0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Покупките, от които сме доволни
« -: Септември 09, 2014, 14:04:49 pm »
Реших да пусна тази тема, защото попадам на много интересни стоки, които се предлагат не в магазините, а чрез Facebook. За темата ме подсети и бебешкото легълце на Jbrul, което се хареса на много мами в бременната тема.
Моля споделяйте (с линкове) всички бебешки и детски стоки, които сте купили и от които сте доволни.  :P

Аз ще предложа следното
Лигавници тип бандана - хем са по-модерни, хем вършат работа
Сенник за количка - върши по-добра работа от чадърчетата за количка, поне според мен
Столчето на Мил - още не сме го ползвали, но изглежда супер, вече е у нас
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #1 -: Септември 09, 2014, 14:20:28 pm »
За сенника за количка - потвърждавам -  супер удобно е  - може да го  спуснете надолу  съвсем да закрие бебето  , докато спи ; даже на прозореца на колата съм го разпъвала при път да не му пече  :)

ЗА показаното столче- не съм ползвала такова и лично на мен не ми се  струва удачно:   първо -трябва да имате стабилна маса  ;   второ - рискувате  да си изподраскате масата  , закачайки стола на нея    и т.н. . Ако  масата е по нестабилна , лека  ?

Аз ползвах  нормален стол -на Чиполино гранд Комфорт -  стабилен  , удобен , с табли , позиции -  и все още Калоян сяда на него , но се храни  на масата  . Нашите столове  му идват ниски и вместо да слагам възглавници , на които да сяда   , си сяда на стола  , защото височината му се регулира.
Иначе  имам едно такова  столче , ползвам го при пътувания , почивки  :

http://www.baby.store.bg/p116007/detski-sgyvaem-stol-za-hranene.html
 Много е  удобно  и ако не ми бяха подарили другия  стол , смятам , че с такова спокойно можех  да изкарам  , монтирайки го на стол . А  е леко и удобно за пренасяне, компактно , мие се . В Джъмбо ги имало по 20тина лева преди време.


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #2 -: Септември 09, 2014, 14:51:37 pm »
То май няма бебешки уред, който не купих за Дани... :lol:, но споделям тези, които непременно бих купила отново, ако имам второ дете.

Електрическа бебешка люлка. Неговата беше такава (но в други цветове), до последно я ползвахме, нямам забележки по изделието. http://www.hippoland.net/chicco-ljulka-polly-swing-skylight

Шезлонг/стол за хранене/люлка 3 в 1. Ето това: http://www.patilanci.bg/stolche-za-hranene-peg-perego-tatamia-paloma (Този на Дани ще го продавам апропо, ако някой има интерес - да пише на ЛС, няма забележки по него)

Бънджи. Не показвам модел. Купих такова за врата на  ABC design, но версии и модели - много има, просто го споделям като полезна и много ползвана у дома вещ.

Друго, което употребявахме много - седалка за къпане (за деца над 6 месеца). Синя разбира се.  :lol: Ето такава: http://bebelandia.bg/product/6821/farlin-stol-za-banya.html

Бебефон с видео. Още го ползвам чат-пат, особено на село. Взех "Пикселар" като марка - нямам оплаквания никакви.

Дотук изброявам вещите за съвсем малки бебета де. За по-нататък имам други фаворити, но мисля че тук за бебета пишем предимно. Ако се сетя още нещо - ще допълвам.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #3 -: Септември 09, 2014, 15:11:00 pm »
ЗА показаното столче- не съм ползвала такова и лично на мен не ми се  струва удачно:   първо -трябва да имате стабилна маса  ;   второ - рискувате  да си изподраскате масата  , закачайки стола на нея    и т.н. . Ако  масата е по нестабилна , лека  ?
Столчето има гумени уплътнения, там където се опира в масата. Аз мисля да го ползвам върху мушама (най-малко за да не ми цапа бебето плота).
За лека маса не знам. Струва ми се невъзможно. Все едно ако възрастен се опре с лакти на масата да я преобърне?

Друго, което употребявахме много - седалка за къпане (за деца над 6 месеца). Синя разбира се.  :lol: Ето такава: http://bebelandia.bg/product/6821/farlin-stol-za-banya.html
Къде се поставя тази седалка (ваничка, на пода)?
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #4 -: Септември 09, 2014, 15:15:05 pm »
Смайли освен,че са модерни с кво друго са добри тези лигавници? Имай в предвид,че като започнат да му растат зъбки и като започне да се лигави много такива лигавници без гумена подложка отдолу,ще се мокрят бързо и ще му мокрят и дрешката ...не знам така мисля аз от опит който все пак е от преди 11 г.,но си спомням,че най-удобни ми бяха точно тези лигавници с гумената подложка..
И аз подкрепям мнението,че ако нямаш стабилна маса този стол не върши работа аз лично ще си ползвам стандартния стол за хранене останал ми от каката и аз харесвам повече сенниците от чадърчетата..
Офф,всичко е толкова различно сега  :lol: например сегашните колички с три различни коша...с каката бяха с един хем за лежане хем за сядане...все още не съм решила дали да купувам нова количка,но пък и новите са по-леки,по-компактни и по-лесно се сгъват та не знам,но имам още време...ето сега ще трябва да си купя бейбифон с каката живяхме в гарсониера и се чуваше,ама сега с това голямо жилище...
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #5 -: Септември 09, 2014, 15:18:25 pm »
Ахой!  :)

Ох, не са малко. Но на ''прима виста'':

- ''Държачите'' за чорапи - http://www.sockons.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/baby_pink_Sock_Ons_blue_back72v2.jpg - няма такава ''скъпоценност''! Никога няма да мога да се отблагодаря на моята приятелка, която ми ги подари. Малечка имаше за безкрайно забавление да се събува - докато обуя единия, тя ''видяла сметката'' на другия. Родих се с тези. Не са никак скъпи - препоръчвам от сърце!

- Уред за готвене на пара и пасиране Авент - не е от евтините, но е страхотно улеснение и удобство.

- Кенгуру Babybjorn - ей, Богу - кенгуру-то с главното "К". Пробвала съм и други - е, няма нищо общо. Перфектно е, отвсякъде - а моята Малечка беше от тежичките.  :)

- сгъваема лъжичка с кутийка (за хранене навън) - http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%97%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/%D0%A1%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-Twist---Concord-8437.html
Супер удобна. С тази ''уговорка'', че е малко плитичка и става за по-гъстички ''манджи''.

Стига засега - да не става прекалено дълго и отегчително. Ще помисля и за други.  :lol:

« Последна редакция: Септември 09, 2014, 15:21:58 pm от Prunus Avium »
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #6 -: Септември 09, 2014, 15:23:58 pm »
Смайли освен,че са модерни с кво друго са добри тези лигавници?
Ох и нашичкият много се лигави (то са едни реки  :lol:)
Ами, сменям по 2-3 на ден (купила съм 12). По-добре отколкото да сменям бодита.
А тези гумените удобни ли са да се носят непрекъснато? Не са ли само за хранене?

Prunus, тези държачи за чорапки много ми харесват :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #7 -: Септември 09, 2014, 15:27:25 pm »
Смайли,
държачите са стра-ашни. А нямат онази популярност, която ''заслужават''. Ако трябваше едничко нещо да препоръчам - това щеше да е. Според някаква ''клюко-теория'', която четох, били патентовани от майка на четири момчета. Не проверих дали е вярно, но категорично ми ''прозвуча'' достоверно - жената е заложила на креативност, макар и от няма накъде.  :lol:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #8 -: Септември 09, 2014, 15:30:24 pm »
Ами тогава имаше и по-малки които съм държала по цял ден,а за хранене ползвах едни по-големи тип престилка пак гумени отдолу..
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #9 -: Септември 09, 2014, 15:30:59 pm »
Смайл, аз я ползвах във ваната, ама просто имах вана, че затова. Приятелка я слагаше на пода направо, просто с една гумирана подложка отдолу и е ОК. Ако нямах вана - и аз така бих я ползвала. Аз коритце и на снимка да не видя повече де  :lol: Баш това не бих купила за второ дете. Моето е хубаво, със стойка, сифонче, подложка за новородено (подвижна) и пр., ама дори в банята ми беше хамалогия да го пълня и източвам после. Та мога ли да го избегна този уред - винаги бих.

Най-удобните лигавници ми бяха от някакъв органик памук, отдолу със синтетична, непромокаема подложка, ама не беше найлон баш. Някакъв друг изкуственяк, но не пропускаха. Закопчаваха се с тик-так копченце, което страшно ми харесваше. Ще опитам да ги намеря и да дам линк.

Алекс, бебефона си е удобна раУта и за доста по-голямо дете. Моето вампирче, кога го прецакам да го приспя и да се измъкна все пак, особено на къщата тука (спалните са в друга сграда реално и то на втория етаж) - включвам си камерката и съм споко. Има си инфраред режим - демек бачка и на тъмно и го виждам идеално, звук се включва при шум и движение само, не да ти бучи и бражди нон стоп на главата. Като чисто нов - караше по 8 часа само на батерии (зареждащи са, като на телефоните). Бе...изби си парата 100 пъти, хем моето зверче знаете, че рядко остава само. Ако ти е нормално и спящо бебето - ще го почупиш от ползване ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #10 -: Септември 09, 2014, 15:42:09 pm »
Аз също съм много доволна от ей това http://www.hippoland.net/cangaroo-ljulka-swing-star -малката и до нес стои в нея,е сега по-малко време,но в началото прекарваше по 1час в нея, на ток е и е много удобна защото се маха и става на шезлонг, даже първоначално я захраних на това тъй като е малко дребна и стола за хранене ни беше малко голям  :D

И от бейбифона който ни е подарък -http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5640&cat=35-много чувствителен,измерва температурата,нощна лампичка и приспивни мелодийки много хубави,поне на мен много ми допада,лови на голямо разтояние/ние сме в къща и съм слизала на двора с него всичко си се чува перфектно/ за по-големи жилища е идеален.

За лигавниците и аз съм ЗА тези с непромукаемо отдолу иначе файд няма


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #11 -: Септември 09, 2014, 15:48:06 pm »
И аз ползвам бебефон, но без камера. Върши ни много работа, че спалнята е отдалечена от хола.

Прилагам снимки на беб на столчето (той още не може да стои, само за снимката сме го сложили), тъкмо е заточил лиги и с лигавник.



*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #12 -: Септември 09, 2014, 16:18:59 pm »
http://www.zazu-bg.com/magazin/bebeshki-ligavnitzi-s-kopche-i-vlagozashtiten-sloi-ot-organichen-pamuk-detail Тези са похвалените от мен лигавници, НО не обръщайте внимание на цената обявена в този сайт. Не знам как са я измислили  8O 8O 8O Аз ги купувах по 2.50 бройката, от реален магазин. Линка го давам само, за да добиете представа за вида им и ако искате да ги пробвате - да знаете какво да търсите.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #13 -: Септември 09, 2014, 16:33:53 pm »
Аз пак да кажа, че лигавниците тип Бандана не са за хранене.
С тях спокойно можеш да изкараш детето на разходка, да отидете в магазина, на заведение.
Те са като моден аксесоар към дрехата и същевременно вършат работа.

