0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Покупките, от които сме доволни
« -: Септември 09, 2014, 14:04:49 pm »
Реших да пусна тази тема, защото попадам на много интересни стоки, които се предлагат не в магазините, а чрез Facebook. За темата ме подсети и бебешкото легълце на Jbrul, което се хареса на много мами в бременната тема.
Моля споделяйте (с линкове) всички бебешки и детски стоки, които сте купили и от които сте доволни.  :P

Аз ще предложа следното
Лигавници тип бандана - хем са по-модерни, хем вършат работа
Сенник за количка - върши по-добра работа от чадърчетата за количка, поне според мен
Столчето на Мил - още не сме го ползвали, но изглежда супер, вече е у нас
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #1 -: Септември 09, 2014, 14:20:28 pm »
За сенника за количка - потвърждавам -  супер удобно е  - може да го  спуснете надолу  съвсем да закрие бебето  , докато спи ; даже на прозореца на колата съм го разпъвала при път да не му пече  :)

ЗА показаното столче- не съм ползвала такова и лично на мен не ми се  струва удачно:   първо -трябва да имате стабилна маса  ;   второ - рискувате  да си изподраскате масата  , закачайки стола на нея    и т.н. . Ако  масата е по нестабилна , лека  ?

Аз ползвах  нормален стол -на Чиполино гранд Комфорт -  стабилен  , удобен , с табли , позиции -  и все още Калоян сяда на него , но се храни  на масата  . Нашите столове  му идват ниски и вместо да слагам възглавници , на които да сяда   , си сяда на стола  , защото височината му се регулира.
Иначе  имам едно такова  столче , ползвам го при пътувания , почивки  :

http://www.baby.store.bg/p116007/detski-sgyvaem-stol-za-hranene.html
 Много е  удобно  и ако не ми бяха подарили другия  стол , смятам , че с такова спокойно можех  да изкарам  , монтирайки го на стол . А  е леко и удобно за пренасяне, компактно , мие се . В Джъмбо ги имало по 20тина лева преди време.


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #2 -: Септември 09, 2014, 14:51:37 pm »
То май няма бебешки уред, който не купих за Дани... :lol:, но споделям тези, които непременно бих купила отново, ако имам второ дете.

Електрическа бебешка люлка. Неговата беше такава (но в други цветове), до последно я ползвахме, нямам забележки по изделието. http://www.hippoland.net/chicco-ljulka-polly-swing-skylight

Шезлонг/стол за хранене/люлка 3 в 1. Ето това: http://www.patilanci.bg/stolche-za-hranene-peg-perego-tatamia-paloma (Този на Дани ще го продавам апропо, ако някой има интерес - да пише на ЛС, няма забележки по него)

Бънджи. Не показвам модел. Купих такова за врата на  ABC design, но версии и модели - много има, просто го споделям като полезна и много ползвана у дома вещ.

Друго, което употребявахме много - седалка за къпане (за деца над 6 месеца). Синя разбира се.  :lol: Ето такава: http://bebelandia.bg/product/6821/farlin-stol-za-banya.html

Бебефон с видео. Още го ползвам чат-пат, особено на село. Взех "Пикселар" като марка - нямам оплаквания никакви.

Дотук изброявам вещите за съвсем малки бебета де. За по-нататък имам други фаворити, но мисля че тук за бебета пишем предимно. Ако се сетя още нещо - ще допълвам.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #3 -: Септември 09, 2014, 15:11:00 pm »
ЗА показаното столче- не съм ползвала такова и лично на мен не ми се  струва удачно:   първо -трябва да имате стабилна маса  ;   второ - рискувате  да си изподраскате масата  , закачайки стола на нея    и т.н. . Ако  масата е по нестабилна , лека  ?
Столчето има гумени уплътнения, там където се опира в масата. Аз мисля да го ползвам върху мушама (най-малко за да не ми цапа бебето плота).
За лека маса не знам. Струва ми се невъзможно. Все едно ако възрастен се опре с лакти на масата да я преобърне?

Друго, което употребявахме много - седалка за къпане (за деца над 6 месеца). Синя разбира се.  :lol: Ето такава: http://bebelandia.bg/product/6821/farlin-stol-za-banya.html
Къде се поставя тази седалка (ваничка, на пода)?
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #4 -: Септември 09, 2014, 15:15:05 pm »
Смайли освен,че са модерни с кво друго са добри тези лигавници? Имай в предвид,че като започнат да му растат зъбки и като започне да се лигави много такива лигавници без гумена подложка отдолу,ще се мокрят бързо и ще му мокрят и дрешката ...не знам така мисля аз от опит който все пак е от преди 11 г.,но си спомням,че най-удобни ми бяха точно тези лигавници с гумената подложка..
И аз подкрепям мнението,че ако нямаш стабилна маса този стол не върши работа аз лично ще си ползвам стандартния стол за хранене останал ми от каката и аз харесвам повече сенниците от чадърчетата..
Офф,всичко е толкова различно сега  :lol: например сегашните колички с три различни коша...с каката бяха с един хем за лежане хем за сядане...все още не съм решила дали да купувам нова количка,но пък и новите са по-леки,по-компактни и по-лесно се сгъват та не знам,но имам още време...ето сега ще трябва да си купя бейбифон с каката живяхме в гарсониера и се чуваше,ама сега с това голямо жилище...
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #5 -: Септември 09, 2014, 15:18:25 pm »
Ахой!  :)

Ох, не са малко. Но на ''прима виста'':

- ''Държачите'' за чорапи - http://www.sockons.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/baby_pink_Sock_Ons_blue_back72v2.jpg - няма такава ''скъпоценност''! Никога няма да мога да се отблагодаря на моята приятелка, която ми ги подари. Малечка имаше за безкрайно забавление да се събува - докато обуя единия, тя ''видяла сметката'' на другия. Родих се с тези. Не са никак скъпи - препоръчвам от сърце!

- Уред за готвене на пара и пасиране Авент - не е от евтините, но е страхотно улеснение и удобство.

- Кенгуру Babybjorn - ей, Богу - кенгуру-то с главното "К". Пробвала съм и други - е, няма нищо общо. Перфектно е, отвсякъде - а моята Малечка беше от тежичките.  :)

- сгъваема лъжичка с кутийка (за хранене навън) - http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%97%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/%D0%A1%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-Twist---Concord-8437.html
Супер удобна. С тази ''уговорка'', че е малко плитичка и става за по-гъстички ''манджи''.

Стига засега - да не става прекалено дълго и отегчително. Ще помисля и за други.  :lol:

« Последна редакция: Септември 09, 2014, 15:21:58 pm от Prunus Avium »
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #6 -: Септември 09, 2014, 15:23:58 pm »
Смайли освен,че са модерни с кво друго са добри тези лигавници?
Ох и нашичкият много се лигави (то са едни реки  :lol:)
Ами, сменям по 2-3 на ден (купила съм 12). По-добре отколкото да сменям бодита.
А тези гумените удобни ли са да се носят непрекъснато? Не са ли само за хранене?

Prunus, тези държачи за чорапки много ми харесват :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #7 -: Септември 09, 2014, 15:27:25 pm »
Смайли,
държачите са стра-ашни. А нямат онази популярност, която ''заслужават''. Ако трябваше едничко нещо да препоръчам - това щеше да е. Според някаква ''клюко-теория'', която четох, били патентовани от майка на четири момчета. Не проверих дали е вярно, но категорично ми ''прозвуча'' достоверно - жената е заложила на креативност, макар и от няма накъде.  :lol:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #8 -: Септември 09, 2014, 15:30:24 pm »
Ами тогава имаше и по-малки които съм държала по цял ден,а за хранене ползвах едни по-големи тип престилка пак гумени отдолу..
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #9 -: Септември 09, 2014, 15:30:59 pm »
Смайл, аз я ползвах във ваната, ама просто имах вана, че затова. Приятелка я слагаше на пода направо, просто с една гумирана подложка отдолу и е ОК. Ако нямах вана - и аз така бих я ползвала. Аз коритце и на снимка да не видя повече де  :lol: Баш това не бих купила за второ дете. Моето е хубаво, със стойка, сифонче, подложка за новородено (подвижна) и пр., ама дори в банята ми беше хамалогия да го пълня и източвам после. Та мога ли да го избегна този уред - винаги бих.

Най-удобните лигавници ми бяха от някакъв органик памук, отдолу със синтетична, непромокаема подложка, ама не беше найлон баш. Някакъв друг изкуственяк, но не пропускаха. Закопчаваха се с тик-так копченце, което страшно ми харесваше. Ще опитам да ги намеря и да дам линк.

Алекс, бебефона си е удобна раУта и за доста по-голямо дете. Моето вампирче, кога го прецакам да го приспя и да се измъкна все пак, особено на къщата тука (спалните са в друга сграда реално и то на втория етаж) - включвам си камерката и съм споко. Има си инфраред режим - демек бачка и на тъмно и го виждам идеално, звук се включва при шум и движение само, не да ти бучи и бражди нон стоп на главата. Като чисто нов - караше по 8 часа само на батерии (зареждащи са, като на телефоните). Бе...изби си парата 100 пъти, хем моето зверче знаете, че рядко остава само. Ако ти е нормално и спящо бебето - ще го почупиш от ползване ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #10 -: Септември 09, 2014, 15:42:09 pm »
Аз също съм много доволна от ей това http://www.hippoland.net/cangaroo-ljulka-swing-star -малката и до нес стои в нея,е сега по-малко време,но в началото прекарваше по 1час в нея, на ток е и е много удобна защото се маха и става на шезлонг, даже първоначално я захраних на това тъй като е малко дребна и стола за хранене ни беше малко голям  :D

И от бейбифона който ни е подарък -http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5640&cat=35-много чувствителен,измерва температурата,нощна лампичка и приспивни мелодийки много хубави,поне на мен много ми допада,лови на голямо разтояние/ние сме в къща и съм слизала на двора с него всичко си се чува перфектно/ за по-големи жилища е идеален.

За лигавниците и аз съм ЗА тези с непромукаемо отдолу иначе файд няма


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #11 -: Септември 09, 2014, 15:48:06 pm »
И аз ползвам бебефон, но без камера. Върши ни много работа, че спалнята е отдалечена от хола.

Прилагам снимки на беб на столчето (той още не може да стои, само за снимката сме го сложили), тъкмо е заточил лиги и с лигавник.



*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #12 -: Септември 09, 2014, 16:18:59 pm »
http://www.zazu-bg.com/magazin/bebeshki-ligavnitzi-s-kopche-i-vlagozashtiten-sloi-ot-organichen-pamuk-detail Тези са похвалените от мен лигавници, НО не обръщайте внимание на цената обявена в този сайт. Не знам как са я измислили  8O 8O 8O Аз ги купувах по 2.50 бройката, от реален магазин. Линка го давам само, за да добиете представа за вида им и ако искате да ги пробвате - да знаете какво да търсите.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #13 -: Септември 09, 2014, 16:33:53 pm »
Аз пак да кажа, че лигавниците тип Бандана не са за хранене.
С тях спокойно можеш да изкараш детето на разходка, да отидете в магазина, на заведение.
Те са като моден аксесоар към дрехата и същевременно вършат работа.

За хранене, мисля да купя от тези, които са като престилка. Имало и някакви със силиконове джобове, които събирали падналата манджа. Ако някой е ползвал да препоръча.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #14 -: Септември 09, 2014, 16:50:20 pm »
За хранене, мисля да купя от тези, които са като престилка. Имало и някакви със силиконове джобове, които събирали падналата манджа. Ако някой е ползвал да препоръча.
Купувала съм на момата от Джъмбо ето такъв:

Много добра работа върши, събира манджа и поддръжката е лесна. Не го чакаш даже да съхне  :wink:

Още една удобна вещ за хранещите с АМ. Отново в Джъмбо е по-евтин, изглежда баш като авентския.
Дозатор за АМ:


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #15 -: Септември 09, 2014, 17:19:01 pm »
Ники, мерси  :P
И аз имам дозатор за АМ от Джъмбо, но малко му се разхлаби капачката.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #16 -: Септември 09, 2014, 18:05:59 pm »
Много ми беше мерак такъв лигавник, купих един, ама....така си остана. Не по друга причина, ами при "ламята Спаска" - нЕма загуба на материал просто аххахах. Когато го оставих да яде сам - много ми бяха удобни едни лигавници с дълъг ръкав - като ризка, вързва се на вратлето и гърба, подплатено с найлонче. Маже, топи ръкави в чинията, залива се със супа - няма дерт. Сваляш и переш - дрехите чистички. :) В "Джъмбо" ги имаше за без пари, примерно левче за бройка. Струват си според мен. Трябва да имам един-два останали, ако някой ги иска - ще ги пратя, като се приберем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #17 -: Септември 09, 2014, 18:21:15 pm »
Аз за малки бебета супер съм доволна от раничката тип Егро бейби, но не е маркова.Спасявала ме е и ме спасява все още.Като реве, като расте зъб, като вали а трябва да отидем на доктор.Абе върши супер работа.

Сенника за количка е веднъж, днес беше изпробван и на дъжд, пак пази :)

Столче за хранене имаме стандартно, но мисля да взема и от тези дето се слагат на стола, защото като ходим на гости или на път да ми е удобно.

Лигавници аз имам едни дето са с ластик и се провират перз главата. Ej tiq не са гумирани отдолу, но са големи и като я храня нямаме оцапани дрехи.

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #18 -: Септември 09, 2014, 19:20:54 pm »
Аз за малки бебета супер съм доволна от раничката тип Егро бейби, но не е маркова.Спасявала ме е и ме спасява все още.Като реве, като расте зъб, като вали а трябва да отидем на доктор.Абе върши супер работа.
:balk_47: Аз съм с раница Boba. Много съм доволна. За Ерго-то също само добри отзиви има.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #19 -: Септември 09, 2014, 22:42:16 pm »
За лигавниците - имам, пробвах, но ... сега ще ми се смеете ама ги слагах на главата на малката,  тоолкова й отиваха така, вече обаче й омаляха, макар,  че са с две копченца отзад, даже не съм ги ползвала като лигавници, та пак като моден аксесоар ги ползвах де хахахах.
Prunus държачите за чорапи са един път,  свалям ги само през нощта. Отначало си беше изпитание да ги сложа, сега обаче съм факир.
Доволна съм много от шезлонга,  ама много доволна, ето този http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B000BX44RG, сега се чудя как ще се разделям с него, че доста понатежахме и да не стане някой фал, стопихме му "лагерите" направо.
Бейбифона, до сега не ми влезе много в употреба, пак със звук, карина и инфраред, мислех да го продавам, но май ще го задържа,  като чета тепърва би ми бил полезен. То малката като ревне на третия етаж и от двора я чувам, сега е позициониран върху кошарата, но тя нощем не се буди , за това и съм го ползвала има няма месец.
Кенгурото Primi sogni,  цяло лято в планината бясна екплоатация, количката ей така си седи. Не мога да дам модела, слезнахме за консултация и не го взех, не е купувано от Бг, води се някакво ерго.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.