0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лили, почти всички деца минават през фазата на удряне на главата. Някои са по-упорити и се удрят сериозно, други минават по-леко. Аз с Мишо минах съвсем лекичко и се удряше в нас, а не в земята, че в нас няма килими.
За пъпчиците и петната като лишеи по личицето използвам крем за лице на Тьопфер и съм доволна. http://www.toepfer-babywelt.de/lang-bg//-/c252.html
Слънцезащитен ползвам само като ходим на море. Голям фен съм на Себамед, но първата година Мишо ми направи алергия. Втората година използвах Еucerin и съм много доволна. Тази година пак него ще си ползвам.


Моят хубавец пък си удряше главата с ръце, като шимпанзе, бях маалко се притеснила, но педиатърът ме успокои. Мина и замина  този период.
*
Аманда, ходи девойката вече, даже и тича :)Въобще кога и правихме прощъпулник, вече е хала.Трябва да има един покрай нея.Опитва се и да се катери, та всичко сме пренаредили.

Лили, племенника си биеше така главата.И той като се ядоса или като не знае как да изрази емоция.Моника пък си дърпаше ушите и чак ги разкърваваше.

абравих какво щях да пиша от 2 часа ми седи отворена страницата.

*
Момичета с щъкащи малчовци, кажете как се справяте с децата, когато трябва да излезете от стаята за малко? Аз засега оставям сина ми в кошарата му, но се опасявам, че много скоро ще се научи да излиза от нея. Уж съм махнала всички опасни предмети от стаята, но няма да ми е спокойно, ако ми се наложи да съм извън нея /например, за да отида до банята и т.н./, а той вътре. Освен това, на първо място, големият ми ужас е, че ще изскочи от кошарата и ще падне. От няколко дни съм се размислила как да действам и нищо не съм измислила :(. Как процедирате вие?
*
Моите или ги оставях да обикалят из апартамента или на вратата на стаята им имаше решетка, която можех да затворя, ако реша.
Защо те е страх да го оставиш сам? Ако махнеш и обезопасиш всичко?

*
Lary75, каква е кошарата на детето?
Ако е дървена с решетки, махате две решетки и го учите да слиза от нея. Ще се учудиш, колко бързо ще се научи.
София е била на възрастта на твоето дете, когато една нощ прелетя от кошарата на спалнята. Добре, че беше решила да излиза от късата страна на кошарата и падна на спалнята. На другия ден махнах две решетки и си слизаше свободно от там.
Ако пък е платнена, повечето имат цип, отваряш и готово.
Щом си обезопасила стаята, не мисли за апокалиптични сценарии.

*
blue_sky, ами, понякога, когато му дойде изведнъж енергията, прави такива щуротии, за които хич не съм се досетила, че могат да му хрумнат на някого :) Страх ме е да не падне от дивана /научен е да слиза с краката напред по корем, ама знам ли го какво ще измисли внезапно/, или като започне да търчи, да не се препъне и да се удари и т.н.

Ники, точно от платнените с цип е. Научи се да влиза и излиза, но пак ми остава страхът какви може да ги свърши :)

Прави сте, че може би страховете ми са ирационални и преувеличени, но ми е трудно да избягам от тях :) Все се опитвам да мисля няколко хода напред, но...Например, преди два дни реши внезапно, че ще лази с някаква бясна скорост, настъпи си ръцете /колкото и безумно да звучи/, падна по лице и си прехапа устната до кръв. А смешното беше, че 2 часа по-късно трябваше да го заведа при личния му лекар, защото е болен и човекът ме гледаше много критично и ме разпитваше подробно какво се е случило. Може и да си е помислил, че е жертва на домашно насилие  :oops: Та, заради такива неща съм все нащрек.
*
Лари и мен ме гонят същите страхове,но като се наложи я оставям на земята да се занимава с книжка или друга играчка и така ,ако не й се стои почва да пълзи по мен,а ако си щъка из етажа идва с мен по другите стаи,но до банята не я взимам гледам да я залаъжа с нещо и врата на банята е срещу хола и я наблюдавам докато свърша там.Аз също съм обезопасила,но като ходи по мен понякога се затичва и ме е страх да не се спъне нещо да падне и да се нарани/то със сигурност и такива неща ще има,ноо.../

*
Момичета, ще падат, ще стават, понякога с цицина и рев, друг път - само с цицина.
Моите не са от най-буйните, но и те чат-пат се удрят. Понякога забравят да си обуят пантофите и се подхлъзват на току-що лъснатия паркет.
В детската понякога също стават сакатлъци. Дали ще ги удари, ухапе някое дете или сами ще паднат. Синът ми един ден решил с подскоци да се качва на пързалката в яслата (тя беше бебешка, пластмасова, с три стъпала). Е, прибрах си го в устата като Памела Андерсън. Момичетата (учителките, бяха по-млади от мен) кършеха пръсти, но не ги обвинявам. Как ще знаят, че ще прави такова нещо?! Пак се радвам, че няма счупен или избит зъб.
А преди няколко месеца пък синът м беше ударил едно дете. Искал да играе с нещо, другият не му го дал и нашият с един бърз удар го "оправил" и после изчезнал в друга посока. Иначе смел, де. Детето е половин глава над него.  :lol: А учителката не успяла да види, защото много бързо е действал.
Това, което съм обезопасила, са: ако има стълби, да не може малко дете да се катери по тях без надзор, трябва решетка. На всички контакти съм сложила предпазители. Опасни вещи като препарати, лекарства, чупливи и остри предмети - това отива нависоко или в мазето. Евентуално саксии с цветя, ако смятате, че ще тръгнат да ровят в тях. Моите не са проявявали интерес. Май не се сещам за повече в момента със заспалия си мозък.

Ники, я качи снимката на София с цицината! Да знаят момичетата за какво да се готвят!

*
Приемам идеи как да сменям памперс? От както се научи да сяда от легнало положение, не ми се отдава успешно смяната. Слагам я да легне, докато се обърна за салфетки, седнала, пак я слагам, успявам да сваля мръсния памперс и вече седи и аз бърша дупе седнала. Слагам пак да лежи, тя с едно подхвърляне на дупето, е избягала и пак сяда. Ако видите реално ситуацията ще се заливате от смях, ама на мен какво ми е......
Има и едни упорити червени пъпки точно отпред, с нищо не минават - ломексин, павловича мас, веледа и на нивея крема. А памперс по описания горе начин сменям често и са на Либеро. Не е зачервена, само тези пъпки на срамните устни стоят.
Стоека,да не би да са гъбички? Пробвай с тридерм за няколко дни да мажеш...
Стоека, пробвай да я слагаш на гърне.
Така кожата не е непрекъснато задушена и се проветрява.
Тук много хора се бяха изказали против слагането на гърне толкова рано, но аз само плюсове съм видяла от цялата работа - намалява се броя на използваните памперси и кожата на бебето се проветрява.

С обезопазяването и удрянето - засега имаме само прискрипани пръсти на чекмеджетата. Но нашичкият не е още мобилен. Ходи само с наша помощ.
Съгласна със Смайли и аз Вера от шестия месец като започна да сяда я слагах на гърне...и с Алек така ще направя  :)
*
Ники, я качи снимката на София с цицината! Да знаят момичетата за какво да се готвят!
Слушам и изпълнявам  :lol:

Обезопасявате и се надявате детето ви да не е като моето. Никога не се е наранила на очаквано за една майка място  :wink:

