0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чета ви с интерес,но нещо не ми се пише много-много.Имаме си болна баба /свекъра ми я оперираха по спешност/ и от притеснения и ангажименти с нея нещо ни се обтегнаха отношенията в къщи.Знам,че ще мине и това.Жената е добре и това е най-важното.
А малките ни дечица се развиват прекрасно.Кире е шампион по никнене на зъби-пробиват едновременно и двата горни резци,а и един от следващите венци горе е подут.Малко киселичък е от това,но като се понаспи умира да "играе хорце".Държа го а той подскача/пружинира/ енергично,но търси да му сложа и кърпичка в ръката,че да размахва.Веднъж го направих на шега,като си играехме,а той като видя как му се радваме,го превърна в коронен номер.Ако има публика,винаги гледа към нея и с една широка усмивка.А бе,танцьор за сцена.
Митето пък бие рекордите по...усмивки: широки,чаровни,с примижали очи.Подканя ме и аз да примижавам,когато му пея,явно такива някскви физиономии му изглеждат моите,ама при него излиза много смешно.Много дърдори,напоследък все нещо: га-га....Батко му вика,че искал Лейди Га-га.Ама не-иска Георги Минчев със "Сребърни ята".Разтапя се като я чуе и почва да пее: ъ-мъ-мъ...,а-а-а...и разбира се-премижава,докато пее.
Това май е най-веселото от нас,освен закачките с баткото,които обаче да многобройни и не могат да се опишат.Другото е:памперси,хранене,обличане,приспиване и понеже е по две всеки път,денят минава бързо и скоро момчетата ще станат на 8 месеца.А аз ги виждам как започват да се очовечват и ми става много драго от тази работа.И потривам доволно ръце,че времето за игри,книжки,забавления ще започне да става повече от това за памперси,хранене...И ще пада веселба.Аз за това отглеждам деца,че да си играя с тях и да ми е весело :)
*
Здравейте ,момичета. Чета хубавите новини тук и много се радвам :D./а и усмихнатото слънце много допринася за това/.Бомболини,радвам се,че нещата при вас са се наредили и малкия съвсем "юнашки" е приел нещата.Радвам се ,че и останалите малчовци са добре.Както се казва"във форма" за настъпващата пролет и времената за лудуване навън :lol:. Ние правим плахи опити да гукаме и да си говорим,но наистина са плахи,въпреки усилията ни  :?.Кога трябва да започне по-отчетливо? Другата седмица навършваме три месеца. Днес ще ходим по магазините с него,но ще се предвижваме с автомобил. Вчера половин ден тренирах да закачам кошче в кола  :lol: :lol:,както и от шасито на количката.Ама сутринта съм забравил всичко и съм притеснен :lol: :lol: Луда работа.Кога да ги очакваме тия колики да отминат. Макар и все по-рядко,все още го мъчат,горкия. И ние правим далечни планове да пътуваме за кратко април,ама да видим.На Велингардския район се спряхме ,ама то с тия свлачища малко сме разколебани... :?Има време,че го измислим. Да сме здрави. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
Ехе, много се радвам, че всички бебчета са вече толкова интересни, гукащи, танцуващи, усмихващи се.  :P
Коликите ще ги забраним със закон, ама ха....  :?

Mousyt, дано този период с Мати отмине най-накрая... Той още ли заспива сам?

Bonbolini, радвам се, че вече се възстановявате успешно. Дано малкият забрави този стрес с докторите и след време да не се плаши от тях, че на консултации ще трябва да ходите.

Аз предизвиквам времето да се оправи вече за постоянно. Изпрах чувалчето на количката и днес мисля да изпера и архивирам и ескимоса.  :lol:
Искам вече да излизаме по три пъти навън, а не само по един път през деня  :P
Моят мъж ми даде зелена светлина за почивка през септември с малчо, та започвам да търся хубави места  :P

Рачо още малко и ще поотминат коликите...е,поне няма да са толкоз зловещи :lol: и към края на 3 м. ще гукате отчетливо :lol: препоръчвам ти хотел Спа Селект във Велинград :lol:
*
Привеееет:)
 
Бонболини,радвам се ,че сте добре и дано детето бързо забрави уплаха от докторите :(:)

Рачо,ей на има слънце най-сетне и в неделя :lol: :lol: :lol:

