0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #520 -: Февруари 24, 2015, 23:40:55 pm »
Явно ви трябват сушилки за повече неща. Можете просто да си вземете обикновена сушилка за съдове специално за бебоците :). На мен ми дадоха преди да родя една сгъваема сушилка за бебешки шишета. Тъй като не ползвах кой знае колко шишета, ми вършеше работа. Сега там суша купичките и чашките.

hope-love, благодаря за пожеланията! Нека бъдат живи и здрави дечицата на всички ни!

amanda, браво на вас! Дано няма проблеми и утре. Ние ще се опитаме да направим упражнението с вземането на урина :). После се надявам другото да бъде лесно.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #521 -: Февруари 25, 2015, 08:23:07 am »
Amanda, браво на Викито за ваксината!  :P

Хоупче, Mousyt, и аз имам сгъваем сушилник за шишета от Джъмбо. Струваше някакви смешни пари. От време на време го пъхам да се мие в съдомиялната и това е.

Момичета и Ра4о, съчувствам ви за неспокойните нощи  :( Нали и ние бяхме така. Но вече си спинка от вечер до сутрин с много малки събуждания. Само му давам бибата и пак сме заспали и двамата.

Сутрин сам напира да сяда на гърнето. Май му харесва да е седнал на високо. Случва се да се изпишка в гащите за пръв път за деня чак към 18 часа вечерта. Не всички дни са така успешни, но повечето да.

Решила съм вече да не пускам телевизора докато е буден (или поне силно да огранича), защото прочетох, че до 2 годинки не трябвало. Досега използвах рекламите, за да мога да му сменя пелената, че иначе се бори с мен, а като има реклами гледа и кротува.

3-тото зъбче изби. Сега чакаме четвъртото. Лигави се като за световно.

Няма никакъв интерес да се придвижва сам. Голям ни е мързел  :lol: Активността му се ограничава в това да стои хванат за рамката на кошарата и да се друса. Най-много да се придвижи по един метър вляво и вдясно. Като го сложа на земята на 4 крака, ляга по корем и разперва крака и ръце и иска да го гушкам.  :lol:

Май всичко ви разказах за нас  :lol: Хубав и спокоен ден желая на всички!
 
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #522 -: Февруари 25, 2015, 08:53:28 am »
Смайли,и Гошки само седеше прав у се друсаше и изведнъж проходи на 11 месеца у 5 дни.Ходеше сам с човек зс него да го пази и вдига на вън,но той не падаше на равно,а сами ако ае спъне в нещо.
А ти кога сложи Дани на гърне за пръв път,че мисля да следвам вашия пример.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #523 -: Февруари 25, 2015, 09:32:09 am »
Хоуп, на гърнето го сложих някъде преди месец (т.е. бил е на 9 месеца и 10 дни някъде). Но реално можеш да ги слагаш след като започнат да седят стабилно.
Пиши като започнете дали се получава нещо  :D
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #524 -: Февруари 25, 2015, 11:30:54 am »
Добър ден :)
На нас вчера ни беше тройно критичен ден. Малкия не спря да пищи и реве цял ден, направо се пиждисах... А как се успокоява бебе дето не обича да го гушкат и не обича в кенгурото :? Привечер беше една идея по-спокоен и понеже от Софийска вода любезно ни спряха водата без предупреждение с татко му го хвърлихме в колата и хайде малко на пазар (на баща му по задачки), та да се разнообразим. На него му хареса - дори когато се пробуди след слизането от колата беше спокоен и щастлив, та ако днес повтори направо тръгвам да обикалям София! :lol: Абсолютно в другата крайност снощи за първи път от не помня вече кога беше щастлив и спокоен, сложих го в креватчето, излязох от стаята и си заспа сам! 8O Но нещо явно не му хареса картофа на стомаха, защото много се напъва (то оттам е и донякъде неспокоен) и се въртя през нощта а сутринта в 6 милото така плачеше и се напъваше, че ми се искаше да му взема стомахчето :( Сега тамън задрема предиобедно, дано да успее да подремне повече и днес да е по-спокоен :wink:
Иначе и зъбите го мъчат но намерих Чесалката с главно "Ч"  :lol: Какво ли не опитахме, но той все не го захапваше от правилната страна и се нервираше, та сега му взех една дето може да я ръфа от всякъде, а явно и на твърдот му допада, защото такова скърцане се чува като дъвче, че чак ми става смешно :lol: (ей такава е: http://www.babylifemalechko.com/products_photos/597_big.jpg)

Смайли, много благодаря за идеята - аз в Джъмбо ходя чат па. Спомняш ли си къде си го взела (от кой щанд), защото аз не съм ги видяла, а и те сега разместиха (поне това на бул.България) и съвсем :oops:

Хайде аз отивам да правя пюре от тиква с оризово брашно, белкем поомекотим положението ;)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #525 -: Февруари 25, 2015, 12:02:43 pm »
Здравейте и от нас :) И при нас тази нощ не беше спокойна - будеше през час - два с ръце в устата и мокър чаршаф от лиги и пот :( Днес сме на преглед,  трябва да му бият ваксина за пневмококи  :? Дано после е спокоен   :? Иначе аз ползвам сушилка за шишета и др.от Джъмбо,струва около 3 -4 лв. много добра работа ми върши.  И аз забелязах, че от сега гледа телевизия, направо се вцепенява  :) е аз го обръщам, но после как ще го опазя поне до година и половина да не гледа  :lol: не знам.
Сега ще излизаме, че изгря слънчице :) После ще пиша как е минал прегледът :) Лек и приятен ден ви желаем :)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #526 -: Февруари 25, 2015, 12:11:44 pm »
Здравейте и от нас  :) Алек ме разби днес в добрия смисъл :lol: яде в 4.30 заспа после в 8 хапна в просъница и се събуди преди 5 мин.  :lol: успях да изчистя,сготвя и да се изкъпя.. сега се надявам да не вали,че да се поразходим :lol:
Моусит много хубава чесалката
Смайли,браво на Дани за гърнето напоследък забелязвам,че и Алек се зазяпва в телевизора та и аз взех да го спирам :lol:
Ох Бонболини Алек хич не бе спокоен след пневмококовата и температура лека дори имаше дано при вас не е така...а значи не само Алек гледа като хипнотизиран телевизора :lol:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #527 -: Февруари 25, 2015, 12:16:19 pm »
А,и да питам,ползвате ли някакви сушилниц/стелажи./ за бебешките шишета и какви,че азредя на еда бяла кърпа на едно закътано местенце на горно рафтче над кухненския плод,което "временно решение" вече много ме дразни.
От два дни и аз за същото мисля 8O Какво съвпадение само :lol: Аз също досега ги редях на една кърпа, но сега покрай захранването и зъбите се включиха и повече неща и вече се дразня... Ако измислиш нещо сподели :wink:

В бебешките магазини има, в Джъмбо също, в ОЛХ има също, аз имам на Чико, на нас ние подарък ползваме го вече и за купички, лъжички, направо незнам, какво бих правила без него, срастнала съм се направо :D
Хоупче тъкмо си мислех за вас, как сте, че не си списвала скоро :P
И ние от известно време се мъчим с това чудо наречено - гърне, ох мъкааа, вчера с триста зора Стефи пусна плахо малка рекичка, а сестра и, да не изтърве взе да си дърпа  и тя памперса си и да иска да сяда върху нея :lol: Че гърнето ние 1 брой засега, ама май ще се взема и друго :P


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #528 -: Февруари 25, 2015, 12:27:12 pm »
Здравейте и от нас!
Откакто нашата мома е болна е нетърпимо мрънкаща. :( Все иска да я нося, а как заспива вечер не е разправяне. Но тя и хремата и е виновна, милото все е с пълно носле. Колкото и да почиствам с помпата, след около час е пак с пълен нос. Режимат и не се е променил слава богу, това в неделя с един сън е било значи инцидентно. И ние си имаме три зъбчета, но добре че не се лигави толкова милата. И батко и беше така, направо ги съжалявам майките с лигавещи се деца непрестанно с лигавника и мокри.
А и ние пължим , но толкова смешно все едно гледаш залегнал войник, влачещ се по корем.  :lol: 47 Smiles, Габи пък не иска да стои седнала, всичко си разглежда легнала по гръб или корем. Иначе като е права ако хваната някъде прави по една две крачици вече.
А това с телевизора да се опазят децата да не гледат става само ако в тяхно присъствие не се включва, иначе забравете рекламите на най-малките са им най-интересни. И аз си виках навремето, че няма да давам телевизия поне до 2 г. , но не успях да удържа фронта. Но е разрешено най-много до 2ч. на ден да се гледа детско че Марти е като хипнотизиран.
Mousyt, защо не даваш тиквата без ориза, мисля ще има по-добър ефект. Сладък картоф действа също разхлабващо, може и него да въведеш в менюто на юнака.
Лек ден на всички!


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #529 -: Февруари 25, 2015, 13:37:01 pm »
Mousyt, от щанда, на който са и самите бебешки шишета май. Т.е. търси при бебешките неща, а не при домакинските. Щом колата успокоява Мати качвай го по-често. При нас действа обратно.

Момичета, много ми е забавно да чета за дечицата - за Габи, която пълзи като войник  :lol:, за Теа, дето иска да сяда върху Стефи, както е върху гърнето  :lol:

Бонболини, успешна ваксина!

Алекс, браво, хем ти е чисто и имате сготвено, хем бебо е поспал  :P

Аз безмалко да пропусна да купя мартеница за Дани след като купих на всички останали. Взех му една силиконова за ръката (прилича на кабела на телефонна слушалка, само че в бяло и червено). Не е типична мартеница, но само тя става за ядене  :lol:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #530 -: Февруари 25, 2015, 14:47:22 pm »
Представям си у аз Тея иска да седне върху сестра си,много забавно.Нашите от сега се наблюдават и гледат какво прави единия и плахи опити за подражание.Представям си нататък какво ще става.
Митака беше много неспокоен през нощта.Мисля от зъбите.После трудни яде сутринта и изяденото повърна ба фонтан.А той не е"повръщач".Мисля от слюнките дето го давят от зъбоникненето стана това.След това се изака с голям,ама голям зор-явно и коремчето го е мъчило.После взе да похапва и поспива,ама един тайъв унил,иска да е гушнат и сами тогава се усмихва лекичко.Взех му пак Дентокинд и давам през час.Дано помогне.А като излезе тоз първи зъб,с баща му банкет ще дадем.
Добре,че Киренцето е добре,спокоен и Веселушко,че иначе...
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #531 -: Февруари 25, 2015, 15:24:22 pm »

Аз безмалко да пропусна да купя мартеница за Дани след като купих на всички останали. Взех му една силиконова за ръката (прилича на кабела на телефонна слушалка, само че в бяло и червено). Не е типична мартеница, но само тя става за ядене  :lol:
Свате, предполагам и снахата забрави  :P

На Мария тези грапавинки и по крачетата излязоха. Понеже кака ми донесе от Германия крем Weleda с невен, мазах с него два дни и на, крачетата изчезна, на лакътя намалява, а бузките са по-малко грапави.
Възможно ли е да се изсушава кожата от къпането. Аз мия лицето няколко пъти на ден и първо бузките станаха грапави. Имали нещо друго с което да измивам лицето освен с вода?

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #532 -: Февруари 25, 2015, 15:29:51 pm »
Относно гледането на телевизия, Мишо като беше на 3-4 месеца се втренчваше и не откъсваше поглед, особено на рекламите. После сам спря да гледа и не съм имала проблеми. Започна по-сериозно и осъзнато да иска да гледа след 2.5 г. и не се задържа за повече от 30 мин. За сега не ми се налага да налагам ограничения.
Никола започна да спи по 20-30 мин. спокойно и после се буди. Ако не съм до него в тоя момент, да го залюлея и да го потупвам, за да продължи да спи, става страшно. Събужда се недоспал и кисел, само мрънка без значение дали е гушнат или си лежи в креватчето. Едвам издържа  до следващото хранене. Не знам на какво се дължи това и как да го променя.



*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #533 -: Февруари 25, 2015, 15:33:26 pm »
Здравейте и от нас!
Нашата нощ след ваксината мина повече от добре много спокойно и безпроблем,а и сега през деня пак си беше добре.
bonbolini дано да мине леко ваксината. :wink:
47 Smiles пак ще кажа браво на Дани и на теб,радвам ви се на успеха с гърнето.
Нашата в началото седеше и хващах и момента ,но сега вече в седмицата 2 пъти ако седне и толкоз и то нищо не върши и после хоп в памперса,а за сега само сутрешната голяма нужда знам горе-долу кога ще е, другите са или преди ядене или след ядене ,но вече когато е в кошарката за сън.Надява се скоро време да се променят нещата,че сега не я насилва като неще да не вземе пък хептен да не сяда.

С телевизора и ние имаме проблем,мнго го обича,а и да го изключа знае тя от къде се включва и готово,защото е на ниското на шкафа,май ще тряба да го качваме на виско,но там е пък много тясна дъската и ме е страх пък да не падне.Е не че стои пред него да гледа с часове,пускаме го колкото само да бърбори или си пускаме народно и играем  :D

Сушилник отделен нямам,първо слагах шишетата на кърпа и аз ,а после взех на общата сушилка за чинии сега слагам там и купите и лъжичката.
Mousyt ех този Мати ми искало е детето да поизлезе привечер,дано вече да се успокои  :)
И ние понякога сме въртели с колата,но сме в малък град или отиваме до Пени или Лидъл на пазарската количка да се вози  :D
Алекс 77 браво на малкия,все така да е  :)
ra4ko75 дано Габи да й мине вече,това с тия сополи си е чисто мъчение :?
hope-love дано излезе вече този пуст зъб,ще чакаме банкета  :D
Знам че е много забавно с близнаци,моите две братовчедките имат по един чифт едната момичета деугата момчета и все им виках "виж какви са забави душички като правят нещо  или се гледетат едини от други",а те викаха "забавно ти е тука ела да видиш после в къщи как е",та знам и че не е лесно отглеждането им де.
Аз мога да се похваля,че тука от известно време Виктория си ходи сама само вървя след нея и съм в готовност да не падне,че на места е нестабилна,а много се пуска и не иска да хващам,но я придържам тук- там  за яката,но е много сладка. :)

п.п.Бая изписах,но може това да ми е за днес  :lol:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #534 -: Февруари 25, 2015, 15:50:17 pm »
Вие не излизате ли?ТУк времето е супер и аз до сега обикалях улиците.Сега седнах да бачкам и то си личи как работя  :oops:

Моус, давай разхлабващо, че тоя картоф ако запича.Аз редувах, един ден картоф, един тиква.

Стоека, аз мия само с вода, защото сапуните изсушават още повече.Сега вече мия дупето със сапун, ама то мирише. :lol: Ние сме с Веледа от раждането, страхотна козметика е и става за много дълго време.

ra4ko75, нашата Моника е същата, но при нея са зъби.Залепена е за мен като гербова марка и няма и няма отлепяне.Направо ми иде да се гръмна на моменти.

Усмивки, и Моника има същата мартеница, ще и я сложа на ръката да видя как ще я отрази.Иначе и взех една дето се закача, ама дали на леглото ще я вържа или на количката не съм решила.

Аз сушилник отделен имах до скоро, но не съм имала много посуда за нея.Сега слагам всичко на едно място.

Hope, Аманда, не съм ви забравила, но бягам да бачкам :*

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #535 -: Февруари 25, 2015, 17:20:05 pm »
Момичета, действате ми страхотно и ви чета непрекъснато! Аз имам ужасна седмица и съм доста изнервена. На моменти просто ще гръмна, а и непрекъснато се намира някой желаещ да го гръмна. Днес ми обраха точките от Мтел като поискаха да подпиша новия си договор без да го чета. Можело да си го прочета след като го подпиша. Уот дъ...? А, можело и на ЛЕКО извърнат към мен монитор, при положение че след мен притропват разни хора. Ха-ха-ха!
А Калина, прекрасната ми кротичка принцеса тази седмица ми стопява лагерите. Любовта ми беше на привършване преди час. Добре че се намери прясно тирамису в хладилника и си възвърнах равновесието.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #536 -: Февруари 25, 2015, 17:32:42 pm »
Здравейте, и аз смогнах :) Много сте изписали пак и ви благодаря, че сте ни мислили ;) Аз не мисля, че е запечен, защото днес ходи вече три пъти (два пъти още преди тиквата), а последните дни ходеше по един път на ден, веднъж дори прескочи и не е имало драми. На консистенция също е нормално гъсто. Но не знам какво беше това напъване сутринта докато го изкара 8O Тиквата я смесих с малко оризово брашно, защото преди няколко дни я яде чиста и после сменяхме памперс не помня колко пъти :lol: Иначе засега това му е любимо - колкото дам, толкова ще изяде ;) Днес дори не го дохраних след ядене - изяде около 100мл, ама то си беше вкусно дори за мен :lol: Оризовата каша е пълнозърнест ориз на Тьопфер, та би следвало да регулира ама да не запича много - поне така казват :wink:

