0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, имам едно питане. Започнаха да се появяват круспи по главичката на Никола и много миришат. Къпя го всяка вечер и мия и главата. С баткото беше същото и много време търпяхме ужасната миризма. Дайте съвет какво мога да правя, за да ги изчистя.

Bonbolini, много се радвам, че сте добре и бързо си възстановявате нормалния ритъм на живот.
« Последна редакция: Март 26, 2015, 11:50:18 am от mgstra »


Mgstra, знам, че не трябва да се махат принудително, а когато сами са готови да паднат. Обичайно падат като го решите бебчо. Те понамирисват, но само от много близко. Поне при нас беше така.
*
Смайли, при Мишо не паднаха, докато не ги изчистих,  защото той стана доста голям и много миришеше.
Чела съм, че се мажат с нещо, но сега не мога да намеря къде и с какво.


*
преди години имаше мисля на мустела специално кремче за крусти. намазва се преди къпане, стои примерно 20-30 мин. и се отмива. провери в аптеката за нещо подобно :)
*
Привет и от една завърнала се в редиците.След доста голям напън по един проект, най-накрая предаден и аз имам време да седна и да попрочета и почина.Хубавото е че времето е вече пролетно и разходките са на 6.
За крустите много мои познати са ги мазали с крем и после ресане и така са падали, други са ги мазали със зехтин.Аз мнение не мога да дам ние нямахме такова нещо.

Хубав пролетен ден, радвайте се на времето и разхождайте мъниците.

*
Стефи, Маги, Благодаря ви. Ще потърся първо в аптеките, ако не намеря нищо, ще пробвам със зехтин.


*
Момичета,днес ще "вържем" мартеничките  :D. Цяло лято щъркели се рееше сутринта над блока stork-girl.Надявам се да са донесли много от дългоочакваните подаръци ylinfant. Няма мърдане-пролетта дойде :D.
« Последна редакция: Март 26, 2015, 15:58:20 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
Mgstra,и ние имахме крусти в началото и ги мазах с бебешкото му олио..
Рачо браво ние още не сме видели е другата седмица като си ида при мама на юг и ще ги махна :)
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Маги добре завърнала се  :P
Рачо хайде, дано са ви накъсмет тези щъркели и дано мнооого, бебита, да са донесли :lol:

Мястра аз знам с олио бебешко след баня да се намаже главичката и после като го вчесваш лекичко си падали, ние лично нямахме, но свеки всеки път ми говореше за тях и как да ги третитарм ако се появат :wink:

Понеже вече пекна слънцето, моля, препоръчайте ми слънцезащитен крем за децата, за лице и тяло и да става и за плажа и за миткане, навън, по улиците, че ние сме от доста беличките :P

Днес, бяха на малка разходка, че мама имаше работа и мм в чудо се видял, докато ме чакал, сам с двете :lol: Пуснал ги да ходят (всеки ден ми опява, как сама не мога да се справя с тях навън ;) ) Е, пуснал ги и кошмара стартирал :D Едната бяга напосоки, другата събира фасове, клечки, камъчета или мравки, всичко що е на земята. Отивам, той червен и потен, къде съм се била бавила, не можел сам с децата :lol: Обърсали били всичко що е на земята постоянно или временно  :lol:


*
Здравейте момичета и Рачо!
И аз като Маги, една работа, едно чудо и не смогвам да се включа...
И ние не сме имали крусти и не мога да кажа нищо по въпроса. На бузките обаче от известно време му излизат едни като лишейчета - по-груба кожа, понякога повчервенява, понякога е на пъпчици и само се появява и само изчезва - не мога да го хвана... педиатърката каза, че е от лигите, ама ме съмнява. Аз понеже го мажа с много лек лосион на Uriage и да попитам някакво олио да ми препоръчате или знам ли... Също се присъединявам към питането за слънцезащитен крем - днес на мен ми прималя навън, а милото все му дърпах сенника и нищо не виждаше :?
А по темата с храните колко въпроси имам и изобщо....ама нямам време да си събера акъла, ако успея ще се запиша в другата тема :?
Ахахах, Дес, горкият ти мъж. Но тъкмо вече ще знае какво ти е на теб.

Mousyt, според мен това е от времето навън. Дани имаше такива в студа. Но наистина се получаваха най-много на брадичката, защото като е мокра от лигите и измръзне става този ефект. Минаха му от Павловичата мас.

Маги, браво че си отметнала цял голям проект  :P Ще се радваме да се включваш по-честичко  :P

И аз искам да ми препоръчате слънчезащитен крем. Ако може да е такъв, който не лепне и попива бързо.

Дани ходи вече като го държа само за една ръчичка, макар да е по-нестабилен, отколкото като го държа с две. Обаче не знам кога ще се научи да сяда от легнало положение. Това още не го умее  8O

*
Аз миналата година купих на Биодерма крем и имам още от него.Минерален е, бил по-добър, момичето ми обясняваше нещо, но вече не помня  :oops:

Десс, посмях се.И моя мъж ми вика, що къщата е разхвърляна, ама поседя няколко дни с нея и познай, заварих анархия :)

Mousyt, това работата с малко дете не ходещо на ясла или друго заведение е ужасна работа.Аз поне нямах време нито за работа, нито за малката като хората.

Усмивки, скоро ще имате ходещи крачета.Аз Моника не съм я напъвала за нищо, и проходилка не сме ползвали.Оставих я сама да се мъчи да се изправя, да сяда и т.н.Много бързо разбра от къде духа вятъра и се научи да пълзи след като започна да се изправя и да ходи по мебелите.Оставяй го сам да се оправя, не му помагай и ще видиш как ще намери начин да сяда.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Моуст и  ние сме имали такива периоди, от лигите е, на нас педи ни беше изписала, нещо на Мустела за целта, но ми беше дала и няколко пробички, е използвах, ги всичките, но  ефект нямаше - никакъв! Та, спрях мазането, лигите са на периоди и тези пъпчици, също  :lol:

Хаххахах Смайлче досещам се, как го прави, това със сядането, моята Теа се изправяше пък по странен начин, само като се сетя, как се чекнеше и умирам от смях, направо правеше шпагат от легнало положение, после тип свещ поза, за да се изправи, същите позиции започваха, като речеше да си легне :lol:


*
Моуст, при Мария е така с бузките и нищо не помага. И павловича мас и Мустела и Веледа нищо! Ако някой е намерил решение да каже. Така лекарите решиха, че прави алергия от пуешкото, а то е било чисто съвпадение. Тя не яде месо, а проблема ту го има слабо, ту се обостря . Няма лиги... така че не знам от какво е...Приемам всякакви съвети.
Иначе не пълзи, за сметка на това сяда от легнало положение и започна да се набира и изправя в кошарата. Затова смятам да я продавам. Тя направо си е нова, Мария отказа да спи в нея, оставям я за минути ако трябва да свърша нещо. Къде да я пусна за продажба? Досега не съм продавала нищо, а и кошница за кола има същи чисто нова.
*
Здравейте, момичета и Рачо,

Страхотно е, че всички бебчовци са добре. bonbolini, mgstra, чудесни новини от вас. Дано нямате повече такива притеснения.

И у нас напоследък царува хаос и анархия - бебоците са всеки ден с нов режим, а аз се опитвам да се нагодя, ама не успявам. Я някой ще заспи точно преди ядене, я ще се събуди в необичаен час гладен ... малък ужас е. Преди това имахме ваксина и в следващите 24 часа малкия беше с температура. Не ми се мисли как ще е след втория прием, а уж полиомиелитната ваксина била без странични ефекти ..... Та не ми остава много време за писане.

Ще се включа по темата с крустите, защото и ние си ги имаме. За мазане има крем на Мустела, който на сутринта се отмива със специална пяна. Добре действа и шампоана на А дерма, специално за крусти, поне е само при къпане. Аз лично мажа с кокосово масло, но последно педиатърката ни каза, че зехтина се справял по-добре. Тя ме посъветва да мажа със зехтин 30 минути преди къпане, след мазането да слагам шапка за баня (познайте колко време стои на главата .... едва няколко секунди, та затова слагам памучна шапчица, че не могат да я свалят) и по време на къпане реша с ето такъв гребен -http://babycity.bg/index.php?route=product/product&filter_name=%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD&product_id=5909. Падат, но си трябва постоянство.

Много хубави дни и спокойни нощи на всички пожелавам. Пролетта идва, време е за разходки!
*
Здравейте!
magi_st хубаво, че се разписа,браво за свършената работа с проекта   :wink:.Мони ходи ли вече самичка?

За слънцезащитния крем-от миналото лято имам на Себамед,пак него ще ползвам.

47 Smiles лека полека става по лесно ходенето,за една ръка си е направо рай.
Като се сетя преди кръста ми омаляваше постоянно наведена за да я държа да ходи.
А сега вече като ходи сама е страшно,обикаля етажа та съм все по нея да я наблюдавам,че ме е страх още.
И аз мисля ,че Дани сам ще си намери начин да седне от легнало положение,при Виктория така беше.

Десс представям си го мъжа ти хихи  :lol:

При нас- вчера ни сложиха ваксината за шарките,качила е и 100г за 1 месец.



*
Ехееее, страхотни новини за Никола и Алекс!
Смайли, браво на Дани!
Уф, а Калина от три дни си блъска главата и започвам да се притеснявам. Първоначално мислех, че го прави защото много и се спи, но днес го правеше и съвсем наспана :(
Стоека, казват че крема на Нахтхерцен оправял подобни бузки, но нямам личен опит.
*
Аз съм безкрайно доволна от слънцезащитния крем на APIVITA:
http://www.apivita.com/babies-kids/sun-care/face-and-body-milk-for-kids-spf50-1257.html
http://www.apivita.com/babies-kids/sun-care/face-and-body-milk-for-kids-spf50-smart-pack.html
Има ги в по-големите аптеки и от скоро в Ринг мол в NOTOS GALLERY.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
lili2011, синът ми го прави това понякога, когато не стане на неговото. Например, когато му кажа "Не" или му взема някакъв предмет, за който съм преценила, че ще се нарани, сяда на пода и започва да си блъска главата. Отначало много се бях шашнала, изчетох информация за всякакви страшни неща, докато не го изхващах, че всъщност е номер. Веднъж пак пробва да го направи това, но беше прав и тръгна да си блъска главата в плота под телевизора. Но явно го заболя и затова реши да седне и да продължи да си блъска главата, но върху килима :)
Ако започне да го прави много "ентусиазирано", го гушвам и се опитвам да го успокоя. Но, ако видя, че го прави само проформа, аз пък се правя, че не го виждам и той спира.
*
Lary75, много сладко се е преместил хитреца на килима, хихи! Калина засега се блъска само в моето тяло. Четох, че може да разпуска преди сън (първите два пъти точно така изглеждаше), и също че има неизразходена енергия (днес сякаш беше това). Дано не и става навик.
Дес, много се е забавлявал тм :) Похвално е обаче че ги е пуснал, не всеки мъж би се престрашил! ;)
Аз слънцепредпазен засега мисля да не позлвам, от друга страна съм се заредила с роклички и ще имаме голи краци.. трябва да измисля нещо. Иначе в Джъмбо гледах кифленски шапки с периферия, айц-айц :)
Стоека, пускай обяви в olx :)  Браво на Мария, Калина не сяда още. Обаче пък пълзи, не си е работа :) Възнагради ме накрая и с тридневно 'мама' <3
mgstra, мажи със зехтин докато купиш. Мажеш 30 минутки преди баня (или повече) и после разресваш. Така знам, иначе аз не съм имала проблем с крусти.