0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #80 -: Ноември 17, 2014, 00:58:15 am »
И сега една хитрост от мен за тези, които пазаруват от немски сайтове. Препоръчвам ви една търсачка, която ви намира най-ниската цена на определен продукт (не пропускайте да проверите колко струва доставката, на немски Versand). www.idealo.de

Аз за момента имам жена, която ми помага, но другата година планирам да си остана повече време у дома и тогава и аз ще се замисля за такова чудо (мислех го преди известно време, но мъжът ми каза, че ако имало много мебели, не чистела добре според него). Вашият опит с това какъв е? Нямаме кой знае колко мебели (по моите разбирания). В двете детски стаи имаме килим, иначе - не.
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 21:11:53 pm от blue_sky »

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #81 -: Ноември 17, 2014, 07:52:57 am »
Blue, много мерси за инфото за този немски сайт  :P

Мебелите не пречат. Прахосмукачката си ги заобикаля. Забелязала съм, че в стая с повече мебели чисти по-бавно (минава по повече пъти на едни й същи места), защото по-трудно (според мен) си сканира пространството за чистене, но със сигурност не пропуска. Това го прави и ако пространството е с много неправилна форма.
Аз вдигам само столовете и табуретките преди да я пусна. Ако на земята има кабели, също е добре да се махнат, защото понякога се замотава в тях. На мен веднъж ми беше навила зарядното за телефона и го беше отскубнала от контакта (аз си бях виновна, защото си бях взела телефона, а кабелът беше останъл да си виси на земята).
Върху килимите се качва без проблем. Сменя режима на работа върху тях. Ако имат по-дълги ресни, тогава би било проблем или ако са черни на цвят.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #82 -: Ноември 17, 2014, 08:00:11 am »
И аз благодаря за търсачката! Смай, много добре е обяснила  :D Проблемът с многото мебели мисля, че е като те са дребни и разпръснати(аз подреждам столовете в трапезарията), също ако има малки празни пространства, но не може всеки ден или всеки път да ги пропуска  :D Събираме всички играчки, случвало се е да осмуче дребна част, но като чистя контейнера ги виждам. Големите играчки ги избутва, но е добре да ги няма, все пак идват допълнителни препятствия.
 При първо пускане аз го наблюдавах и прецених къде би се заклещил, примерно имах един бабин шкаф, който някак краката му не бяха равни и като влезе от високата страна така хубаво се заклещваше в ниското, няма датчик, че тавана е нисък  :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #83 -: Ноември 17, 2014, 18:20:12 pm »
Смайли,това е другата причина заради която не харесвам робота.. :lol: докато раздигна 10 стола...после при нас кухня,трапезария и хол са на едно и са 80 квадрата,съответно не ги изчиства от раз и трябва да зареди и да продължи... двете спални пък са на мокет и не мисля,че робота би изчистил мокета по-добре от прахосмукачката...та съвсем взех да не го ползвам :lol: ама като си тръгнат помощничките ще го зоабичам ми се струва :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #84 -: Ноември 17, 2014, 18:25:48 pm »
... при нас кухня,трапезария и хол са на едно и са 80 квадрата...
Ихааа, как го топлите това помещение? Нашият целият апартамент е 85 квадрата.
Може да не си улучила модела, подходящ за квадратурата  :ask: С подобно помещение ти трябват висок клас може би, с дълго издържаща батерия, с виртуални навигатори.
Мокетите и килимите се чистят перфектно иначе.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #85 -: Ноември 17, 2014, 19:33:33 pm »
Смайли с два климатика :lol: няма парно при нас...тъѝ като съм маниак на тема чистота все си мисля,че не е подходящ за килими и мокети,обикновената прахосмукачка изсмуква,а робота не е ли на принципа на метлата или греша?
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #86 -: Ноември 17, 2014, 20:26:13 pm »
Моят робот поне си смуче, макар и не като прахосмукачка 2000в, не знам вашите.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #87 -: Ноември 17, 2014, 21:05:22 pm »
Честно да ви кажа, не знам на какъв принцип работи.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #88 -: Ноември 17, 2014, 21:14:27 pm »
При нас играчки по земята няма. Всякакви превозни средства се карат навън, а другото се прибира по етажерки.