Мерси за информацията за сушилника. Мен ми трябва, защото нашия е доста малък (ние почти не мием, всичко в миялната) и доста често има разни неща по него и някак не ми идва отвътре да ги слагам нещата на бебето...
И ние имаме проблем с телевизора, не знам за успокоение ли е, ще видим с времето...

magi_st и аз работя като теб доста често :oops:  Много е зле, ама след цял ден търчане като седна за 5 минутки и искам да ви прочета, да видя, че не съм сама  :lol:

lili2011, мила съчувствам ти! И аз така на моменти ми се изчерпва любовта, особено последната седмица ;)Аз се успокоявам с един буркан с нутела :oops:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #537 -: Февруари 25, 2015, 18:08:44 pm »
Кой Нутела, кой Тирамису, аз имам Своге натурален, но е на привършване.Тия дни и при нас е някакъв ад, избива кътник, тя не спи, нощем си играем, и аз вече съм на ръба.Отделно работа, рожден ден, моя мъж по командировки и наистина ми иде да викам от безсилие и преумора.Но и това ще мине.Гледам да съм философ.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #538 -: Февруари 25, 2015, 18:29:26 pm »
Привет и от мен!
И аз ви чета, ама нямах муза за писане. Малкият вече 3-та седмица е с променливи настроения. Първо си смени времето на акане - преди вършеше тая работа по време на обяда, а от около 2 седмици по време на следобедния сън и се буди и му се разбива съня, от което, естествено, е кисел. Освен това излиза долен кучешки зъб и още не е пробил, само е подуто на венеца. Но ако се возим или сме някъде другаде, е съвсем различен. Вилнее само в къщи. Чак не е за вярване. Бута кошарата, независимо, че съм включила спирачките на колелата. Културните мероприятия от последните почивни дни се провалиха. Водих го на куклен театър в кварталния мол, ама артистите много викаха и той се уплаши и така се разпищя, че ги заглуши, нищо че бяха с микрофони. На мен пък ми стана смешно, понеже се сетих за жабите на язовир Студен кладенец, които заглушаваха уредбата, ние увеличаваме музиката, а те още по-силно крякат. Пък другия ден беше кисел и не ми се рискуваше.
Днес го водих на преглед, пораснал е с 1 см и 2 кг, добре съм си мислела, че е 12 кг, толкова го измери педиатърката. И ваксина му сложи, последна засега, а той опищя кабинета. После му мина. На обяд за малко минаха майка ми и брат ми, та имаше делегация по посрещането - махане на прозореца. В късния следобед пък беше заведен на фризьор, малко протестира, ама малко. Аз го харесвам с повече коса, но почна да му се заплита на врата. Другият път ще искам да му остане повече косичка отпред. Добре, че фризьорката е търпелива и е в съседния вход.
И аз лекинко бях на изчерпване и отворих последната бутилка вино, останало от не знам кога, не е по моя вкус, ама за лекарство става.
Оф, и аз написах един роман!

П.П. Смайли, ти не му ли направи мартеничка на Дани? Или искаше и купена?
« Последна редакция: Февруари 25, 2015, 18:37:27 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #539 -: Февруари 25, 2015, 19:49:13 pm »
Здравейте, мина ни прегледът 7500гр, 68см., биха ваксината, поплака, сега спи, ще го видим през нощта  :?Само, че сега се притесних,  фонтанелата е затворена изцяло и лекарката каза да следим главата, да я снимаме и наблюдаваме   :? Почетох в нета и сега си мисля да не стане нещо лошо   :? Да се консултираме ли с невролог  :?