0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #400 -: Февруари 19, 2015, 07:29:05 am »
Добро утро! И нашият младеж е така  :) Предните няколко дена беше адски неспокоен,но вчера цял ден си е спал в кошарката и нощта ни снощи беше спокойна.Дано е било нещо моментно. Маусит, нашето момче,като го вземем на гушнем на рамо или ръцете са му прибрани към него/като ембрионална поза/ или пък ги "залепя" на кръст по гърдите ни. Ама предполагам,че при всяко е различно. Да не говорим ,че вече си показват характерите тия малчовци  :lol: и всички го разбираме това :).
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #401 -: Февруари 19, 2015, 09:01:44 am »
Mgstra, миналата седмица ме върнаха от преглед - не искаха да ми направят цито като нямам цикъл. Предполагам са ти казали трети месец защото голяма част от мамите не кърмят толкова и са се оциклили. Иначе ми е правена микробиология още втори-трети месец. Аз имам вече три прегледа, и аз не знам защо ходя. Чувала съм, че трябва след раждането и.. Както и на очен лекар една година след раждането.
При нас всичко е наред, скитаме много през деня. Захранването върви идеално, ако се абстрахираме от унищожената кухненска посуда  :oops: А да, изследванията ни са ок, чакаме в понеделник прегледа при нефролога... Пълна скука.
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 09:06:25 am от lili2011 »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #402 -: Февруари 19, 2015, 09:07:25 am »
Здравейте мами и Ра4о,
Дани е с хрема. Голяма борба пада докато успеем да му пръснем спрей в нослето и да изсмучем после с помпичката малко секрет.
Може да е от зъби или да е настинал. Напоследък много се развива нощем, отделно това, че го слагам на гърнето веднага след сън също е предпоставка за простудяване. А и в студеното време излизаме навън. Въобще причини възможни много.
Само дано не е лепнал някой грип.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #403 -: Февруари 19, 2015, 09:08:33 am »
Предполагам са ти казали трети месец защото голяма част от мамите не кърмят толкова и са се оциклили.

Това не е задължително. И при двете деца цикълът ми е редовен от 40-ия ден след раждането, въпреки кърменето.



Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #404 -: Февруари 19, 2015, 09:15:45 am »
Ние продължаваме с антибиотика поне още 2 дни. Утре тярбва да отиде на контролна снимка и силно се надявам вече всичко да е наред. Не се е разболявал досега толкова за дълго. Тя и каката пи антибиотик, но вече е добре и е на училище, а малкия още е вкъщи.
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 10:00:40 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #405 -: Февруари 19, 2015, 09:17:39 am »
Неда, това наистина е така, но не е толкова често срещано че докторите да разчитат на него за да насрочват цито ;). Ммммм, според мен де.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #406 -: Февруари 19, 2015, 10:06:07 am »
Добро утро! :)
Болните да оздравяват бързо :wink:
Смайли дано да е нещо леко и да мине бързо.
И аз не бях ходила на преглед след раждането  :oops: и тука преди 3 месеца вече отидох,взеха ми цитонамазка,прегледаха ме и така.
Браво на Алек голям юнак  :wink:,ние този месец с тези грипове не сме се теглили.
Mousyt дано вече да му е минала истерията на малчо,че да се отпуснеш малко,бая се изтормози последните дни.
Надявам се днес да имаме късмет да излезем за сега е слънчево,но не знам още колко градуса е,то и вчера беше слънчево,но беше 0 градуса :?

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #407 -: Февруари 19, 2015, 11:27:35 am »
Привет най-сеееетне и от мен:) :hello:

Незнам вече кой пореден опит правя да пиша....................Тъкмо ви прочета и айдееее някой реве или нещо трябва да правя:)
Като ви чета и моите бебоци тия дни киселяци  :?
Ивона й даваме АЦЦ ,че имала много секрети гъсти та кашляше и се бяхме притеснили ,но тъкмо дойде консултацията и ги преслуша педиатърът.
Не кашляме вече само Боби рядко ,но даваме стодал малко и някоя друга инхалация–едвам сварваме и инхалациите ми се искаше д са повече ,но не смогваме.ММ се прибира по-рано и се мятаме,че много процедури и не ни стига направо деня 8O
Незнам все си мисля ,че не им обръщам достатъчно внимание.................А и вечер сег пък Ивона ни буди с рев уж гладна ама тия дни ни мъчи с това хранене направп е кошмар и страшно се изнервям.
Яде по 70-80 и чак сега не си върти главата и не плюе много 8OНова мода нещо
Иначе подремват за малко през деня често:)
Трябва да сме ги слагали по корем ,че педиатърът каза коремчетата им били меки 8O
Аз си знам,че трябва нали са и недоносени ,но много малко гимнастики правим и още не си вдигт главите като са по корем само Бобито по се надига сякаш,а Ивона само рита и реве естествено.
Скоро сме на невролог и да видим какво ще каже.

А иначе като махнем тревогите много гукат и се хилят като репи :lol: :lol: :lol: и са много интересни и с играчките се забавляват:)

Дано няма болнички,а болните бързо бързо и лесно да оздравяват :)

Всички ви чета и знам какво става с вас(то нали само сварвам да прочета я :lol: :lol: :lol:)
Е сега докато пиша и започват едновременно естествено да свършва дрямката.

Mousyt, наш Боби като го гушнем и стои като препарирам и назад дава ,а Ивончето се гушка тя още от самото начало нали все я носихме и се гушкахме много покрай зверските колики.
Те какво долу горе трябва да правят на 2-3 месеца коригирана възраст.

А и много се откриват направоооооо,,а още се чудя какви чувалчета да взема,е с тези сезони сега идва пролет абе ще умувам.
През деня на колко градуса ги държите вкъщи и слагате ли елечета?Аз не слагах ,но от време на време почват да кихат и са им студени ръчичките и почнах да им слагам елечета ,е и терлички и на най -много 24 градуса ,но и постоянно влизаме излизаме и влиза по-студено.

Смайли,и ние водим борба сс пръскането ,но само на Ивончето веднъж излязоха сополи.Ох бързичко да му минава на Дани:)

Здраве на всички пожелавам:)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #408 -: Февруари 19, 2015, 12:24:26 pm »
Нора я сложих в чувалче след втория месец, когато започна да мърда. Върти се много, намирам я във всякакви възможни (и невъзможно за мен) пози и посоки. Съзнателно поддържам по-хладно - денем мах. 20-21 , а през нощта "критичната" температура е 16 градуса.
Мами, бързо да ви оздравяват децата, пролет иде. Тук е хладно, но слънчево и много духа, ако намалее вятъра ще излезем.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #409 -: Февруари 19, 2015, 13:08:51 pm »
Ние сме доста по-добре. Марти вече си щурее и са обърнали къщата с краката норе с Габи.  :lol: Добре че тя не прихвана ангината, че щеше да е доста зле.
mih, ние сме в чувал за спане от първия ден в къщи. През деня поддържаме температура 21 гардуса, а през ноща парното се включва, ако падне под 18 градуса.
47 Smiles, дано да е само хрема, трудно е с помпата, но иначе е кошмар по време на сън ако има сополки в нослето.
Mousyt, от опита ми с момчета бих ти казала, че те не обичат в повечето случаи да гушкат. Толкова ми беше мъчно Марти като беше малък и все се дърпаше. Като поотрасна около 2 г. възраст започна да ме прегръща, но си е все така по-дръпнат. А Габи е коренно различна.
В Австрия още в болницата ни дават насоки за посещение на гинеколог 6 до 8 седмици след раждането, за да се проследи и как се е прибрала матката, ако е имало зашивания как са зарастнали.
Приятен ден на всички!
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 13:14:37 pm от ra4ko75 »


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #410 -: Февруари 19, 2015, 13:14:44 pm »
Mih-че явно момата ви е по-своенравна  :lol: Не се притеснявай, че не им обръщаш внимание. Сигурна съм, че правиш всичко, което е по силите ти.

Ра4ко, браво че се оправяте вече. И аз трябваше да отида на задължителен преглед 30 дни след раждането и така й не отидох от страх, защото бях с 5-6 шева  :oops: Много съм несериозна и трябва някой яко да ми издърпа ушите.  :?

Момичета, много добре, че поддържате по-ниски температури в домовете си. У нас е непрекъснато 23-24 градуса. Рядко слиза до 22. Аз ходя по къс ръкав по-често отколкото по дълъг. 
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #411 -: Февруари 19, 2015, 14:52:02 pm »
Mih щом се откриват ще трябва чувал,нашата госпожица не съм я слагала защото за сега спи спокойно.
Не си мисли,че не йм обръщаш достатъчно внимание ти правиш най-доброто за тях,радвам се че вече сте добре и няма настинки,дано повече да не ви застигат.
В къщи през деня е 22 градуса ако е много студено на вън  със запалено парно,ако пече слънце става 24-25 градуса и тогава не палим парното,през ноща е около 19 градуса,според прогнозата ако го дават много минусови пълним парното и си поддържа температурата да не пада.Аз по принцип хич не мога на студено,а за мъжа ми да не говорим,но от както се е родила малката гледаме да не става повече от 24 градуса,иначе преди сме седели и на повече двамцата :),а изобщо не е хубаво това.
Елеченце слагам сутрин докато поотвърне малко ,иначе не.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #412 -: Февруари 19, 2015, 15:13:54 pm »
Здравейте и благодаря че ни мислите :D
Малкият е значително по-спокоен днес, направо все едно не е било. Мен още ме е страх и при всяко измрънкване гледам да го разсея нещо да не изпадне пак в истерия обаче :lol:
ra4ko75, аз съм забелязала от самото начало че хич не обича да го гушкат, но напоследък иска да го разнасям с дупе опряно в корема ми - да гледа напред. Иначе по-скоро се тревожа, че му бягат някои рефлекси с ръцете, а не толкова че не се гушка. Уж и по коригирана възраст го гледам, но има някои неща дето са му много противни да ги прави и така... ОТ друга страна пък си вади биберона вещо с два пръста, оглежда го и си го връща в устата, та ходи го разбери :lol:
У нас гледам да е не повече от 22, но по някой път ако напече слънцето става по-топло. Нощно време не усилвам но и не намалявам парното, честно казано не съм гледала колко е но става по-хладно. Матей стои по боди, памучно панталонче и чорапки  :lol: Преди няколко дни ми беше студено на мен и му сложих отгоре блузка и беше пак потен, та си седи така...Всички дрешки ни залежават :(
mih, радвам се че сте добре, не ви е лесно 8) Матей си спи ту в чувал ту със завивка. На мен ми е по-лесно със завивката, но взе да я дърпа с ръце върху главата си та сега е пак в чувала :lol:
Какво трябва да правят...хм, ами ние така и не влезнахме ни в коригирана ни в никаква възраст с това, което правим та да не те излъжа. Попирнцип трябва да прави каквото нормално родено бебе на 2-3 месеца коригирана, нека момичетата кажат какво трябва. Аз в началото много следях и се притеснявах, но го хванах, че той си има негов ритъм и някои неща ги прави вече като 6м бебе, други и на 3м не прави, та като това с ръцете дето съм писала, само се тревожа и ми е каша... Помня само че на 3м трябва да има стабилна лакътна опора според рехабилитаторите - да го сложиш по корем да си опъне ръчичките и да се вдигне на лакти. Е той още не го прави! За сметка на това се обръща от корем по гръб сам...
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #413 -: Февруари 19, 2015, 15:31:20 pm »
Здравейте и от нас нещо ми е натоварено психически днес...малчо се събуди да яде в 03 и в 07 ч. снощи за мой ужас и съм като пребита,беше спрял с това будеше се 05.30 и после в 10 ч.чак сега какво му стана не знам...освен това сестра му се прибра след втория час от училище,защото и се гадело и я боли глава,а баща им е в командировка до събота и е веселба,за сега не е повръщала и няма температура,но да видим...
Михче радвам се,че писа и че сте добре а иначе на 3 м.трябва да се смеят,да гукат да разпознават теб, да си държат главичката и друго не се сещам :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #414 -: Февруари 19, 2015, 15:53:14 pm »
Мих, Алекс ти е казала какво тряба да правят, добавям - и най вече да спят. Не се притеснявай, има неща които бебетата правят далеч по-късно от написаните като срокове правила, а това не е повод за притеснение. Моята мързелана примерно чак в осмия месец се завъртя от гръб по корем, обратното доста по-късно, а не е като да не съм се занимавала и показвала. Нищо й няма. Сега като искам да я изправя вдига караката във въздуха и край. Иначе сама се изправя в кошарата. А за прохождане - просто гадая и чакам без нерви и притеснения, нито пък да я "влача" зорлем . 

Честно да си призная до към 5тия месец малко ми беше като тамагочи. Интрересно стана после, а сега вече е мноого интересно и тепърва предстои. Обратната връзка е голямо нещо.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #415 -: Февруари 19, 2015, 17:33:52 pm »
Мих, изчакай си прегледа при невролога и виж какво ще ти кажат. не знам при кого ходите, но аз горещо препоръчвам д-р Литвиненко.
Изключително важна е цялостната преценка на състоянието на децата. Има огромна разлика от притесненията при деца, родени без проблеми и такива с проблеми. Напълно те разбирам. Дъщеря ми не е родена недоносена, но поради възникнали проблеми след раждането, имаше закъсняло двигателно развитие. Много късен контрол на главата, късно сядане, късно прохождане, късно проговаряне и всичко с огромни усилия от наша страна. Но при нея никой не можа да каже за какво става дума и вървяха по метода на изключването. С това искам да кажа, че наистина е важно да се проследяват нещата в развитие. Синът ми си задържаше главичката буквално на втората седмица след раждането си, а тя не можеше докъм 5-6 месеца.
<br />[link=http:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #416 -: Февруари 19, 2015, 21:45:44 pm »
Здравейте,до като се наканя да пиша...и темата изхвърчала на 20 страница :o
Ами не знам от къде да започна,но по хронологичен ред:
Партито в неделя мина чудесно-гостите се забавляваха,хапнаха,пийнаха- бебка се държа повече от добре -почти през цялото време беше будна и лично получи поздравленията и подаръците си! За сега няма признаци да е лепнала вирус или др. бацил,но таткото ни се опитва да кашля,та дано да не се разболеем и ние с дребната!На болничките в темата желая скорошно оздравяване! :)
На 17-ти бяхме на консултация-вече сме 4400,т.е. от изписването сме наддали 1240гр. и сме без дохранване (само на естествено хранене)Пораснали сме с 3см. Педиатъра прегледа ставичките за луксация и каза,че всичко е ОК,но поради фамилната ни обремененост ни даде талон за ортопед.
Днес бях на преглед при гинеколожката от ЖК и каза,че  матката ми се свива нормално и ми даде да си пусна изследвания за кръв и урина,а после щяла да прави вагинален преглед и др.
Най-интересното е,че въпреки,че кърмя, днес след прегледа (само на ехограф) взе че ми дойде МЦ (всъщност не съм сигурна дали е цикъл :oops:) На 21-вия ден след раждането уж се изчистих-а сега-това!Та се чудех дали е нормално?!Дали пък не съм се изчистила напълно и след паузата от около 16 дни продължава матката да се чисти :ask: Ако някой има опит,нека сподели-много ще съм ви благодарна!
И най-хубавата новина от днес- Бушричка започна да ми се усмихва, освен,че гука и си обръща главата :) Направо ме разтапя :balk_100: Споделяйте и вие новите постижения на мъниците-знаем, че всичко е индивидуално,но всяка от нас иска да си сверява часовника така да се каже!Спокойна нощ скъпи родители! :bighug:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #417 -: Февруари 19, 2015, 21:53:41 pm »
bistrikus, нормално е и да се чистиш и да ти е дошло  :lol:
При мен така стана - чистих се 15-20 дни и на 40 ден след раждането (демек след още 20дни) си ми дойде. Първите три - четири месеца редува силно и слабо и оттам насетне все едно нищо не е било :? А аз така си мечтаех да си почина, ама нейсе :P
Много е сладко като ти се усмихне :biglove:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #418 -: Февруари 19, 2015, 22:07:07 pm »
Никола също ми се усмихва постоянно и вече го прави осъзнато. Разбира ме като му кажа, че искам усмивка и веднага ми се ухилва, цялата физиономия му светва и очичките му се смеят. Прави много сладки и хитри муцунки.
Държи си главичката изправена, но като го сложа по коремче не прави опити да я вдига за сега.

Баткото е много гальовно и любвеобилно дете. От малък много обича да се гушка и все още е така. Играем, играем и по някое време започва едно гушкане, едни целувки, мамо обичам те многооооо и мама съответно се разтапя от удоволствие. Дано да е така по-дълго време  :)

Цикъл все още нямам (Никола е само на кърма за сега), но преди около 10 дни имах три поредни дни по една капка розовишкаво зацапване еднократно. После нищо, днес пак имам малко зацапване и пак е еднократно. Не знам дали се опитва цикъл да ми идва или може да е някакъв друг проблем. Ще устискам до 14-ти март, когато съм на преглед, за да разбера какво се случва.

Бързо оздравяване на всички малки и големи.


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #419 -: Февруари 19, 2015, 22:17:03 pm »
Mousyt, ти си светкавица човече-колко бързо ме прочете,отговори и успокои...дължа ти едно голямо благодаря! Как е Матей днес?
Относно температурата на отглеждане,аз май съм най-зле:около27 градуса  е почти постоянната температура,а я къпя при 30 градуса  8O
Това си е направо тропически климат,но сме на печка на дърва, стаята е малка и се получава така,че като изгасне печката е ужасно студено,а като гори се стига до 30 градуса! Има и локално парно,но с него се поддържа температура от 25,а в камината се харчат два пъти повече дърва!Днес се опитах да сваля градусите на 23, ама не и се понрави много-изглежда ще си е зиморничава като майка си :oops:
mgstra, дано да са все така любвеобилни,усмихнати и гальовни дечицата ти :)