0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз много се притеснявам как ще мине фотото, дали малкия няма точно тогава да се вкисне или да заспи или да огладнее... ама предполагам, че като се занимават професионално с това те си имат начините :lol:
amanda, завиждам ти за почивката :lol: На мен също ми бе хубав ден с много разходки и разнообразие, но ми е друго като не съм сама и знам, че ако писне в един момент има и друг да го поеме поне да хапна или нещо такова :oops: Вярвам, че ме разбирате :wink:
Венците мажа с Dologel и му харесва. След намазване определено време се трае, ама пак си е зор... Иначе с излизането на тези зъби се чувствам малко като когато бях бременна и всички ме питаха имам ли контракции и ми обясняваха как се усещат и накрая чак като родих се оказа, че моите контракции и монитора не ги хващаше и лекарите не ги разпознаха :lol: Та и с неговите зъби - гледам за побеляване, пробиване, прорезче,....ама не виждам. Единствено, че са му много твърди, днес си набута успешно 4 пръста в устата и ги жвакаше много звучно и преди два дена му бяха почервенели бузките. Надявам се да не е от онези твърдоглавите дето зъбите им излизат по една година (което е малко наивно познавайки нас с баща му дето имахме млечни зъби в устата на по 20г!) :lol: :?

mgstra, честито ви християнче! Много хубаво сте направили, а и щом се е получил хубав ритуал това е най-важното! Ние искаме да направи кръщенето лятото като се стопли (около годинка), но идея нямам дали ще ни се получи...като за начало не знам изобщо кой ще му е кръстник, за жалост кумовете ни се разделиха доста грозно и нямам желание да е някой от тях и не знам... Отделно само като се сетя за налагането дето ще почне свеки за присъстващите и ми призлява! Но дано да стане :)

hope-love, аз също мислех, че съм само аз. И като знам, че тези моменти няма да се повторят и децата да са пак малки ми става много криво, но все пак дано всичко е на шест :)
Здравейте мами и Рачо,ето ме и мен след дълго отсъствие-не знам дали на някого съм липсвала,но всички вие определено ми липсвахте много!След дълбоките преспи и липсата на ток няколко денонощия оцеляхме-няма как!На малката въобще не и се хареса романтиката на свещи-рев,стряскане,пищене, но вече всичко мина!Утре сме на консултация с ортопед, а в други ден на ваксина,живот и здраве!Дано времето бъде благосклонно!
 Искам да задам един глупав въпрос по отношение на очичките на малката:
Забелязах,че понякога,когато мига не си затваря клепачите едновременно,а първо на лявото око, сякаш намигва!Днес се загледах и във снимките и на две-три открих,че пак е пуснала мигача...та се чудех дали е нормално или си е основателно притеснението ми? Нашия ЛЛ  малко трудно дава направления,но във вторник ще поискам за очен,пък да видим какво ще излезе?!За физиологичното кривогледство в болницата ме предупредиха,но това няма общо с очите (не знам дали го обясних добре,но както и да е-споделете,ако знаете нещо по въпроса)
На тези мами,които са в изпитание пожелавам успех,търпение и кураж-вярвам и ще се помоля всичко да е наред и с Никола и със сладура на Бонболини.
На всички ви желая успешна седмица :)
Честито ти християнче,Мгстра. Много да те радват малките юнаци:)) аз си измолих моята рожба от Богородица и най-вероятно на 15.08. ще го кръщаваме.
за снимките мн исках да направя пашкулести до 20 ден,но не посмях в януарските студове,та чак април:)
*
bistrikus, много често се сещах за теб, покрай тези снегове и че отдавна не си писала. Надявам се вече нещата да са се нормализирали при вас и да няма повече такива проблеми.
За съжаление, не мога да ти дам отговор за очето на детето. Нямам спомени синът ми да е правил подобно нещо, но на мен вече започнаха да ми се губят много неща, независимо че е минала само 1 година :( Стискам палци всичко да е наред.

Момичета, случайно някоя от вас да има координати на бавачка или агенция за бавачки, които може да ми препоръча? Ползвали ли сте такива? Проблемът е, че вероятно ще ми трябва само инцидентно, отвреме навреме и после за около 1-2 седмици. И в този случай не знам дали някоя жена ще се съгласи.
*
Хехеееее,минавам да ви видя как сте:)
Липсвате ми..................:) :bighug:

Честито Кръщене на Никола:)Да е много много здрав и късметлия:) :goodluck:

Ха ха ,за фотосесиите много ви се радвам,че и аз така ...............снимам снимам пък мене............. :? :(
А толкова да харесвам снимки ,обожавам ,а даже нямаме и на хартийка ............
Но мама е много упорита и ще се постарая да си направим и ние някъде фотосесия :wink:
Mousyt,дано мине спокойно фотото,че на мене това ми е голямо притеснение и не виждам как ще е спокойно при нас,че все единия пищи 8O :lol:Но както казах мама е упорита :lol:

Бяхме на консултация тия дни .По 5100 са станали и целииии 60см.Казвам цели защото нали са дребоси ,а и ние с баща му също не сме от високите.И са пораснали от 53-54 см на 60см.,но не са наддали много по около 600-700.
Ми то аз казах на ММ ,че нещо ми се виждат издължени,но слаби и ето :lol:.Той пак ме изкара луда :lol:

Смайли,разсмя ме с твоя мъж :lol:Ама виж Дани го "изтърпял" :lol:
Bistrikus,радвам се ,че положението се нормализира при вас:)

Тези кики бибс лигавници и аз ги видях и ще си поръчам :wink:Готини са:)

Аз започнах лека полека да се оглеждам и купувам(че много ми е кеф) :lol: посуда за захранването.То не .че нещо кой знае май какво трябва ама........................:)
Ако нещо което ще ми е полезно да имам може да споделите:)Или то нали си има темичка :)

Лек ден на всички:)Здрави бъдете:)

*

Момичета, случайно някоя от вас да има координати на бавачка или агенция за бавачки, които може да ми препоръча? Ползвали ли сте такива? Проблемът е, че вероятно ще ми трябва само инцидентно, отвреме навреме и после за около 1-2 седмици. И в този случай не знам дали някоя жена ще се съгласи.

Аз ползвам детегледачка. Намерихме я чрез агенция. Ползваме я почасово, в общи линии 3 пъти по 4 часа на седмица. Когато и както се разберем - понякога вечер да излезем двамата с мъжа ми, понякога през деня да отида на лекар... Има детегледачки, които такъв почасов ангажимент ги устройва



   La vita è bella
*
bistrikus, Мати правеше така в началото и ме бяха предупредили да не се шашкам, защото е нормално - липса на координация на нервно ниво. Не знам обаче на каква възраст е нормално да изчезна - при него до към 4месец (2 коригиран) все още се случваше, след това не съм обръщала внимание кога го прави....сега като е по-изморен и понякога клюма с едното око, а с другото жуми ама това е друго :lol: Не съм се притеснявала, защото той като недоносен нали ходи на очен преглед и щяха да ми кажат ако има нещо. Сега на 31ви пак ще го водя контролно след шестия месец вече за тези неща. Виж какво ще ти каже докторът и дано няма притеснение :)
mih, много са ви високи малките 8O Матей в един момент спря да расте сякаш на ръст или и аз не знам. Миналия месец беше 60см, сега не видях колко го измериха ама едва ли е повече от 63... Иначе вече е 7кг, та си представи :lol: Абе здрави да са. Ние също не сме много високи изобщо в родата, та честно казано не очаквам постижения ;)
Темата с бавачките и на мен ми е интересна... Ще ми се да знам ако реша къде да търся...
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Здравейте,

днес, писах, писах уж, публиковах, пък няма ми го поста, ко стана 8O
Честито християнче на Мястра! За кръщенето аз едни сметки си правих, а то като ми се обърна целия живот наопаки, всичко стана на пух и прах! Та така сега съм на други вълни :P
Имам се нова Пенелопа, че старата Пена се предаде, сама и без бой хахахха

Да си кажа докато не е станало много време, вече ...не се чака нищо при нас, даже нямах време и да го мисля, след година-две, като дойда на друг акъл, може и пак да пробваме, каквото-такова :?

