0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как стават тези 4 хранения още в   8-9 месец?Моите са почти нс осем,а огладняват на 3 часа,айде 3 и половина могат да издържат.И ядат максималното количество мляко за тази възраст.Мисля първо да въведа твърда храна в 10 часа,а едва след1 год. Може би да отпадне сутрешното мляко и да ядем направо закуска и после обяд с плодове помежду им.Мамите,които не давате попара,какво въведохте най-напред като закуска или както там се казва предиобедното хранене около10-10.30?
*
hope-love, тъй като синът ми отказа да пие АМ рано-рано (явно, след като го захраних с повече неща, установи, че истинската храна има друг вкус :)), реших да го прилъгвам като му слагам в другите неща мляко. Затова и започнах с каши. Правя му дозата АМ в една чинийка и сгъстявам с каша. Другото, което му правя, е кисело мляко с бисквитки на прах или кус-кус със сирене и масло. И пак добавям АМ. И в общи линии, правя вариации на тези 3 неща. Слагам сухар, вместо бисквити, добавям плодово пюре и т.н. И на мен ми е малко трудно да измисля как да разнообразя закуската. Попара не му давам, тъй като той не иска да я яде.
И малчо го подстригахме преди 1 месец. Учудващо за мен, мина доста спокойно, предвид това, че когато правих опити вкъщи да го подстрижа, беше невероятен рев и тръшкане.
*
Ники, проблемът ми е, че дотук два от три застрахователя, които проверих не застраховат под годинка :( И аз си мислех за СДИ...
Наши приятели, с които бяхме заедно на море, застраховаха дъщеричката си в ДЗИ. Тя беше на 4 месеца.

Ние въртим 3 "закуски" - попара със сухари от спелта, качамак с овесени ядки и каша 3 зърна на Тьопфер. Всички са с масло и обезсолено сирене. Много ги обича. Интересното е, че кус кус не яде, а уж не е е много по-различен от попарата или кашата.
Иначе първото ядене си е АМ.
Благодаря ви,момичета:) ще си настоявам тогава за 5 хранене;)
Сестра ми ще ни ходарявя фотосесия,въпреки че още не можем да сядаме и търся да му куря шортички,от тези с ластик,за да скрием само памперса,но не мога никъде да намеря:(
*
Avalon  ми не много ,но като се прибера на обяд и после сложа малката да спи ,та и аз тогава лягам да почина малко и да драсна някои ред ако мога ,иначе после се почва  :)

Виктория също отказа млякото изцяло ,но гледам поне кисело с бсквитки или прясно да й давам по честичко,но киселото вече и него го неще с каквито и неща да слагам в него.Обича много сандвичи,иначе гледам да редувам да е разнообразно,и попара давам какво да правя.

47 Smiles браво на послушния Дани.Аз още не съм се наканила наща да я водя на фризура,но искам да и порасне повече косата да видим как ще върви.

*
Сестра ми ще ни ходарявя фотосесия,въпреки че още не можем да сядаме и търся да му куря шортички,от тези с ластик,за да скрием само памперса,но не мога никъде да намеря:(
Плетено устройва ли те?

*
Честит празник, момичета!
Днес за мен е особен ден. Винаги много ме е вълнувал празника Благовещение, но от миналата година той е още по-специален за цялото ни семейство. На този ден беше последния ми трансфер, който аз бях отписала, но явно много съм грешала, защото резултата от него е едно прекрасно и спокойно бебче.

Днес имам и още една хубава новина  :) Вчера бяхме в Плевен, на консултация на живо при проф. Райнов, който потвърди, че на този етап няма никакви индикации за операция на Никола. Трябва да следим нарастването на главичката и да не започне да видоизменя формата си. Много ерудиран, много интелигентен и много спокойно ни обясни всички варианти, които могат да се случат, като нито един от тях не предвещава проблеми за детенцето  :)


*
Ето ,това се казва "Блага вест"! Браво Магистра! Радвайте се на Никола и неко повече да няма обезпокояващи новини. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Честито Благовещение!

Дано благата вест влезе във всеки дом, да има мир, спокойствие и хармония в него!!!

Ние изчезваме по посока на Морската градина да използваме топлите слънчеви лъчи :lol:

Мястра, страхотни новини ни носиш! Много се радвам за вас! :P

Ние, киселото мляко ,не го искаме под никаква форма, нито в чистия му вид, нито с бисквити, нито с плод, никак не мога да ги излъжа, значи! Хитри, тези ми ти, човечета :lol: Прясно не съм предлагала още, но то като знам, каква е гола-водЪ и не смятам, скоро да им давам :x Ние, всяка вечер за приспиваме си пийваме АМ и те това е, Стефи, без него не заспива, затова докато го искат ще си го пийват :D

Закуската при нас е традиционната попара (варя чай насипен от липа, шипки 2-3 плодчета и малко суха коприва, масло от немското или на Вълчев, зависи какво имам в момента и обезмаслено сирене, на Елена, тук има специализиран магазин) и кус-кус пак с обезмаслено сирене, понякога давам за закуска и супа - домашна, много я обичаме, а и да разнообразим малко менюто, че то на мен ми омръзва пък на тях, незнам! :lol:

Много се разписах :D дърпат ме вече и си носят обувките, трябва да изчезваме, докато слънцето не  е изчезнало :lol:


Чудесни благи вести,Мгстра:)))
*
Dess, и аз не бързах с даване на прясно мляко. Почти беше на 2 години, когато замених АМ с прясно мляко. И до днес заспива, след като си изпие 250 мл мляко. Не се опитвам да му го спирам, да си го пие, до когато му се иска.

Рачо, Рафаила, и на вас пожелавам да ви спохождат само благи вести  :)


Mgstra,много се радвам за хубавата новина  :)
Честит празник на всички нека сме здрави и нека много семейства да сбъднат мечтата си и да ги достигне благата вест!
И ние имаме хубава новина бяхме вчера на кардиолог и нищо му няма на Алек :)
Офф и аз като Mgstra тия дни си мисля как миналата година по това време лежах в болницата и умирах от страх дали няма да загубя и двете ембриончета,а сега си гушкам малкото човече  :lol:
*
Честит празник мами  :D
Дано всеки ден да чуваме само добри вести ,а не само на този ден!

Алекс,mgstra много се радвам за вашите дечица и за вас също,нека винаго да са здрави  :wink:

*
Алекс, браво и на твоето момченце  :)
Много добре си спомням тревогите ти в началото на бременността и колко беше притеснена, ноооо важен е крайния резултат. А притесненията няма да ни напуснат, докато сме живи, все ще си имаме поводи, кога за болести, кога за учене, кога за гаджета, край няма да имат  :P


*
mgstra, Алекс77, много се радвам че и двете днес сте чули само благи вести. Дано все така да е и за напред.
Честит Празник на всички семейства и дано така дълго  очакваните благи вести не се бавят много!
 Ние сме днес и утре без газ и съответно нямаме парно и топла вода. Сега се топлим с една печка и си припомних студентските години, когато със съквартирантките стояхме около една такава печка и не се знаеше кой кого топли. :lol: Дано утре приключат до обяд с ремонтните работи, че е все още студено за без парно, а и топлата вода много ни липсва.
des_des, защо не им даваш и филйки на госпожиците, те са си вече големички. Като се сетя че на тази възраст Марти вече ходеше на градина, значи е ядял всичко.


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Рачко, ами не смея, ние още нямаме странични зъби, имаме само предните ( горни и няколко долни) и съответно не дъвчем още, а всичко лапаме, като патки и се и давим често :lol:

Алекс, браво за тази блага вест и на вас! :P

Смайлче, какви са тези сухари от спелта? Може ли, да ми кажеш, откъде ги купуваш? Аз вземам от Лидъл- пшеничните, вчера видях, че има и ръжени, та доста се зачудих 8O дали, да не взема и оттях?! Защото май, много сухар на ден се събира, аз слагам по 3 броя в попарата и по 2 броя в супичката, значи на ден на дете, стават по 5 сухара, много ли е? Да не ми затлъстеят момите :lol:

Днес в градината, беше толкова тъпкано от народ, бебетата бяха по-малко в сравнение с бабите и дядовците, които бяха окупирали почти всички пейки :x


Mgstra,абсолютно си права,че тревогите край нямат в момента с каката имаме тревоги за ученето уж за хубаво я записахме в частно училище,сега от втория срок си я върнахме в старото и едвам наваксваме с пропуските...
Здравейте,
Mgstra, брааавоооо :) много се радвам за малкия и за вас - дано не се наложи никога операция :) Иначе ние също сме все по-добре - ядем, пеем, отспиваме безсънните нощи, разхождаме се, ако времето позволи :)
Честит празник  :D
Смайлче, какви са тези сухари от спелта?
Дес, на Холе са тези сухарчета. Скъпички са доста. Има ги в ДМ и в други магазини при бебешките храни. http://www.zabebo.bg/products/bio-bebeshki-suhari-ot-spelta-holle

Спелтата е пак вид пшеница, но уж по-хубава от обикновената.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B0

Бонболини, Мгстра, Алекс, все хубави новини момичета  :P
Юруш на хубавото време  :lol: