0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    слънце

ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #20 -: Август 14, 2005, 19:49:13 pm »
Здравейте, момичета. Аз също имам операция от ендометриоза-кистата беше6-7см и дори проф. се е намесил, защото е била "назад" и слепнала за черва..??... но всичко мина успешно, цялото отделение се шегуваше, че ще ме посещават в родилното, изписаха ме бях само на Дуфастон ..и след 6 месеца реших да се консултирам за инсеминация, а се окаа, че вероятно имам рецидив на кистата и до сега не е 100%, но им прилича на ендометриоза. Вариантите ми са: да изчезне/минимален шанс/, да я изсмучат и да пристъпят към ин витро.
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #21 -: Август 16, 2005, 11:05:38 am »
Здравей Лина,
обръщам се към теб, за да те попитам за някои неща, защото и аз като теб, след втората операция, нямам овулация вече трети месец. Фоликулите ми растата, и точно когато трябва да се спукат, в момент на овулация, те не се пукат, а продължават да растата и се превръщат в кисти.
Това, което лекаря ми реши е да подтиснем кистата с нещо по - силно, сега вземам Примолут нор, и ако кистата изчезне, ще слагаме Прегнил, който стимулира пукането на фоликулите. За сега, вече почти 9 дни, кистата ми е намаляла съвсем малко и мислим да продължим още 1 седмица с Примолут нор.
Мислиш ли нещо по въпроса? Ти през какво лечение премина и защо накрая си се сдобила само с нова киста.
Какво те съветва твоя лекар, каква линия на поведение да изберете или направо към инвитро.
Сподели, моля те, дали имаш опит с Примолут нор или Прегнил, или изобщо някакви други лекарства за подтискане или стимулиране.
Казаха ми, че Примолт нор действа като Оргаметрил, колко време след като го взема, ти изчезна кистата.
Благодаря ти много и очаквам да ми пишеш
Стискам палци и за теб - как се развиват сега нещата
*
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #22 -: Август 22, 2005, 17:12:35 pm »
Здравейте момичета, здравей Ванина
Извинявайте, че изчезнах за известно време, но вече съм тук и ще се опитам да отговоря на всички.
Ванина, да използвахме и Прегнил. Поставяха ми го към 17-18 ден от цикъла, когато се виждаше, че фоликула е нарастнал достатъчно - моята овулация беше късно. При мен за съжаление не действаше и фоликула не се пукаше в рамките на 36 часа. Едва с идването на цикъла се пукаше и за щастие не се образуваха фукнкионални кисти - както при теб. След месеци стимулация ми се появи ендометриозната киста, която вече лекувах с Оргаметрил - след един месец по две хапчета на ден намаля наполвина, а след 3 с 1 хапче на ден изчезна напълно. Продължавам да вземам Оргаметрил докато започна подготовка за инвитро - която се надявам да започне в началото на септември. Стискайте ми палци!!!

Целувки на всички и успех!
Лина
УСПЕХ!
« Отговор #23 -: Август 25, 2005, 11:31:04 am »
Lina, Стискам ти палци да стане от първия път!
Много спокойствие и скорошно щастие ти желая!
И аз вървя по твоя/вашия път - съмнения за ендометриоза, всеки месец нова киста (ЛУФ синдром), Оргаметрил, може би инсеминации...
Борете се и пишете, за да вдъхвате кураж на всички ни! Имам нужда!

Успех на всички момичета!
*
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #24 -: Септември 02, 2005, 16:19:02 pm »
Bluemoon, благодаря ти! Ще се борим докрай :) Другата седмица ще съм на лекар и ще ми кажат кога започваме. Нямам търпение, но и много ме е страх от неуспех :oops:
Успех на всички!
Лина
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #25 -: Септември 06, 2005, 13:29:42 pm »
Здравей Лина, стискам ти много палци и ти желая много късмет и дано се получи. Сигурна съм в това и не се притеснявай, и ти самата трябва да вярваш и да бъдеш много спокойна.

Желая ти много, много късмет.

При мен нещата са ок, спирам сега Примолут нора, и към средата на месеца ще слагаме прегнил, съмнявам се да се получи, май все още при никой не е станало.

Пиши ми при кой лекар ще ги правите всичките неща, за да знам и аз накъде да се насочвам. При мен най - вероятно още няколко месеца ще съм тъка, за да видим дали ще имам изобщо овулация и ако не се получава, другата година направо инвитро.

Но стискам палци и ще се получат нещата, не спирай да вярваш.
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #26 -: Септември 30, 2005, 14:07:53 pm »
Здравей Лина, как са при теб нещата.

Не съм те засичала от доста време във форума, минали инвитрото или още не сте го направили.
Дано всичко е наред с теб - искрено ти го желая от цялото си сърце и стискам палци с две ръце.
При мен нещата са си същите, както писах, спрях примолут нора след месец лечение, и този месец сложихме Прегнил на 17 ден, при фолукул с размери 22-23 мм, но явно не се спука, стана в начолото двукамерен, на другия ден се беше спаружил и от тогава нататък си стой с размери 18/23 - без промяна.
Лекарят ми каза и този месец да пробваме с Прегнил и ако не стане да стимулираме.
Пишеш ми, че на теб от стимулации са ти докарали нова киста - защо по дяволите трябва да става така, все едно с всяка следваща стъпка, която предприемаш, си създаваш нов проблем, вместо да решаваш основния - а имено ендометриозата.

Очаквам да ми пишеш как си, стискам ти палци и поздрави
*
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #27 -: Декември 14, 2005, 18:33:13 pm »
Здравейте момичета!
Не стана :cry:
Първото ми инвитро беше неуспешно. Не съм писала отдавна, защото ми трябваше време да преодолея болката. Сигурно първият път е така за всички.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #28 -: Декември 14, 2005, 18:40:52 pm »
Много съжалявам. Следващият път ще успееш.
*
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #29 -: Декември 14, 2005, 22:07:24 pm »
Много съжалявам Лина, че не се е получило при теб. :bighug:
Искренно се надявам, че със следващият опит ще успееш. Както си писала по-нагоре "Ще се борим до край" - не се предавай след неуспеха следва УСПЕХ.
Ти къде прави опита си?
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #30 -: Декември 15, 2005, 09:31:22 am »
Лина, мила, много съжалявам...

Бъди силна и дано Новата година ти донесе повече късмет!

Знам, че ти е трудно и че сигурно не би искала да се връщаш към мислите за неуспешния си опит, но, моля те, опиши ни подробно как протече процедурата, с какви медикаменти беше стимулирана, колко фуликула успя да образуваш. Ще бъде полезно за всички нас, които бавничко или бързо вървим по твоя път... Чувала съм, че ендометриозата се отразява неблагоприятно на стимулациите, че броят и размерите на образуваните фуликули обикновено са незадоволителни, че опасността от ранни аборти е много по-голяма... Възможно е във всичко това да няма капка истина, затова те моля - напиши ни всичко, каквото знаеш и каквото прецениш, че е важно...

Благодаря ти предварително!

Късмет, мила!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #31 -: Декември 19, 2005, 15:25:24 pm »
Цитат на: Lina
Здравейте момичета!
Не стана :cry:
Първото ми инвитро беше неуспешно. Не съм писала отдавна, защото ми трябваше време да преодолея болката. Сигурно първият път е така за всички.

Много съжалявам Лина! Напълно те разбирам как се чувстваш, защото преди месец преживях същият ужас?! Надявам се вече да си събрала сили да се изправиш и да продължиш.
Разкажи какво точно стана? Защо не се получи? казаха ли ти конкретна причина? И имаше ли нещо особено около яйцеклетките в следствие ендометриозата?
Пиши ни!

*
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #32 -: Декември 28, 2005, 23:03:51 pm »
Весела Коледа момичета! Нека да си пожелаем всички скоро да гушкаме по едно сладко бебе (защо не и две :lol: )
Много ви благодаря за милите думи - вече се чувствам доста по добре, а и борбата продължава!

Да се отчета за инвитрото: Правих го в Репробиомед. Много съм доволна от професионализма и отношението на целия екип! Както знаете аз съм с един яйчник и прогнозите не бяха много оптимистични. Стимулираха ме с Пурегон 9 дни, пункцията беше на 12 ден от стимулацията. Образувах 8 фоликула, но 2 не успяха да извадят заради сраствания на яйчника.  Пункцията беше доста тежка - заради ендометриозата яйчника беше твъд "като мазол" и беше доста трудно да се аспирират. Отложиха трансфера с един ден и пих антибиотик. Върнаха ми 4 ембриона, а замразиха два. На 20 ден след трансфера теста беше отрицателен  :?

Останалото ви е ясно...

Огънче, конкретна причина не ми посочиха, а и ендометриозата не бе повлияла на качеството на яйцеклетките. Единствено се отраци на пункцията заради втвърдяването на яйчника и срастванията. Но при мен е в доста напреднала форма. Сигурна съм, че при теб не е имало тези проблеми.

Но има и добра новина - момичето,  с което бяхме заедно на трансфера вече е бремена в четвърти месец!!! На нея и беше първи опит инвитро след 10 години опити.

Момичета горе главата - сигурна съм че рани или късно всички ще успеем!!

