0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #480 -: Февруари 22, 2015, 23:08:52 pm »
Ех че сте писали, връщам се да чета.
Бързичко да оздравяват всички болни! ra4ko75, дано е попреминало вече. И аз не знам как ще реагирам на такава температура ..... дано не ми се налага да разбирам, че сигурно ще се паникьосам.
Ние напоследък успяваме да излизаме, ама аз не мога да нацеля облеклото - или са прекалено облечени в топло време, или като днес са с тънки шапки и одеалца, а навън е студено. Дано не съм ги простудила.

Момичета, зачудила съм се за нещо - трябва ли и на какъв период да сменям силиконовите биберони на шишетата за хранене? Нямат някакви външни повреди, но ми се върти, че четох някъде за периодична смяна. За съжаление не помня нито къде съм чела, нито на какъв период се препоръчваше да се сменят ....

Ние утре за последно сме сами. Дано са кротички, че днес имахме един период на истерия за ядене .... направо не искам да си спомням. Ядоха едновременно в шезлонгите в крайна сметка и стана интересно с оригването .... добре, че се разминахме без инциденти.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #481 -: Февруари 23, 2015, 08:07:56 am »
Добро утро! Половин ден ви оставих и не мога да насмогна с четенето  :).тази година номинация за тема ще предложа и "Балзак"а ви е "в кърпа вързан". Рачко,добре е ,че нещата при вас се успокояват. Ще има такива моменти за всички ни,но важното е да минават бързо и леко.
За съжаление   :(,и ние както при Алекс,сме доста неспокойни последните дни. Без видима причина. объркахме е графика на хранене и се стряскаме,плачем. И ние мислим,че си е период на растеж.Все ми се струва,че от два дена повечко се заглежда.Концентрира се.Снощи ,като по часовник,през 3 часа хранене   :lol:.И преди си беше така,макар и да започна да прави по-големи паузи. Честно казано,ако не виждам и усещам как проплаква "по график" ,никога нямаше да повярвам  :wink:/ Опасни са тия мъници  :lol:!!! Вчера бяхме навън и ние,Той целия град се изсипал в морската градина,ама май бра студ повече,отколкото да си прави разходката приятна :lol:. малкия беше добре опакован,за разлика от баща му,дето се прави на "левент" и му измръзна задника  :lol:. Айде да се постопля,че направо ми омръзна от тая зима  :lol: :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #482 -: Февруари 23, 2015, 09:29:39 am »
Рафаила, аз ползвам слънцезащитен на Мустела. Препоръчаха ми го точно заради минералните филтри в него. Нямам забележки, доволна съм. относно спортуването след секцио -след втория месец ми разрешиха да започна лека полека, а 4 месеца след това тренирах много интензивно. За секса си е индивидуално, когато имате желание, време и възможности. както се казва. :)
<br />[link=http:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #483 -: Февруари 23, 2015, 09:46:28 am »
Благодаря ви,момичета:)хубав и усмихнат ден и дано времето стане слънчево:)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #484 -: Февруари 23, 2015, 09:50:14 am »
Голям майтап с тази мелничка :lol: :lol: :lol:
Лили,само един миксер с купа ко толкоз :lol:  :wink:

Рачко,бързо бързо да оздравявате ви пожелавам от сърце:)Съчувствам ви

Рачо, и ние на разходка уж бяхме:)С кошчетата ,че по-сложно с тая количка и ей така да глътнат морски въздух на моренцето,нооооооооооо......................Луда работа като спре колата и рев рев 8O
Изпотени главите ,чудя се как да ги изкараме ,забърсвам с по-тънка шапка слагам е няма ..........Там където се опират главичките им се потят особено Ивона.
И да ви кажа ми се скъсява живота с това излизане ,а го искаме много за да се разтоварваме ,а не обратно.
И не посмяхме с количката нали сме без зимни кошове ,но много м исе иска с нея:)
Така като се потят от колата затова не посмяхме в количката нали по-открита в кошетата закътани там пък се потят главите абе незнам и аз.

А да ви питам сега като стане над 10 градуса нали не става с ескимоса ,та какви дрешки слагате -якенца и надолу какво или облеченки в костюмче и завити :?Чудя се как е по-добре .Или има и друг вариант.Край мен като питам не помнят или не са имали зимно бебе и така:)

Алекс,Mousyt,ние от самото начало до сега се събуждат вечер и храним като сумнамбули с моя мъж и все се надяваме,че ще спрат ,но нщма надежда :lol: :?
От Първа Градска ни бяха казали,че Ивона по-мъничка ще си иска едно хранене вечер,а Боби той давате му водичка и готово.Къде ти хич и не съм опитвала много те и вода не искат да пият и още не пият.Мляяяяяяко иска народа :lol:

Маury,ние сме така едновременно ревем от глад особено като са само с мама :lol: :xНо Бобито по-лесен пухам залъгалката,но Ивона не ще ич биба.
Абе добре,че за последно сте сами 8)  :wink:
И аз съм така с това обличане и много ме товари това нещо,то не може човек да се отпусне.Вчера на 'разходката" нищо не видях пък дори и от колата :x.Ту единия пипам бърша ,ту другия 8O
Maury,моите бебоци ги храним легнали на леглото ,а ако сложа някой сБоби имам опит повръща.
За бибероните аз знам на 2-3 месеца се сменят ,но и аз се чудя кога точно, тъйкато не виждам какво им става на бибите.

« Последна редакция: Февруари 23, 2015, 09:56:31 am от mih »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #485 -: Февруари 23, 2015, 10:18:04 am »
Здравейте момичета и Рачо  :) поспах си тази нощ слава богу явно малкия е чакал тати да си дойде и да си спи спокойно :lol: детето спи още,а лудата му майка се събуди по график в 5.30 и после в 8.30,защото щяха да ми се пръснат вече гърдите :lol: и му дадох в полусън да яде,че да се облекча :wink: от няколко дни се опитва усилено да се обърне от гръб по корем и много малко не му достига :lol: взех да го намирам в странни пози сутрин за сега не се отвива та няма още да вадя чувала инак и аз още не съм сменила бибероните ако някой знае дали трябва вече да казва :lol:
Рачко,Смайли как са дечицата днес?
Хубав ден гледам слънце се показва та ще става за разходки днес :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #486 -: Февруари 23, 2015, 10:53:42 am »
Извинете, ама не мога да се сдържа. От какъв зор все напират с тая водичка особено при недоносени бебета?!!!!!  :x  Явно педиатрите на Запад са по-смотани, щото никога не съм го чувала това с водичката (да не говорим, че моите и двамата са преносени).

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #487 -: Февруари 23, 2015, 11:52:23 am »
Да да и аз така съм в чуденка за тоя зор за водичка 8O
И педиатърът после и тя ,че и чайче спомена за коликите,но аз не слушам :)
А за роднини да не ви говоря колко ме ядосаха и нашата леля за гърба ми беше дала вода на Ивона ама я хванах щото тя повърна водата 8O :x
И за витамин Ц=то като бяха болни,е не дадох въпреки,че мъжа ми малко ми се противеше ,но така го чувствам,че няма смисъл.
Никога не съм си мислила,че ще правя така-да си имам доверие и на своя глава,но Mousyt ми беше казала ,че по детето (децата:)) ще се уча ,еми така е си е :)
Благодаря ти,Mousyt :youwoman: :bighug:
Как е Мати днес:)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #488 -: Февруари 23, 2015, 12:04:25 pm »
Нашият режим днес е тотално объркан.
Явно Дани ще започва да спи вече по един път на ден вместо по два.
Днес вместо да заспи между 9 и 10 часа сутринта, заспа чак сега в 12 без 10.
Съответно объркахме храненията и разходката. Ще трябва да измислям нова организация на деня  :wink:

Иначе, има още хрема, но като цяло е по-добре.

Maury, за силиконовите биберони имам някакъв спомен, че на 3 месеца е добре да се сменят, а пластмасовите шишета на 6 месеца, но дано не греша.
То, така или иначе идва момент да сменяш размера на дупките и т.е. сменяш бибероните.
Ние бибероните залъгалки ги сменяме като за световно - губим ги, освен това се цапат отвътре и няма как да се измият.

Михче, а ти как ги обличаш отдолу като сте у вас? Дани го изкарвам с панталонче отдолу, а отгоре е завит с чувалчето и така го изкарвам като е над 0 градуса.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #489 -: Февруари 23, 2015, 12:16:31 pm »
Смайли,радвам се,че е добре хубав Дани:)
А иначе надолу обувам чорапки и ританки или панталонче:)
А ако им взема якенца,но по-тънички ????

Иииииии, аз днес кото се разписах :lol:.Ще кажете"няма ли близнаци за гледане" :lol: :lol: :lol: :wink:
Спинкат душичките:)
« Последна редакция: Февруари 23, 2015, 12:18:25 pm от mih »
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #490 -: Февруари 23, 2015, 12:45:26 pm »
blue_sky, не се нервирай :lol: Аз от опит смятам, че педиатрите са дори по-малкия проблем в това отношение. Моята свекърва с тази вода същи и се каза 100 пъти и накрая просто шишето и се скри от полезрението, а тя дори ми каза като не искал вода да му слагам захар в нея, че да я пие 8O :x Ама ние си слушаме нас си ;)

mih, радвам се че съм била права и не само аз така смятам :lol: За обличането пак ще ти кажа да си гледаш детето ;) Аз в началото му слагах върху бодито блузка и отгоре якенце/ватирана жилетка а отдолу панталонче и чорапки и буйки, което все още смятам за нормално обличане. Е да де, ама моето диване също се поти адски много особено на врата и гърба и видях, че смисъл няма! Сега излиза само по боди и отгоре жилетката/якенцето и му е добре. Има дечица обаче на мои познати, които не се потят с три ката повече дрехи та явно им е добре :) За количката не трябва да се тревожиш. Освен ако не духа някакъв силен студен вятър и течение, на каквито се съмнявам да се наканиш да излезнеш, обличаш ги в космонавтите и нищо им няма. Ние също минахме вече на лятната седалка, защото коша ни омаля светкавично и аз много се тревожех как ще е да не му духа. Сложила съм му чувал и ако духа го закопчавам, ако не си седи както описах по-горе и имай предвид, че моята лятна седалка е адски открита - няма никакво бордче или нещо от страни ;)

47 Smiles, уф това със смяната на графика е малко търсене, ама дано скоро се установи някакъв. Аз пък тамън се тревожех, че ние нямаме никакъв график и едвам се организирах със захранването и от няколко дена младежа си го направи сам :) Сега обаче съм в чуденка кое да му броя за обедно и кое за следобедно хранене, че нали се опитвам да започнем на обяд да се храним като големи момчета :lol: Сутрин става в 7, ако се успи 7:30 и яде веднага кърма. После дремва и си играем и в 11ч яде (в момента това хранене захранвам със зеленчук), после в 14:30, 18 и 21:30 суче. Та се чудя дали 14:30 не е по-удачно да го броя за "обедно" хранене, ама тогава пък като дойде време за "следобедно" 18 няма ли да е късно :ask: (той кой знае дотогава колко пъти ще си смени режима, ама нейсе да си имам чуденки...).

Иначе дневните истерии ги поовладях, дори вече успявам да го заиграя между всяко хранене да правим гимнастика и от няколко дни има солиден напредък - вече седи по корем и си вдига главата без да пищи и да се опъва :lol: 8) Но вече нямам грам свободно време за нищо, защото той спи по-малко, и през другото време все се занимавам с него и се налага да работя вечер по нощите :( Това физически не ми тежи още, но за жалост малко се сдухвам емоционално заради "помощта" дето всички много се натискат да ми оказват, а накрая те били уморени, аз да се оправям сама :x Ама моя си е вината, че разчитам другите да са отговорни като мен... за другия път ще си знам ;)
Ние днес на разходка най-много с колата до 2-3 магазина да излезнем късния следобяд, че сега чакам един мейл да свърша нещо, а имаме да купуваме нови биберони (залъгалки) и да потърся някакви по-хубави чесалки за зъбите, че наличните нещо не си уцелваме устата с тях :lol:

