0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #500 -: Февруари 23, 2015, 17:14:35 pm »
Момичета, какво е АД  :oops: (освен акционерно дружество  :lol:)?

Много ни е крив целия ден с този объркан график. Ра4ко, Габи успя ли да запси следобяд или не? Дани заспа в 17 без 15. Ще видим как ще е вечерта.

Със захранването забихме яко. Всеки ден приготвям и хвърлям пюрета. Дори една лъжичка вече не иска да изяде :( Днес предложих и купено и пак не иска. Изяжда 2-3 хапки хляб и това е.

Стоека, и Дани има такива грапавини, но на крачетата. Доста често му се появяват на различни места. Мисля, че е от студа, но може и да греша. Мажа ги с павловичата мас и изчезват след 3-4 дни.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #501 -: Февруари 23, 2015, 17:19:19 pm »
атопичен дерматит?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #502 -: Февруари 23, 2015, 17:39:35 pm »
Момичета и момче, благодаря и за закъснелите пожелания за рождения ден на моите пораснали мъници! То и нашето празнуване се проточи, така че сте напълно в синхрон :).

Като ви чета за режима на хранене, и отново се замислям за нашия режим. Така ни се получи, че всъщност основното ни хранене е в 14-14:30 ч. Оттам и т.нар. следобеден сън си е доста късен. Те също спят след сутрешното хранене и на мен 11 ч ми се виждаше рано за обедно хранене, когато ги захранвах. Тогава излизаме на разходка и после ги храня. Престанах да се чудя този режим добър ли е, защото той ще се промени. Важното е, че се хранят и растат :). Те дори придремват по време на разходката, но вече ги свалям от количката, за да си играем, и после заспиват по-бързо.
Което ме подсеща да питам, ползвали ли сте колани да прохождане и какво мислите за тях?

stoeka71, тази грапавина най-вероятно е от изсушаване на кожата. Просто трябва да мажеш с овлажняващо и подхранващо кожата кремче. Питай и докторката, ако се притесняваш.

mih, ползвай я тази количка, не я жали :)! Това, че няма кошове, не значи, че бебетата ще измръзнат. Като ги сложиш в чувалчета и ги облечеш нормално дебело (без много дрехи под якетата), можеш спокойно да ги извеждаш навън. Ако искаш, можеш да комбинираш и космонавти с одеялца, но тъй като са малки и не ги вадиш от количката, чувалчетата ми се струват по-удобни. Ти си прецени.

За спортуването явно си трябва организация. Аз все се каня да намеря време, но или съм недоспала, или съм твърде умолена, или просто гладна ;). Но си е хубаво да не се будиш нощем, ако може :).

Радвам се, че болните дечица вече оздравяват. Няма по-тъжна гледка от болно дете.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #503 -: Февруари 23, 2015, 18:14:42 pm »
Да ви застрелям пак с въпрос :lol:
Ако им взема якенца шушлякови с лека поларена подплата добре ли е за идния сезон,а и за сега то го дават над 8 градуса.

Beata,сама ли си навън с децата:)интересно ми е :)
Коланите за прохождане и мен ме вълнуват,че си разсъждавам като са две особено да мога и двете да ддържа :lol: 8O.Сама не си вярвам :lol:Ще видим живот и здраве :)

Смайли,сладък Дани се муси нещо а :?Дано му отмине това  :?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #504 -: Февруари 23, 2015, 19:15:02 pm »
Не съм чела много признавам си.

Усмивки, зъб или болест могат да откажат от ядене човечето.Моника редовно ми отказва да яде, ако и избива зъб или има температура.Минаваме на мляко веднага.

Мих, мисля че ще е добре, все пак ще са и завити.За прохождането виждала съм майка с близнаци как се справя и беше без колани.В къщи ги беше пуснала да пълзят и ходят хванати за мебели и така като излизаха малките се въртяха покрай една пейка.Е като тръгнат сами вече тичаш, но има време до тогава.

И аз искам да спортувам, но нямам никакво време към момента и за това.Моника, ходи много хваната по мебелите, като стигне до препятствие кляка, сяда и тръгва да пълзи.Страх я е да ходи сама, но има време и за това.То и сега не че се спряла.Заспи ли тя и аз съм труп.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #505 -: Февруари 23, 2015, 21:31:09 pm »
Да ви застрелям пак с въпрос :lol:
Ако им взема якенца шушлякови с лека поларена подплата добре ли е за идния сезон,а и за сега то го дават над 8 градуса.
Мисля, че ще е добре. Миналата зима, която беше доста топла, извеждах моите с едни подплатени якета, а отдолу с плюшени дрешки. За кратко ги слагах в чувалчета, но когато се стопли, минахме на одеяла.
Beata,сама ли си навън с децата:)интересно ми е :)
Коланите за прохождане и мен ме вълнуват,че си разсъждавам като са две особено да мога и двете да ддържа :lol: 8O.Сама не си вярвам :lol:Ще видим живот и здраве :)
Разхождам ги сама и с майка ми, когато тя има възможност. Дори да съм сама, вече ги пускам да се държат за пейка или за количката. Вкъщи ходят, както е описала Маги :). Но навън не ми се ще да пълзят, когато решат, че така е по-лесно. Пък и докато единият ме тегли за ръката нанякъде, нямам контрол над другия :). То че ще се търчи, ще се търчи  :lol:.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #506 -: Февруари 23, 2015, 23:11:26 pm »
Да, интересни теми обсъждате. Не се бях замисляла как се оправя човек с две ходещи дечица и се радвам, че споделяте. Ние вече си имаме помощ и ми остава време и за форума.

Mih, все едно описваш моите хлапета. Аз обаче се изхитрих и когато и двамата пищят за ядене ги слагам в шезлонгите почти седнали и давам шишетата и на двамата. Става интересно като стигнем до оригването - обикновено оставям девойката да си лежи и оригвам първо него, че нали все повръща, но понякога имаме и инциденти.

На нас вече ни омаляват космонавтите и не ми се иска да вземам следващия размер, надявам се да няма още много студено време. Та в тази връзка си мисля дали ще е достатъчно просто да обличам с няколко дрешки и отгоре с одеалцата. Сега както са по боди и гащеризон без ръкави вкъщи ги мятам в космонавтите и сме навън. Без космонавтите си мисля да слагам плюшена блузка и едни по-дебели и рошави жилетки и така да излизаме. Би трябвало да става все по-топло все пак.

И моята девойка от два дена има малки ситни пъпчици по крачетата и ръчичките - не са червени и се забелязват само ако се загледаш внимателно, но на пипане са грапавички и така ги забелязах. Ще опитам да я мажа с павловичата мас (моята е обикновена, без добавки) да видим ще има ли промяна. Като се замисля има вариант и да е някаква реакция към праха за пране - тези дни опитах да ползвам подарен бебешки прах на Amway. Ще спра и с тези експерименти, дано да има ефект.

Smiles, мерси, и на мен ми се въртеше числото 3, ама и за 6 се съмнявах. Сега като стават на 3 месеца налага ли се да сменям дупките? Няма промяна на млякото на тази възраст, нали?  Мислех си да им взема същите биберони като тези дето ползваме сега, че са си свикнали с тях, ама като се разрових Tommee Tippee имат биберони за 3+ месеца и се чудя какъв им е смисъла. Че и скорости има даже .... slow, fast ... Обърках се и нищо не поръчах.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #507 -: Февруари 24, 2015, 08:03:42 am »
Усмивки, зъб или болест могат да откажат от ядене човечето.Моника редовно ми отказва да яде, ако и избива зъб или има температура.Минаваме на мляко веднага.
Маги, май няма да е от това, въпреки че в момента хем е с хрема, хем му избива четвъртото зъбче. Закуската си я изяжда цялата. Само зеленчуците и месото отказва. Намали яденето на пюре още преди два месеца някъде и сега изцяло спря :(

Maury, Томи Типи имат биберони за 3+ месеца с две капки (Mid flow) и за 6+ месеца с три капки (Fast Flow). Т.е. два пъти трябва да ги смениш поне. Като са с повече капки пускат повече мляко и бебето си го изпива по-бързо.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #508 -: Февруари 24, 2015, 09:14:57 am »
Как сте:)
Ох,аз днес да се оплача снощи бебоците много мрънкаха (нали през деня ме оставиха да си пиша на воля във форума) :lol: :?.И другите дни поспиват през деня,но мисля след 17.30 ч.да ги мятаме за къпане ,занимания ,инхалации и т.н. ,а не по-късно пък да видим.
А дали има надежда поне на 5 часа да се будят вечеер :lol: 8O
И то не че вече толко за ядене се будят ами мрънкат ,Бобито биберона търси и все го изтърва .а за откриването да не говорим големи бясове  :lol: 8O
Който питам си спят децата вечер и това и една приятелка ми вика ,че те сега най-много трябва да спят 8O.То и аз така знам край мен им беше скучно ,че бебето все спяло 8O къдети при нас .Незнаят от какво се оплакват :lol:
И така сме като пребити кучета вече три месеца.