При нас мебелите са основно библиотечки по стените. Имаме диван, две бюра и пиано, също до стената. Единствено една малка масичка и кухненската мас с пет стола са в средата. Така че, ще трябва да се вдигат. Поне столовете, де.
Затова пък си мисля, че такова чудо много хубаво ще изчисти например под нашето легло, което е 1,80 м и няма как да се пъхне отдолу прахосмукачка.

Имаше едно, на което можеше и парцал да му се сложи отдолу. Ама vileda ли беше?! Не помня.
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 21:20:33 pm от blue_sky »

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #89 -: Ноември 17, 2014, 21:35:40 pm »
Блу, значи роботчето ще ти свърши чудесна работа. Само трябва да съобразиш модела с квадратурата и с това дали искаш само да минава от стая в стая или ти да го местиш.
Иначе има отделни роботи за миене. Има и комбинирани, но не ги препоръчват.
Мисля, че Irobot Braava се продава тук и го препоръчват.
Има и роботчета за миене на прозорци. На мен това ми е следващата мечта  :P  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #90 -: Ноември 17, 2014, 22:00:58 pm »
Ох, Смайл, ще ме умориш  :lol: колко прозореца имаш? С една микрофибърна кърпа и хубав препарат мия един двоен вътре-вън за не повече от 5мин  :D
Моят робот е от най-простите, пускам го и си бръмчи навсякъде където е достъпно, от стълби не пада, но не сканира помещението, та работи докато свърши тока, не докато е чисто, има си кърпи за полиране, тъй и не съм ги ползвала де, та не мога да дам отзиви.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #91 -: Ноември 17, 2014, 22:18:54 pm »
Смайл обаче много зарибява  :lol:
Аз отдавна искам робот, ама нещо все не остава бюджет. Сега обаче ми вдигнаха кръвното с (не)чистенето вкъщи и определено искам нещо дори да позачиства. И съвсем сериозно взех да се услушвам  :lol:
м-и, аз също обожавам всякакви такива помагачи. Преди няколко години мъжът ми взе някакъв уред и му подариха "машинка за почистване на прозорци" (http://praktis.bg/bg/Ured-za-prozortsi-KARCHER-VW-50-plus/3757/product/) и аз много го подигравах. Да де ама едно, че покрай това миенето на прозорци стана неговата работа вкъщи, второ, че и аз няколко пъти мия с нея и си е улеснение (не бих и дала парите, но става :) )... Да уточня ние имаме мнооооооооооооооого прозорци :lol:
У нас мебели почти няма, но има няколко места, на които много се завърта течение и събира мъх, а не би могла да влезне (малки нишички между мебелите), та ще е нужно разместване. Иначе на нас хол+кухня+трапезария е едно помещение и е 50 кв.м., т.ч.явно ще трябва такава за повече квадратура. Аз не искам да ходи сама из помещенията, защото тя няма да може да изчисти повече от едно помещение без да трябва а и се почисти контейнерчето според мен, та съм доволна да я пускам всеки ден в различна стая, но искам да чисти под и килим и козина без да се налага да и се сменят приставките и прочие - пускаш и където мине.
Иначе преди време някой ми беше обяснявал, че различните роботи са на различен принцип - такива дето смучат силно и такива дето смучат за да прибират от четките, ама не знам как да ги разбера кой какъв е... Хайде ако има още момичета с познания и опит в роботите да споделят за да се поориентираме :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #92 -: Ноември 17, 2014, 22:22:47 pm »
 :lol: М-и, абе как за 5 мин миеш прозорец? На мен цял ден ми отива за всички прозорци (и с прането на пердетата де), а и така ми треперят мартинките докато съм клекнала на перваза :oops:
Проблемът ми е, че отвън много трудно ги стигам. Иначе са общо 3 двойни, 1 троен, 1 врата на тераса и 2 малки на баните.

Mousyt, усещам че още им нямаш вяра на роботчетата. Ще си говорим пак като си купиш  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #93 -: Ноември 17, 2014, 22:34:00 pm »
Mousyt, имаш ли сушилня? Аз сега да не остана назад, ще те зарибя за нея. От като я имам нямам мъхове от дрехи, че и не гладя  :lol: Нямам нищо против джаджите, мястото ми не стига и затова ограничавам каквото мога  :D За това кои роботи на какъв принцип работят си пише в описанията им.
Смайл, пердетата си ги свалям периодично, тя пералнята ги пере  :D аз ги закачам мокри и това е. Прозорците ги мия някога и по един на ден, не са ми спешни и не ги мия ежедневно. Последно време ползвам Клийн и хубава микрофибърна, че има едни тънки и мажат. Не клеча на перваза, а сядам ако трябва и с единия крак вън(отваря ни се само едното крило на двойните), пък и нашите са на около 2м. само от земята  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #94 -: Ноември 17, 2014, 22:38:36 pm »
Аааа Смайл, не позна  :wink:
Много им имам вяра даже... сестра ми има такъв и не е чистила в тях не помни от кога. Просто нямам в момента сили да седна да чета и разучавам, а от бързия преглед се загубих в "морето" от роботи :lol:

м-и, нямам сушилня, но искам ;) Засега обаче ще почака, защото бойлерът е на мястото и над пералнята и трябва да се смени с хоризонтален такъв, че да влезне ;) А така идва твърде сложно за мъжът ми :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #95 -: Ноември 17, 2014, 23:08:48 pm »
Като квадратура е голям апартаментът. Не знам колко точно, че и терасите се смятам наполовина, но ще да е към 105-110 квадрата.
И ние имаме много прозорци, но не са толкова високи (ново строителство, в стария апартамент бяха по над 3 м и тях ги миеше мъжът ми). Като се хвана, за няма и час съм ги измила. Естествено, не трябва да е твърде студено, че иначе няма да се хвана на хорото. Това е и недостатъкът да имаш апартамент, в който да влиза слънце - и най-малкото петно на прозореца се вижда.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #96 -: Ноември 18, 2014, 10:17:01 am »
Това е моят робот http://www.lg.com/bg/prahosmukachki/lg-VPARQUET-prahosmukachka-robot
Не чисти хаотично като айробот, а можеш да предвидиш къде ще мине, така че ако си в същото помещение да не си се пречкате взаимно.
Преди не вдигах столовете, но се бави докато намери точния път да излезе, така че ги вдигам и става много бързо.

У нас чистата площ за чистене е около 100 кв.м. Успява да ги изчисти наведнъж. Веднъж бях пуснала повторно в хола (43 кв.м) и тогава се изтощи батерията, отиде на зарядното, след което като се зареди, отиде да си доизчисти от там от където беше спряла.
Тиха е, можеш да си гледаш тв докато тя чисти.
Има смарт турбо режим за килими, за тези които имат килими.
Има 4-5 функции според това какво ти трябва в момента - дали просто детето си е изпразнило острилката на земята, или пък имаш нужда да изчистиш още веднъж само около мястото, където готвиш.

Mousyt, ето ти промоция тъкмо като за теб http://www.lg.com/bg/combo-i-hombot-promo Въпреки, че съм предубедена към 2 в 1 уреди, може би щях да се възползвам от тази оферта, ако вече нямах робот.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #97 -: Ноември 18, 2014, 12:31:27 pm »
sia, много благодаря :) И аз май към LG се огледах...
Иначе офертата е WOW 8O Де да имах малко повече финанси и основание да си сменя пералнята сигурно щях да си направя коледен подарък :lol: Но мисля по-скоро, че ще следя промоциите и в амазон на робота само :) Нали казахте, че ако го взема от амазон ще си има и тук гаранция?
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #98 -: Ноември 18, 2014, 13:11:18 pm »
Да, важи гаранцията и тук.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #99 -: Декември 07, 2014, 19:47:31 pm »
А пък аз вече си имам LG HomBot от промоцията с пералнята :lol: 8) :cheerleader: :drunk:
Благодаря, че ми я показахте :) Моят мъж я запомнил (да не повярваш 8O) и днес помагал на един негов колега да си избере и купи пералня със сушилня и се сетил и му предложил да делнем офертата и ми звъни и вика - казвай сега взимам я 8O :o Аз шах с пешка :lol: Ама сега съм happy  osi_16