Малеее днес се разписах 8O Последно да ви споделя и изчезвам :lol: Решила съм да купя ето това за подарък на бебето на приятелите дето ще им ходим на гости с малкия през април, защото те много пътуват и мисля, че е готино и по-оригинално:
http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&category=68&pc=11
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #491 -: Февруари 23, 2015, 12:59:59 pm »
mih, поотпуснала ти се е душичката малко днес.  :lol: Като си кротуват бебоците пиши си на воля. Както е писала и 47Smiles, като е топличко слагаш им панталонки или клинчета и чорапки, едно по-тъничко якенце и лека памучна шапчица, опаковаш в чувалчето на количката и готово. Ако нямаш чувал и едно одиалце върши работа. Одиалца винаги си носи под ръка, че може и внезапно да задуха и да си си подготвена. Много е трудно в преценките, лекарите казват както е мама облечена така и бебо, но на нас все ни се струва че ще ги простудим. :)
47Smiles, и нашата мома от вчера нещо май се опитва да спи по веднъж. Днес заспа към 09:45 и спа повече от 2 часа. Това означава че след обяд не мога я приспа.
Алекс77, все така да спи детето, че и мама покрай него. :)
Mousyt, 11 е нормално в началото за обедно хранене, с времето постепенно ще се напаснете. И ние така бяхме с малката, а сега си обява вече в нормален час.
Приятен ден на всички и много слънце!
« Последна редакция: Февруари 23, 2015, 13:02:23 pm от ra4ko75 »


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #492 -: Февруари 23, 2015, 13:34:52 pm »
Кажете, какво да го правя запушеният нос на Мария?
Като киха, рядко изкача сополче, няма температура, като седи сякаш диша нормално. Обаче легне ли да спи, трагедия, хъека, стряска се сякаш се стича секрет в гърлото и спи с отворена уста.
Отделно горните зъби не избиват, тя хапе всичко що види. Нищо не помага гел, прахче. Мисля, да пробвам със шуслерова сол номер две, за да пробият по бързо. Някой ползвал ли е?
И преди малко като сменях бодито, над лакътя усетих грапавина, като, лишей, но не е зачервено. Та се чудя, на лекар ли да я водя или да чакам консултацията.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #493 -: Февруари 23, 2015, 13:51:35 pm »
Благодаря ви ,момичета за ценните съвети :bighug:
Смайли,дано пък пак си спи по два пъти друго си е :wink:

Mousyt,ако знаеш как ме успокои за количката :)иде ми да те разцелувам :balk_21:
Много искам да си  я ползвам и до сега само веднъж с хиляди притеснения.Но определено съжалявам,че нямах зимни кошове ,сякаш повече така щях да излизам:)
Но нищо де тепърва живот и здраве:)Ако успея да кача снимка(че аз дори линийка не успях да си сложа :lol:) ще ви покажа дечурлигата в количката :wink:
А и Моusyt, чудесни въпроси задаваш за захранването,а и не само,че ми е пълна ама пълнаааа мъгла???? 8O :lol:Много сложно бре:)

Рачко,дано пък успееш да я приспиш госпожицата следобяд :D.

Уф,Стоека много неприятно :(Ние на Ивончето даваме АЦЦ да отхрачва уж ,че си стоят секретите ,а не излизат сополи.То май по-добре да излизат нали?
Аз знам за олинт 0.05% ,но пак лекар трябва да каже.
Дано й отмине бързо на Мария:)


Aaaaa,щях да забравя :)подаръка е страхотен ,Mousyt наистина:) osi_9
« Последна редакция: Февруари 23, 2015, 14:14:29 pm от mih »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #494 -: Февруари 23, 2015, 14:19:56 pm »
Кажете, какво да го правя запушеният нос на Мария?  -коларгол 2 %, но ти трябва рецепта, за да го приготвят. И друг път съм писала, че това са единствените капки, от които ефекта се вижда още на другия ден поне при моите деца, и при мен.
Като киха, рядко изкача сополче, няма температура, като седи сякаш диша нормално. Обаче легне ли да спи, трагедия, хъека, стряска се сякаш се стича секрет в гърлото и спи с отворена уста.
Отделно горните зъби не избиват, тя хапе всичко що види. Нищо не помага гел, прахче. Мисля, да пробвам със шуслерова сол номер две, за да пробият по бързо. Някой ползвал ли е? -При никнене на зъбки на нас много ни помагат свещички вибуркол, по 1 сутрин и 1 вечер. Вярно, хомеопатични са, ама действаха и при двете деца.
И преди малко като сменях бодито, над лакътя усетих грапавина, като, лишей, но не е зачервено. Та се чудя, на лекар ли да я водя или да чакам консултацията. -На Явор му се появяваха такива грапавини по крачетата зимата. Купих крем на Микса и на третия ден кожата се оправи. Страхотно действие. Откакто го мажа с него, повече не заграпвявала кожата.
<br />[link=http:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #495 -: Февруари 23, 2015, 14:45:00 pm »
И преди малко като сменях бодито, над лакътя усетих грапавина, като, лишей, но не е зачервено. Та се чудя, на лекар ли да я водя или да чакам консултацията.

stoeka, не вярвам тази грапавина да изисква спешно водене на лекар. Но не забравяй на следващата консултация да попиташ. Дотогава мажи обилно с овлажняващи кремове.
При Тео точно такива грапавинки над лакътя  бяха първите прояви на АД. Сега, вече след поставената диагноза ползвам само А-дерма екзомега.



*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #496 -: Февруари 23, 2015, 14:59:44 pm »
Маузи, в яслата, където е щерка ми, обядват в 11,15 ч., а следобедната им закуска е в 15 ч. Спят от 12,30 до 14,30 ч. Така че, напълно сте в граници.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #497 -: Февруари 23, 2015, 15:02:33 pm »
Маузи, в яслата, където е щерка ми, обядват в 11,15 ч., а следобедната им закуска е в 15 ч. Спят от 12,30 до 14,30 ч. Така че, напълно сте в граници.
Днес сме били 100% по графика на яслата ти :lol: Обичайно спи по-малко 12:30-13:30, ама днес откара до 14:40 8O :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #498 -: Февруари 23, 2015, 15:12:37 pm »
Вие още сте поне на два пъти спане през деня. И това си е нормално. :-) Дъщеря ми май към годинката сама си остави само обедния сън, а сина ми трябваше да го свикваме ние, защото на година и половина почна ясла и нямаше как.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #499 -: Февруари 23, 2015, 15:22:33 pm »
Здравейте момичета и Рачо!
Мих-че изкарвай ги спокойно,щом се потят обличай лекичко и завити в чувалите нямаш проблем,но както те е посъветвала и ra4ko75 винаги носи нещо допълнително като одеалце и аз така правех,радвам се че имаш време да се разпишеш,че иначе не можеш да се вредиш  :D,пу-пу да се все така послушни.
ra4ko75 браво на малката ,че вече е добре,дано да нямате повче такива темепратури.
Ние пък нали сме си поспалани още си спи 2 пъти Вики като се събуди в  7 и после към 9-9:30 до към 10 и нещо и на обяд в 14:30 ляга.
Mousyt същия режим когато захранвах бяхме и ние-и 11 и 14 ми е добре на мен за обяд ,то после ще се смени ама...,сега обядва 13:30.
Рафаила аз ползвам на Себамед слънцезащитен  :wink:
Алекс браво на малкия, че е спал тази нощ,ама то все тка става когато си спят спокойно се будиш 100 пъти ,а когато те се въртят ти се спи та 2 не видиш. :lol:И аз така тази сутрин -малката понякога се пробужда и към 6-6:30 сега си спа спокойно без да мръдне цяла нощ и в 7 беше на линия,но аз се будих поне 3 пъти през ноща и за капак в 6:20 се ококорих и няма сън и то след малко и тя стана,а бе ужас  :D