За хранене, мисля да купя от тези, които са като престилка. Имало и някакви със силиконове джобове, които събирали падналата манджа. Ако някой е ползвал да препоръча.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #14 -: Септември 09, 2014, 16:50:20 pm »
За хранене, мисля да купя от тези, които са като престилка. Имало и някакви със силиконове джобове, които събирали падналата манджа. Ако някой е ползвал да препоръча.
Купувала съм на момата от Джъмбо ето такъв:

Много добра работа върши, събира манджа и поддръжката е лесна. Не го чакаш даже да съхне  :wink:

Още една удобна вещ за хранещите с АМ. Отново в Джъмбо е по-евтин, изглежда баш като авентския.
Дозатор за АМ:


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #15 -: Септември 09, 2014, 17:19:01 pm »
Ники, мерси  :P
И аз имам дозатор за АМ от Джъмбо, но малко му се разхлаби капачката.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #16 -: Септември 09, 2014, 18:05:59 pm »
Много ми беше мерак такъв лигавник, купих един, ама....така си остана. Не по друга причина, ами при "ламята Спаска" - нЕма загуба на материал просто аххахах. Когато го оставих да яде сам - много ми бяха удобни едни лигавници с дълъг ръкав - като ризка, вързва се на вратлето и гърба, подплатено с найлонче. Маже, топи ръкави в чинията, залива се със супа - няма дерт. Сваляш и переш - дрехите чистички. :) В "Джъмбо" ги имаше за без пари, примерно левче за бройка. Струват си според мен. Трябва да имам един-два останали, ако някой ги иска - ще ги пратя, като се приберем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #17 -: Септември 09, 2014, 18:21:15 pm »
Аз за малки бебета супер съм доволна от раничката тип Егро бейби, но не е маркова.Спасявала ме е и ме спасява все още.Като реве, като расте зъб, като вали а трябва да отидем на доктор.Абе върши супер работа.

Сенника за количка е веднъж, днес беше изпробван и на дъжд, пак пази :)

Столче за хранене имаме стандартно, но мисля да взема и от тези дето се слагат на стола, защото като ходим на гости или на път да ми е удобно.

Лигавници аз имам едни дето са с ластик и се провират перз главата. Ej tiq не са гумирани отдолу, но са големи и като я храня нямаме оцапани дрехи.

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #18 -: Септември 09, 2014, 19:20:54 pm »
Аз за малки бебета супер съм доволна от раничката тип Егро бейби, но не е маркова.Спасявала ме е и ме спасява все още.Като реве, като расте зъб, като вали а трябва да отидем на доктор.Абе върши супер работа.
:balk_47: Аз съм с раница Boba. Много съм доволна. За Ерго-то също само добри отзиви има.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #19 -: Септември 09, 2014, 22:42:16 pm »
За лигавниците - имам, пробвах, но ... сега ще ми се смеете ама ги слагах на главата на малката,  тоолкова й отиваха така, вече обаче й омаляха, макар,  че са с две копченца отзад, даже не съм ги ползвала като лигавници, та пак като моден аксесоар ги ползвах де хахахах.
Prunus държачите за чорапи са един път,  свалям ги само през нощта. Отначало си беше изпитание да ги сложа, сега обаче съм факир.
Доволна съм много от шезлонга,  ама много доволна, ето този http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B000BX44RG, сега се чудя как ще се разделям с него, че доста понатежахме и да не стане някой фал, стопихме му "лагерите" направо.
Бейбифона, до сега не ми влезе много в употреба, пак със звук, карина и инфраред, мислех да го продавам, но май ще го задържа,  като чета тепърва би ми бил полезен. То малката като ревне на третия етаж и от двора я чувам, сега е позициониран върху кошарата, но тя нощем не се буди , за това и съм го ползвала има няма месец.
Кенгурото Primi sogni,  цяло лято в планината бясна екплоатация, количката ей така си седи. Не мога да дам модела, слезнахме за консултация и не го взех, не е купувано от Бг, води се някакво ерго.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #20 -: Септември 09, 2014, 23:00:12 pm »
Сенникът за количка е невероятен и мултифункционален. Бях една от първите, които си го закупиха.

Аз съм доволна от този органайзер за пътуване:



Жорко започна да пълзи много рано и трябваше по някакъв начин да го огранича, за да не ходи до стъклената холна маса, както и до кухненския бокс. И купих тази ограда:

Оградата може да се ползва както навън, така и вътре. Може да се използва като кошара, но може и 6-те части да се ползват поотделно или да правите различни конфигурации. Аз я разделях на 2, като събирах по 3 елемента и се получаваха 2 огради.
« Последна редакция: Септември 09, 2014, 23:02:07 pm от Мецани »
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #21 -: Септември 09, 2014, 23:01:01 pm »
и аз да се включа с моята любима вещ - чанта-столче http://www.iventas.bg/hoppop/%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8/item/952-%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-hoppop-original-chocolat. Страхотна работа ни върши още, и по почивки, и на заведение, и на гости, и при бабите. Много лесно се поддържа, защото се пере в пералнята и става на всякакъв стол. Горещо я препоръчвам.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #22 -: Септември 10, 2014, 00:07:27 am »
Когато го оставих да яде сам - много ми бяха удобни едни лигавници с дълъг ръкав - като ризка, вързва се на вратлето и гърба, подплатено с найлонче. Маже, топи ръкави в чинията, залива се със супа - няма дерт. Сваляш и переш - дрехите чистички. :) В "Джъмбо" ги имаше за без пари, примерно левче за бройка. Струват си според мен. Трябва да имам един-два останали, ако някой ги иска - ще ги пратя, като се приберем.
Супер са тези лигавници, аз купих от Икеа. Два броя/7.99 лв/, платът е промазан, съхне за три минути. Ето тези взех, препоръчвам ги горещо.

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #23 -: Септември 24, 2014, 15:53:31 pm »
за мен полезни се оказаха - Бъмбо столче и кана за затопляне на вода. Когато се наложи да влезем в болница това бяха моите незаменими и най -ценни вещи. Особено каната я ползвам и още и макар,че навиках мъжа ми ,че я е купил, сега много му благодаря . Стопля водата за секунди  (буквално), а Бъмбо столът ни беше много удобен и само за седене и за хранене също.
Лигавник с ръкави имам , но не такъв като този дето Ники показва , а един хавлиен и хич не съм доволна, съхне бавно , вмирисва се бързо единствения плюс беше ,че не си цапа ръкавите на блузите с него, но по-често ползвам от другите  лигавници , най-ми допадат тези дето се промушват през главата, защото тях не може да ги маха
Другото , което ползвам с удоволствие е количката ни Тутек Грандер е нашата и съм супер доволна, много маневрена и много леко върви, удобна за малкия и специално за мен голям закрит багажник , а не е от най-скъпите. Сравнявали сме я с други колички по-висок клас (АБЦ дизайн и Кам ,за да съм точна) , е, мойта е най -маневрена , най-удобна и най-лека за бутане. Препоръчвам такава на всяка нова мама , която се чуди още и ,която си е купила е останала доволна колкото мен
Акумулаторната кола е нещото което ползваме от сутрин до вечер вече месеци. Мислих си ,че ще е поредната излишна и скъпа глупост която купуваме , но сгреших....малкия я обожава , не му омръзва изобщо и много и се радва , та това е играчката , която си струваше парите
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #24 -: Септември 24, 2014, 17:39:48 pm »
Акумулаторната кола у нас е точно голям и скъп боклук  :lol: ако ме види с дистанционното, иска да ми го вземе, не се оправя с него, но не ми го и дава, натиска всички педали и копчета наведнъж, съответно тя не върви, но пък пеее  :D Варианта да я ползваме е дядо да го бута, така е най-приятно и добре я управлява.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #25 -: Септември 27, 2014, 18:30:20 pm »
Момичета има ли някакви особености при избор на ескимос/космонавт за бебе?
Цените варират от 20 и .. до 100 и ...
Видях, че едни са като ританки отдолу, а други като панталончета.
Ако сте доволни от някой модел, моля да ми препоръчате.  :D

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #26 -: Септември 27, 2014, 18:51:44 pm »
Марго, никога не съм ползвала дистанционното на джипката на Дани да ти кажа. Не се е налагало. Качи се, показах му коя е предна и задна скорост, как е първа, втора и си го подкара. Кара го добре, маневрира си безпроблемно и у нас - избива си парите тази играчка баш.

Смайли, ескимос купих още като бременна, от Австрия - така го подрих с етикетите.  :lol: За още неходещо бебе, дето в студено време возиш в количка, или в някакво кенгуро/раница разнасяш, като се излиза замалко - излишно е. Една хубава пухенка и ватирани бебешки дънки са и по-удобни и напълно достатъчни на беб да му е топло. Ако държиш да е ескимос все пак - не взимай нещо скъпо, няма да го ползваш особено, а и да го ползваш - ще го израсте много бързо, не си струва да даваш много пари за нещо такова. За по-нататък, като вземете да ходите по зимни почивки и ще ти играе в снега с часове, или ще го качиш на ски и пр. - да, нека е скъпо и на марка. Просто за тази възраст - не е оправдана покупка, от опит говоря. И обличането на това чудо е зоооор.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #27 -: Септември 27, 2014, 18:56:45 pm »
47 Smiles, аз съм доволна от тези като ританка, защото сякаш са по-удобни при малките под 1 г. Купувам винаги 1 или 2 размера по-големи от възрастта ни, за да ни е удобен до края на целия зимен сезон. Нашият е този модел, и тези с ципове до долу по-лесно се обличат, и при двамата купувах от тях.:
http://www.c-and-a.com/at/de/shop/babies-gr-50-92/kollektion/jacken/baby-schneeanzug-129570-1.html
За мен са си много необходима покупка, защото в Австрия зимата си е студена, а и аз по цял ден съм с децата насам-натам.
« Последна редакция: Септември 27, 2014, 19:01:32 pm от ra4ko75 »


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #28 -: Септември 27, 2014, 20:06:26 pm »
Жбрул, може, но ние нали купувахме преди година и половина и тогава си трябваше дистанционно, сега вече знае, че го има. Аз тогава си пеех, че не е подходящо, но никой не ме чу, мъжете винаги бързат с превозните средства  :)

Смайл, аз първата година го изкарах дребния с чувал, нашият имаше дупки да се прекарват коланите на количката, по-удобно ми беше, чак за втората зима купувах гащеризон с яке.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #29 -: Септември 27, 2014, 20:11:17 pm »
Рачко 75, за Австрия - да, ама все пак Смайли е в България и аз за нея конкретно казвам, че има по-удобни и пак топлещи решения. У нас нито са толкова студени зимите, нито ако стане наистина студено е задълго. В общия случай - майките на деца до 2 -годишна възраст - така са си организирали домакинствата, че не им се налага да са по цял ден навън с децата си, независимо от времето. Извеждаш детето целенасочено на разходка - в количка, с одеалце и дъждобран при вятър, до детската кухня (ако е държавна) и до педиатъра в лошо време и това е. Или както аз правех в лошо време - само в колата  :lol:, та можех и по бански да го возя дето има един лаф...
Ескимосчето, което купих за Дани беше такова - с ританки, цип до долу на единия крачол...еми - несравнимо по-трудно и пипкаво за обличане от дънки и яке. Да не говорим в БГ, ако излизате за по-дълго, как няма места за смяна на памперс, та се налага в студа...в количката, в колата и трябва да го правиш бързо, ако може и без да събличаш детето тотално. Та моите съображения са "на местна почва". Но не разубеждавам никого, не споря, само мнение споделям от моя си опит :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #30 -: Септември 27, 2014, 20:27:22 pm »
На нас ескимосът ни е необходим основно за носенето в раницата.
Ето такъв модел е:

Или аз трябва да си купя широко яке, което да мога закопчея над бебето или него да го облека по-добре.
Крачетата му остават извън раницата и е добре да са плътно облечени. Ако е само с яке също, често се набира и може да се оголи кръста или коремчето например.
Иначе количката си има чувалче и там наистина може да минем и без него.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #31 -: Септември 27, 2014, 20:46:19 pm »
Моя Дзвер в такива уреди не седеше. За щастие де. Понеже с моя кръст - само ми липсваше така да го нося и да ми купят инвалидна количка на мен  :lol: Но ти пък като не си шофьор - сигурно ти трябва това нещо и ти е удобно. Аз го извеждах само с количка, или в колата. А и за разлика от повечето майки - бях обърнала правилото колко да е облечено бебето на МИНУС едно от това, с което аз се навличам  :lol: Аз имам сбъркана терморегулация, не ми се оросяват добре крайниците и ми е неестествено студено, сравнено с нормалните хора. Лапето си е нормално обаче, всъщност - на него все му е горещо де.  :lol: Обувки имаше и като беше на 20 дни, завит в количката - не съм мислила как да му топля краката, като има обувка. Нито тогава, нито сега...
За твоите цели - може би наистина ескимос ще е по-добре, но като ще го носиш в раница с него - не взимай нещо с много дебела вата и наистина гледай да е по-големичко като размер, че като се понагъне и набере в тази раница ескимоса,  като го сложиш детето  - да има луфт, не да му опъва тук-таме.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #32 -: Септември 28, 2014, 00:00:35 am »
Смайл, по-удачно ми се вижда ти да си купиш нещо, защото той все пак е опрян в теб, а и материите на тия ранички не знам колко топлят и запарват и вероятно много ще се поти с ескимос. Всъщност моят син в чувала много леко съм го обличала, че иначе ставаше вода целия.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #33 -: Септември 28, 2014, 01:35:54 am »
При нас кенгуру и ескимос беше невъзможна комбинация. Ставаше й на моята супер тясно и само пишеше през цялото време. И така продължих с количката.
Иначе миналата година имаше ескимос на Колумбия (Columbia). Вътре с пух. Страхотен. Не съм я навличала под него, а никога не й е било студено. Преди да проходи просто ползвах чувала на количката.

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #34 -: Септември 28, 2014, 09:08:59 am »
Момичета, докато ви видя последните постове и вече бях поръчала ескимоса  :oops:
Някакъв немски, само по снимка, за 45 лв.
Взех го един номер по-голям. Ще обличам бебчо по-тънко отдолу.
Ако не ми хареса, ще го продам с малка загуба и така.

Блу, раничката може да се регулира и да стане по-широка отвътре (с едни ремъци на гърба). Не знам кенгурото как е.
И на мен ми се искаше да е с пух отвътре, ама не е за съжаление.

М-и, ако аз си взема нещо, сигурно ще излезе по-скъпо и ще е с много тясна употреба.

Jbrul, и моят Дани е по-топъл от мен. И при мен краката са все студени, като при теб.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #35 -: Септември 28, 2014, 10:06:38 am »
Смайлс, моето кенгуру е същото. Марката е Ергобейби. Дали е ползвано и пет пъти. В един момент нямахме кола около 2 месеца и аз трябваше да ходя да прибирам голямото дете, а точно на тази станция на метрото нямаше асансьор и гледах да си спестя мъкненето на количката, но уви.

Марката е добра на космонавта, който си поръчала.

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #36 -: Септември 28, 2014, 11:12:46 am »
Блу, а Дани в момента предпочита раничката пред количката.
Като излезнем с количката му омръзва след 10-15 мин и иска да го нося. Започвам да го нося с една ръка, а с другата да бутам количката. Голяма мъка.
Затова или вземам и раницата, и количката или само раницата.
Дори и в къщи го разнасям с раницата, защото се сърди като го оставя. Заедно простираме. Понякога заедно готвим. Важното е да се движа и да не спирам на едно място.  :lol:
Това е така в момента. За по-нататък не знам, че то овнето си мени мнението честичко  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #37 -: Септември 28, 2014, 12:33:00 pm »
Смайли, много симпатично изглежда ескимосчето, а и цената е много добра според мен. Дано му е удобно на твоя Дани, със здраве да си го носи!  :D Като те видях по снимките каква си вейка и ти, направо се чудя как успяваш да го размъкваш по цял ден в тази раничка, честно. Докато бебето е още малко и не тежи особено - ОК, ама като вземе да натежава - на мен лично би ми било зор да го разнасям, признавам си. Явно извадих късмет, че моичкият беше любител на количките.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #38 -: Септември 28, 2014, 20:42:25 pm »
Дано Jbrul. Мерси много  :P
Раничката (аз голяма реклама й направих) е много удобна и за носещия и за носенето. Затова се води ергономична раница, а не е кенгуру. Тежеста се разпределя равномерно на гърба.
Засега не ми тежи, ще видим по-нататък как ще е  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #39 -: Септември 28, 2014, 20:48:49 pm »
Смайли, преди години, по-точно 7г. руканор имаха много добри детски гащеризони или космонавти, както им казваш. Не бяха от ония дундестите в които детето изглежда като топка, напротив, много прибрани и по-тънки, но в същото време топлеха много. моите деца ги изгледах общо взето с техните гащеризони, само с по едни чорапки и боди отдолу. Цените им бяха също доста приемливи, за качеството. Не си спомням точно, но първия, най-малкия който купих беше към 60-70 лв., а изгледа 5 бебета и след това му загубих дирите вече.
Имаха магазин в сити център София, но от 3-4 г. не съм го посещавал, нямам идея дали съществува още. Предполагам един сърч ще помогне :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #40 -: Септември 28, 2014, 20:59:57 pm »
Стефи, пуснах сърч и виж какво излезе.
Впечатлена съм. Ски комплект, размер 74 (за бебе, дето още не ходи  :lol:)
Цената е много намалена.
http://sportdepot.bg/bg/product/rucanor_ski_komplekt_fenjo_i-2030100820-MD1icmFuZCZicmFuZElkPTI3Ng.html?state=Z2VuZGVyPTM
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #41 -: Септември 28, 2014, 21:16:59 pm »
Руканор-ите са ОК, купувала съм и аз и съм доволна. Често имат и хубави намаления, дори в БГ.
Смайли, аз не казвам че всички тези "цедилки"  :lol:  са неудобни. Щом се ползват - явно са. Просто за човек с моите проблеми с кръст оттам и с гръб - е все едно как ще е разпределена тежестта, защото просто не трябва да има тежест, не и особено голяма. 3-4 до 5 кг. - ОК и то замалко. Оттам нататък ме брой трупясана и на хапове.  :? Затова се чудех как се носи тежко дете с такова нещо. Твоето е още малко, ама съм виждала че 2 и нагоре годишни разнасят с подобни раници, пък те си тежат и то доста. Ако и багаж за детето носиш отделно, че дамска чанта...то стават 20 кила. Да притичаш с бебето до магазина да кажем - вижда ми се удобно на мен.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #42 -: Септември 28, 2014, 21:22:20 pm »
Смайли, точно това щях да пусна като линк  :wink:  Моето проходи като беше 74 см ( 1 г.) и 3 м. след това го заведохме да караме шейнички в планината :) Ако ги бях намерила тогава сигурно щях да закупя.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #43 -: Септември 28, 2014, 21:29:18 pm »
Смайли, точно това щях да пусна като линк  :wink:  Моето проходи като беше 74 см ( 1 г.) и 3 м. след това го заведохме да караме шейнички в планината :) Ако ги бях намерила тогава сигурно щях да закупя.
Dodich, Митето е бил сигурно по-дребничък.
74 см го дават за 6-9 месеца. Другите размери явно са изчерпани.
Разгледайте сайта, има и много други промоции на тази марка. Може да си харесате нещо.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #44 -: Септември 28, 2014, 21:52:16 pm »
Той беше малко под долната граница и още ми малее, но вече като цяло влиза в размерите за възратта  :wink: Ние имаме сериозно наследство от по-големи братовчеди и приятелски дечица, но когато се наложи да купувам гледам да е качествено и издръжливо, че да носи и Митко, да има и за братче/сестриче.  :wink:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #45 -: Септември 29, 2014, 09:41:40 am »
смайли, баш това. моето първото беше цяло, втория комплект беше точно такъв, с хубав гащеризон и яке, само че за момиче :wink:
изключително са добри, купувай без да се замисляш :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #46 -: Септември 29, 2014, 11:35:48 am »
Момичета, докато ви видя последните постове и вече бях поръчала ескимоса  :oops:
Някакъв немски, само по снимка, за 45 лв.
Взех го един номер по-голям. Ще обличам бебчо по-тънко отдолу.
Ако не ми хареса, ще го продам с малка загуба и така.

[
С Явор ползвах 3 вида космонавта едновременно. Единият беше на  Mothercare -подобен на този, който си поръчала. Другият беше отворен отдолу, а третият на  Gap  изцяло затворен. Всеки си има своите плюсове и минуси. Този на Mothercare много ми харесваше, защото си имаш и ръкавички и терлички едновременно, но пък се налагаше да нося обувки отделно, в случай, че ще слиза от количката. Този на  Gap изцяло затоврения го ползвах, когато спеше -много лесно го обличах в спящо състояние, но само за такова ставаше, предвид, че няма как да обуя обувки. Третият пък беше от шушляк и ставаше за мокър сняг. Та, реално и трите ги ползвахме успешно в различни ситуации. Ще кажа, че Явор миналата зима беше в период на прохождане, съответно ходене след това. За бебе, което няма да прохожда, мисля всичко би било удачно.
<br />[link=http:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #47 -: Септември 29, 2014, 13:40:02 pm »
и това, което си поръчала не е лошо. аз не ги харесвам тези, защото са доста обемисти и някак детето изглежда като мече :)
а моите момичета и двете рано проходиха, та на деси първата й зима беше съвсем бебешка, защото е родена на ркая на октомври, но втората тичаше вече, та този руканорския беше перфектен - лек, тънък и абсолютно водонепромукаем. :)
дори на Елена сега гащеризона за ски е пак руканор, та на намаления са повече от изгодни, а в същото време с много прилично качество.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #48 -: Октомври 07, 2014, 18:27:51 pm »
Вчера се наложи да ползвам отново аспиратора за нос за прахосмукачка ,че ме подсети да го спомена и тук. Невероятно полезна вещ, която изкарва всичко и помага хремата да мине 5 пъти по-бързо,а и до голяма степен спестява ползването на капки за нос.
За космонавтите мое мнение е ,че по-удобният и  практичен вариант са онези,които не са с "вградени" ботуши, т.е отворен крачол или махащи се ботушки. Като че ли другият модел много бързо омалява на дължина, а когато крачолът е отворен не пречи ,че бебето се е издължило малко. Предната зима ползвахме един, точно с отворен крачол , който обаче, можеше да се загърне и да стане затворен...така ,когато малкия искаше да върви си го носеше с ботушки , а когато го  обличахме ,колкото набързо да идем  някъде (било с колата или с количката) само му загръщахме крачола и готово. Все още влиза в него , ама му е малко къс и смятам да взема същия модел и за тази зима, защото беше много удобен.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #49 -: Октомври 07, 2014, 18:29:48 pm »
С тоя Руканор влязох да гледам за якета за дребния и купих ботуши  :lol: ай дано и те да са хубави.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #50 -: Октомври 08, 2014, 10:24:56 am »
За бебешки дрешки аз се ''кълна в'' една българска марка - http://angel-baby.eu/bg/

Дано не ви изглежда като реклама.  :oops: Но адски харесвам хора, които им личи, че влагат сърце в работата си и създават с любов и желание. А там са такива. Когато последно отидох, ми предложиха сърдечно да ми направят бодита по поръчка, защото детето ми е височко. Работят с усмивка, който е отишъл - повторил е - ''зарибих'' и приятелки.  :D
Каквото съм взела оттам - не съм имала забележки. А съм взимала бая - бодита, палтенце, сукманчета, постелно бельо, че и роклята за кръщене. Препоръчвам искрено!
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #51 -: Октомври 08, 2014, 12:05:24 pm »
Prunus Avium,

аз също съм им фен, но засега само онлайн ;)
Засякох ги малко преди да забременея, но после от лежане и т.н. така и не стигнах физически до магазина им :) Радвам се да чуя добри отзиви :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #52 -: Октомври 08, 2014, 14:58:59 pm »
Благодаря за съветите. От нещата, които съм ползвала горещо препоръчвам сенника - покрива изцяло легнал кош за количка и затъмнява; пази и от вятър и лек дъжд.
Други много полезни вещи са ми аспиратора за прахосмукачка и шезлонга.
От дозаторите за АМ ползвам тези на dm -три са и изкарваме цял ден навън с тях.
И аз съм фен на триъгълните лигавници при лигавещо се бебе с никнещи зъби. За хранене предпочитам с найлонова подложка и лепки за захващане - копчета и връзки са ми сложни и предизвикват революции.
Бих добавила предпочитани бодита - бели, с крилца на раменете. Лесно се нахлузват на главата и имат по 2-3 копчета, а не по милион (има едни прихлупващи се, с по 10 копчета, с които имам чувството, че редя пъзел). Освен това не се налага да мислиш как да ги комбинираш с останалите шарени дрехи.
Единствено несмъкващи се самостоятелно чорапи при нас са тези от био памук на H&M. Предпочитам едноцветни чорапи, пак заради комбинирането на милиони цветове и шарки
« Последна редакция: Октомври 08, 2014, 15:16:52 pm от pipi-ripi »
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #53 -: Октомври 08, 2014, 15:56:56 pm »
За мен една от най-полезните придобивки е кошарата за игра. Вече не я ползвам, защото не му се седи вътре, а и се научи да излиза от нея, но преди това да се случи ми вършеше незаменима работа. Много съм доволна и от аспиратора за прахосмукачка, много добра покупка.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #54 -: Октомври 25, 2014, 11:33:14 am »
За любителите на Textura този уикенд има 35% отстъпка на всички стоки (и миналият уикенд имаше и аз се възползвах) заради 35-тия им РД.
За тези, които не знаят продават одеала, спално бельо, хавлии, както за бебета и деца, така и за възрастни. Имат даже бебешки бодита.
http://www.textura.bg/
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #55 -: Ноември 08, 2014, 22:16:24 pm »
Лигавници тип бандана - хем са по-модерни, хем вършат работа

От мен един глас "ЗА" този модел лигавници. Аз купих такива от Дебенхамс и съм поръчала едни от mothercare. Моите са с нещо като хавлиена подплата отдолу и по мое мнение стават дори и за хранене. Аз няма да ги използвам с тази цел, но т.к. имам бебе с рефлукс ги намирам изключително практични за когато трябва да излизаме и той връща по малко, вместо да седи с гумиран лигавник върху дрехите - хем е по-естетично, хем не му спарва.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #56 -: Ноември 09, 2014, 14:22:30 pm »
Не помня дали похвалих столчето за пътуване на Стоке, затова сега го правя. Моята щерка не дава да я храни никой. Яде сама, обаче около нея е страшно мазало. И когато трябваше да й служа аз за столче, трябваше след всяко ядене да се преобличам. Казах си, че за следващото пътуване ще измисля нещо, защото това положение ме изнерви доста. И случайно попаднах на това. Изпробвано. Дрехите на майката остават чисти и тя е доволна. :-) Достатъчно е стабилно.


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #57 -: Ноември 09, 2014, 14:37:02 pm »
Mousyt, и аз имам хавлиени лигавници бандана, но от Маркс и Спенсър. Продаваха се заедно с едни пижамки.
Иначе купих и на Кики Бибс (български). Те са по-големи и по-плътни от тези на Tini Handmade и са по-подходящи за по-големи бебета и деца.
http://zelenotodrakonche.com/bg/15_kiki-bibs-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

Блу, това столче къде се поставя, че въображението ми куца? А сгъва ли се, когато се пренася?
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #58 -: Ноември 09, 2014, 14:41:04 pm »
Това столче се слага на голям стол мисля аз :) Стоке обаче съм с впечатление, че малко скъпи идват.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #59 -: Ноември 09, 2014, 14:45:12 pm »
На голям стол се закрепва. И да, сгъва се. Става плоско. Сега ще потърся снимка.
Нашето го взех втора ръка. Беше ползвано за едно пътуване и му искаха 40 евро. Ново беше май към 60-70. Имаше и по-евтини, но май нямах време да търся, а това беше близо до нас и просто натоварих децата на колелото и отидох да го взема.

« Последна редакция: Ноември 09, 2014, 14:49:21 pm от blue_sky »

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #60 -: Ноември 09, 2014, 15:03:42 pm »
Аха, ясно!  :P
И ние нашето столче (това, което се закрепя на масата) си го носим, но не се сгъва.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #61 -: Ноември 09, 2014, 16:01:45 pm »
В началото на темата точно препоръчвах подобни столчета,модел с табла,за монтиране на стол,леко,лесно преносимо за пътувания


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #62 -: Ноември 11, 2014, 14:58:13 pm »
Най-новата ни придобивка  :oops:
Много смешно-сладки чорапо-буйки  :lol:
http://www.attipas-bulgaria.com/?gclid=CJLa8t7M8sECFYHHtAodIgwAiA
Идват скъпички обаче ...


Позволявам си да копирам от една друга тема и ето това  :P

Мих, аз от завод Свобода в Добрич си бях купила чувалчета от агнешки каракул за бебетата и със тях ги извеждах цяла зима без въобще да се притеснявам, още повече че моята количка нямаше кошове за новородени. Много бях доволна, бебенцата вътре бяха топлички, като топъл хляб направо :P
Това са чувалчетата

http://svoboda.my.contact.bg/otherbul.html

Пращат и по еконт, ако не можеш да отидеш на място.

А за майки дето нямат време препоръчвам прахосмукачките-роботи.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #63 -: Ноември 11, 2014, 17:04:00 pm »
Ох това с прахусмокачката робот ми е мечта, че и с две котки в къщи представи си.Някой ден, някой ден!

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #64 -: Ноември 11, 2014, 17:14:18 pm »
Magi_st,не очаквай чудеса от прахосмукачката робот,имам такава,но рядко я ползвам,предпочитам си обикновената върши повече работа :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #65 -: Ноември 11, 2014, 17:24:54 pm »
Magi_st,не очаквай чудеса от прахосмукачката робот,имам такава,но рядко я ползвам,предпочитам си обикновената върши повече работа :lol:
Алексче, какъв модел е твоята? За пръв път чувам за недоволен  :ask:. Само от Агама знам, че не са доволни, тези които са си я купували, но Irobot, Samsung, LG са с много много добри отзиви.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #66 -: Ноември 11, 2014, 18:40:48 pm »
Смайли,моят е самсунг...ами какво да ти кажа по ъглите не обира хубаво има някаква програма за ъглите,ама аз нещо не съм я разучила :lol: а и пропуска места...като много бързаш и нямаш време става но някак оставам с усещането,че не чисти обстойно :lol: с другата прахосмукачка съм сигурна поне,че всичко е чисто... :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #67 -: Ноември 11, 2014, 19:00:46 pm »
Аз пък съм с Агама и съм сепир доволна хахаха В дните, които не сме в къщи ми идва супер, иначе детето я ползва за играчка. Ако не е чистено седмица се задръства отвора с мъхове и в такива случаи ако няма кой да я изчисти просто си се разхожда :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #68 -: Ноември 11, 2014, 19:10:04 pm »
Алексче, ти сигурна ли си, че си я разучила добре?
М-и, браво, щом си доволна  :P

Аз пък съм с IRobot  :lol:
Всичко чисти, нищо не пропуска, като бърша с парцала после няма нищо по него.
За ъглите има една страничка четка, която ги обира.
Влиза под леглото, под дивана, пускам я върху високите гардероби да чисти (не пада, защото има сензор).
Слагала съм капани в началото да видя дали ще мине през тях и ще ги събере. Събира ги, макар да се движи хаотично и да изглежда, че ще пропусне нещо.
Обикновената прахосмукачка не съм я пускала, откакто имам тази. Само я използвам да доизсмуча контейнерчето на роботчето след като го изсипя първо.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #69 -: Ноември 11, 2014, 19:12:06 pm »
И на мен ми е мечта тази прахосмукачка... Не смятам, че тя ще ми изчисти и ще замени изцяло основната прахосмукачка, защото имам котка, а и според всички около мен съм била маниачка на тема чистота, но смятам че ще ми е от огромна полза... Ето например в петък вечер е чистено супер основно и днес вече се мотаят едни мъхове по пода (ние сме на голи подове - без килими, и един косъм да има и се носи напред-назад и влудява...). Та ако може тя да обикаля през седмицата и да обира този боклук смятам, че ще ми е доста по-лесно да изчиствам уикенда - поне няма да се е набило под, зад, върху... мебелите :lol: Сега се замислям, че щом има доста майки тук с такива може да пусна една анкета каква да си взема ;) Може пък дядо Коледа да ми се усмихне :lol: (мечтая си)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #70 -: Ноември 11, 2014, 19:18:43 pm »
Mousyt, пета серия на Irobot е за кучета и котки доколкото съм чела. Основно стопани на такива животинчета си купуват тези прахосмукачки май. Просто при почистването е добре да я разглобяваш и да чистиш космите, които са под колелата например.
Не съм чувала някой да пуска обикновената прахосмукачка като има роботчето, освен Алексче дето писа сега. Роботчето чисти много по-добре. По много пъти минава на едно й също място и събира много финия прах също.
Но ако си купиш ще се убедиш сама  osi_9
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #71 -: Ноември 11, 2014, 19:35:12 pm »
Мерси, Смайл!