Михче големи сте, браво растете и хубавеете :lol: Аз също правя мноооого снимки, но все още, нямам нищо на хартия и всеки път се заричам, да ги кача на една флашка и да ги закарам до фотото, но нито, имам време, пък и желание нямах доскоро, но ще се залавям вече на работа, то като няма, кой да ти я свърши :lol: трябва сам!

В нашата ДК няма практика да се носят такива бройки бурканчета ( изобщо не се носи нищо де,) всеки ден, ти си носиш бурканчетата, там имат задължението, само да ти ги напълнят :P
Бистрикус заинтригуваме с тези снегове и тази романтика, да си мисля накъде сте, като местоложение :lol:
И да се оплача че ние пак сме болни! Децата са по-добре определено (да чукна на дърво) но майка им, приизвежда супер количество хрема, чак ми иде да отворя фабрика за кърпички-еднократни :lol: Къде пак го пипнахме незнам, но е отврат! Вече в мол-а няма да стъпя :x


*
mgstra честито ви Христянче да е жив и здрав и късметлия  :)

Mousyt добре сравняваш зъбите с контракциите като излязат ще разбереш  :lol:.Да ти кажа, че и нашите кумове се раздели миналата година и първо кумата искаше да си остане кръстница,но в последствие се разколеба по много тъпа причина,а и поспряхме да се виждаме толкова често та така,но кумът ни за секунди не се и замисли и каза,че с удоволствие ще кръсти детето и така и стана мина чудесно и сега с него сме си още по-близки и постоянно минава през нас или ние в тях,а кумата вече си има ново семейство и така  :wink:

bistrikus радвам се,че сте успяли да издържите трудните дни.Не ми се и мисли как е без ток няколко дни с малко бебче.

Михче добре разтете браво на малчовците  :wink:

 dess_dess бързо оздравяване.А това означава ,че вече не си бременна ли  :? или нещо аз не разбрах,съжалявам за което.

Здравейте, девойки и Рачо :D Интересни теми сте захванали - за фотосесии и кръщенета.
Mousyt, да кажеш после как е минала фотосесията, че и аз искам нашия мъник да го запишем. Честито християнче на Mgstra! Ние Стефан ще го кръщаваме лятото, като се приберат кръстниците ни за ваканция в България.
Днес бяхме на консултация, отложихме ваксините с поне още един месец. Стефан е 60 см. и 5.400 кг. Взеха ни кръв за хемоглобин и сега чакам резултатите.
*
Още един път ви благодаря за хубавите пожелания   :)
Пожелавам ви и вие да се радвате на вашите християнчета кой, когато реши.
Аз днес имам хубави новини. При втората консултация с друг специалист ми казаха, че не се налага операция, защото останалите шевове са отворени. Сега съм доста разколебана, но и обнадеждена, че не е наложително на 100% да оперираме. Продължавам с консултациите. Пуснала съм запитвания по мейл до двама български специалисти, които практикуват в Германия, а имам и познати в Германия, които също ще направят консултация.

Видях се с bonbolini (извинявай, че ще пиша преди теб, но нямам търпение да го направя  :P ), много се радвам, че се запознахме на живо. Невероятно силна майчица. С детенцето и, което е невероятен сладур, са добре, възстановяват се и им пожелавам много бързо да забравят за стреса, през който преминават.

Bistrikus, и аз те мислех всеки път, когато даваха за ситуацията във вашия район. Дано вече няма такива аномалии и да ви създават дискомфорт.

Dess, много телеграфно ни информираш какво се е случило, но каквото и да е, кураж и смело напред, че в последно време ти се посъбра доста.

Да растат всичи дечица, че си нямат друга работа. Кои повече, кои по-малко, важното е да са здрави.


*
Радвам се за новините по край вас,дано не се наложи операция наистина.
А Бонболини вече да не би да минаха операцията?

Ariadna хубави резултати пожелавам  :wink:

*
bistrikus, радвам се, че сте се "измъкнали" от преспите. Представям си, че не е романтично с бебе без ток и при трудни условия. Но важното е, че сте добре. Заведи бебка на очен лекар, ако имаш притеснения. Аз също ще заведа моите, защото е добре да се направи профилактичен преглед.

mih, нищо особено не ти трябва за захранването, просто е приятно да се пазарува :). Добре си растат малките.

mgstra, много се радвам, че положението не е толкова сериозно. Да разбирам ли, че операцията на бебето на bonbolini е минала успешно? Дано! В такива случаи мамите се мобилизират и са силни за двама.

dess_dess,  :bighug:. Ще има следващ опит. Ако е писано, ще стане. Слава Богу имаш по-приятни грижи :).

Това с почасовите бавачки и на мен може да ми влезе в работа. rumyanau, ще споделиш ли опит и името на агенцията на лични?

Mousyt, пожелавам ти успешна фотосесия. Забавно е. Ти си подготви нещо за хапване на малчо (или бъди готова да го кърмиш), но най-важно е той да не е гладен, да се е наспал добре и да е спокоен. После те си имат методи да привлекат вниманието му и да му създадат настроение. Дано се получи! При нас госпожицата не се усмихна, но резултатът пак ми харесва.
Здравейте, набързо минавам да кажа, че операцията мина в петък. Сега борим температура, отоците спаднаха, страшно е :(
Здравейте едвам ви изчетох :lol:
Бонболини,радвам се,че всичко е минало
Мgstra,честито ви християнче и добре,че се разминавате с операцията
Ние последните дни го ударихме на нощен живот :lol: поканиха ни на юбилей на биснес партньор на мъжо и трябваше експресно да се приведа в женствен вид :lol: лелеее как съм отвикнала от високите токчета,но това не ми попречи на танците  :lol: използвахме момента,че така и така сме извикали баба та се видяхме с доста приятели навън....колко малко му трябва на човек да е щастлив :)
*
Здравейте, не съм се включвал отдавна,но ви следя. Магистра,хубав празник сте имали и да ви е честит малкия християнин. :D сега вече Бог ще помага и да не се стига до операция. Аз стискам палци за това. Бонболини,предполагам,че температурата е следствие на операцията и е нормален ефект,а не е е от нещо друго. :)Важното е,че всичко е минало добре. Бистрикус,то е било хем романтично,хем екстремно преживяване  :lol:.Добре,че нямате срутване при вас,че ей тогава не виждам кога щяха да ви освободят от този "арест" :wink:. При нас коликите продължават и то доста осезаемо  :?. Кога можем да очакваме да се "ориентират " към приключване?? Утре и ние сме на очен,макар и на съм убеден в необходимостта,но пък и един профилактичен не е излишен. На тази възраст ,дали офталмолозите могат да "изкопчат"някаква достоверна информация ,въобще  :?? Иначе ставаме все по-интересни и ...обсебващи :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Привет мами.
Бонболини, кураж, ще мине и това. Настръхнах от последното изречение и думичка. Ще мине.
При нас - имаме си обрив от ваксината (морбили паротит и рубеола). Точно на десетия ден. И сме в Бургас.  Рачо, няма да търся телефон на педиатри, че личните не вдигат след работно време, Дева Мария са денонощно и ако се наложи - там. Предполагам ще отшуми от самосебе си.
 Коликите, дано да минат скоро, нямам опит и не знам, но нали около 3тия месец изчезвали.
Мгстра, честито да ви е християнчето. Тази мисъл и мен ще ме занимава скоро, само да се затопли малко.
Това с почасовите бавачки получава ли се при по-големичките като проявяват вече привързаност?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Рачо, ние го водихме на "-1" месец за ретинопатията в Александровска и след това като стана на 0 месеца пак контролно, а той по това време само спеше, дори ядеше спящ :lol: Но не им попречи да му сложат капки, да му разширят зениците и да го видят на апарат (Pet cam мисля се казваше...). Та мисълта ми е, че си имат начини - важното е лекаря да е специалист и по детски, че да е в час ;)
Днес успях да се излюпя без доспиване (може и да е защото си легнах в 2ч!) а малкия пък успя да заспи обратно и съм се развихрила с едни пюрета в кухнята :lol:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
ЗДравейте

