0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #540 -: Февруари 25, 2015, 21:15:28 pm »
Свате, как можах точно снахата да забравя  :oops: Ще се реванширам да знаеш! Недей да оставаш с лоши чувства към майката на зетя  :lol:
И аз само с водичка мия през деня лицето и ръцете. Само като го къпя мия с душ гел.

Rtfrtf, не успях да си намеря материалите за мартенички и не ми се купуваха на ново и прежди и шишове  :( Виновна  :oops:
Много бързо напредва Иво във всичко  :P Браво  :P А той явно иска той да прави куклен театър, а не да гледа. Актьор ще става детето!
Аз досега Дани не го харесвах с по-дълга коса и вече 3 пъти съм го подстригвала. И сега мисля преди РД-то пак да го подстрижа (или по-скоро да го заведа да го подстрижат) някой ден. Но вече взе да ми харесва и на мен косата му. Отзад е станала на буклички  :lol:

Аманда, за гърнето и аз очаквам да имаме такива периоди. Не се притеснявай ще дойде време пак ще иска да седи на него. Браво на ходещите крачета на Вики  :P

Маги излизаме, но ние специално излизаме към 11 часа и до към 13 ч. сме се прибрали. Яде и после се приспиваме. Не спи навън, а вкъщи. Така ми е много удобно, защото си върша домакинските неща докато спи.
Много ви се възхищавам на теб, Mousyt и Mgstra, как имате време и мисъл и да поработвате!

Момичета, много сте лесни, щом с едно сладко се оправяте  :lol: На мен ми трябва нещо по-силно  :lol:

Да ви кажа, днес не аз къпах Дани, а той мен, такова пляскане във водата беше.  :lol: Вече трябва да го къпя по бански  :lol:

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #541 -: Февруари 25, 2015, 22:01:19 pm »
Привет Майки, Татко Рачо и бебета  :P

Аз ползвах подобен сушилник голям помощник ми беше с Митко,
той беше на АМ и шишета се миеха постоянно!



Пиша подобен, защото беше на на Чико, но съвсем обикновен.
Една плоскост с отвори в които се подреждаха два реда пръчици,
големи за шишетата и малки за бибероните. Намерих една снимка в нета ТУК
Сегашния модел е много по свеж и цветен ТУК,
но е факт, че съм виждала в Джъмбо за съвсем поносима сума, върши съшата работа.
« Последна редакция: Февруари 25, 2015, 22:03:03 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #542 -: Февруари 25, 2015, 23:12:13 pm »
Хаха и на мен особено днес ми е ден с мерак да се гръмна, причината - зъб, утре да се е показал вече, щото ... нали!?
Привет,
 Не стигнах до сушилка, докато стерилизирах (по инерция доста време). Вадех от стерилизатора , ползвах шишетата, после ги нахлупвах пак вътре и стерилизирах, така два пъти на ден. Сега имам 2 шишета и 2 купички, 4 лъжички и преходна чаша, стоят нахлюпени в кошничка (рафт) закачена на шина, която е над мивката.
Да ви кажа, днес не аз къпах Дани, а той мен, такова пляскане във водата беше.  :lol: Вече трябва да го къпя по бански  :lol:
Това ми е много познато, от доста време се разсъбличам когато ще имаме голямо къпане, не знам дали от водолейската зодия или от друго, но нещата определено са извън контрол Сърце не ми дава да сложа Нора в столче, то няма такъв кеф като в коритото. Да виим до кога ще я караме така.
За телевизора - не се впрягам, не прочетох категорични статии за вредност. Конкретно имам предвид само Baby tv. До скоро се е коментирало изцяло за излъчването на кинескопите. Да, рекламите имам чувството, че направо ми поглъщат детето.Ако е пуснат телевизора в трапезарията докато я храня - реакцията е мигновена, макар и с гръб. Гледам да пускам бебешкия канал от 6 до 8 вечер, но свеки и мъж ми развалят дисциплината когато ме няма. Но така или иначе не се гледа всичко, вече си има предпочитания и примерно на "гладния Хенри" му обръща гръб,
Смайли, как го подстригваш твоя хубавец. Нора един път успях да я  кръцна, стана криво, хем само бретона, после се наложи да изравня, ама то шило, та шило и стана една ..... баща й каза, че като руска комбайнерка съм я направила, добре, че до РД порасна косичката. Докато спи не става, щото позата е нещо приближаващо се  към челна стойка. Наближава време пак и съм се зачудила.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #543 -: Февруари 26, 2015, 08:17:34 am »
Avallon, първите два пъти го подстригвах като беше по-малък и не мърдаше чак толкова. Тогава бях въоръжена само с ножица и гребен.
Третият път го подстригах направо с машинката (но за дама не е удачно  8)). Той се разстрои. Бях го сложила в столчето за къпане и така.
Снощи пак резнах малко бретона докато беше в банята.
Ей тази шапка помага като изкараш косата отгоре. Ползваме я като мием главата, за да не му влиза в очите.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #544 -: Февруари 26, 2015, 09:02:15 am »
Момичета, страхотно лЮкарство е да знаеш, че не си сам!
Днес със събуждането още е кисела, но съм се въоражила с най-безкрайното си търпение и ценни съвети от приятелки. Преди малко за пръв път и предложих вода, и успях да я усмихна за малко. Днес ще съм изцяло на нейно разположение, няма да правя нищо друго. Дано се разберем, защото не мога и да я върна вече, изтекли са шест месеца откакто сме я взели, хихи :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #545 -: Февруари 26, 2015, 09:33:19 am »
Аааааа,никакво връщане  :lol:!! Избора е направен и е за винаги! :wink: Взимай Калина и айде на масата. малко е рано ,ама повода си заслужава. Днес става ме на 2 месеца-некоригирана възраст  :D.за сега добре се развиваме.В последните дни нослето малко пълно, кихаме понякога,гласът съвсем се загуби и сега грачи като малко гларусче/много е сладък,ама отстрани/.  :lol: :lol: не знам дали това са поводи да се "филмираме". Иначе вече се заглежда доста сериозно,опитва се да издава по-"членоразделни" звуци,усмихва се. Все поводи за почерпка. :D :D
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #546 -: Февруари 26, 2015, 09:54:35 am »
Рачо,да ви е жив и здрав Тео бързам да се почерпя и пия поредното кафе,че снощи заспа в 24 събуди се в 1,3 и 6 и съм като пребита...и да знаеш,че все по-интересен ще става  :lol: Алек гука и се смее непрекъснато и ми идва да го схрускам само го мачкам :lol: много са сладки...и Лили никакво връщане въоръжи се с повече тирамису и търпение  :lol:
Смайл не бях виждала такава шапка страхотна е и не само тя и Дани естествено пу-пу :lol:
Е,днес поне има слънчице хубав ден на всички :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #547 -: Февруари 26, 2015, 11:26:30 am »
Виждам, че се пооплаквате за едно-друго, и реших и аз да се включа :)
И моят син от няколко дни е доста кисел. Вчера заспа следобеда за около половин час и се събуди с рев. Не знам защо. И в следващия 1 час беше в някакви истерия за всичко. Нищо не го успокояваше - нито гушкане, нито вода, нито опит да го разсея с нещо. Направо бях полудяла. Тръшка се, хвърля неща, опитва се да си счупи зъбите като бясно блъскаше в тях всичко, което докопа. Ужас някакъв. Но в момента, в който се прибра мъжът ми, стана най-усмихнатото дете. Убедена съм, че половинката ми си мисли, че си измислям като му разказвам как се е държал :)

rtfrtf, вие поне вкъщи сте спокойни. А при нас и навън, и в вкъщи е приключение. Все едно, че има моторче на дупето си това дете. Няма миг спокойствие. И започва да проявява характер и инат за всяко нещо, което му откажа. Върви, накъдето той е поискал, не дава да го държа за ръка, не дава да бутам количката (иска той да я бута и съответно си забива носа в асфалта), иска да сяда по земята, за да върти гумите на количката и т.н. Онзи ден реших да направя опит да излезем в парка срещу нас без количката, за да предотвратя поне част от нещата, които иска да прави, а и ми е много трудно с една ръка да бутам количката, а другата да се пробвам да го докопам. Резултатът беше, че залепваше за количката на някоя друга майка и започваше да реве, че не му давам да върти гумите. Накрая една приятелка, с която се видяхме там, му даде да си играе с тяхната количка, а аз просто го оставих да седне върху онези гумени повърхности, които са на детските площадки и да върти колелата. Мисля, че един ден това дете ще стане автогумаджия :) Познайте дали не беше единственият, който се въргаля по земята... :(

Сега събирам смелост и сили след малко да излезем. Пожелайте ми успех. :)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #548 -: Февруари 26, 2015, 11:48:12 am »
Лари,разкажи като се върнеш.И моят големия беше гумаджия.Направо преобръщаше количката,за да върти гумите.Това като по-голям,де.Скоро като му разказвах,вика,че щял да научи близнаците така да правят А,бе,весекба!
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #549 -: Февруари 26, 2015, 12:11:17 pm »
Смайли, козирката е супер, но такова нещо на главата няма да изтърпи. Отделно, при повечко коса особено няма да може добре да се сапуниса и измие отзад. Ще видим как ще ще се подстригваме.
Лари, това навярно е период, дано бързо отмине, изглежда доста напрягаща така разходката. По принцип виждам доста майки така - с едната ръка бутата количката, с другата детенце, къде го държат,  гуде се опитват да го хванат, или мъници аха да паднат но сърдещи се и с мерак да бутат возилото.
Рачо, честити ви 2 месеца. Ще видиш, как докато се обърнеш и ще станат 12. Няма да забравя съвсем в началото като се разхождахме кротко, спящи в парка глед мамите с поотраснали бебета, очовечени вече и си мечтаех, еех кога ще дойде това време, после си рекох "и за къде си се разбързала, я колко книжки си изчиташ така на спокойствие ..." и какво, кога беше, кога отмина, спокойствие сега йок, обаче забавно и далеч повече поводи за усмивки. 
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #550 -: Февруари 26, 2015, 12:29:06 pm »
Рачо,честити два месеца на малкия Тео и от мен. Да е жив и здрав, и много щастлив. :balk_7:
« Последна редакция: Февруари 26, 2015, 12:42:48 pm от kati_vm »
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #551 -: Февруари 26, 2015, 12:30:25 pm »
hope-love, пуснала съм таймера с обратно отброяване, докато се събуди и хукваме. После ще споделя. Но поне ме успокояваш, че и други има като нас. То, неговото, граничи направо с мания :)

avallon, да, и аз съм убедена, че е период. Той сега открива света и самостоятелността си, но мама остава без дъх. :) И все ми се струва, че другите деца не са като него - едни такива кротички, стоят си мирно в количките, но вероятно не е така. Сигурно и техните майки могат да се оплачат, но аз виждам и чувам само сина ми като крещи и се тръшка. А останалите дечица ми изглеждат направо ангелчета :) И аз си мечтая за времето, когато стояхме навън по 5-6-7 часа и изчетох де що има книги. Но, като се замисля, сега пък ми е изключително интересно с него. Дори и в моментите, когато се чувствам безсилна да му повлияя.