Mousyt,какво сте преживели................луда работа или по-скоро луд дядка :x
Еййййййй,гадни хора има.........С детето да висиш там ..........направо не е за вярване честно........
Мати,дано се успокои,че и мама да е по-спокойно:)

При нас печееееееееееее най-сетне и не духа де,че то си пече ама все ветровито.......
От вчера си мислихме за разходка с бебоците днес,ноооооо........................снощи не сме спали:(
Тя винаги Ивона ни събужда уж да яде към 4 (не че яде много),но снощи голямо мрънкане ви казвам от 2 може би та до сутринта 8O.
Възможно ли да е от зъби(ако не е от характеропатия :lol: както казва нашия педиатър:)
Плюнчи се не от много скоро ,играчките си тика в устата..............
Та днес сме пребити кучета и като знаем каква галимация ни чака по излизането може и само на терасата да постоят :? 8)
А пък и как да ги облека ту топло ту студено нали сега си и лъжи времето.............:)

Лили,радвам се ,че се появи:)Целувки на хубава Калина:)
Аз до последно исках така да се казва нашата госпожица:)

Hope,много са ти забавни юнаците :lol: :lol: :lol:Голям майтап са:)
И те пораснали на цели 8 месеца:)
*
rtfrtf, като те чета, си давам сметка, че покрай децата ставаме изключително изобретателни, само и само да ги предпазим и да са добре.
bonbolini, радвам се, че всичко при вас отмина. Пожелава бързо възстановяне на детето и на психиката на мама :)

Малчо или е болен, или пак е от зъбите. От вчера му тече носът, не сме спали цяла нощ. Едва диша горкичкото. Посред нощ сме пускали прахосмукачка, за да включим аспиратора за нос. Много ме е срам от съседите, но нямах друг избор :( Слагам му морска вода и капки за нос, но няма бърз ефект. Говорих с личния му лекар и той каза да го заведа утре, а дотогава само капки. За щастие, поне няма висока температура. Максималната е малко над 37 градуса. По Законите на Мърфи, тези неща все се случват уикендите, когато личният лекар не работи :( Моля ви, ако на някой му хрумне нещо, което бих могла да му приложа, за да го облекча, да го сподели с мен.
Благодаря  ви  :D
Лили, с удоволствие  :D Много ще ми е приятно и на мен :)
Рачо, при нас точно на 3-тия месец спряха коликите.
Лари, ние преди операцията имахме за пръв път мнооого запушен нос, затова ходихме на консултация всеки ден, та това, което много помогна е : промиваш нослето с физ.разтвор или морска вода, изсмукваш секретите с помпичка,  след това капваш Виброцил по една капка във всяка ноздра, след 30 минути по една капка Макситрол във всяка ноздра - тази процедура е пъти на ден. Мина  ни за 3 дни    ....
Мих, и нашият постоянно тика всичко в устата -ръце, пелена, опитва и играчки вече, но зъби ли са... не знам
И аз давам още един глас за хотел Селект във Велинград
Смайли, големи разходки,  браво, ние още по малко, че да укрепне малкият и после никакво прибиране. А ти храниш ли го навън?
Хоупче, много сладки твоите юнаци, разсмя ме  :D
Моуси, дано си спинка детето вече, а ако са зъби, да излизат, че да не се мъчите...
Ние ще хапваме след малко и излизаме, сякаш времето е хубаво :)
*
bonbolini , благодаря. И аз се чудих дали да не включа и Макситрол, заедно с Виброцила, но тъй като докторът не каза нищо, останах на сегашната схема. Ако не го облекчи в следващите няколко часа, ще му сложа и Макситрол. Още веднъж, благодарности за съвета.
*
Здравейте и от нас!

Каккто през последните дни беше топло пролетно, днес е мрачно и студено и ще си останем в къщи. :(
bonbolini, радвам се че вече сте в къщи и малчо се пооправя. Дано да позабрави милият и да няма страх от лекарите че е доста неприятно след това посещението до детския кабинет.
И нашата мома е като прахосмукачка, де що срещне по пътя си и пъха в устата. Преди малко се беше отчупила маилка от едно ръбче и нашата успяла да си напъха няколко парченца, докато сваря да почистя. Иначе и те с батко си много си играят, както и Марти понякога от скука започва да я дразни. Иначе си е доста по-самостоятелна от батко си на тази възраст и се заиграва за доста дълго време сама.
Гледам, че планувате почивки вече. И ние ще се прибираме за 1 месец праз август в България и след това сме планували около седмица гостуване при сестра ми в Малта. Но ми се ще и на мен някоя краткотрайна почивчица преди това, но като гледам няма да ни огрее май. Да сме здрави, ще се разхождаме по парковете, поне тук са в изобилие.

Приятен ден на всички и дано пролетта се настани трайно и при нас! :lol:


*
47 Smiles, около 30% заспива сам... той със самото заспиване проблем няма, проблема е че или е крив от зъбите или е превъзбуден нещо и буйства (буквално! - рита с крака и маха с ръце във всички посоки много енергично) и не успява да заспи... в тези случаи прилагам да го сложа на голямото легло и да легна с него и да го държа (гушкам здраво), за да се укроти и като се поотпусне го слагам в креватчето - дори и да не е заспал той си заспива :) Но определено доста по-рядко ми се случва онова предишно блаженство да го сложа в леглото да си играе и да си заспи сам :? А още по-големия ми проблем е, че се буди. Заспива и след 15-30мин се буди с писък и рев :? Нещо го мъчи детето, а аз освен че са му подути и бели венците не смея да наддавам дали и кой ще пробие... А как е започнал да дъвче! Буквално да си стиска венците на дъвчене 8O
Снощи ми се струва, че и газове имаше доста дето да го будят (спрях БиоГаята, ама ще я почваме пак!), та се чудех може ли да е от броколи? :o От няколко дни обаче сме и ние във фазата да отказва зеленчуковите пюрета :( Не знам какво му има, но по цял ден си седи в столчето за хранене без проблем. Като стане обедно време обаче само да понеча да го слагам и пищи сякаш нещо страшно ще става, а като се опитам да дам пюре и стиска устни и се върти... с плодовото пюре нямам такъв проблем! В повечето случаи успява да си изяде но през рев, пиене на вода, утешаване, вдигане,...и това всеки ден не става! Днес например нямах нерви и се отказах бързо - дадох му шише с мляко и така. Режима му последните дни е всеки ден за себе си и направо много ми е сложно, дано се успокоим макар че то и наближава да пътуваме и предполагам пак ще го разбутаме  :?
Стига за нас!
Дано всички сте здрави и да сте използвали хубавото време уикенда :) В събота майка ми го гледаше и го беше извела без да му намаже бузките и беше един червен вечерта :lol: 8) Днес бяхме цял следобед с него в парка и нищо че не бе слънчево, бе доста приятно :)
Моусит,моите момчета се редуваха да не ядат или да ядат през плач поради никнене  на зъби.Дохранвах с мляко и като отминеше зора пак си се връщаха на предишното количество пюре.Може да е от това,както описваш и проблемите със съня.Дано отмине скоро и се успокои детенцето.
*
Някъде бе обсъждано, ама не помня къде....някой да е правил застраховка при пътуване в чужбина на дете? Не смогнах да извадя здравноосигурителна карта и ми се иска да му направя една застраховка за всеки случай....
Аз лятото правих застраховка на София, когато пътувахме до Гърция, в ДЗИ. Но аз съм в Банско и избор няма. Съветвам те да отидеш в SDI, те работят с всички компании. Имам приятелка, която е работила в Дженерали и ми каза тях да ги пропусна, не били коректни. Моето изискване беше, ако се наложи да ползвам услугите на лекар, да ме препратят при работещ с тях, за да не плащам за посещението или лечението, а те да се оправят по между си.
Ето и темата, в която се обсъждаше:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47895.520
« Последна редакция: Март 23, 2015, 07:45:09 am от Ники »

Здравейте,момичета:)
Искам да ви питам кога могат да се намалят храненията до 4 на денонощие? Ние сме на 3 месеца и половина и май ще ни отпадне скоро нощното 5 хранене. иначе през деня сме на 4 часа. Притеснява ме да не му увредя стомахчето само с 4 хапвания
Рафаила мисля,че към 8 м. са на 4 хранения...ние все още ядем по 6 пъти  като през деня е през 3 ч.много рядко ако спи повечко следобед е през 4 часа...ами то детето си показва след като си наддава не го мисли :)
Имам и аз питане :D вчера се наложи да пропусна кърмене и голям зор нощес болки чудо,ставах да се цедя да правя компреси и т.н.четох в блога на Хедра Моусит все го препоръчва :lol:-добър е, та какво се случва като изместим 1-2 хранения с пюре и каша,цедите ли се или как? Направо толкова съжалих,че не се наврях някъде да го накърмя щях да си спестя болката и безсънието...
Благодаря ти Алекс:)
Покрай моите проблеми с кърменето изчетох доста и цеденето стимулира лактацията.когато пропуснеш хранене обаче е добре да изцедиш,но малко,колкото са облекчиш гърдите.
*
Аз уж писах одеве, пък го няма 8O
hope-love, дано наистина е от това и да минава скоро....
Ники, проблемът ми е, че дотук два от три застрахователя, които проверих не застраховат под годинка :( И аз си мислех за СДИ...
Алекс 77 и на мен ми се е случвало - много е неприятно... Аз също се тревожех как ще стане като захраня, но е друго. В случая ти рязко прескачаш часа, в който биологично гърдите ти са в готовност. Като започнеш да захранваш то няма от първия ден да изместиш цялото хранене, а всеки ден по малко и така гърдите ти ще усетят че в дадения час намалява потреблението и ще намалят производството ;) Аз много лесно изместих две поредни хранения в рамките на около 1,5месеца, а знаете бях с хиперлактация и се запушвах 100 пъти :)
Рафаила и моят младеж се опитва да мине на 4 хранения, ама аз упорствам. Просто не му увеличавам порциона, за да може да огладнее. Е има дни, в които прескача, но според мен му е рано за 4 хранения...или поне докато успея :)
*
Здравейте и от нас  yahoo_33
Нещо им мен тези дни мее хванал мързела и не ми се прави нищо.Пък и на работа ,после с малката нямам възмовност да пиша,вечер докато я оправим,после и нас с баща й  :D и накрая лягам с нетърпение.Иначе сме добре,все едно и също си е при нас.
Бонболини много се радвам ,че сте си в къщи и се възстановявате добре,целувки на малкия и браво на теб :wink:
Рафаила ние някъде 8-9 месец станахме на 4 хранения,а сега вече от месец понякога и по 3 пъти чде на ден,зависи,но в повечето случаи към 10-11 часа давам само плод или бисквитки някакви.
Mousyt щом отказва да яде и така пропищява на съня,значи си е  на зъб според мен,повелавам само да излезе скоро :wink:
 hope-love много ви се радвам,браво на вас.И ние много често играем хоро  :D

*
Привет и от мен!
След като вчера се изтормозих да се разхождам с дръжката на вратата навсякъде, днес вече съм с по-добра работеща идея.
Ограничихме и възможността да се покатери до телевизора.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Привет на всички  :P
Ние, нищо че сме големи, сме на 5-6 хранения все още.
Вече ходихме на официален фризьор  :lol: Държа се почти прилично  8)
*
Привет и от нас.
Днес за първи път се срещнах с прословутото тръшкане. Пъвия път сутринта защото казах "не там", втория, вечерта когато духнах на лъжичката със супата, преди да я подам,  стори ми се топла. Рев, ама по скоро дране без сълзи,  извиване в дъга и ме гледа право в очите. Започна ли се или е заради зъб един който пробива,  не знам, но такова нещо до сега не беше се случвало. Приемам мнения всякакви, кога започва това тръшкане и освен да не се поддавам на манипулацията друго какво?
Рафаила, и аз мисля, че е рано и е добре да задържиш количеството, също към 8мия месец минахме на 4 кратно хранене.
Бонболини, отдъхвай вече, мина, напълно ще отшуми всичко. Браво на куража.
rtfrtf, изобртателност му е цаката, че то наистина с дръжка в джоба постоянно не е работа, пък и телевизията ....
Нора иначе не ходи, ама долазва и се изправя на входната врата и дърпа ключовете, бравата още не я стига, а като докопа таблет или телефон първо се търси копчето острани и ако светне започва да плъзга пръстите по екрана.
Аманда то остава ли време за мързел след работа, детенце и мъж  :D
Смайли, така, така. Аз щях собственоръчно да подстригвам но се отказах, вързвам опашчици  :D
« Последна редакция: Март 23, 2015, 21:57:27 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.