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #190 -: Април 20, 2015, 13:45:15 pm »
Ooooo, аз и още 5 да родя dess_dess, по-скоро бих ги гледала с дрехи и количка 33-а употреба - подарък, ама за бебешки уреди тип "хендс фри" - пари ще намеря  :lol: Стол за хранене само нЕма да купя пак, пък за 600лв. - изобщо... Най много някой такъв: http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%939543535/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-munchkin
Иначе ел. люлки, бънджита, проходилки, уокъри...к'вото се сетиш - добре дошло. С 2, или три бебета накуп пък - да не говорим. :) Да не пропусна надуваемите батути (има всякакви размери) - много полезна вещ са.

Страхотен чаровник Смайли, да ви е жив и здрав и много безгрижен (със закъснение, ама от сърце)!
« Последна редакция: Април 20, 2015, 13:49:19 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #191 -: Април 20, 2015, 13:51:13 pm »
Смайлче прекрасен е! Какви очи само  :lol: Живи и здравички да сте!!! :P

Жбрул, от тез уреди и аз не се отказвам  :lol: Чакам само да измислят някой нов и него вземам  :lol:
Виж като каза батут те от каква възраст могат да се ползват? Ние имаме пързалка и люлка у дома, голям кеф е, Стефи сама се качва и пуска на нея, предпочитам да им се наситят у дома, че навън да не ми се тръшкат  :P Което не е гаранция, че няма да ми се случи, де :wink: Ама си мечтая просто!


*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #192 -: Април 20, 2015, 14:05:31 pm »
Батут, щом могат да ходят и подскачат - значи може да взимаш. И аз се наредих с проблеми с качването на снимки... Реалните на Дани с батута му (първия) ги има във фейса. Беше такъв: http://kasida.bg/bestway-naduvaem-batut-zamyk-293-10627.html   Не забравяй обаче да си купиш и ел. помпа, ако взимаш такова изделие (нещо към 25-30 лв. беше). Този от снимката е голям и е за открити площи, но има много варианти на доста по-компактни като размер, ставащи за апартамент. Децата откарват там с часове щИ кажа само, дори сами, а твоите са и две...;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #193 -: Април 20, 2015, 15:55:53 pm »
Jbrul , знаеш че съм ти поредния фен на стила на изказ :)
Но все пак е до дете  по отношение на стола за хранене - моето до съвсем скоро си се хранеше  с нас на масата , но седнал в стола си -беше ми много удобно -защото се регулира височината и не се чудех възглавници ли да му слагам на  наш стол  или да стои на колена   ...и беше доста по -чисто .


Смайли , страхотен чаровник , прекрасен е !!!


*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #194 -: Април 20, 2015, 20:04:39 pm »
nimika, в никакъв случай не казвам, че стол за хранене е излишна/неудобна вещ по принцип. Не само при вас, при доста други хора се ползва и то дълго и успешно. Ама и това, като всичко друго - дали ще се ползва и колко - зависи от детето, или колко е луда майка му (примерно като мен)  :lol:
Аз при този ремонт - даже не си купих трапезарна маса и столове, понеже при предишните два ремонта, въпросните изделия си стояха като музеен експонат. Иначе пък се бях обзавела с такава 130х130 , квадратна, с 8 стола...да имало, гости като дойдат.  :lol: Ама Дали ние, дали гости...вечно сме били на дивана и на т.нар. маси за кафе се яде, пие и пр. Просто си поръчвам масите по размер и съответна височина (не да са ми до коленете) и готоУ. Въпреки това безобразие - Дани няма проблем по заведения, или на гости да се храни на нормална маса и стол (не пита къде е дивана де). Единственият недостатък на "моя метод" е, че докато се научи да яде чистичко детето - половината храна често попада на въпросния диван. А когато си особено прост като мен, с няма и две годишно да си купиш диван от блееееедо бежов плюш, понастоящем имаш казуса: "да го перем, да го претапицирам, или направо да го изгоря"  :lol: Иначе други проблеми от нехраненето на столче - не са последвали.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #195 -: Април 20, 2015, 21:12:38 pm »
Ах, тоз батут е прекрасен, чак ми иде и аз да заподскачам на него :lol: Пък мерак не ми и липсва иначе, горко им на съседите отдолу те и сега, как ни търпят :oops:
Ще погледна из олх за нещо такова, пък после и аз да го пласирам насам-натам :lol:
Да стола не е излишна вещ, ако децата искат да стоят на стол, понастоящем едната като я кача тя сама намира как и се почва едно измъкване на крака, първо единия, после и втория и я виждам в цял ръст при което на мен ми се изправя косата, затова да сме спокойни просто я оставям да си ходи, но като я извикам - идва  :eating: Има си хас да пропусне яденето "за Теа става въпрос" Такова ядливо дете, не бях виждала, не подбира, само да се яде и е тя :jump12:


*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #196 -: Април 20, 2015, 21:43:01 pm »
Свате, голям чаровник е Дани. Пу,пу...и тортата изглежда апетитно

Лили, аз за тихите книжки в сайта детето играе ги видях. Даже има интервю с една жена, която ги изработва от 32 до 48 лв.
Не мога даже и линк да кача, но вижте в сайта.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #197 -: Април 20, 2015, 21:59:28 pm »
Ами нашето столче е от Джъмбо, 30 лв. Може да се постави върху друг стол (нямаме), може и на земята. Всъщност го взехме заради удобството да има табличка пред детето. Оставям и храната, тя сама се храни. Може да се каже че яде нашата храна, с известни изключения. Скоро например бяхме в един вегетариански ресторант - за малко да ми изяде супата, хихи. Иначе яде бисквити, банички, зеленчукови кюфтенца, спагети, запеканки, манджурляци :) ... И ние си разнасяме столчето с нас, освен по софийските кръчми.
Къпането.. все така къпя Калина от дъжд на вятър и грам не съм разбрала че трябва да е вечер. Ето днес се къпахме заедно около обяд. Трябваше да си измия косата и влязохме двете :) и как иначе, никой не ми е помагал с гледането и досега освен редки проблясъци от таткото, в моменти на крайна моя невъзможност (например съм на зъболекарския стол) не се е случвало... В този ред на мисли, вече осъзнавам че ми е трудно да я оставя на някой друг, освен на мм. В отчетната ни група някои мами оставят децата за по 10 дни при баба, изобщо не мога да си го представя как ще стане. Имам ли проблем?
За тихите книжки ще видя друг линк, или просто пишете в ютуб 'тихи книжки'.
 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1600219530222112&id=1536128649964534&_rdr
Купила съм си малко филц, дано докато Калина стане на две успея да сглобя нещо :)

Смайли, благословена си!
« Последна редакция: Април 20, 2015, 22:09:52 pm от lili2011 »
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #198 -: Април 20, 2015, 22:10:02 pm »
Смайлс, много готин този мрънчозавър!  :lol:

За стола за хранене - и двамата ядат седнали. Нямам нерви да търча след тях и да събирам трохи (и какво ли още не). А и специално за яденето на масата мъжът ми е безкомпромисен. В градината също не им разрешават да стават, докато не се нахранят всички. В тоя ред на мисли - имам едно ящно и едно злоядо дете.

Лили, оставят, ако детето познава баба си. При мен още дори големият само веднъж е спал досега извън вкъщи, когато остана цялата група да спи в градината (не че на тази възраст бих възразила да гостува някъде с преспиване). През лятото има 6 седмици ваканция. Майка ми каза да й го заведа в София. Тя живее до Южния парк. Щели да ходят всеки ден и т.н. Да, де, ама мисля, че още не е готов. Той е една чувствителна душа. Та, решихме тя да дойде при нас за 3 седмици.
Имам и аз приятелки, които оставят децата си при бабите, но примерно бабата гледа детето много често или дори ежедневно преди да започне ясла. Така че тя е като част от семейството. При нас е невъзможно заради голямото разстояние да се виждаме толкова често. За съжаление, това са част от негативите на емигрантския живот. Другите баба и дядо са много възрастни и се радвам, че изобщо се оправят сами.

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #199 -: Април 20, 2015, 22:23:55 pm »
Уха, смогнах!

Смайли, да ви е жив и здрав и все такъв чаровен младежа! Следва обаче да разкажеш повече за самото тържество като за родители дето сега започваме да мислим бъдещи такива организации ;)
Jbrul, като започвах захранването и от четене в нет-а се бях докарала ядрената физика да ми се струва по-лесна :lol: За щастие с малки изключения детето ми е всеядно и добре си хапва та вече съм го ударила и аз през просото ;) Е следя какво въвеждам, ама без да изпадам чак в крайности :) Иначе си намерих бебешки fast food за спешни случки на разходки и Матей го одобри много и изобщо купон. (Ей за такива говоря: цък , на които той хич не се зачуди и още от първото взе да се самообслужва :lol:).
За стола ще видим....много ми се иска и на мен нещо портативно и простичко. Този големия стол много джиджан ама нещо не върши работа - става за излежаване в него по-скоро 8). Може да взема един ИКЕА - поне е 30-40лв, а и малкия доста го одобри докато го ползвахме в Дания...
И ние прескачаме къпане като сме навън. Сега на ексукрзията например се случваше да излезем сутрин в 7 и да се приберем след 23 и той спящ само да го преместя в леглото :lol: Моето обаче е ужасно повръщащо и има дни, в които го "къпя" на мивката по няколко пъти :( Особено гушата му е все пълна, а понякога и по косата се наклепва и не става.... та опитните с деца с рефлукс -докога продължава този ад?! :x
За оставянето при бабите не знам как ще е... на едната и имам доверие но не мога, а на другата и се иска ама аз и в стаята не смея да я оставя сама с него :? А изгледите за ясла хич не са розови :(
В тази връзка се извинявам че пак отварям темата със свекървите, ама мисля че вече аз съм се навила и само при мисълта за тях около мен и настръхвам и се тревожа от това...не е честно спрямо мм, иска ми се да съм по-търпелива все пак са семейство, обаче просто ме влудяват до степен да притрепервам само от новината за идването й вкъщи :x :? :(

Днес бяхме 4 часа в парка - блаженствоооо 8)