Maury,аз съм слагала след хранене в шезлонга и повръща Боби и не смея там да храня,а и в кошчето съм слагала след хранене и пак.
Много хубаво,че имаш помощ:).Друго си е:)
Бибероните и аз се чудя какви да взема-имам на авент които си стоят и двойка взех биби ама бавно ядат и си останаха с нй-обикновенни ,но н мен са ми много смотани шишетата(стъклени с тесни гърла) и не ми се иска да вземама сега пък големи шишета от тях,но от тях си хапват лесно и бързо:)

За дрешките си е чуденка наистина,но и аз мисля,че може както пишеш без космонавт ,то нали и ще се стопли скоро:)

Смайли,може да е нещо временно,но колкото да го мислиш сега :?
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #509 -: Февруари 24, 2015, 10:27:48 am »
Здравейте момичета и Рачо
Михче съжалявам,че мъниците са неспокойни,но имай търпение ще поотраснат,ще спрат коликите е ще започнат зъбите :lol: но като цяло ще е по-добре освен това всички са различни не ги сравнявай с другите  :lol:
Алек тази нощ си се събуди нормално в 5.30 и спахме до 10 :lol: ама пък сестра му се довлече в 02 при нас страх я било тъй,че Мих и на 12 години няма оправия и спане :lol: :lol: :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #510 -: Февруари 24, 2015, 10:39:32 am »
Аз това със спящото дете не съм го разбрала, поне моето не е от този тип.Имаше няколко нощи дето е спала и се е будила само за ядене, но се броят на едната ми ръка.От там нататък всичко е приреваване, мрънкане, а някои нощи си се събужда и си играе по час.Ще порасне и ще започне да спи хубаво.Надявам се!

Моника много се развива нощем.След обяд я научих да спи с чувал, но сега започвам и нощем.Голяма мъка е, все е развита, все краката над завивката.Съответно аз се будя да я завивам и съвсем си разбих съня.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #511 -: Февруари 24, 2015, 10:46:01 am »
Маги, аз обратно. През деня го слагам да спи с одеалце, а нощем с чувалче.
Вече му сложих и решетката на леглото, защото започна да обикаля и нашата спалня.  :lol: Не е свикнал отвсякъде да е ограден и се удря още. Дано да посвикне.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #512 -: Февруари 24, 2015, 11:04:02 am »
Magi,същата работа със съня и отвиването ама същата работа :lol: :?

А за чувалчета колко по-големи може да са ?Бебоците са по около 56 см сега .За 62-68см ли да взема?Или бързо ще умалеят.Още не съм поръчала ,че наистина голямо умуване за размера.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #513 -: Февруари 24, 2015, 12:21:58 pm »
Здравейте,
много пишете бре, нямате изчитане и не мога да смогна да се включа по всички въпроси :lol:

Михче, като са + градусите, няма нужда от космонафт :P Аз слагам, дънки без подплата отдолу с чорапогащник, че иначе можем  и боси по асвалта :lol: Блузка, боди с къс ръкав отдолу и яке нормално зимно якенце, като станат повече плюсовете якето е от по-тънките :P
За колани за прохождане, не бързай да вземаш (аз имам 1 брой на Лорели, съвсем нов си стои, ако някой го иска да свирка :lol:). Не съм го ползвала, защото моите момичета, не искаха с него, искаха си сами 8O
Беатанашето основно го консумираме в същите часове, а следобедния сън понякога се оказва голям мираж при нас, сливаме го с направо вечерния сън :lol:
Все още си поспиваме сутрин,  хапваме попарката към 10.00 някъде и то няма как след 2 часа да им сервирам и основното :P
Михче един съвет от мен, много бързо им умаляват нещата на децата, вземай по-големи размери, аз лично така правя, защото първо са си сума, а и при нас умножени по 2 ;) И за дрешките процедирам по същия начин :lol:
Ти спални ли чували търсиш, ако не си притенциозна по отношение на цвят и марка мога да ти услужа направо ние нашите не ги ползваме, много се изпотяват в тях и неспят комфортно, така си и стят и събират "прах" в гардероба.


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #514 -: Февруари 24, 2015, 12:36:10 pm »
Магич, абсолютно същото беше и спането при Мишо. Първо колики, после зъби, после инат  :lol: , все има оправдания. Оправи се чак след 2.5 г. Никола за сега е различен, спи по-спокойно. Тази нощ ми направи голяма пауза. Снощи го храниш в 8 часа, заспа към 8:30 и го храних сутринта в 4:30. Ако му бях дала залъгалката, може би щеше да продължи да спи, но ми стана жал.