*
Момичета, поне ме успокоявате, че не само аз имам тези страхове и че това са нормални ситуации, за които не трябва чак толкова да изпадам в ужас. Друго си е някой, който е минал по този път, да ти каже как стоят нещата.
Ники, прекрасна е малката бандитка, дори и с цицина :) А толкова истина има в последното изречение от поста ти...
stoeka71, аз го слагах на повивалника, който имаше едни колани, и така го преобувах. Поне не му позволяваха да се изправя. Сега вече хич не се събира в него, и понякога и при нас е гонене в цялата къща. Да, отстрани погледнато, е много смешно всъщност :)
*
А толкова истина има в последното изречение от поста ти...
Почти четиригодишен опит ме докара до това прозрение. Мисля си, че всичко предвиждам, но уви не е така. Моето дете докато навърши година основно спеше и ядеше. Супер кротко и мързеливо човече.
Не бях подготвена за това катерене, тичане и подобни, мислех си, че ще станат някак плавно нещата. След този мързел, да, ама не... Да е жива и здрава, само това искам. Пък инфарктни ситуации ще има, така се расте и така мама побелява.

Ето за това иде реч :)

*
Ники, коментарът на мъжа ми току-що, по повод снимките на щерка ти беше: "А ти се притесняваш, че синът ни леко се е думнал..." :)
*
Така е момичета, както са писали Ники и blu_sky, ще падат и ще стават, как иначе ще пораснат големи. Никоя ситуация не може да се предвиди. В петък Марти сутринта така се спъна че си разби брадичката на пода в детската. Аз поне съм подготвена от него че той откакто е станал на 9м. и се движи, все бели прави. И малката сега ходи по неговите стъпки. Само дето батко и беше много предпазлив и си пазеше ръчичките от прискрипване, а тя не внимава. Нашите деца се движат свободно в цялата къща, дори и в банята идват с мен. Единственото обезопасяване е шкафовете в кухнята да не могат да се отварят, на секцията на долните рафтове е само играчки и детски книжки. Остри и чупливи неща са скрити на високо. Да и саксиите са на високо, защото моите деца и двете барат в саксиите.
stoeka71, според мен малката се спарва от памперса, гъбичките е цялостно зачервяване. Може да опиташ да смениш марката пелени.
При нас времето е отново хладно и дъждовно и ни секнаха разходките. :( Дано при вас е по-приятно и пролетно.

P.S.: Това е една от последните поразии на Марти, намазал е и двама с бебешки крем по лицето.
« Последна редакция: Март 29, 2015, 12:05:11 pm от ra4ko75 »


*
Големи сладури са всички!!! :D Да са живи и здрави  :D!
/www.mamaibebe.com][/url]
Ники, по логиката за София, моето, до скоро непрекъснато ревящо и мрънкащо, сега трябва да се кротне  :lol:
Страхотни са всички.
Ра4ко75, добре че Марти не е дал на Габи да яде крема  :lol: Дани като го мажа и непрекъснато си отворя устата и иска да си хапва.

Ние днес бяхме на Мол, че то времето не става много много за навън. А пък и трябваше да купуваме дрехи за малчо и баща му. Разбира се, в количката стоя много малко. Или в ръцете ни, или ходи с наша помощ. Купихме му нови панталони, тениска и риза за РД. Едни всекидневни такива, ама все пак са наречени за предстоящия празник. В такива моменти завиждам на майките на момиченца  :lol: Какви красоти има само за тях.... тц, тц
Я кажете от къде купувате обувки за мъниците. Дани ходи с Атипас в момента. Има един чифт за вкъщи, за да не се пързаля и един за навън. Но те не стават за кално и мокро. Исках да му взема още едни, които да са по като истински обувки, а не като чорапки. От другата седмица вече го дават да е съвсем топло и сигурно няма да се задържа много много в количката.

И още нещо да питам. Свекитата викат да сме го учили да духа свещи, за да си духне свещичката на РД-то. Има ли смисъл? Не е ли много малък? Засега духа, но не свещта. Нея иска да я пипа и особено пламъка.

Mousyt, кога ще ни покажеш снимчица от Калина.  :P Вие да не сте вече в Дания?

PS. Нещо невероятно :)
https://www.facebook.com/video.php?v=883284958396808&set=vb.448063515252290&type=2&theater
« Последна редакция: Март 29, 2015, 13:50:34 pm от 47 Smiles »