0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #120 -: Декември 30, 2014, 09:14:39 am »
Голяма реклама на българското и от мен  :oops: аз съм купувала само от тия летните гащеризони от НМ също съм супер доволна купила съм за 18м и вече е 105см., а си му стават, бялото е посивяло, но нито е скъсано нито е разпънато, копчетата са си ок, ако имаше по-голям размер пак бих взела, нищо, че мога и по тениска и гащи да го сложа да спи.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #121 -: Декември 30, 2014, 09:18:26 am »
Български пижамки има обичайно в кварталните магазинчета, а не по МОЛ-овете.
Аз съм живяла в Дружба 1 и Дружба 2 и в двата квартала има малки магазинчета за детски стоки с български пижамки на дребни производители. Доволна съм от качеството.  :D
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #122 -: Декември 30, 2014, 10:01:46 am »
Аз детски пижами не съм купувала, но мъжки и дамски пижами, блузи и клинове купувам на Кристи и няма мърдане качеството: https://www.pijami.eu/ . Виждам, че имат и детски - само не знам как са с размерите :)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #123 -: Декември 30, 2014, 12:20:34 pm »
От две години ползвам само пижамките на Златев, защото предлага различни видове дебелина, но ги купувам само на произведено в България, защото няма магазин в София. Аз купувам най-тънкия памук, защото на мойто човече все му е топло, а и за детската градина са му перфектни.
Мъжките също са тествани от мъжа ми, вече има 3 броя, защото са му най-удобни.
Ето и линк на сайта:
http://www.zlatev-bg.com/index.html


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #124 -: Декември 31, 2014, 00:26:34 am »
Децата са имали на Венера пижамки и бельо и съм доволна. Не им окапват картинките с прането, не са се разнищили оверлозите и най-дразнещото за мен - нямат бримки по трикото в рамките на година поне след старта на ползването. С времето, защото както по-нагоре писаха, дългото долнище се ползва за 7/8, за 3/4, може и да се мерне някоя.
Кристи също съм купувала и като цяло съм доволна. Даже в момента основните им градински пижами са на Кристи. Купих ги на промоция -10/15%. Още на другия ден върнах едната, защото имаше голяма бримка на долнището. Смениха я веднага в магазина с друга. От октомври може би са пуснати в употреба в къщи и всичко им е наред все още.

Заинтригувахте ме момичета с роботите, доста трудно бихме отделили пари, но пък то си е до цел. Интересуват ме две неща - косми, единият ми килим събира много косми, не зная точно какъв е, но се набиват и само с четка се махат, другият не  е така. Там има ли особени забележки откъм работа, да разчитам ли, че ще се справя? Другото е изрезките - моите младежи си падат по творчеството и почти всяка вечер пода се настинява с най-дребни изрезки хартия. Е това ми е ужасно трудно да го чистя, защото се набъква в килима и прахосмукачката ми не го дърпа.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #125 -: Декември 31, 2014, 12:42:52 pm »
Аз също много се заинтригувах от роботите за чистене.
В София има опция да вземеш робота за 1-2 дни да го пробваш и да решиш дали те устройва.
Телефона за заявка е следния: 0882371138, http://irobotbg.com.
Аз взех iRobot и го пуснах само един път, защото нямах възможност да му отделя повече време. Определено не успях да прочета всичко и не мога да взема решение дали го искам.
Този, който пробвах се движеше или в кръг, или Х-образно и на правите участъци. Това не ми хареса много, но може би има и друга опция.
Всеки, който е в София може да го пробва безплатно, но се оставя капаро от 700 лв., което веднага се възстановява при връщането на робота.
Аз ще мисля още, не съм се отказала, но може би ще го пробвам още един път, когато намеря малко повече време, преди да взема окончателно решение.