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #515 -: Февруари 24, 2015, 15:14:33 pm »
Аз пък за щастие /пу-пу да не са й уроки/ си имам добре поспаливо дете,на 3-тия месец спря да става и до днес си е така спи си цяла нощ,е някога има и изключения,но не са страшни, живот и здрве ще видим второто как ще е.Виждам мамите с вторите дечица споделяте ,че са съвсем различни от първите,та сигурно при нас със второто ще видим повече зор  :D

Колан за прохождане взех от една близка сложихме го 5 пъти и това беше,тя много мрънкаше в него,а докато го сложим беше зор не дава,тръшка се и повече не сме го ползвали,иначе е удобно  :?

Чакам малката да стане от сън и след час някъде изчезваме на ваксина за годинката,ужас... :(,дано да мине леко и да няма много нерви.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #516 -: Февруари 24, 2015, 17:57:49 pm »
Хаха, Маги, и при нашата госпожица е така със съня. Имахме 3 спокойни нощи след първото зъбче и аз - аха - да си помисля, че сме премахнали нощното будене :). Но не би! Доволна съм, ако се събуди само веднъж  :lol:. Слава Богу той си спи.
Мих, може скоро да се успокоят. Пожелавам ти сладко спящи бебоци.

Тази една година като че ли е някакъв вододел. През последните дни много промени забелязвам у тях. Заиграват се с други хора и особено с други деца, повече неща ломотят и искат да ми обяснят, с по-голям интерес изучават играчките. Някак има обратна връзка :). Разбира се, има и повече капризи, съпротива за някои неща. Забавно е :).

Дес, режимът ни е такъв, но мисля, че ще се промени. Колкото повече играят навън и се изморяват, толкова повече ще спят в други часове. Надявам се, в по-нормални :). Иначе аз ги умувам коланите за прохождане, но мамината хубавица напира вече да тича  :lol:. Много бърза. Днес много добре си играха на детската площадка. Добре, че имах помощ :).

amanda, успех с ваксината! И на нас ни предстои. Ще споделиш после.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #517 -: Февруари 24, 2015, 21:52:01 pm »
Добър вечер  :)
Добре мина ваксината,малко сълзици,но после вече забрави,дано и утре да е спокойна,за всеки случай и сложих сега преди лягане една свещичка  :wink:

beata наистина настъпват много промени сега.

Виктория също много обича децата и дано това да ние в полза като тръгне на ясла. :)

Лека и спокойна нощ и всички бебоци да спят добре  :wink:

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #518 -: Февруари 24, 2015, 22:40:37 pm »
Намерих време да ви изчета.Но освен да ви пожелая лека и спокойна нощ,нямамсили да пиша друго.Напоследък все гледам да лягам по-раничко,че иначе не се издържа.Уж все имам някакви помощници,ама и са минутка не мога да седна и да се отпусна денем.Незнам що така взе да се получава.Нямам време да го осмисля.Нощите деля на много неспокойни и по-малко неспокойни,основно заради единия млад годподин на име Димитър.Той е и по-ранобудния сутрин.Ако изкара до 6-6и нещо е добре,иначе-с него ставаме по-рано и така.
И ние обядваме късно от 13-13.30 нататък.
Смайли,ако още се чудиш,АД е точно атопичен дерматит,както е писала Стефи.
Е,това вече е всичко от мен.
А,и да питам,ползвате ли някакви сушилниц/стелажи./ за бебешките шишета и какви,че азредя на еда бяла кърпа на едно закътано местенце на горно рафтче над кухненския плод,което "временно решение" вече много ме дразни.След като миналата седмица прибрах елхата,за да не я завари Баба Марта,дойде време да вкарам още нещо в ред,та умувам за такъв аксесоар.
А като се поразбудих,осъзнах,че не съм отправила пожелания на Ани и Петър на Беата,та за това:Да са здрави и да продължват да бъдат на мама и тате чудесата,пък някой ден дано учудят и света с нещо хубаво !
« Последна редакция: Февруари 24, 2015, 23:50:42 pm от hope-love »
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #519 -: Февруари 24, 2015, 23:28:41 pm »
А,и да питам,ползвате ли някакви сушилниц/стелажи./ за бебешките шишета и какви,че азредя на еда бяла кърпа на едно закътано местенце на горно рафтче над кухненския плод,което "временно решение" вече много ме дразни.
От два дни и аз за същото мисля 8O Какво съвпадение само :lol: Аз също досега ги редях на една кърпа, но сега покрай захранването и зъбите се включиха и повече неща и вече се дразня... Ако измислиш нещо сподели :wink: