0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #560 -: Февруари 26, 2015, 20:16:46 pm »
Честити 2 месеца на порасналото момченце на Рачо :P Ако знаеш, как бързо ще изминат и ще завъртите годинката :lol:

Беата, навън само с помощник, сам човек може, но ако не ходят децата, аз лятото, сам-самичка си ги разхождах, но това лято, няма да е така, абсурд е някакъв, едното търчи :lol: А ние, вече сме от бягащите в една посока, другата пък и скимнало да брои мравките и хуква в др посока, крака да имаш и бързи рефлекси :lol:
На ясла ли, ще ги пускаш, само ние ли, ще се гледаме до 3-тата годинка у дома :P

Моите кукли, не спират да се разглеждат, днеска си бъркаха в устите :x явно да проверят,коя докъде е стигнала в процеса с никненето на зъбите :lol: А колко ми става мило като налитат да се целуват, засега по носа и по-любвеобвилна в това отношение е засега Теа, все дебне да целува и прегръща сестра си, на която в един момент и писва и хуква нанякъде гонена от Теа :lol:

Лари75 браво на вас, хубава разходка сте направили, ние още незнам, как ще се държим с чуждите играчки навън, дано не стигаме до истерии и гневни мами :lol:

Аманда толкова скоро се връщаш на работа браво на теб, ще го мислиш няма как :D

А днес тук беше истинска пролет, сутринта беше студено, после пък стана горещо, слънцето по едно време го закриха облаците, ама ставаше пак, абе угодия нямам :lol:


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #561 -: Февруари 27, 2015, 09:23:13 am »
Здравейте момичета. Ние още сме болни. Яворчо след като пи 14 дни антибиотик, в последния ден вместо да е напълно здрав дигна температура. Започна с 38,5 и през нощта 39,2. Не мислех, че е възможно след толкова много антибиотик, пак да се разболее,  ама се случи. На сутринта спешни изследвания, на обяд спешен преглед и се оказа, че е пипнал нов вирус. Ние лекувахме възпаление на бял дроб, което сме излекували, но след това е хванал някакъв друг вирус. И сега пак сме на лекарства -около 6 на брой :(. Миличкият никога не е боледувал толкова дълго, а и толкова сериозно. Слава Богу повече температура не е вдигал.
<br />[link=http:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #562 -: Февруари 27, 2015, 09:31:13 am »
Мешко, мъчно ми е за Явор. Дано този втори вирус не го държи толкова дълго, колкото първия!

Момичета, аз още не го мисля връщането на работа, но със сигурност ще е трудно.
Авалон, няма ли да можеш да я виждаш и през седмицата Нора? Далече ли е тази вила?

Дани тази сутрин заспа сам. Лежах, лежах до него на спалнята, но не заспиваше и накрая излезнах от стаята. След малко беше заспал.  :P

Хубав ден на всички!
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #563 -: Февруари 27, 2015, 10:32:56 am »
Мешко, искрено ти съчувствам за Явор. Какво толко много пиете, след като е вирус?

И Мишо ми е с вирус  :( Оняден вечерта се оплака, че го боли коремчето и си мислехме, че е от храна, защото яде много и различни неща. Вчера го заведохме на лекар, оказа се, че има много газове, а иначе няма нищо притеснително - гърди, уши, гърло, нос, всичко чисто. Беше много отпуснат, легна да спи и се събуди с температура. През нощта също беше с температура 38.7 и почти през цялата нощ циркулирах от стаята с бебето до неговата стая, че и помощника ми (т.е. майка) също е в болница. Не иска да се храни, пие само чайчета и айрян поне, за да не се обезводни.

За работата, и на мен ми е трудно, но ми е на 5 мин. от нас и веднага се прибирам, ако се наложи. Мишо като беше бебе, като че ли ми беше по-лесно да тръгна на работа, сега ми се иска да съм си постоянно с децата, но като се налага, ще стискам зъби.


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #564 -: Февруари 27, 2015, 11:12:58 am »
Здравейте,
Ние имахме малка температура снощи и като яде вечерта повърна всичко на фонтан  :( Това му/ни се случва за първи път - толкова се уплаших, беше отпуснат и толкова жален  :( /явно тази ваксина за пневмококи е много гадна:( /
Както и да, относно моят въпрос за затворената фонтанела и рискът от това, реших да направим консултация с детски невролог - може ли да ми препоръчате такъв добър в София?
Благодаря предварително
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #565 -: Февруари 27, 2015, 12:13:14 pm »

Както и да, относно моят въпрос за затворената фонтанела и рискът от това, реших да направим консултация с детски невролог - може ли да ми препоръчате такъв добър в София?
Благодаря предварително
Д-р Литвиненко. Преглежда в медицински център' Детско здраве": http://zdraveto.com/zdraveto/
<br />[link=http:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #566 -: Февруари 27, 2015, 13:11:19 pm »
Привееееет :hello:
Не мога да се добре до вас:) :?
Много ми е интересно да ви чета и да си общуваме,а никак нямам време  :?,нещо не се оправям :(

Искам към всички ви да се обърна:),имам по нещичко да ви кажа,но ще видим до къде ще го докарам :lol:
Но пъъъъъърво рожденниците-Рачо,да ти е много ама много здрав Тео и гордост на тати радост на мама :ballons: :happy_birthday_1: osi_5

Dess dess,мила страшно ти благодаря за предложението за чувалчетата :bighug:
Него ден брат ми дойдоха и ни донесоха останали от племенниците чувалчета-такива обаче са поларени тънички едното с ръкав другото без.
Но и ти нали спомена,че се потели,а мойте многоооо се потят та с тези ще ги пробвам да видим.

Вчера бяхме на невролог -каза добре са децата:) остана доволен:)
Ще отидем пак след като направим ТФЕ на главичките да види снимките.
Нооооо големи тревоги как какво да ги облека в това време 8O
Накрая както са си вкъщи по гащеризонче и елечета и в кошчетата ,а с памучни шапки и пак се изпотиха главите доста.Ходихме към 17 ч.Там пък студено в болницата отвън по-студ като в мазе.И в кабинета не беше много топло и позамръзнаха ,нали ги събличам надолу по памперс и особено Ивона лед й станаха ръцете и краката 8O
Абе вчера бях парцал от всичките притеснения,но съм доволна за сега :)дано и занапред:)

Даа ви питам аз пак за чувалчетата -има ли такива универсални за всички колички???Потърсих в нета не открих.
Искам да си взема сякаш ,но за моята количка е 140 едното,а то май ще ми трябват за малко време или пък не???след лятото нали пак ще ми трябват :ask:

А каза за фонтанелите големи им били,то и на консултацията каза педиатърът.
Бонболини,аз знам и аз за Литвиненко ,че ходят и е добър:)От МД майките с които си пишем всички ходят при него .Аз също исках и бих отишла ,но нали не сме от София и само ако се наложи нещо(дано не).


Браво,момичета ,че и за работа ще смогнете:).Успех ви желая и да ви е лека:)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #567 -: Февруари 27, 2015, 13:36:10 pm »
Браво,момичета ,че и за работа ще смогнете:).Успех ви желая и да ви е лека:)

Aaaaa, мих, никой не е казал че смогвам :lol: :oops: Дори последната седмица яко изоставам със задачките, добре че са що-годе разбрани шефовете :? Ама то с това непрестанно пищене на малкия и няма кой за малко дори да ме смени :( Татко му като се прибере го поема, че да взема аз да се изкъпя това-онова, ама той си идва в 7ч, трябва да го изкъпем, да го нахраня и то... Ама да не се оплакваме.
Тези дни ме е хванала някаква лиготия не мога да спра да го целувам и мачкам 8O :oops: То и той стана особено занимателен вече, постоянно се хили и като му се радвам се смее с глас и се усмихва едно такова срамежливо все едно казва "Стига де мамоооо" :pipy_longstocking
Мих, много се радвам за невролога - всичко ще им е наред на юнаците! Нашия най-после кандиса да седи по корем. Е още не му е любимо, но поне го прави, понякога дори стои така известно време ако успея да го забавлявам :lol: А като му омръзне се обръща по гърб за чати от секундата :o
За чувалчетата питаш - то аз повече универсални съм виждала, отколкото други :lol: Аз нямам опит да ти препоръчам, дано някой се включи, но има на Минене, на Ангел бейби със сигурност... Ако питаш мен обаче няма да ти трябват този сезон, а до другия има време и може да пропуснеш ;)

Ух искам да отговоря на всички, но няма времеее :( Всички да оздравяват бързо, а на връщащите се на работа кураж - мен отсега ми се повдига. Едно си е че работя от вкъщи ама мисълта днес 9 часа там закована а дребното някъде някак не ми мърда :? Засега избор нямам, но току виж сме спечелили от тотото (ако пуснем фиш де :lol:).
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #568 -: Февруари 27, 2015, 15:26:25 pm »
Мешко,mgstra дано да мине бързичко на децата,много лошо  :?
Мен сега ме притеснява нещо-свекървата тези дни е се  в контакт с детето и снощи я оправихме вечерта с нея,а сега на сутринта не дойде защото кашля,боли я гърло и й е лошо,дано малката да не е прихванала нещо,а сега и с тази работа като почна все в контакт с кави ли не хора,даже вчера едната служителка като бях беше болна :?.
Авалон твойта е още по сложна с това ,че няма да виждаш Нори,тя спала ли е друг път с баба и дядо,нашата от няколко месеца не иска да спи при тях,трябва скоро пак да я пробвам.
Мих добри новини за децата,бравос  :)
bonbolini дано да няма нищо сериозно,но добре е че ще се консултираш с нефролог.
Lary75 хубава разходка сте имали браво на малчо. :wink:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #569 -: Февруари 27, 2015, 15:33:57 pm »
Mousyt,съчувствам ти наистина ззнам,че трудно с работата.А и искаш да си си при Мати :) и да си се грижиш за него както си знаеш най-добре ти:)
Наш Боби и той малко по не реве по корем вече,но и не го държим кй знае колко.
Ох и на мен ми иде да ги изямммммм :lol:,но и ме поядосват по малко,че пак не спахме нощес..........

За чувалчетата и аз гледах много хубави на Минене:).Мислих,че не стават чувалчетата за всяка количка.Ще ги умувам :)

И Mousyt,пуснете един(два три четири ) :lol:фиша:) :goodluck:
Пожелавам ти от сърце да можеш да си го гледаш Мати и да не ти се налага да работиш:)

Аманда,благодаря ти :)
Уф дано не е прихванала малката :goodluck:
Всички да оздравяват дано.
« Последна редакция: Февруари 27, 2015, 15:37:17 pm от mih »
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #570 -: Февруари 27, 2015, 21:56:37 pm »
Чувалите за количка са универсални (все пак внимавайте с размера, че има и такива за кошниците за кола). Не знам колко градуса са при вас, но над 10 градуса не съм убедена, че има нужда от зимен чувал.  Иначе дъщеря ми все още седи в количка и чувалът, който ползваме през зимата, е на повече от 5 г.

Според мен това е компромисен вариант, който става за цялата година (поне така пише, не съм го пробвала, аз имам Муки, наистина струва над 100 евро, но моят си е изплатил парите). Сега е добър момент за купуване на зимни стоки, защото сезонът свършва и има намаления.

http://www.mytoys.de/Urra-Vier-Jahreszeiten-Fußsack-Vario-schwarz-hellgrau/Zubehör/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.01/2059044
« Последна редакция: Февруари 27, 2015, 22:02:19 pm от blue_sky »

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #571 -: Февруари 27, 2015, 22:16:06 pm »
Привет и от мен!
Болничките да оздравяват по-бързо!
Рачо, честит празник на малкия юнак!
Бонболини, Иво пък повръща от Приорикса декември месец, но само вечерта. Сутринта му правих попарка със сирене и сухарче и нямаше повече проблеми. Сега със Синфлорикса нямаше проблем.
Днес имах подкрепление и следобяд се разходих по магазините, прибирам се - майка ми с една нейна приятелка и малкия, веселба. Отиде днес режима, ама карай, празници идват.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #572 -: Февруари 27, 2015, 22:24:11 pm »
Не успях по-рано.Сега ви изчетох.Виждам,че като изключим болничките,които дано бързо оздравеят,всики други са фурии и така трябва да е.Пък мамите да се стягаме и да намираме сили за всичко.
Все се каня да ви питам-почиствате ли по някакъв начин първите зъбки на бебчетата?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #573 -: Февруари 27, 2015, 22:27:59 pm »
Аманда, не, не се е отделяла от мен. Има само баби, едната е на долния етаж и ми помага до толкова, колкото да я оставя при нея за час два когато ми се наложи. Другата (мама) е далече, макар и да се виждат по-рядко винаги й е била много нахилена и няма проблем да са двете поне за сега де, убедена съм в това, че децата са много интуитивни.
Надявам се всичко при вас да е наред и Виктория да не е приханала
Смайли, и е далечко и не е - 60км , час път. Имам колеги, които пътуват толова време до работа, аз самата 40мин. Равногор се казва селото, оказа се екологичното място на балканите по някаво изследване на НАСА преди десетина години, струва си жертвата, ще свиквам някак си.
 Мих, то наистина доста се затопли, вече не е за чували, така мисля, а и казваш, че се изпотяват. Ескимоса аз го прибрах, то има, няма 15 обличания.
Ох, много неприятно с тези болести. Мами, дано по-скоро се оправят мъниците.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #574 -: Февруари 27, 2015, 22:49:50 pm »
Чувалите за количка са универсални (все пак внимавайте с размера, че има и такива за кошниците за кола). Не знам колко градуса са при вас, но над 10 градуса не съм убедена, че има нужда от зимен чувал.  Иначе дъщеря ми все още седи в количка и чувалът, който ползваме през зимата, е на повече от 5 г.

Според мен това е компромисен вариант, който става за цялата година (поне така пише, не съм го пробвала, аз имам Муки, наистина струва над 100 евро, но моят си е изплатил парите). Сега е добър момент за купуване на зимни стоки, защото сезонът свършва и има намаления.

http://www.mytoys.de/Urra-Vier-Jahreszeiten-Fußsack-Vario-schwarz-hellgrau/Zubehör/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.01/2059044

Блу, а би ли споделила каква е ползата от чувал след прохождането на бебето :) Аз си знам, че ще ползваме количка и след това, но все си мислех, че ще иска да слиза, да се разхожда и съответно аз ще си го возя навлечен в грейка/космонавт и тогава чувала ще е излишен. Но понеже още се чудя, а и ти хубаво отбеляза, че сега са намаления, ще се радвам на акъл :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #575 -: Февруари 28, 2015, 00:09:32 am »
Пак много сте писали. В последно време не мога да смогвам да пиша много. И при нас времето е прекрасно, само за игра по площадките.
Lari 75, защо не му купиш едни такива панталони за дъжд на юнака и го пускай да пълзи на воля. Марти така беше по площадките докато проходи на около 1,4 години.http://www.c-and-a.com/at/de/shop/buben-gr-92-182/buben-gr-92-128/jacken/alle-jacken/buddelhose-116531-1.html
И аз като се замисля за връщане на работа и ми става мъчно. С Марти се върнах като стана на 1,3 г., но сега ще си постоя малко по-дълго в къщи.
Дано всички дечица да оздравяват в най-скоро време.
Ра40, честити ви 2 мес. на патерици. Наслаждавайте се на времето прекарано с мъника, че докато се обърнете и вече е порастнал. :lol:
Лека нощ!


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #576 -: Февруари 28, 2015, 08:55:11 am »
ra4ko75, благодаря за идеята. Той е основно с гащеризони, но дънкови и те не изолират особено, независимо че са с подплата. Тези, които си показала, изглеждат страхотни за нашия начин на търкаляне по площадките. :)
hope-love, аз използвам паста на Ненедент. В комплекта има четка-напръстник и ми е много удобно с нея. Дори дребният вече се опитва да си мие сам зъбите. Е, няма особен успех, но пък го компенсира с ентусиазъм :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #577 -: Февруари 28, 2015, 10:06:56 am »
Ей тази шапка помага като изкараш косата отгоре. Ползваме я като мием главата, за да не му влиза в очите.


Козирките са чудесни, ползвах такава доста време. Има един недостатък, свикна да не й влиза вода в очите и доста трудно я отучих от козирката. То не може до първи клас с козирка  :lol:

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #578 -: Февруари 28, 2015, 14:08:44 pm »
Днес май всички са на почивка или разходки,голямо затишие тук :lol:...и ние излизаме след малко :)
Честит празник на всички именници!
Рачо,да ви е жив и здрав Тео и още дълги години да му празнувате именния ден :balk_7:  ех,като се сетя,че миналата година ни бяха на 01.03. трансферите  :lol: вие бяхте след мен,но вашия бе неуспешен :( а,сега празнувате имен ден  :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #579 -: Февруари 28, 2015, 14:27:20 pm »
Рачо, честит първи имен ден на малкия Теодор! Да ви е здрав и да ви изпълва дните с незабравими емоции!

Алекс, на това време стои ли се затворен у дома  :wink: Но има вероятност и да се приберем скоро, като гледам облаците. Ама докато не завали, не се прибирам.
Мишо вече трети ден ми е с висока температура и както се чудех как ще реагирам, така и набързо разбрах какво е детето ти да е с 39.6°. Притесненията бяха за нас, той се държи много прилично. Хубавото е, че цяла нощ спи на широко отворен прозорец и не се оплаква, че му е студено, а че му е топло  8O Днес е по-добре, поне за сега.