0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #180 -: Април 22, 2010, 00:55:55 am »
Аз също мисля , че е по-добре да се пунктира кистата и след това веднага опита и т.н. И без това сега е април( почти е минал) ако май ,юни, юли ако си на диферелин   губиш тъй като  август клиниките (повечето мисля ) не работят! Успех ! Вземи най-правилното за теб решение , действай и чакаме добри новини!
*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #181 -: Април 22, 2010, 10:48:17 am »
Благодаря ви момичета,успокоихте ме,че не си измислям разни фантасмагории,в стремежа си да се хвана за сламка.Ще настоявам след пункцията да направим опит,пък да видим доктора какво ще каже.Още веднъж,благодаря  :bighug:
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #182 -: Април 24, 2010, 11:12:55 am »
здравеи варта на мен ми откриха ен на матката но преди лапарото си взех одобрението но др ми назначи лечение 6 месеца с лукрин това ще рече че аз изпускам срока ин витрото затова аз отидох при др при които ще правя ин витрото и тои ми каза да отида отново в софия и да попитам др лалев дали мозе да ми удълзи срока и тои ми отговори че трябва клиниката в която ще правя ин витрото да ми издаде белешка в която да се опише че ми е открита ендо и да я занеса обратно в софия и чак тогава ще ми се удълзи срока.и тъи като прочетох че и ти имаш ендо но не са ти искали белешка ами си подавала молба за удължаване.искам да те попитам за всички ли важи това или зависи от заболяването или да се обадя на др лалев и да го попитам отново.моето ин витро е в клиника,селена,пловдив
*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #183 -: Април 24, 2010, 16:29:10 pm »
Най-добре попитай д-п Лалев.Като подавах молба за удължаване на срока,писах,че е открита киста и се налага оперативна намеса,без да уточнявам,че е ендометриозна и се налага и три месеца лечение.Сега се замислям,че може би е трябвало да го упомена и да говоря с д- Лалев,а аз занесох молбата при жените,които приемат документите.
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #184 -: Април 25, 2010, 13:38:50 pm »
Момичета и аз да се вклщюча. Преди седмица ми направиха седма операция. Имам енометриоза и бях оперирана по спешност и се оказа гноина торба 15см и отстраниха десен яйчник и остана всичко в ляво само че ендото така е засегнала тръбата в ляво макар че е запушена че ми казаха за инвитро най-рано след година. Изписаха ми лукрин за втрори курс на лечение само не ми казаха кога да си я бия инжексията по кое време на цикъла тъй като чакам да ми дойде а до тогава съм на дуфастон. Може ли някоя да ми каже. И още един въпрос заповедта ми е от януари готова но поне след година ще правя опит пореден 4, та ви питам какво да предприема. а между временно май искам да сменя и лекаря за опита . посъветвайте ме объркана съм много
*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #185 -: Април 25, 2010, 23:15:50 pm »
Котка  , съжалявам мила за това , което си преживяла !
Моят съвет е първо да се консултираш с още 2-ма специалисти (поне така бих направила аз! )
7-ма операция си звучи много страшно!!!! При кой док си ако не е тайна? Как така ти откриха гнойна торба 15см? Ти имаше ли някакви симптоми ? Не ходиш ли постоянно на док? Някак си ми се струва , че си като опитно зайче на някой ...съжалявам много за това което си преживяла. Аз самата вървя по същият път ми наистина виждам ,че е много труден ....
За Лукрин-а , аз при първото лечение го бих при първа възможност , а при второто лечение на 1ви ден от МЦ. Ако искаш изчакай да ти дойде и постави инжекцията тогава.
АКО не те притеснява , би ли  разказала по подробно историята си?
 мисля , че с разказа за това което се случва не теб, може да помогне на много момичета да не правят поредни грешки...
Прегръщам те ! Горе главата ! Ще успеем ! И задължително смени клиниката!
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #186 -: Април 26, 2010, 18:55:13 pm »
rossy *здравей,аз много се чудя дали да казвам името на док довел ме до това положение защото в момента е един от най известните и търсени лекари. Та историята е следната накратко. през 1999г по спешност ме оперираха кисти и на двата яйчника и нищо не ми казаха нито изписаха. Две години по-късно бебе не се получаваше и аз отидох в Майчин дом София при проф. Налбански и той след лапароскопия ми каза че трябва да ми направи пластика на тръбите. Добре и това направих но без резултат, тогава ми откриха и ендометриозата но пак никакво лечение.Ааз неразбирах не съм лекар та да го назнача. после след време пих оргаметрил противозачатъчни и пак бебе не става а кисти има.После 2006г. пак ме оперираха като ми махнаха дясната тръба. Последва първи опит инвитро които заради не направена имунология завърши неуспешно.После пак кисти , отново операция но този път имаше деферелин 4 месеца не че помогна.И след като само ми разбутаха хормоните последва пункция и после втори опит наистина опит защото док след трансфера имаше наглостта да ми каже че не трябвало да има трансфер ама решил да опита на късмет. Неуспешен. Забравих да кажа че опитите и предпоследната операция са при един и същи док., а последната е при негов приятел колега защото не можеше да ме вмести тогава в графика си. Продължих пак и миналата година ми беше последния опит като преди тансфера ми пунктираха киста отново. Пак неуспешен.След това отново почна да се образува тази киста докато преди месец не я пунктираха отново, но този път беше доста голяма около 12-15см,и ми казха тези същите док че това било друго, а не киста. Хубаво ама след 15 дена тази същата топка порасна пак със същите размери и придружена с висока температура влезнах по спешност в най -близката болница и спешна операция. Та док която ме оперира по спешност просто нямаше думи да опише какво е било в корема ми, а то 15см гнойна торба, и ми каза само благодари че си жива и забрави поне година за опити.Та момичета помогнете ми и ми кажете какво да правя.Извинете ме за дългия пост но искам да ви кажа не се доверявайте на 100% на докторите.
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #187 -: Април 26, 2010, 21:57:11 pm »
Слушай скъпа, наистина мисля че трябва да си починеш много добре - и емоционално и самите ти органи да се възстановят малко от интервенциите, защтото това си е шок за целия организъм. през това време намери добър лекар, но гледаи да се откъснеш от тези проблеми за малко. Може да ти звучи странно, но ти препорьчвам йога за вьзстановяване а след това инвитро.  :goodluck:
*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #188 -: Април 27, 2010, 00:12:26 am »
КОтка наистина много си си изпатила! Док ( мисля че се сетих за кой става въпрос) какво казва по твоят случай? Някакви обяснения няма ли?
Не мога да разбера защо ти изписват Лукрин , след като това образувание е било гнойна торбичка?
Аз също мога да те посъветвам като сами - поне 6 месеца почивка от лекари , йога или др гимнастика (това е мн важно ) после смяна на клиниката и ин витро! :bighug:
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #189 -: Април 28, 2010, 13:50:38 pm »
благодаря ви момичета за съветите така и ще постъпя почивка и после ще му мисля
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #190 -: Май 03, 2010, 12:02:15 pm »
Здравейте и от мен!За съжаление и аз трябва да се запиша в темата.След направена хистероскопия хистологията показа-фрагментиран материал с характер на ендометриялен полип и части от миометриум с белези на вътрешна ендометриоза.Някой знае ли какво означава това,трябва ли да се лекува и как се появява.Защото преди това имам два опита ИКСИ-неуспешни за съжаление и никой не е е изразил и съмнение за нещо такова.


Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #191 -: Май 03, 2010, 22:11:53 pm »
Здравейте и от мен!За съжаление и аз трябва да се запиша в темата.След направена хистероскопия хистологията показа-фрагментиран материал с характер на ендометриялен полип и части от миометриум с белези на вътрешна ендометриоза.Някой знае ли какво означава това,трябва ли да се лекува и как се появява.Защото преди това имам два опита ИКСИ-неуспешни за съжаление и никой не е е изразил и съмнение за нещо такова.
Аденомиоза

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com