Бонболини добре, че е вече в минала форма тази операция, стискам палци всичко да е наред вече и да спадне тази ТТ :P
Аз също ползвам бавачка, откакто децата станаха на 5 месеца, те толкова са свикнали с нея, че нямам никакъв проблем да ги оставям насаме :lol: Въпреки привързаността им към мама ;) Аз я ползвам също почасово, че иначе доста соленко ще ми излезе :lol:
Не съм ползвала агенции за намирането и, т.к там тарифите им нещо не ме устройваха, препоръчаха ми я, видяхме се, пробвахме и сега вече съм с нея, сутрин нямам търпение вече и аз  :D да дойде,  а малките, те като я видят и настръхват :P
Рачо като минат коликите при нас, към 4-5 месец по спомени, сякаш беше, идва  ред на зъбите :x
После други проблеми и така, като на един конвейр е работата.

Тука измисляме едни сложни схеми :lol: :lol: за да иде мама на лекар,че моята работа се усложни :x Баща ми, ще идва, с бавачката да ги гледа,  а ММ ще си пуска отпуска да ме води по лекари, вечерта пък свекърва ми, ще поема щафетата :x
Ужаст, никога не ми е и преминавало през ума, че мога да стигна до измислянето на такива сложни схеми и щафети :x при които всички да са доволни!


*
Как сте мили мои:)

Бонболини,мила кураж ти желая и това ще мине:)

А Рачо,виж как хубаво ни успокои Дес дес :lol: :lol: :lol:И аз така все питах тука около нас кога ще спрат тия колики,че зверски бяха при нас,а ми казваха ще минат после пък зъби...................... 8O :lol:
Но си е така де,няма почивка.............
На нас зверските колики ни минаха някъде 2 месец коригиран и ми светна:),че направо си бях на ръба.............. :)
Рачо,аз силно ти препоръчвам да отидете на очен:)Точно сега като са малки и недай си Боже да се открие нещо се оправя:)
Аз самата съм с далекогледство от много малка и ако се проследяваха едно време още от бебетата нещата сега щяха да са други:)


Mousyt,браво на теб,че си се метнала с пюренца :wink: :lol:
Аз си мисля,че няма да успея да им приготвям много много домашна храна за което от сега ми е гузно,но нямам никаква помощ дори за миг и абе ще видим...................
И аз като вас си мисля за почасова помощ.Те много търсени ще излязат детегледачките :lol: :wink:

На мен още ми е чудно и като ви чета ,че моите са по 60см. 8OНямаме в рода ич високи :lol: :lol: :lol:
Така де,само да са здрави:)

Алекс,много ви се кефя,че сте успели да поизлезете и да се видите с приятели:)Че и да се понаконтиш:)
Леле ,как обичам да се кипря,но сега ходя все вързана ,рядко с грим и многоооо ми липсва това..........

Беата,да голям кеф е това купуване на разни потребни и непотребни нещица за бебешоците :lol:


И друг път мисля е коментирано за почивките с бебе(бебета) :lol:,мисля Лили си ходят с Калина:) ,но колкото и да ми се иска ама много :wink: си мисля,че няма да е почивка, та даже мисля ще се натоваря повече.Вкъщи все пак съм си направила удобства.Ох,незнам ходи ни се много и едни комшии и те ни поотказаха ,хем те с едно 8O
Но аз нали съм упорита и си мисля ако сме в някаква къща дето сме си само ние по-удобно ли ще е.
Иначе пък от към доктор ще съм притеснена...............Уф,размишлявам си  :lol: :?


Десс десс,сложна схема верно :lol:Ох,то не е смешно ама...............Луда работа



« Последна редакция: Март 17, 2015, 12:20:12 pm от mih »