Ще разгледам дали има нещо като за бюджета :) :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #72 -: Ноември 11, 2014, 19:44:23 pm »
Останала съм с впечатление, че Айробот са най-разпространени, просто като купувах Агамата я намерих на някаква промоция и ми идваше на половина на Румба примерно. Обикновената си я пускам като съм в къщи и всеки ден, става по-бързо, давам и на детето да чисти :D а и ще му изяде Легото дето все е пръснато. Също робота паажини не събира ;)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #73 -: Ноември 11, 2014, 22:39:10 pm »
Mousyt, пета серия на Irobot е за кучета и котки доколкото съм чела. Основно стопани на такива животинчета си купуват тези прахосмукачки май. Просто при почистването е добре да я разглобяваш и да чистиш космите, които са под колелата например.
Не съм чувала някой да пуска обикновената прахосмукачка като има роботчето, освен Алексче дето писа сега. Роботчето чисти много по-добре. По много пъти минава на едно й също място и събира много финия прах също.
Но ако си купиш ще се убедиш сама  osi_9

Смайл, кое е пета серия? Имам чувството и че ти беше цитирала някаква поносима цена, а тук като гледам : http://irobotbg.com/products.html и ми призлява  :?
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #74 -: Ноември 11, 2014, 22:49:13 pm »
Здравейте,
И аз да се включа за покупките. На нас ни подариха за рождения ден надуваем замък и е страшен хит вече 6 месеца. Ако сме вкъщи, по цял ден скача, ако имаме гости - всички са вътре! За първи път нещо което я занимава с часове и е активна. Единствения проблем е, че заема сигурно 60% от стаята и....но си заслужава за момента, доста свободно време ми се отвори  :D


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #75 -: Ноември 12, 2014, 08:30:23 am »
Mousyt ако не ти е проблем да поръчаш от Амазон има доста промоции и по-добри цени. Примерно това http://www.amazon.co.uk/iRoboVac-XD-Robot-Vacuum-Cleaner/dp/B00DVKRBI0/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1415773601&sr=8-12&keywords=irobot+roomba
5-та серия трябва да са моделите с 5-ца мисля, в Амазон само една видях http://www.amazon.co.uk/iRobot-Roomba-581-Manufacturer-Article/dp/B002P68ADQ/ref=sr_1_28?s=kitchen-appliances&ie=UTF8&qid=1415773908&sr=1-28&keywords=irobot+roomba
« Последна редакция: Ноември 12, 2014, 08:33:19 am от м-и »
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #76 -: Ноември 12, 2014, 10:04:26 am »
Irobot ги има повече в немския амазон.
Оттам поръчват основно. Имат си и гаранция, но ако стане нещо трябва да я върнеш в Германия. Мисля, че поемат разходите, но ще се забави ремонта.
Ето моделът, който се препоръчва за домашни любимци. Даже виж на снимките има кучета :lol: :lol: :lol:
Малко е по-скъп от другите, но много го хвалят.

http://www.amazon.de/iRobot-Roomba-585-Staubsaug-Roboter/dp/B007RWIBQE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1415779215&sr=8-1&keywords=roomba+585

А моята е ето тази:
http://www.amazon.de/iRobot-Roomba-620-Staubsaug-Roboter/dp/B008ZAYZLM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1415779422&sr=8-1&keywords=roomba+620

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #77 -: Ноември 12, 2014, 10:44:07 am »
Имайте предвид, че тукашните търговци на irobot не поемат гаранцията на купени от чужди сайтове. Докато на LG гаранцията е международна и тукашното представителство я признава.
И за да не е спам, и аз съм от доволните от роботите. Много отдавна исках, защото изобщо не обичам да чистя.
Нямаме домашни любимци, но псориазисът на половинката ми "избухна" и лющенето е страшно. Та се сдобихме с LG 6270 lvmb от немския амазон. От тогава не съм хващала обикновена прахосмукачка. И никога не е било толкова чисто вкъщи.
Сега се оглеждам и за такъв за миене.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #78 -: Ноември 12, 2014, 17:00:23 pm »
Така вече изгледа далеч по-смислено ;)
И не ми е проблем поръчката ако кажете и от южна корея или тайван  :lol: Стига да си струва ;)
Ще разгледам по-подробно какво сте ми пратили и ще поровя и аз :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #79 -: Ноември 16, 2014, 16:20:32 pm »
Щяло да има черен петък в Амазоните на 28 ноември (инфо от бг мама).
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #80 -: Ноември 17, 2014, 00:58:15 am »
И сега една хитрост от мен за тези, които пазаруват от немски сайтове. Препоръчвам ви една търсачка, която ви намира най-ниската цена на определен продукт (не пропускайте да проверите колко струва доставката, на немски Versand). www.idealo.de

Аз за момента имам жена, която ми помага, но другата година планирам да си остана повече време у дома и тогава и аз ще се замисля за такова чудо (мислех го преди известно време, но мъжът ми каза, че ако имало много мебели, не чистела добре според него). Вашият опит с това какъв е? Нямаме кой знае колко мебели (по моите разбирания). В двете детски стаи имаме килим, иначе - не.
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 21:11:53 pm от blue_sky »

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #81 -: Ноември 17, 2014, 07:52:57 am »
Blue, много мерси за инфото за този немски сайт  :P

Мебелите не пречат. Прахосмукачката си ги заобикаля. Забелязала съм, че в стая с повече мебели чисти по-бавно (минава по повече пъти на едни й същи места), защото по-трудно (според мен) си сканира пространството за чистене, но със сигурност не пропуска. Това го прави и ако пространството е с много неправилна форма.
Аз вдигам само столовете и табуретките преди да я пусна. Ако на земята има кабели, също е добре да се махнат, защото понякога се замотава в тях. На мен веднъж ми беше навила зарядното за телефона и го беше отскубнала от контакта (аз си бях виновна, защото си бях взела телефона, а кабелът беше останъл да си виси на земята).
Върху килимите се качва без проблем. Сменя режима на работа върху тях. Ако имат по-дълги ресни, тогава би било проблем или ако са черни на цвят.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #82 -: Ноември 17, 2014, 08:00:11 am »
И аз благодаря за търсачката! Смай, много добре е обяснила  :D Проблемът с многото мебели мисля, че е като те са дребни и разпръснати(аз подреждам столовете в трапезарията), също ако има малки празни пространства, но не може всеки ден или всеки път да ги пропуска  :D Събираме всички играчки, случвало се е да осмуче дребна част, но като чистя контейнера ги виждам. Големите играчки ги избутва, но е добре да ги няма, все пак идват допълнителни препятствия.
 При първо пускане аз го наблюдавах и прецених къде би се заклещил, примерно имах един бабин шкаф, който някак краката му не бяха равни и като влезе от високата страна така хубаво се заклещваше в ниското, няма датчик, че тавана е нисък  :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #83 -: Ноември 17, 2014, 18:20:12 pm »
Смайли,това е другата причина заради която не харесвам робота.. :lol: докато раздигна 10 стола...после при нас кухня,трапезария и хол са на едно и са 80 квадрата,съответно не ги изчиства от раз и трябва да зареди и да продължи... двете спални пък са на мокет и не мисля,че робота би изчистил мокета по-добре от прахосмукачката...та съвсем взех да не го ползвам :lol: ама като си тръгнат помощничките ще го зоабичам ми се струва :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #84 -: Ноември 17, 2014, 18:25:48 pm »
... при нас кухня,трапезария и хол са на едно и са 80 квадрата...
Ихааа, как го топлите това помещение? Нашият целият апартамент е 85 квадрата.
Може да не си улучила модела, подходящ за квадратурата  :ask: С подобно помещение ти трябват висок клас може би, с дълго издържаща батерия, с виртуални навигатори.
Мокетите и килимите се чистят перфектно иначе.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #85 -: Ноември 17, 2014, 19:33:33 pm »
Смайли с два климатика :lol: няма парно при нас...тъѝ като съм маниак на тема чистота все си мисля,че не е подходящ за килими и мокети,обикновената прахосмукачка изсмуква,а робота не е ли на принципа на метлата или греша?
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #86 -: Ноември 17, 2014, 20:26:13 pm »
Моят робот поне си смуче, макар и не като прахосмукачка 2000в, не знам вашите.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #87 -: Ноември 17, 2014, 21:05:22 pm »
Честно да ви кажа, не знам на какъв принцип работи.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #88 -: Ноември 17, 2014, 21:14:27 pm »
При нас играчки по земята няма. Всякакви превозни средства се карат навън, а другото се прибира по етажерки.

При нас мебелите са основно библиотечки по стените. Имаме диван, две бюра и пиано, също до стената. Единствено една малка масичка и кухненската мас с пет стола са в средата. Така че, ще трябва да се вдигат. Поне столовете, де.
Затова пък си мисля, че такова чудо много хубаво ще изчисти например под нашето легло, което е 1,80 м и няма как да се пъхне отдолу прахосмукачка.

Имаше едно, на което можеше и парцал да му се сложи отдолу. Ама vileda ли беше?! Не помня.
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 21:20:33 pm от blue_sky »

Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #89 -: Ноември 17, 2014, 21:35:40 pm »
Блу, значи роботчето ще ти свърши чудесна работа. Само трябва да съобразиш модела с квадратурата и с това дали искаш само да минава от стая в стая или ти да го местиш.
Иначе има отделни роботи за миене. Има и комбинирани, но не ги препоръчват.
Мисля, че Irobot Braava се продава тук и го препоръчват.
Има и роботчета за миене на прозорци. На мен това ми е следващата мечта  :P  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #90 -: Ноември 17, 2014, 22:00:58 pm »
Ох, Смайл, ще ме умориш  :lol: колко прозореца имаш? С една микрофибърна кърпа и хубав препарат мия един двоен вътре-вън за не повече от 5мин  :D
Моят робот е от най-простите, пускам го и си бръмчи навсякъде където е достъпно, от стълби не пада, но не сканира помещението, та работи докато свърши тока, не докато е чисто, има си кърпи за полиране, тъй и не съм ги ползвала де, та не мога да дам отзиви.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #91 -: Ноември 17, 2014, 22:18:54 pm »
Смайл обаче много зарибява  :lol:
Аз отдавна искам робот, ама нещо все не остава бюджет. Сега обаче ми вдигнаха кръвното с (не)чистенето вкъщи и определено искам нещо дори да позачиства. И съвсем сериозно взех да се услушвам  :lol:
м-и, аз също обожавам всякакви такива помагачи. Преди няколко години мъжът ми взе някакъв уред и му подариха "машинка за почистване на прозорци" (http://praktis.bg/bg/Ured-za-prozortsi-KARCHER-VW-50-plus/3757/product/) и аз много го подигравах. Да де ама едно, че покрай това миенето на прозорци стана неговата работа вкъщи, второ, че и аз няколко пъти мия с нея и си е улеснение (не бих и дала парите, но става :) )... Да уточня ние имаме мнооооооооооооооого прозорци :lol:
У нас мебели почти няма, но има няколко места, на които много се завърта течение и събира мъх, а не би могла да влезне (малки нишички между мебелите), та ще е нужно разместване. Иначе на нас хол+кухня+трапезария е едно помещение и е 50 кв.м., т.ч.явно ще трябва такава за повече квадратура. Аз не искам да ходи сама из помещенията, защото тя няма да може да изчисти повече от едно помещение без да трябва а и се почисти контейнерчето според мен, та съм доволна да я пускам всеки ден в различна стая, но искам да чисти под и килим и козина без да се налага да и се сменят приставките и прочие - пускаш и където мине.
Иначе преди време някой ми беше обяснявал, че различните роботи са на различен принцип - такива дето смучат силно и такива дето смучат за да прибират от четките, ама не знам как да ги разбера кой какъв е... Хайде ако има още момичета с познания и опит в роботите да споделят за да се поориентираме :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #92 -: Ноември 17, 2014, 22:22:47 pm »
 :lol: М-и, абе как за 5 мин миеш прозорец? На мен цял ден ми отива за всички прозорци (и с прането на пердетата де), а и така ми треперят мартинките докато съм клекнала на перваза :oops:
Проблемът ми е, че отвън много трудно ги стигам. Иначе са общо 3 двойни, 1 троен, 1 врата на тераса и 2 малки на баните.

Mousyt, усещам че още им нямаш вяра на роботчетата. Ще си говорим пак като си купиш  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #93 -: Ноември 17, 2014, 22:34:00 pm »
Mousyt, имаш ли сушилня? Аз сега да не остана назад, ще те зарибя за нея. От като я имам нямам мъхове от дрехи, че и не гладя  :lol: Нямам нищо против джаджите, мястото ми не стига и затова ограничавам каквото мога  :D За това кои роботи на какъв принцип работят си пише в описанията им.
Смайл, пердетата си ги свалям периодично, тя пералнята ги пере  :D аз ги закачам мокри и това е. Прозорците ги мия някога и по един на ден, не са ми спешни и не ги мия ежедневно. Последно време ползвам Клийн и хубава микрофибърна, че има едни тънки и мажат. Не клеча на перваза, а сядам ако трябва и с единия крак вън(отваря ни се само едното крило на двойните), пък и нашите са на около 2м. само от земята  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #94 -: Ноември 17, 2014, 22:38:36 pm »
Аааа Смайл, не позна  :wink:
Много им имам вяра даже... сестра ми има такъв и не е чистила в тях не помни от кога. Просто нямам в момента сили да седна да чета и разучавам, а от бързия преглед се загубих в "морето" от роботи :lol:

м-и, нямам сушилня, но искам ;) Засега обаче ще почака, защото бойлерът е на мястото и над пералнята и трябва да се смени с хоризонтален такъв, че да влезне ;) А така идва твърде сложно за мъжът ми :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #95 -: Ноември 17, 2014, 23:08:48 pm »
Като квадратура е голям апартаментът. Не знам колко точно, че и терасите се смятам наполовина, но ще да е към 105-110 квадрата.
И ние имаме много прозорци, но не са толкова високи (ново строителство, в стария апартамент бяха по над 3 м и тях ги миеше мъжът ми). Като се хвана, за няма и час съм ги измила. Естествено, не трябва да е твърде студено, че иначе няма да се хвана на хорото. Това е и недостатъкът да имаш апартамент, в който да влиза слънце - и най-малкото петно на прозореца се вижда.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #96 -: Ноември 18, 2014, 10:17:01 am »
Това е моят робот http://www.lg.com/bg/prahosmukachki/lg-VPARQUET-prahosmukachka-robot
Не чисти хаотично като айробот, а можеш да предвидиш къде ще мине, така че ако си в същото помещение да не си се пречкате взаимно.
Преди не вдигах столовете, но се бави докато намери точния път да излезе, така че ги вдигам и става много бързо.

У нас чистата площ за чистене е около 100 кв.м. Успява да ги изчисти наведнъж. Веднъж бях пуснала повторно в хола (43 кв.м) и тогава се изтощи батерията, отиде на зарядното, след което като се зареди, отиде да си доизчисти от там от където беше спряла.
Тиха е, можеш да си гледаш тв докато тя чисти.
Има смарт турбо режим за килими, за тези които имат килими.
Има 4-5 функции според това какво ти трябва в момента - дали просто детето си е изпразнило острилката на земята, или пък имаш нужда да изчистиш още веднъж само около мястото, където готвиш.

Mousyt, ето ти промоция тъкмо като за теб http://www.lg.com/bg/combo-i-hombot-promo Въпреки, че съм предубедена към 2 в 1 уреди, може би щях да се възползвам от тази оферта, ако вече нямах робот.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #97 -: Ноември 18, 2014, 12:31:27 pm »
sia, много благодаря :) И аз май към LG се огледах...
Иначе офертата е WOW 8O Де да имах малко повече финанси и основание да си сменя пералнята сигурно щях да си направя коледен подарък :lol: Но мисля по-скоро, че ще следя промоциите и в амазон на робота само :) Нали казахте, че ако го взема от амазон ще си има и тук гаранция?
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #98 -: Ноември 18, 2014, 13:11:18 pm »
Да, важи гаранцията и тук.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #99 -: Декември 07, 2014, 19:47:31 pm »
А пък аз вече си имам LG HomBot от промоцията с пералнята :lol: 8) :cheerleader: :drunk:
Благодаря, че ми я показахте :) Моят мъж я запомнил (да не повярваш 8O) и днес помагал на един негов колега да си избере и купи пералня със сушилня и се сетил и му предложил да делнем офертата и ми звъни и вика - казвай сега взимам я 8O :o Аз шах с пешка :lol: Ама сега съм happy  osi_16
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #100 -: Декември 07, 2014, 19:51:43 pm »
Браво Mousyt, със здраве да си я ползвате  :P Пиши отзиви после. И да не забравиш да я кръстиш  :lol: Моята е Румяна (Руми)  8)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #101 -: Декември 07, 2014, 20:57:39 pm »
Няма да съжаляваш, страхотно е LGто.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #102 -: Декември 07, 2014, 21:15:43 pm »
Чакам отзиви и сподели на каква цена я взе :) Аз няма да мисля много дълго, бавно и постепенно изпълнявам плана, сега е ред на сушилнята, после ще е на тази прахосмукачка и така.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #103 -: Декември 07, 2014, 21:58:32 pm »
Аз откакто имам прахосмукачка робот, почнах да мечтая за Braava 380. Да мие след прахосмукачката. И тъкмо си мислех да пиша да Дядо Коледа и взе, че ни се развали хладилника.
Добре, че поне е поправим, та не се налага да вземаме друг. Но така или иначе сушилнята и подочистачката ще почакат.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #104 -: Декември 07, 2014, 23:10:19 pm »
47 Smiles, казва се Ели :) Моят мъж след като я понаблюдава каза, че определено и трябва женско име, защото е упорита като мен :lol:

magi_st, прахосмукачката в Техно нещо си сама по себе си е 999лв. Моят мъж е шернал промоцията с пералнята дето Сиа е дала по-горе с един колега и реално на нас ни излезе 600лв, което според мен си е далавера :)

Първа обиколка на хола+кухня+трапезария (50кв.м):
- Моят мъж е впечатлен след изпразването на контейнера - мислел си бил че вкъщи е чисто :lol:
- Доста е тиха. Имам база за сравнение една по-стара Румба на сестра ми и да ви кажа спокойно си гледахме телевизия докато тя чисти. Само като се качи на нещо и забръмчава.
- Доста е упорита. Някакви места дето не може да мине, но върти, обикаля все там се заклещва :)
- Определено не се сработва със сушилките :lol: Прескача ги, бута ги,...абе ще трябва да се изнасят от стаята ;) Покатерва се лекичко и по первазите, защото са такива леко извити и явно се лъже камерата от горния ръб, който е по-навътре :)
- Ще имаме проблем с дивана и приемам предложения. Значи дивана е повдигнат на крачета, като разстоянието е с няколко милиметра по-малко, че да не успее да се пъхне отдолу. Явно точно тези милиметри и се явяват в сляпата зона, защото упорито иска да влезне вътре, заклещва се и те вика да я извадиш :lol:
- Много е приятно, казва си всичко, връща се откъде трябва и определено си личи, че чисти систематично -  абе с две думи кефи ме да я гледам :)

Та да обобщя като за първи тест драйв - по-впечатлена съм отколкото очаквах :) Определено си изисква разучаване, а предполагам с времето ще и намеря и стратегия за слабите места, но като за нещо дето извадих от кашона и пуснах с едно копче е доста лесна и много добре почисти (не че нещо, но съм адски придирчива по въпроса, та смятам, че е добре ;))
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #105 -: Декември 07, 2014, 23:19:28 pm »
Mousyt, честито! Пожелавам ти дълго да те отменя! Аз бих повдигнала дивана  :lol: Не знам на какви крачета е, но щом малко не и достига примерно ако са кръгли и на пулове за Табла би станало  :D
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #106 -: Декември 07, 2014, 23:26:02 pm »
м-и,

Диванът е ето такъв (www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/fabric-sofas/Two-seat-sofas/4801/5932/) , само че голям ъглов... А повдигането бе обсъдено още като заговорихме за робот, преди да се заклещи дори :lol: Би било идеално, ако чисти отдолу... Мисля, че с по-дебели лепки от тези меките за крачета против надиране ще стане ;)
« Последна редакция: Декември 07, 2014, 23:27:40 pm от Mousyt »
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #107 -: Декември 08, 2014, 08:59:19 am »
Ооо, ми нормално да го обсъдите, ние също, но още си местя дивана да изчистя под него  :lol: Какви са тия лепки, май не съм виждала.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #108 -: Декември 08, 2014, 11:47:33 am »
Нашият диван се мести от трима човека след разглабяне, т.ч. не е опция :lol: Мен не ми е важно да влиза отдолу прахосмукачката, но щом така и така ще се търси решение ;)
Ето това имам предвид:
http://jysk.bg/dnevna-stolova/podrzhka-na-mebeli/podlozhka-za-mebeli-125-br-samozalepyashchi
Те са мекички или такива гумени формички, които се залепват на краката на мебелите, основно за да не надират при местене. У нас всички мебели са с такива, защото в квартирата опитвайки се да изчистя зад леглото го бях бутала и бях надрала ламината здраво :oops: В Икеа и Джъмбо със сигурност знам че има при това различни дебелини, твърдост, големина и форма...дори мисля, че имаше такива на голям лист и ти си изрязваш каквото ти трябва :) Тези на картинката са мекички и ще се смачкат според мен, но има и такива по-гумени твърди, та мисля че с тях ще стане ;)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #109 -: Декември 08, 2014, 13:14:40 pm »
Определено е предимство да влиза под дивана. При мен влиза и под дивана и под леглото и съм много доволна. Да не забравим, че може да чисти и върху гардеробите, което също е голям плюс  :P
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #110 -: Декември 08, 2014, 19:02:29 pm »
Върху гардероба не съм го качвала, за там си имам Меглио  :D ама максимум 2 пъти годишно се сещам да ги чистя.
Благодаря Mousyt трябва и аз да купя такива подложки, за дивана няма да свършат работа де, аз го плъзвам и сама, защото не са захванати частите, но си е тежък за ежедневно местене.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #111 -: Декември 09, 2014, 12:10:40 pm »
47 Smiles,

На LG-то хем са показани кои са сензорите за да не падне от високо отдолу, хем в книжката пише да не се качва на високо да не падне :lol:
Аз засега му нямам вяра, а и имам един единствен доста скромен по размери гардероб, та не ми е важно, но благодаря за идеята - дай боже ММ да се сети да направи обещания ми истински гардероб скоро и тогава ще влезне в употреба :wink:

На второ четене (вчера обиколи целия апартамент) съм доволна как чисти. Не става за много мръсно, и вечерта се наложи да и сваля голямата четка отдолу, защото се беше заплела жестоко с мои косми :oops:(някой да знае колко време продължава този следродилен косопад, че вече откачам :?). Космите на котката прилежно си бяха в контейнерчето, т.ч. потвърждавам че е подходяща и за дългокосмести домашни любимци :? Да уточня, че за теста у нас не бе чистено една седмица, в коридора имаше три пръста кал от обувките на ММ от обекта и да не продължавам, че ме хвана срам :lol: :oops:
Засега запазвам удоволствието на свеки дето помага да чисти веднъж седмично с голямата прахосмукачка, основно заради разни доста чупки и под/зад мебели, дето Ели не успява да се навре, а се е набил прахоляк, а и заради избърсването с моп след това ;) Мисля си обаче, че след 2-3 такива изчиствания с паралелно през другите дни обикаляне на Ели просто ще стане по-чисто у нас като цяло, няма да се наслоява и набива прах и тогава може да разредим с другото чистене :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #112 -: Декември 09, 2014, 14:50:10 pm »
Маузи, ще спре скоро косопадът. Не го мисли! Но наистина е дразнещ.