Рачо, честито и от мен на голямото момче. :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #552 -: Февруари 26, 2015, 13:07:07 pm »
То, само така изглежда, всяко е с номерата си и моментите на изпълнение и на кой момент попадат страничните наблюдатели. Моята взе да си показва зъбите (двата дето има хаха) възвърна си мерака за крещене, така го прави, че стряска хората и надничат да видят какво има в количката, друг момент е кога я нападне логореята и дърдори и обяснява нещо си на нейния език, изпъва се и държи да е хваната за рамата на количката с двете ръце, тъкмо след малко ще излизаме и ще обърна коша за да я лиша от тази възможност. Като тръгне да ходи ще видим каква ще я теглиме, дърпаме или бутаме.
Днес поне се поопправи времето, миналите дни едно мъгливо, смесено облачно-дъждовно, отвратително.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #553 -: Февруари 26, 2015, 15:06:56 pm »
Оу Рачо, растете :) Да са ви честити двата многобързоминаващи месеца :)
Непременно ще се почерпим за ваше здраве!
Вчера писах на мм съобщение да му се оплача, и той моля ви се реши да ми прави изречения как не се справям с едно дете, а искам и второ?!?!?! Ще му извия вратлето в скоро време. Защо не му хрумва да ми помогне?...
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #554 -: Февруари 26, 2015, 15:29:08 pm »
Тео вече е голямо бебе  :P Да ви е жив и здрав, Ра4о и мерси за почерпката  :P

Lary75, аз чакам с нетърпение Дани да проходи, но като те чета сигурно и аз ще си вкарам таралеж в гащите  :lol:

Лили, не ви ли помага таткото? Нашият тези седмици помага повечко относно Дани, в домакинството не, но да не сме максималисти все пак  :lol:. Сигурно защото Дани му дава голяма обратна връзка и си се радват един на друг.
Един килим го помолих да закара на пране. Докато го чакам, си го натоварих на количката и го занесохме с Дани, после и си го взехме. Та това ми напомня колко важно е да има голям багажник количката  :lol:

Шапката за къпане си има "чалъм"  :lol:. Слагам я като мокря косата. После я махам и слагам шампоан. Пак я слагам, за да изплакна като я избутвам максимално към челото и поливам, така че да изплакна добре бретона. После я махам пак и изплаквам около врата и ушите. Така не мокрим очите.

Алекс, това на снимката не е Дани, а някакво китайче :) Козирката е от Алиекспрес и струваше 1.5 долара. Имам снимка и с Дани и на нея прилича на Статуята на свободата  :lol:

Днес времето е истинска пролет. Дано повече такива дни да има.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #555 -: Февруари 26, 2015, 16:34:05 pm »
Здравейте и от нас  :)
Рачо честито ви пораснало момче,мерси за почерпката  :wink:
Нашата косичка не е много гъста и не се налага подстригване,е стърчи тук там ,но и така си е добре.
И ие днес се разходихме в парка искаше да се пързаля,но по-големите деца бяха направили пързалките с пясък и тук там и мокри,че нали тези дни валя и така само походихме.И аз по едно време бях от тези дето бутат количка и носят детето щото пък ако ходеше щеше да се приберем по това време  :D,кандиса да седне после де та не беше за дълго  :?.Така ще е от тук на татък стига толкоз мирлък, беше докато спяха,спомням си аз как обикаляхме по цял ден ,а тя си кротува.... :),но да му мисли майка ми нали тръгвам на работа от Април и ще я поемам в 17:00 часа  :lol:,за което много ми е гузно,но няма друг начин.
И в тази връзка да ви се оплача и аз но за друго- днес бях до работата за да си опресня някои неща,много различно ми се стори и някък непознато,сметки,фактури,клиенти,системи ,разправии ..... ужас :? и така осъзнах колко ще ми липсва сегашното ми ежедневие с малката,малко се натъжих  :balk_144:,но няма връщане назад.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #556 -: Февруари 26, 2015, 17:34:30 pm »
Хехе, Аманда и аз тези дни ходих до работа - все едно не съм си тръгвала от там и съм в някаква почивка, как изчезна времево цяла година не знам .... изпари се.  Ще се местят в нова сграда, голям кеф, че някой ще ми премести цялата стая със все техника, мебели, бумаги и пр. Сви ми се и на мен душата, че ми наближава времето, но няма начин. Тате реши че цяял месец той ще гледа детенце - голям купон ще е и да е як гъзеца на мама като се прибере, щото ще е като след война в къщи. После бабата (мойта мама) евакуирана с Нора на вилата, ще наема една жена на 4 часа да помага (директорка, че и педахожка на местната детска градина, която наскоро закриха), а при тази мисъл още повече ми се свива сърцето, че от понеделник до петък няма си виждам детенце и като нищо ще прескачам ден през ден и през седмицата .... ох не знам, но е кощунство в тоя задух лятото в Пловдив.
Смайли, много хамалогия това сваляне слагане, ама като не трае вода на лицето, няма начин. Нора така се съсредоточава върхи изплискването на водата от легена, че не обръща внимание от къде й тече вода, едно гумено пате вече два месеца не може да я удави хаха.
Разходката беше чудна днес, пекна слънце , гребната майките с колички като хлебарки я налазихме. При вида на всичката тази вода пак се размечтах за море, скоро ще го видя де , ама мечтата ми е да цопна малката, даже и специален пояс с елек съм й намерила ... уф, пак се размечтах.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #557 -: Февруари 26, 2015, 17:54:43 pm »
Смайли ще прощаваш ама както казах нощес спах ли не спах ли и аз не знам ей сега го загледах,че е китайче :lol:
Много хубаво времето и не ми се прибираше чак,а малчо хубав номер ми спретна поспа малко на разходката после се кокори сума време и заспа пред входа е познайте дали не спи още  :lol: само дето се прибрах бързах,че трябваше в 16.30 да яде,а той спи моля ти се :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #558 -: Февруари 26, 2015, 18:31:41 pm »
Такаааа...Давам отчет. Завърнахме се от разходка и оцеляхме :) Да не казвам голяма дума, но младежът се държа прилично. Въртяхме се в кръг с диаметър около 5 метра в продължение на половин час, бутайки количката. Взехме топката на едно момиченце и отказвахме да й я върнем около още половин час (добре че майката на детето беше много разбрана и ни разреши дребният да си играе с топката). После още толкова време мама препуска на бегом из целия парк, докато дребният заспи. Спа час и то стана време да се приберем. Въобще, беше един изключително спокоен ден, на фона на някои от останалите дни :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #559 -: Февруари 26, 2015, 18:55:40 pm »
Еееех, и ние изкарахме миналата година едно дълго лято  :D! Без значение, че имаше дъждове, градушки, избори и какво ли не, което мина и през нашата градинка - за нас беше едно прекрасно лято. Чак ми беше тъжно през есента, че свършва. А сега се подготвям психически и физически за по-интензивни разходки - с количка и две бръмбарчета, които щъкат навсякъде  :lol:. Идеята да се въртим около една пейка и така да си играем, май няма да проработи. Ани иска да ходи и да разглежда и няма как да оставя Пепи, за да водя нея. Той пък не ще да стои в количката и да ни гледа. Отделно, като решат, че има нещо интересно на земята, сядат да го проучат. Ани също реши да провери гумите на количката, като сина на Лари :), но засега я удържам. Ще ми дадат колан за прохождане да пробвам как ще го понесат. Иначе си е нужен помощник май :).

И на моя син бързо му порасна косата и се зави на къдрици, които се заплитат, но аз си го харесвам така и няма да го подстригвам, докато не се наложи. Примерно на кръщенето :).

На мен връщането на работа ми се струва безпроблемно, но едва ли ще е така. Но има време до септември, когато - живот и здраве - ще тръгнат на ясла.

Рачо, честито ви двумесечно момче! Все по-интересен ще става.