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #126 -: Декември 31, 2014, 14:18:54 pm »
И мен ме заинтригувахте с тези роботи  :?.До преди разказите тук на тези които имате  изобщо им нямах никакво доверие,но сега малко им отимах  :),та май ще си помисля по натам през новата година дали да не пробва и аз.
mgstra това е много хубаво,че може така,тъкмо нагледно ще видиш как чисти и дали те устройва.
Все още не разбрах как чисти по ъглите  :ask:.Иначе и аз имам проблем с космите ,много трудно ми се чисти от килима в хола и в спалнята от пътеките.Та така ще следя за още закупили и техните мнения.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #127 -: Декември 31, 2014, 17:56:12 pm »
Така, така....да си направим направо фен клуб "Роботи прахосмукачки"  :lol:
Сега да споделя за LG-то. Ние имаме един ужасен килим, изкуственяк дето лепи всичко на себе си и заради него нямаме други - от ужас за чистенето им. С голямата прахосмукачка се почистваше единствено на колене и директно от маркуча и пак оставаха косми (мои и на котката). Ами LG-то мина веднъж и косъм не остана по килима 8O 8O 8O Отдавам го на голямата четка отдолу, която прилича на четка за коса и е с доста твърд косъм. Прави ми впечатление, че дори успява да разроши килима... Е налага се след това въпросната четка да се свали и почисти, но не е толкова сложно и си има приложено специално "гребенче" за нея. Основният проблем са моите косми - заплитат се в четката, на котката космите са си прилежно прибрани в контейнерчето, което мен лично ме впечатли, защото тя е с някакви такива копринени косми, дето се лепят и наелектризират и ужас въобще...
Относно ъглите - дори се покатерва леко по первазите на ламината и обира - така, че там драма няма. Е не може да се навре на някои тесни места, в пролуки между мебели и прочие, но на тези места нито една прахосмукачка не влиза без помощ, така че трябва да си дадем сметка за това. Малко по-упорита е към препятствията и се заглавя на някои места и трябва да я разтървавам, но постепенно се приучих кои са и ги отстранявам едно по едно ;) Допускам, че i-robot-а няма да се заглави там, защото той докосва нещо и тръгва в обратна посока, докато LG-то уж ги вижда нещата, ама си има сляпа зона и като ги пропусне и реши, че ще мине оттам става страшно :lol: (мъжът ми вика :"Жена бе-упорито!" :lol:) Освен това понеже е правоъгълна и като се завърта и се заклещва по диагонала (имаме едно единствено такова място дето разстоянието между шкафа и стената е точно колкото да влезне напред и да не може да се звърти :lol:)
mgstra, от това което аз проучвах принципът на действие (софтуерът) на Ай Робот-а е такъв, че се движи така - хаотично и е на принципа, че след определено време ще мине навсякъде. LG-то на свой ред прави сортирано почистване, което пак си има + и -. Аз лично гледах едно клипче онлайн, дето доста ми помогна поне да се ориентирам какво да чета за прахосмукачките, ето ви го:
https://www.youtube.com/watch?v=DMNON1CzfXE
Иначе в мамата (колкото и да не обичам да чета там) има доста теми за робо прахосмукачки :)
Успех!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #128 -: Май 06, 2015, 15:34:27 pm »
Да се похваля с една от най-новите си покупки, от които съм доволна и да побутна темичката.
Мрежа за багаж за количка

Предимствата пред чантата, която се мята на дръжката са:
*захваща се стабилно за дръжката на количката и не се плъзга надолу
*по-компактна е и не се удря, нито в количката, нито в краката на майката или пък не пречи на вратата на асансьора да се затвори
*отваря се отгоре, а не е сприхлупване и нещата се вадят лесно
*прозрачна е и лесно намираш още преди да бръкнеш това, което търсиши
*разтеглива е и ако багажът е малко и тя заема малко място, същевременно има място да набуташ и още нещо :)

Недостатък е цената, която не е като за мрежа, а като за цяла чанта почти - 20 лв. Ако завали и съдържанието на чантата ще се намокри. Също всички виждат какво носиш (но аз специално не го крия). Не е препоръчително да се държат ценности вътре (телефон, пари, въпреки че има джобче за телефона).

Слагам вътре мокри кърпички, шишето с водата, кутийка с бисквитки и солетки, подложка за повиване и резервна пеленка. Може, разбира се биберони и играчки.

« Последна редакция: Май 06, 2015, 15:36:18 pm от 47 Smiles »
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #129 -: Май 06, 2015, 16:47:18 pm »
Смайл, то чантата от количката не ти ли върши същата работа?! На мен ми се обръщаше количката като детето ходи де, явно много пълня  :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #130 -: Май 06, 2015, 17:00:54 pm »
Смайл, то чантата от количката не ти ли върши същата работа?!
М-и, аз нямах чанта към количката и си купих отделно. Но не съм доволна, защото е с прихлупване и е по-голяма и се удря.
Предимствата, които съм описала, са точно предимства пред чантата, която имам. Ако намеря снимката на чантата ще я публикувам.
Вероятно не всички чанти са неудобни като моята.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #131 -: Май 06, 2015, 17:04:40 pm »
Смайл, то чантата от количката не ти ли върши същата работа?!
М-и, аз нямах чанта към количката и си купих отделно. Но не съм доволна, защото е с прихлупване и е по-голяма и се удря.
Предимствата, които съм описала, са точно предимства пред чантата, която имам. Ако намеря снимката на чантата ще я публикувам.
Вероятно не всички чанти са неудобни като моята.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #132 -: Май 06, 2015, 19:36:41 pm »
Аз и други чанти съм ползвала не само от количката, но са с цип отгоре и странични джобове. Само преобръщането ми беше проблем, когато детето изненадващо реши, че трябва да излиза и сваляйки него, не преместя чантата :) но все пак моята беше и триколка и съответно по-лека отпред.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #133 -: Май 06, 2015, 20:39:22 pm »
То и на тази мрежа пише да не се пълни повече от 2 кг, че може да се преобърне количката  :lol:
Ние веднъж се срещахме с майките, с които раждахме заедно в Токуда и едната майка за пръв път излиза с летния кош (бебетата тъкмо са на 2 месеца). Слага чантата и количката се обръща балабар с бебето. Слава богу, нищо му нямаше на детенцето  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #134 -: Май 08, 2015, 15:35:00 pm »
Виждам интересни неща обсъждате :)
Моята чанта е огромна и като я понапълня повечко и извадя детето от количката усещам че се дестабилизира количката, а в превозно средство (например автобус) като бяхме в Дания няколко пъти се опита и да се прекатури. Мислех си, че е защото е триколка, но и няколко други майки имат същия проблем около мен, та явно просто тежките неща трябва да са в кошницата а не в чантата ;) Иначе моята чанта има едни специални кукички, а на количката има специални "бобчета", на които се закача и няма свличане, няма падане - много е удобно ;) Иначе не е най-удобно, че е с капак, особено напоследък като я отворя и малкия хваща капака и почва да го дърпа и става смешно, но пък самият капак се откопчава и се ползва за хубава подплатена подложка за преповиване, която тук в БГ досега не ми беше вършила работа (защото няма много места за преповиване), но в Дания доста ми беше удобно!

Включвам се за съвет за закупуване на чаршафи. Онази вечер извадих за новата спалня да сложа и докато събера нещо пасващо като размери и то стана всяка завивка и калъфка със собствен цвят :x
Искам долния чаршаф задължително да е с ластик, калъфките да са големи. Например френският стандарт и тези, които са от ИКЕА са по-тесни с една идея и например възглавница 50/70 от Дормео не влиза :? Също имам страхотни чаршафи подарък от сестра ми, но калъфките за възглавниците са тесни, а и тези за завивките - летните влизат в тях, но дебелите зимните не и вече полудявам... Отделно завивките да са отделни, а не една обща. Та май трябва да се продават на парче ли знам ли и аз... Ако някой има предложения много ще се радвам. Дори да са по-скъпички не ме интересува, искам да са хубави като материя и цветове - ей така един комплект може да купя, ама да ми е кеф да си легна в него! :lol:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #135 -: Май 08, 2015, 15:37:47 pm »
Моусит, роксима дрийм имат комплекти от 5 части - за 2 отделни завивки.


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #136 -: Май 08, 2015, 16:02:20 pm »
Eille, благодаря ти за отговора. Сега им видях сайта и имат много хубави неща, но калъфките им са 50/70 и ще са ми малки май. То проблемът е, че явно ги правят точно 50/70 и като сложиш по-дебела възглавница и става ужас...
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #137 -: Май 08, 2015, 16:11:38 pm »
Mousyt, аз имам подобен проблем със спалното бельо. Всяка фирма си има собствени размери и като купиш от една олекотена завивка, все от нея трябва да купуваш. Ние сме се "вързали" с Икеа заради олекотените завивки, но пък техните калъфки не ни стават на възглавниците, защото възглавниците ни не са техни.
И аз бях взела възглавници Дормео и въобще не ги харесах и ги подарих. Сега съм си взела на Textura, но и те са 50/70. Съответно ползвам калъфки 50/70 на турската фирма TAC и са ОК.
Манджа с грозде общо взето....
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #138 -: Май 08, 2015, 18:40:21 pm »
Варианта е да купуваш на "парче" и наистина цветово се получава манджа с грозде. Аз така съм купувала от Ла редут, те имат едни комплекти горен с калъфки и долен с калъфки, но пък калъфките им мисля, че са 50/70 и 60/60 изборът е голям де и има варианти за комбинации, има възможност да си избираш размера от един и същи цвят също. На Роксима дрийм не бих купувала чаршафи през интернет, нямат 2 различни на цвят с една материя, а имат и гадни материи.
Най-добре май както Смайл казва -връзваш се с една фирма или мериш и купуваш само по размер :)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #139 -: Май 08, 2015, 22:09:24 pm »
47 Smiles, нашите зимни завивки са от ИКЕА и влизат във всички "стандартни" чаршафи дето имаме, без тези френските, които са по-тесни. В тях не влизат и летните завивки, но те са много тънки и не е драма, че са леко тесни :wink:
Икейските възглавници влизат във всички калъфки, някои дори са им големи.
Имаме един комплект български чаршафи - на тях пликовете и завивките им стават, но долния чаршаф е пълна скръб - едвам покрива отгоре матрака, камо ли да се загъне надолу 8O
И въобще е една боза...
Сега гледам, май точно на ТАС калъфката пасва за възглавниците от Дормео, че имаме един техен подарък, но само калъфката става, че е с обща горна завивка :lol:
А иначе ние сме си доволни от тези възглавници, но ние спим всеки с по 2-3 броя различни големини и на кеф, та не е меродавно :lol: Те също са 50/70, но на последната дето взехме онзи ден пишеше дебелина 12см, така че смятай как ще влезне в калъфка 50/70, особено ако се отваря от тясната а не от дебелата страна :)