Сия, а чистиш ли изобщо с другата прахосмукачка или не е нужно? Мои познати (живеят в къща) ми казаха, че имат Румба и всеки ден я пускат, когато са на работа, да върти. Веднъж на две седмици идва чистачката с мъжа си (той май за градината се грижеше или й помага да мие прозорци). И толкова. Ама ако наистина LG чисти толкова добре и няма нужда да се минава изобщо (освен с парцал), не виждам голям смисъл от чистачката. Следващият уред трябва да може да мие бани също (и да трие прах).  :lol:

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #113 -: Декември 09, 2014, 15:22:09 pm »
Сия, а чистиш ли изобщо с другата прахосмукачка или не е нужно? Мои познати (живеят в къща) ми казаха, че имат Румба и всеки ден я пускат, когато са на работа, да върти. Веднъж на две седмици идва чистачката с мъжа си (той май за градината се грижеше или й помага да мие прозорци). И толкова. Ама ако наистина LG чисти толкова добре и няма нужда да се минава изобщо (освен с парцал), не виждам голям смисъл от чистачката. Следващият уред трябва да може да мие бани също (и да трие прах).  :lol:

Откакто я имам, не ползвала обикновена прахосмукчка. Според моите разбирания чисти повече от добре. Пускам я през ден. И си е достатъчно чисто.
А за бърсането на прах ще е добре направо един уловител за прах да измислят, да ги лови прашинките още във въздуха, че да не се налага да се бърше изобщо. :)))
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #114 -: Декември 09, 2014, 16:03:14 pm »
blue_sky,
и според мен няма нужда да се чисти допълнително. Още повече, че тя може да си минава всеки ден или през ден, а ти например веднъж седмично и няма как да се сравняват нещата...най-малкото като се поддържа не се чисти. У нас както казах засега остава и варианта с другата основно защото у нас поради ред географски и лични причини е доста прашно, а има не едно място на което роботът не може да влезне (тесни процепи между мебели или мебели на малки крачка, където от течението се набива прах).
Иначе iRobot имат робот за прозорци и гладки повърхности - мисля става и за баня :) И вече има и робот-моп. Та мисля, че до няколко години ще е вече ненужно да чистим както са тръгнали технологиите :lol: А за робота за улавяне на прашинки - у нас почти няма мебели за бърсане на прах по тях и си мисля, че и там където се натрупва пак половината поне е вдигащ се от пода, та очаквам с редовното поддържане на пода чист и праха за бърсане да понамалее, но ще пиша като истествам теорията си ;)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #115 -: Декември 09, 2014, 22:21:16 pm »
Mousyt,със здраве да си я ползваш Елито :lol: :wink:
Беше ми интересно да прочета как действа и ,че определено е упорита :wink:,но уреда за улавяне на прах силно ме заинтригува  :lol:-няма ли да измислят такъв.Сега нали моя Боби има проблеми с дишането и ще му правим инхалации и ММ ме обяви за вманиачена на тема прах 8O :lol:.
Но не съм де(все още) и си представям как ще ме бъзикат ако се поява с такава някаква машинка 8) :lol:.Но най-много ми тежи на мене банята :? :x(и праха :lol:).
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #116 -: Декември 09, 2014, 22:43:16 pm »
Ох,банята...Значи не съм едимствена.
Много мр заитригувахте с тези роботи.Обмислям догодина по това време да напрабим такава покупка-дано има и промоции.До тогава информирайте за предимствата на вашите джаджи.Това върху гардеробите и шкафовете например ми е много нужно на мене.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #117 -: Декември 10, 2014, 02:06:46 am »
За праха, климатика помага да се смъкне надолу, но естествено не можеш да му зададеш само по пода да го прати  :lol: Според мен машинките доста помагат за по-малко усилия от наша страна  :D

Mousyt, признах ти робота за №1, аз такава мръсотия не мога да изчистя без да почистя мъха от отвора, като е много мръсно го набира там, а в контейнера си има място.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #118 -: Декември 30, 2014, 00:24:06 am »
Момичета, на девойката й трябват нови пижами. И реших вместо бабата само да ми влачи китайски играчки, да й кажа да донесе няколко, когато идва след месец. Препоръчайте ми марка, моля ви! Държа на българското в случая. Може да имат магазин в Сф. Онлайн също става.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #119 -: Декември 30, 2014, 01:21:19 am »
Момичета, на девойката й трябват нови пижами. И реших вместо бабата само да ми влачи китайски играчки, да й кажа да донесе няколко, когато идва след месец. Препоръчайте ми марка, моля ви! Държа на българското в случая. Може да имат магазин в Сф. Онлайн също става.
При последното купуване реших да купя български. Да ти кажа веднага какво да гледа бабата и да внимава. Купих две пижами от две различни места. Бързах, че с нея бях на пазар. И двете се оказаха от страхотна материя, но и двете тесни при главата. Трудно се обличат от малко дете, а аз за градината ги купувах. Утре ще напиша марките.
Чувала съм много хубави отзиви за тези: Венера

Две години преди това купувах на Primark
Не мога да си изкривя душата, уникална материя, не мръднаха. Даже още носи от миналата година /тези нищо, че са й 7/8-ми вече  :lol:

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #120 -: Декември 30, 2014, 09:14:39 am »
Голяма реклама на българското и от мен  :oops: аз съм купувала само от тия летните гащеризони от НМ също съм супер доволна купила съм за 18м и вече е 105см., а си му стават, бялото е посивяло, но нито е скъсано нито е разпънато, копчетата са си ок, ако имаше по-голям размер пак бих взела, нищо, че мога и по тениска и гащи да го сложа да спи.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #121 -: Декември 30, 2014, 09:18:26 am »
Български пижамки има обичайно в кварталните магазинчета, а не по МОЛ-овете.
Аз съм живяла в Дружба 1 и Дружба 2 и в двата квартала има малки магазинчета за детски стоки с български пижамки на дребни производители. Доволна съм от качеството.  :D
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #122 -: Декември 30, 2014, 10:01:46 am »
Аз детски пижами не съм купувала, но мъжки и дамски пижами, блузи и клинове купувам на Кристи и няма мърдане качеството: https://www.pijami.eu/ . Виждам, че имат и детски - само не знам как са с размерите :)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #123 -: Декември 30, 2014, 12:20:34 pm »
От две години ползвам само пижамките на Златев, защото предлага различни видове дебелина, но ги купувам само на произведено в България, защото няма магазин в София. Аз купувам най-тънкия памук, защото на мойто човече все му е топло, а и за детската градина са му перфектни.
Мъжките също са тествани от мъжа ми, вече има 3 броя, защото са му най-удобни.
Ето и линк на сайта:
http://www.zlatev-bg.com/index.html


Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #124 -: Декември 31, 2014, 00:26:34 am »
Децата са имали на Венера пижамки и бельо и съм доволна. Не им окапват картинките с прането, не са се разнищили оверлозите и най-дразнещото за мен - нямат бримки по трикото в рамките на година поне след старта на ползването. С времето, защото както по-нагоре писаха, дългото долнище се ползва за 7/8, за 3/4, може и да се мерне някоя.
Кристи също съм купувала и като цяло съм доволна. Даже в момента основните им градински пижами са на Кристи. Купих ги на промоция -10/15%. Още на другия ден върнах едната, защото имаше голяма бримка на долнището. Смениха я веднага в магазина с друга. От октомври може би са пуснати в употреба в къщи и всичко им е наред все още.

Заинтригувахте ме момичета с роботите, доста трудно бихме отделили пари, но пък то си е до цел. Интересуват ме две неща - косми, единият ми килим събира много косми, не зная точно какъв е, но се набиват и само с четка се махат, другият не  е така. Там има ли особени забележки откъм работа, да разчитам ли, че ще се справя? Другото е изрезките - моите младежи си падат по творчеството и почти всяка вечер пода се настинява с най-дребни изрезки хартия. Е това ми е ужасно трудно да го чистя, защото се набъква в килима и прахосмукачката ми не го дърпа.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #125 -: Декември 31, 2014, 12:42:52 pm »
Аз също много се заинтригувах от роботите за чистене.
В София има опция да вземеш робота за 1-2 дни да го пробваш и да решиш дали те устройва.
Телефона за заявка е следния: 0882371138, http://irobotbg.com.
Аз взех iRobot и го пуснах само един път, защото нямах възможност да му отделя повече време. Определено не успях да прочета всичко и не мога да взема решение дали го искам.
Този, който пробвах се движеше или в кръг, или Х-образно и на правите участъци. Това не ми хареса много, но може би има и друга опция.
Всеки, който е в София може да го пробва безплатно, но се оставя капаро от 700 лв., което веднага се възстановява при връщането на робота.
Аз ще мисля още, не съм се отказала, но може би ще го пробвам още един път, когато намеря малко повече време, преди да взема окончателно решение.


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #126 -: Декември 31, 2014, 14:18:54 pm »
И мен ме заинтригувахте с тези роботи  :?.До преди разказите тук на тези които имате  изобщо им нямах никакво доверие,но сега малко им отимах  :),та май ще си помисля по натам през новата година дали да не пробва и аз.
mgstra това е много хубаво,че може така,тъкмо нагледно ще видиш как чисти и дали те устройва.
Все още не разбрах как чисти по ъглите  :ask:.Иначе и аз имам проблем с космите ,много трудно ми се чисти от килима в хола и в спалнята от пътеките.Та така ще следя за още закупили и техните мнения.

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #127 -: Декември 31, 2014, 17:56:12 pm »
Така, така....да си направим направо фен клуб "Роботи прахосмукачки"  :lol:
Сега да споделя за LG-то. Ние имаме един ужасен килим, изкуственяк дето лепи всичко на себе си и заради него нямаме други - от ужас за чистенето им. С голямата прахосмукачка се почистваше единствено на колене и директно от маркуча и пак оставаха косми (мои и на котката). Ами LG-то мина веднъж и косъм не остана по килима 8O 8O 8O Отдавам го на голямата четка отдолу, която прилича на четка за коса и е с доста твърд косъм. Прави ми впечатление, че дори успява да разроши килима... Е налага се след това въпросната четка да се свали и почисти, но не е толкова сложно и си има приложено специално "гребенче" за нея. Основният проблем са моите косми - заплитат се в четката, на котката космите са си прилежно прибрани в контейнерчето, което мен лично ме впечатли, защото тя е с някакви такива копринени косми, дето се лепят и наелектризират и ужас въобще...
Относно ъглите - дори се покатерва леко по первазите на ламината и обира - така, че там драма няма. Е не може да се навре на някои тесни места, в пролуки между мебели и прочие, но на тези места нито една прахосмукачка не влиза без помощ, така че трябва да си дадем сметка за това. Малко по-упорита е към препятствията и се заглавя на някои места и трябва да я разтървавам, но постепенно се приучих кои са и ги отстранявам едно по едно ;) Допускам, че i-robot-а няма да се заглави там, защото той докосва нещо и тръгва в обратна посока, докато LG-то уж ги вижда нещата, ама си има сляпа зона и като ги пропусне и реши, че ще мине оттам става страшно :lol: (мъжът ми вика :"Жена бе-упорито!" :lol:) Освен това понеже е правоъгълна и като се завърта и се заклещва по диагонала (имаме едно единствено такова място дето разстоянието между шкафа и стената е точно колкото да влезне напред и да не може да се звърти :lol:)
mgstra, от това което аз проучвах принципът на действие (софтуерът) на Ай Робот-а е такъв, че се движи така - хаотично и е на принципа, че след определено време ще мине навсякъде. LG-то на свой ред прави сортирано почистване, което пак си има + и -. Аз лично гледах едно клипче онлайн, дето доста ми помогна поне да се ориентирам какво да чета за прахосмукачките, ето ви го:
https://www.youtube.com/watch?v=DMNON1CzfXE
Иначе в мамата (колкото и да не обичам да чета там) има доста теми за робо прахосмукачки :)
Успех!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #128 -: Май 06, 2015, 15:34:27 pm »
Да се похваля с една от най-новите си покупки, от които съм доволна и да побутна темичката.
Мрежа за багаж за количка

Предимствата пред чантата, която се мята на дръжката са:
*захваща се стабилно за дръжката на количката и не се плъзга надолу
*по-компактна е и не се удря, нито в количката, нито в краката на майката или пък не пречи на вратата на асансьора да се затвори
*отваря се отгоре, а не е сприхлупване и нещата се вадят лесно
*прозрачна е и лесно намираш още преди да бръкнеш това, което търсиши
*разтеглива е и ако багажът е малко и тя заема малко място, същевременно има място да набуташ и още нещо :)

Недостатък е цената, която не е като за мрежа, а като за цяла чанта почти - 20 лв. Ако завали и съдържанието на чантата ще се намокри. Също всички виждат какво носиш (но аз специално не го крия). Не е препоръчително да се държат ценности вътре (телефон, пари, въпреки че има джобче за телефона).

Слагам вътре мокри кърпички, шишето с водата, кутийка с бисквитки и солетки, подложка за повиване и резервна пеленка. Може, разбира се биберони и играчки.

« Последна редакция: Май 06, 2015, 15:36:18 pm от 47 Smiles »
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #129 -: Май 06, 2015, 16:47:18 pm »
Смайл, то чантата от количката не ти ли върши същата работа?! На мен ми се обръщаше количката като детето ходи де, явно много пълня  :lol:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #130 -: Май 06, 2015, 17:00:54 pm »
Смайл, то чантата от количката не ти ли върши същата работа?!
М-и, аз нямах чанта към количката и си купих отделно. Но не съм доволна, защото е с прихлупване и е по-голяма и се удря.
Предимствата, които съм описала, са точно предимства пред чантата, която имам. Ако намеря снимката на чантата ще я публикувам.
Вероятно не всички чанти са неудобни като моята.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #131 -: Май 06, 2015, 17:04:40 pm »
Смайл, то чантата от количката не ти ли върши същата работа?!
М-и, аз нямах чанта към количката и си купих отделно. Но не съм доволна, защото е с прихлупване и е по-голяма и се удря.
Предимствата, които съм описала, са точно предимства пред чантата, която имам. Ако намеря снимката на чантата ще я публикувам.
Вероятно не всички чанти са неудобни като моята.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #132 -: Май 06, 2015, 19:36:41 pm »
Аз и други чанти съм ползвала не само от количката, но са с цип отгоре и странични джобове. Само преобръщането ми беше проблем, когато детето изненадващо реши, че трябва да излиза и сваляйки него, не преместя чантата :) но все пак моята беше и триколка и съответно по-лека отпред.
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #133 -: Май 06, 2015, 20:39:22 pm »
То и на тази мрежа пише да не се пълни повече от 2 кг, че може да се преобърне количката  :lol:
Ние веднъж се срещахме с майките, с които раждахме заедно в Токуда и едната майка за пръв път излиза с летния кош (бебетата тъкмо са на 2 месеца). Слага чантата и количката се обръща балабар с бебето. Слава богу, нищо му нямаше на детенцето  :lol:
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #134 -: Май 08, 2015, 15:35:00 pm »
Виждам интересни неща обсъждате :)
Моята чанта е огромна и като я понапълня повечко и извадя детето от количката усещам че се дестабилизира количката, а в превозно средство (например автобус) като бяхме в Дания няколко пъти се опита и да се прекатури. Мислех си, че е защото е триколка, но и няколко други майки имат същия проблем около мен, та явно просто тежките неща трябва да са в кошницата а не в чантата ;) Иначе моята чанта има едни специални кукички, а на количката има специални "бобчета", на които се закача и няма свличане, няма падане - много е удобно ;) Иначе не е най-удобно, че е с капак, особено напоследък като я отворя и малкия хваща капака и почва да го дърпа и става смешно, но пък самият капак се откопчава и се ползва за хубава подплатена подложка за преповиване, която тук в БГ досега не ми беше вършила работа (защото няма много места за преповиване), но в Дания доста ми беше удобно!

Включвам се за съвет за закупуване на чаршафи. Онази вечер извадих за новата спалня да сложа и докато събера нещо пасващо като размери и то стана всяка завивка и калъфка със собствен цвят :x
Искам долния чаршаф задължително да е с ластик, калъфките да са големи. Например френският стандарт и тези, които са от ИКЕА са по-тесни с една идея и например възглавница 50/70 от Дормео не влиза :? Също имам страхотни чаршафи подарък от сестра ми, но калъфките за възглавниците са тесни, а и тези за завивките - летните влизат в тях, но дебелите зимните не и вече полудявам... Отделно завивките да са отделни, а не една обща. Та май трябва да се продават на парче ли знам ли и аз... Ако някой има предложения много ще се радвам. Дори да са по-скъпички не ме интересува, искам да са хубави като материя и цветове - ей така един комплект може да купя, ама да ми е кеф да си легна в него! :lol:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #135 -: Май 08, 2015, 15:37:47 pm »
Моусит, роксима дрийм имат комплекти от 5 части - за 2 отделни завивки.


*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #136 -: Май 08, 2015, 16:02:20 pm »
Eille, благодаря ти за отговора. Сега им видях сайта и имат много хубави неща, но калъфките им са 50/70 и ще са ми малки май. То проблемът е, че явно ги правят точно 50/70 и като сложиш по-дебела възглавница и става ужас...
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #137 -: Май 08, 2015, 16:11:38 pm »
Mousyt, аз имам подобен проблем със спалното бельо. Всяка фирма си има собствени размери и като купиш от една олекотена завивка, все от нея трябва да купуваш. Ние сме се "вързали" с Икеа заради олекотените завивки, но пък техните калъфки не ни стават на възглавниците, защото възглавниците ни не са техни.
И аз бях взела възглавници Дормео и въобще не ги харесах и ги подарих. Сега съм си взела на Textura, но и те са 50/70. Съответно ползвам калъфки 50/70 на турската фирма TAC и са ОК.
Манджа с грозде общо взето....
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #138 -: Май 08, 2015, 18:40:21 pm »
Варианта е да купуваш на "парче" и наистина цветово се получава манджа с грозде. Аз така съм купувала от Ла редут, те имат едни комплекти горен с калъфки и долен с калъфки, но пък калъфките им мисля, че са 50/70 и 60/60 изборът е голям де и има варианти за комбинации, има възможност да си избираш размера от един и същи цвят също. На Роксима дрийм не бих купувала чаршафи през интернет, нямат 2 различни на цвят с една материя, а имат и гадни материи.
Най-добре май както Смайл казва -връзваш се с една фирма или мериш и купуваш само по размер :)
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #139 -: Май 08, 2015, 22:09:24 pm »
47 Smiles, нашите зимни завивки са от ИКЕА и влизат във всички "стандартни" чаршафи дето имаме, без тези френските, които са по-тесни. В тях не влизат и летните завивки, но те са много тънки и не е драма, че са леко тесни :wink:
Икейските възглавници влизат във всички калъфки, някои дори са им големи.
Имаме един комплект български чаршафи - на тях пликовете и завивките им стават, но долния чаршаф е пълна скръб - едвам покрива отгоре матрака, камо ли да се загъне надолу 8O
И въобще е една боза...
Сега гледам, май точно на ТАС калъфката пасва за възглавниците от Дормео, че имаме един техен подарък, но само калъфката става, че е с обща горна завивка :lol:
А иначе ние сме си доволни от тези възглавници, но ние спим всеки с по 2-3 броя различни големини и на кеф, та не е меродавно :lol: Те също са 50/70, но на последната дето взехме онзи ден пишеше дебелина 12см, така че смятай как ще влезне в калъфка 50/70, особено ако се отваря от тясната а не от дебелата страна :)
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #140 -: Май 08, 2015, 22:21:08 pm »
47 Smiles, нашите зимни завивки са от ИКЕА и влизат във всички "стандартни" чаршафи дето имаме.
Ние сме с обща завивка за спалня на Икеа. Тя е 220/240 см., а спалното бельо на повечето фирми е 200/220 см :? А икейски възглавници нямаме, само калъфки, които не ползваме  :lol:
Абе наистина бъркотията е пълна, а и ние сме си помогноли да я сътворим  :lol:

Аз обичайно слагам по два чаршафа - един с ластик и отгоре един обикновен. Този с ластика все едно го ползвам като протектор за матрака.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #141 -: Май 08, 2015, 22:25:42 pm »
Аз обичайно слагам по два чаршафа - един с ластик и отгоре един обикновен. Този с ластика все едно го ползвам като протектор за матрака.

И аз така слагам с ластик един като протектор, но все пак искам и горния да е с ластик....или поне да е голям (например този на ТАС е много голям и става), защото ММ е пумпал номер едно и 10мин след лягането целия чаршаф е на топка :x
Иначе завивките май трябва да ги измеря, че са две, ама май са си големия размер :lol:
Сега като изписах всичко и се зачудих как се намира място и за нас на спалня 160/200 с толкова възглавници и завивки :lol: :oops:
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #142 -: Юли 13, 2015, 23:32:38 pm »
Ние също сме с две завивки на спалнята и взимам два едничини комплекта. Матракът ни е висок и винаги долният чаршаф ми е малък, дори 240/260. Ушиват ми с един тегел по средата.
*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #143 -: Юли 14, 2015, 09:27:58 am »
А защо не си поръчаш да ти ушият? Намери фирма производител и питай там. Не излиза по-скъпо, избираш си материя и цвят и всичко ти пасва. Аз така правя от много години, имам братовчед с такава фирма в Бургас, обаждам се, поръчвам, той смята, шие и праща с Еконт. Последно ми ши 3 еднакви по цвят и различни по размер комплекта с ЦСКА (за нас и децата).
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #144 -: Юли 14, 2015, 12:14:41 pm »
Мими, колко излиза един комплект от хубав памучен плат при твоя братовчед? :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #145 -: Юли 14, 2015, 12:45:17 pm »
Джам, дай ми размери и ще питам. Всичко зависи от размера на долен/горен чаршаф.
И без това ще му се обаждам, че и аз смятам да си поръчвам отново спален к-кт.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #146 -: Юли 14, 2015, 15:51:51 pm »
1 чаршаф 160*190 с ластик, 2 стандартни калъфа за завивка, 4 стандартни калъфки за възглавници.

примерно...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #147 -: Юли 14, 2015, 17:00:05 pm »
Предполагам 160*190 е размера на спалнята?  пликовете 150*200 ? или ... има 3 основни размера - персон, персон и половина, и два.

Вижте на какво попаднах сега - изгодно е, но незнам какво е качеството:
http://www.outletspalnobelio.com/spalni-komplekti-3D-i-5D-c9_0_1.htm
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 20:15:24 pm от mimi26 »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Покупките, от които сме доволни
« Отговор #148 -: Юли 14, 2015, 23:30:44 pm »
тези с 3Д десените и аз ги гледах преди , но нямаше в гама , подходяща за  спалнята ни
/а сега сменихме и жилището/ града и  не съм избирала  / , така че ако някой си купи , да сподели.

Стандартни калъфи за  завивки е относителна работа  , защото имам едни завивки с  гъши пух -те са по-дълги  , имам   едни други с вата  с друг размер  , така че у дома   един чаршаф пасва на едни завивки ,други  на други ....