 
Весели празници на всички!!!
Лина
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #33 -: Декември 29, 2005, 08:38:39 am »
Весела Коледа и от мен, момичета!
Желая ви много-много късмет! И в най-скоро време - да видите двете чертички!

Лина, благодаря ти, че ни писа.

Все още не съм тръгнала по пътя на инвитрото, но има такава вероятност, затова ще те помоля да уточниш дали направената ти стимулация преди пункцията е по-слаба или по-силна. Може въпросът ми да звучи тъпичко, но не мога да се изразя по-точно. Питам, защото съм слушала, че пациентки с ендометриоза не винаги се повлияват от стимулациите, че при стандартна стимулация за инвитро образуват по-малък брой фоликули от обичайното, а пък по-силна стимулаця крие рискове за задълбочаване на заболяването. Има ли подобен проблем или не?
Огънче, ще съм благодарна, ако и ти се включиш, сигурно ще знаеш нещо по въпроса.
*
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #34 -: Декември 29, 2005, 11:50:17 am »
Здравей Урания!
Не мога да определя стимулацията като слаба или силна. Как да се стимулира се определя от нивото на хормоните, които се измерват почти през ден по време на стимулацията. Аз реагирах добре и дори ми останаха лекарства. Всичко е много индивидуално и не мога да кажа, че болестта повлия на качеството или количеството на яйцеклетките.

Що се отнася за задълбочаване на заболяването при мен слава богу за сега няма. Не образувах ендометриозни кисти по време на стимулацията и след нея.


Поздрави!
Лина
*

    Anonymous

ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #35 -: Февруари 15, 2006, 16:37:39 pm »
az sa6to se operirah ot kista predi 1 mesec ne6to da mi kaje6 kakvo me 4aka ot sega natatak[/b]
Пиши на кирилица!
zfravei
« Отговор #36 -: Февруари 15, 2006, 18:10:29 pm »
zdravei az sam ot skoro v tоzi sait no i az imam genekologi4ni problemi.I мен me operiraha ot endomitriozna kista.
zdravei ot kakva kista te operiraha za6toto i men me operiraha predi 1 mesec
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #37 -: Февруари 15, 2006, 18:50:10 pm »
Бети 1983, ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
Като искаш да добавиш нещо в мнението си има бутон "edit".
*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #38 -: Юни 11, 2008, 23:32:05 pm »
Здравейте момичета, пиша след толкова много време, за да ви въхна кураж! При мен чудото се случи, дори два пъти :D Моето малко слънчице е вече на 10 месеца, и в момента съм бременна в пети месец! Но нека ви разкажа подред...

След неуспешното инвитро, последва трансфер на замразени ембриони - за съжаление също неуспешен. След това си дадох малко почивка от стимулации и не след дълго отново имах активни огнища на ендометриоза по яйчника. Лятото на 2006 ми направиха лапароскопия, за да се отсранят огнищата и провериха отново тръбата. Оказа се че е проходима, въпреки че трудно. След това отново последваха месеци на опити без стимулация, но накрая се оказа, че при мен фоликулите не се пукат до дни преди цикъла, а и хормоните не са като за овулация. Абе изобщо никакъв шанс за нормално забременяване. Още на следващия месец започнахме стимулация за инсеминация този път. Бяха ми останали няколко ампули Прегнил от касата и започнахме с тях. Още след първите дни на стимулация се оказа, че яйчника ми реагира много силно, въпреки ниската доза хормони, и образува много фоликули. Казаха ми, че може да направим инвитро и ние се съгласихме. На пункцията извадиха 9 яйцеклетки, от които се оплодиха и развиха добре 4. Тестът беше положителен!!! Трябваха ми месеци да повярвам че наистина съм бременна  :) И така през август, се роди моето малко слънчице. На секциото се оказа, че отново имам активни огнища на ендометриоза т.е. инвитрото е било успешно на фона на активна ендометриоза. И изненадите не свършиха до тук  :wink: Шест месеца след раждането се оказа че съм бременна по напълно естествен начин! Отново с активна ендометриоза. Дори е станало не около дните за овулация, а когато е трябвало да ми дойде цикъла. Явно и преди това съм имала овулация преди начало на цикъл, и въпреки хормоните които не бяха в норма. Но познайте дали сме правили опити тогава  :? Та това е накратко (макар, че стана дълго)
Много ви прегръщам и желая успех на всички. Не се предавайте и сигурна съм един ден    всички ще прегръщаме най-желаните и чакани бебчета!

Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #39 -: Юни 12, 2008, 11:01:05 am »
Лина много се зарадвах на това, което прочетох за теб! Да ти е живо и здраво детенцето, лека и прекрасна бременност и много щастие!  :lol: