0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте и от нас  :)
Бонболини дано вече да сте добре,важното е ,че операцията поне мина.Пиши как сте,че ви мислим.
Рафаила вие ходихте ли на преглед,какво стана при вас.
Рачо браво,че няма нищо на Тео,но е хубаво и 2-ро мнение.
Смайли със здраве да си ползвате новата проходилка.Леле наистина вече и Дани ще стане голям мъж на цяла 1 годинка,добре си направила ,че почваш подготовката още от сега. :wink:
Mousyt не ви е било лесно на фотото  :)
Алекс 77 добре сте пораснали,дано да няма нещо притеснително като отидете на консултация.

При нас нищо ново,аз си ходя на работа сутрин до обяд ,след обяд с малката се занимавам и така едно и също.

Ариадна и Алек бе с повишен мускулен тонус и се оправи с гимнастика преди всяка смяна на памперса просто винаги когато можеш прави това е... :lol:
Рачо браво на вас добре сте
Бонболини как сте?
Ние ще се захранваме чакам да минат още два дни след ваксината и го почвам  :lol:
*
Алекс,каква гимнастика си правите вкъщи?
Обичайната ,в смисъл колелото ,ръчичките нагоре ,настрани,по коремче..................или нещо друго :ask:
Мен нали все ме вълнува тази гимнастика и все си мисля,че много малко правя..............

Сега видях лентичката ти ,че вече сте на 5 месеца:)Леле кога стана ,че и ще се захранвате:)
Сякаш беше вчера като си лафихме в Бременната темичка:) 8O
Ние мисля имаме още време за захранване,но от сега се вълнувам,а и притеснявам,че то и сега едни фасони от мадамата не ми се мисли после..............

Рачо,аз за Варна мога да ти дам координати където ние ходихме на очен детски очен :)

Ариадна,честито ти дрешки:)
И аз вчера докато спинкат поръчах малко по интернет:) :wink:
Михче,да обичайната гимнастика правя ръчички нагоре и настрани,колело,по корем,хващане за ръцете от легнало положение и го вдигам да седне все едно коремни преси :lol: а сега понеже се върти настрани тренираме обръщане от гръб по корем :lol:
Вие може би по-натам ще се захранвате все пак доста по-малки се родиха,радвам се,че сте добре и че намираш време
и тук да пишеш :) наистина сякаш бе вчера като си писахме в бременната тема  :lol:
Здравейте:) ние вчера бяхме на ваксина и пидиатърката каза,че няма нищо рахитично и ме няма нужда да правим кръвни:)
Аз съм взела 1 книжка на доротея пантелеева за масажи и упражнения и от нея гледам,но колело и вдигане на ръчички явно са след 4 месец. С тва захранване не знам... където и да чета,различни подходи.определено ще чакам 5 месец,че вчера доки ми каза да почваме от 3 мес и 20 дни..
*
Здравейте мами,
имам едно въпросче - какви термометри ползвате, за да мерите температурата на вашите бебета?
*
Здравейте мами,
имам едно въпросче - какви термометри ползвате, за да мерите температурата на вашите бебета?
Ето в тази тема сме коментирали
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50276.msg1043937#msg1043937


*
Здравейте мами,
имам едно въпросче - какви термометри ползвате, за да мерите температурата на вашите бебета?
Ето в тази тема сме коментирали
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50276.msg1043937#msg1043937
Благодаря!
*
Привет и от мен! Ние сме в пълна лудница пореден ден, ама да видим... вчера бяхме на ваксина и за щастие досега няма никаква реакция от нея (второ поставяне и при предното бе така). Той дори като го боцнаха изплака и след 30сек се хилеше 8O Дано да е все така! За съжаление вчера имахме и неприятни емоции, защото един с извинение дядка ме удари с колата пред болницата (то силно казано удари, охлузи ми леко бронята...), но беше някакъв гадняр ли знам ли го какъв и при все че аз му казах че си имам каско и не ми дреме той настоя забележете да викаме КАТ (а на неговата кола дори не личеше 8O :lol:). Никакви обяснения, че съм с дете и прочие не помогнаха та си отвисях с гладно дете на студа три часа :x И накрая така и не разбрах каква му бе целта - той знаеше че е виновен, те пък като и разбраха какво е станало такъв акт му написаха, че.... абе само разправии! Днес Мати бе цял ден с баба си вкъщи, аз малко на обучение за разнообразие и всичко е на шест :) Утре ще повторим, стискайте палци детето пак да се държи културно ;)
Някъде бе обсъждано, ама не помня къде....някой да е правил застраховка при пътуване в чужбина на дете? Не смогнах да извадя здравноосигурителна карта и ми се иска да му направя една застраховка за всеки случай....
*
Добро утро! След толкова много кафета в "кафената" тема,нещо тремора ме подгони и не целя клавишите... :lol: :lol: Слънцето от сега се е облещело тука :D. Явно е доволно,че затъмнението му от луната е било толкова краткотрайно и е вече история  :lol:.Маусит,всеки тур оператор,а и застрахователен брокер,би ти направил застраховка за пътуване в чужбина. Помня,че груповата беше по 5 лв  на човек и с голямо покритие. Но ако пътувате сами и специално за детето,не знам как стоят нещата. А защо не успя да му извадиш зелена здравна карта? Бюрокрацията ли е голяма? :?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Привет и от мен!
Късмет на имащите нужда!
Аз малко отдъхнах, майка ми беше малко на помощ и успях да отида с приятелка на кино в четвъртък. Малкият човек се държал прилично, изял си всичко, включително и пюрето от сьомга (аз имам непоносимост към миризма на риба, а все пак е хубаво да яде и риба), но не искал да спи сам и заспал при баба си, та се наложи лекичко да го премествам при мен. И предните няколко нощи се будеше с писъци по никое време - 00:30, 02:30, 03:30... Та го взимам при мен да си доспим всички. Пък мойто параноично и развинтено съзнание разигра един куп сценарии. Тази нощ беше спокоен, та имам време за кафенце пред компютъра. Научи се да казва "айде" и не може да разбере защо му се смеем, много сладко го казва. По-голямата ми драма е, че вече стигна дръжката на вратата, повдигайки се на пръсти, и си отваря вратата. Ще ми се наложи да се бръкна с някоя значителна сума за смяна на вратите, че са разбрицани и за смяна, ама все си мислех да стане като се върна на работа.
« Последна редакция: Март 21, 2015, 08:38:53 am от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Mousyt, много зле е бил този дядо дето ви е ударил. Защо не се съгласи просто да напишете един протокол за10 мин?
Нас ни одраска миналата седмица един японец (или кореец може да е бил) с Мерцедес с дипломатическа регистрация. Бяхма на Витоша и пътят беше с коловози от сняг. Моят мъж отби, за да му направи място да се разминем, а онзи не успя да мине без да ни одраска, при положение, че имаше достатъчно място.
Моят мъж искаше да пишат протокол, но с чужденец трудна работа и накрая го мина като паркинг щета.

Rtfrtf, много бързо напредва Иво, щом и вратите отваря вече сам  :P

Хубав ден на всички  :P Засега има слънчице  :P
*
Не мога да смогна да ви изчета, но само набързо да се отчета и се връщам назад да разбера с кой какво се случва  :P
Ние успяхме да направим още някоя консултация и за сега мненията на докторите са 4:1, че не е необходима операция, поне на този етап. За голямо наше щастие, Професора, който работи в Германия, идва на 23-ти и 24-ти за консултации в Плевен. Успях да запиша час и на 24-ти пътуваме натам, за да ни види и на живо, а не само по мейл  :lol:
Иначе, серията с неприятни новини продължава. Баща ми постъпи в болница с бронхопневмония, която беше съвсем малко в левия дроб, а вече е с двустранна  :( , та се наложи на скорост да пътувам и до Кюстендил, за да разбера каква е ситуацията.
Затова не успявам да се включвам, но когато мога, хвърлям по едно око.


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Добро утро или ден вече!

Аз след малко излизам с дечурлигата, че е пролет и има щъркели т.с време е да закичим дървета и храсти с мартеничките  :lol:
Положила съм ги да спят, ама засега само пеят от леглата, та незнам, това със спането дали ще ми се получи :P


Rtfrtf това с отварянето на вратите много кофти, ние още не сме се сетили за тази опция
Мястра супер, дано наистина няма нужда.
Рачо не прекалявай с кафетата наистина :P


Здравейте, ние от четвъртък след обяд сме си вкъщи, в петък ни махнаха конците, като цяло започваме да влизаме в ритъм. Засега всичко е наред, малкият пищи понякога, но не така както в болницата - когато влиза сестра или доктор едвам го успокоявах  :( Да ми разправят после, че не разбирали децата като били малки  :? Иначе имаме си лепенка на главата, която днес не знам как си отлепи и докато го забележа си дъвчеше я най-блажено и дори с настървение  :wink:
Бонболини браво на малкия юнак :)
Мгстра,чудесно е щом се разминавате с операцията..
Ей,чудесно бе времето днес наистина като за първа пролет не ми се прибираше чак :lol:
*
Ех момичета, успях накрая да ви изчета :)
Бонболини, щастлива съм безкрайно че вече влизате в ритъм! Ако сте в София и имаш нужда от нещо само пиши. За мен ще бъде много приятно да се запознаем. Малчо ще се възстанови бързо и добре, убедена съм... само твоите бели коси ще останат да напомнят... Може да опиташ да ускориш процеса с повече целувки  ;)
И Калина днес хапна изсушени розови листчета. И оооо, даааа - усладиха и се! Съборила ги беше от долното ниво на масичката и я заварвам да дъвче блажено :) Като ме видя и шестото и чувство и подсказа, че трябва да забърза процеса и за всеки случай да пусне лукавичка усмивчица, хихи. А дори не съм липсвала от стаята повече от две минути! Премествам бебе, бебе пълзи, бебе смуче рози пак и отново... Май е пристрастена, нооо да му мисли бъдещото и гадже!
За пътуванията: взимам една торбичка дрехи и всякакви необходимости за мен и Калина и половин с играчки и джунджурии. Отскорр носим и портативно столче за хранене. Не носим корито, легло, гърне (засега), посуда или друго. По време на пътуванията баща и я носи в раничка, в заведенията опъваме столчето и тя яде с нас. Спи навсякъде в нашето легло, рядко къпя по време на пътуването, но не е философия някаква без корито. Изкарваме си добре навсякъде, усеща се че сме с бебе и не е както преди, но пак е хубаво.
Мисля че дали пътуването ще е приятно изживяване зависи от организацията на живота с бебе като цяло, и разбира се от кооперативността на самото бебе. Тъй като изпитваме дълбоки съмнения във второто с Калина всяко пътуане все ни е уж за последно. И после успяваме да си позволим и още едно. И още едно.. и така... Следващата седмица ще катерим планини, отсега си представям какъв цирк ще сме... Ноооо, пък чистия въздух има магическо въздействие върху Калина. На мен пътуванията ми се отразяват отлично също, взимам си въздух някакси.
За застраховката вече забравих компанията която застрахова бебета. Дали не беше Алианц? Някой ако направи застраховка да пише, моля.
« Последна редакция: Март 21, 2015, 20:43:24 pm от lili2011 »
*
И като ви слушам как си говорите за задавящи се бебета... Калина дотук само парченца яде, и миналата седмица убеждавах свеки, че не, няма да се задави детето. Добре че не се случи нещо докато им гостувахме три дни, че сигурно щеше да ме изяде с парцалите. Уф!
Смайли, ти давала ли си пюрета или само звб?
*
Привет отново!
Бонболини, браво на вас! Бързо да забравите притесненията и болката!
mgstra, дано да се развият нещата по най-добрия начин.
От днес имам решение с вратата, най-евтиното и елементарно - свалих дръжките на бравата на вратата от стаята на малкия. Малко неудобно ми идва да се разкарвам постоянно с една дръжка насам-натам, но другите решения са ми неизгодни към момента. Имам по една скрита дръжка и в секцията в стаята, и в шкафа в коридора, ако забравя някъде основната и по някакъв начин успея да затворя вратата. А утре се надявам да осъществим и проекта, който ще попречи на катеренето по секцията по модула с телевизора.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Mousyt, много зле е бил този дядо дето ви е ударил. Защо не се съгласи просто да напишете един протокол за10 мин?

Смайли, това най-много ме тревожи и до този момент - че въобще не разбрах защо беше всичко...той от начало беше на ясно че е виновен, да кажеш да е твърдял обратното...а аз имам богат опит с паркинг щетите (оправянето им, мъжът ми е по сътворяването им :wink:) и дори и протокол не исках...стига ми беше да си свърша работата за която отидох (ваксината) и да се прибера с детето на топло 8O, демек да си бяхме казали чао и никакви претенции... не знам, нещо в цялата ситуация ми е крайно непонятно!

Дребния не спа цяла нощ :( Заспива лесно, приспиваме го и след 20ина мин се буди с писъци :( Тази вечер пак сме отпочнали така, а дано по някое време му прималее, защото баща му заспива като пън и не го чува ама грам и нали се сещате кой става пионка :?