0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На бебетата до 2г. възраст не се препоръчва в следобедните и вечерните часове да се дава кисело мляко, защото е трудносмилаемо за стомахчетата им, особенно непрепоръчително е за деца с рефлукс, защото го засилва още повече. Това го беше писал и д–р Бърди в старите теми.
Това не го знаех. Мен като цяло ме притеснява и комбинацията кисело мляко с плодове, но е мнооого вкусно :)
Днес към 11-11.30 му дадох супа със сухарче, а ей сега яде череши и банани.

Додич, аз не съм го пробвала сутрин да ме чака да му правя попара вместо АМ например. То не че отнема особено време, особено ако си надробил сухарите от предната вечер. Но качамакът (който му е много любим) си отнема малко повечко време.
АМ ми се иска още да пийва, защото с водата е голяма мъка и поне оттам си докарва течности.
*
И нашия режим е подобен на този на Рачко75.
Сутрин в 6 се кърмим.
9-9,30 закуска - кислео мляко с мюсли или бисквити, кус кус, понякога и правя и принцеси.
12 обяд - някаква манджа
15,30-16 следобедна закуска - кисел, грис
18 плод
19,30 вечеря - супа някаква.Предпочитам крем супите защото са ми по-лесни.

Аз не сгъстявам с брашно нейните храни правя го с настърган картоф.Кисела правя с пшенично или царевично нишесте натурални и слагам плодово пюре(мое) вътре.Здравословното хранене е хубаво нещо но не трябва да се залита според мен.
Качамак не съм и правила, сигурно защото аз не ям и не се и сещам че мога да и направя.Ще я пробвам с него да видим дали ще и хареса.

*
Стоека, като иска попара, давай й за закуска! Дори и всеки ден да е. Моите закусват хлебчета и не им е омръзнало.
Аз самата не ям попара, та и на моите не съм им предлагала. Любимото ми е да правя крем-супи като Маги, защото ми е най-лесно. А кисела си мислех, че е нишесте с вода.
Това се майтапех с колежката ми, че немците вечерят филии и живеят по-дълго. Каза, че ще предупреди мъжа си, който е българин, че ако много я тормози да готви, ще го замени за германец.  :lol:

*
Аз да сложа един "лайк" на Блу относно храните (било закуска, било друго). Ами като обича попара и яде попара - това да яде, ако обича друго - друго. Аз разлика не виждам дали ще е попара, юфка, куск-кус, баница - съставът един и същ, ама фасонът различен.
Дани е закусвал картофена салата с лук и маслини (не поради липса на друго) - това му се ядеше - това яде. Нали е ял, не е ял чипс за закуска - значи е ОК. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз се предавам , храненето следобед просто не го оправям и това си е.
Както казахте
мляко
попара
обед
тук е огромния проблем
мляко

Днес от 13 часа ди 19.30 не пожела нищо - плод, каша, крем и дори хляб.Нищо стиска уста. В 19.30 почна да плаче, дадох мляко но пи само 100 мл.
После пак в 21.15 си изпи 200 мл. И заспа блаженно в 22.00
Та не знам какво да правя. Обедът днес беше 100 гр. зеленчуково пюре - ориз, грах, морков и половин сухар.Без месо или жълтък. Как не огладнява незнам.
Благодаря, ще си ядем попарата.
*
Яжте си попарата, няма нищо лошо в нея.

Стоека, защо не пробваш да и даваш не пюрета а неща на малки парченца.И имай в предвид, че ако и избиват зъби, може да откаже да яде друго освен мляко и каши или течни неща.От тях не ги боли.

*
Маги, аз й готвя. Не е на пюре , а когато яде от купено бурканче е за над 8 месеца и ситно накълцано, не е пюре. Едно броколи ризото със заешко на хип ни спасява и тиквички с царевица.
Права си, може и да е зъби. Днес с големи молби изяде 60 гр. и то финно пюре купено. Аз и бях направила телешко с ориз, не го близна дори.
Вече аз се храня основно с бебешката й храна. И безсолно се научих да ям.
*
Stoeka71, а защо не и додаваш след яденето и мляко. Марти доста време пиеше и мляко след пюретата, изяждаше най–много по 150г. А Габи от самото начало си изяжда цялото пюре и не иска мляко. До годинката е периода на захранване и не е необходимо отказване изцяло на млякото. А ако ви никнат зъби, може и да откаже да яде готвено, а да иска само мляко или бланширай и морков, след това го сложи за малко във фризера да се охлади и дай да грезе. Така хем си чеше венците, хем и е студеничко, те нали и тези гризалки дето са с течност се изстудяват, защото облекчават болките на бебоците.


*
Здравейте:)
Младежа не яде зеленчукови пюрета,каша пробвах не ще и днес една каша на хумана с ябълка не ще.........Е,хапва малко,но аз му бутам в устата,не си я отваря.Иначе не плаче,прави физиономии ,че му е гадно,но на пюретата с картоф повее сякаш и аз му давам тиква примерно,че в началото ядеше по 125гр.,а сега ужас и как да продължа въвеждането...........Мисля месо вече да дам да видим.............

Хубав ден:)
*
mih, а според теб не иска зеленчука или не иска с лъжица? Питам те, защото Матей много добре си прояде всичко, но като дойде ред да измествам закуската от биберон на лъжица и се тръшкаше, но не заради самата храна, а защото с лъжицата става по-бавно :lol: Аз започнах да му давам течна каша с биберон и то пак е по-бавно от млякото, ама той не се усеща, и така посвикна с вкуса на друго за закуска и сега си яде без проблем попара, кус-кус, каша...
Уф, щях да питам нещо и.... :?
*
Ами,Mousyt и аз точно това се чудя дали заради лъжицата или зеленчука?????????
И му гадая тука.........
В началото повече ядеше и си отваряше устата макар и малко.
После като въведох картофа започна да прави едни физиономии да се смееш ли да плачеш ли 8O :lol:
И всякакви комбинации с картоф все физиономии ,а като дам без не прави,но пак не яде ами аз му тикам почти.
Уф,незнам ще видим по натам..............
И тук да питам :череши на 10-11 месеца могат ли се дават с ципите или е по-добре да се обелват?
*
Хоупче, аз беля ципата.Но не знам дали да я давам цяла черешата. Беля, намачквам малко и с кисело мляко по някога.
А риба от кога се дава и каква?
Хоуп,аз не съм ги белила само костилката махам и намачквам не е имало проблем...
*
Привет:)
Аз да ви питам отново:)
Мислих каша като започвам да давам да я давам следобед,но тия ни им давах по малко да видя дали кой ще я яде -(Ивона хареса само ) и я дадох на обед.И тъйкато килограмите им не са много и тоя месец по 300 са наддали(не че каза да е проблем педиатъра) каза месо да почваме и си мисля дали да не давам каша щом хапва със зеленчуци на обяд :?Още не ми се иска да замествам следобедното мляко.
Тя момата така си яде зеленчуци после каша,но става ли така.............Кашата нали е по-хранителна или греша???
Хоуп,аз не съм ги белила само костилката махам и намачквам не е имало проблем...
Алекс,за Вера ли говориш ?Или на Алексчо даваш вече така плодове.

Мих,аз дадох каша следобяд,след като на обяд си ядяха вече и зеленчуци и месо.Започнах с оризива безмлечна.Хареса се много и бързо се замести храненето.зТя се приготвя с АМ,така че децата си го приемат у него на това хранене.Въпросът е да свикнат да си изяждат нужното количество каша.Някои майки дават каша на обпд,но като първа храна,когато почват захранването.След като вече ядете на ояд пюре,да не станр объркано,както го мислиш.По-добре на обед си въвеждай полека и месо,освен зеленчуците,пък следобяд почни каша.
*
Мерси,Хоупче и аз така мисля е най-добре:)Следобед ще давам каша на Ивона пък на обед започвам и месото:)
То по-големия ми проблем е ,че младежа не яде............
*
Хоупче, аз беля ципата.Но не знам дали да я давам цяла черешата. Беля, намачквам малко и с кисело мляко по някога.
А риба от кога се дава и каква?
Риба може от 10-11 месец. Като цяло се дава от тази бялата, пъстърва, започва се с по-сухи риби. Малко по-късно може сьонга. Шаран и скумрия не може, че са доста тлъсти. Аз риба давам само от бурканче на HIPP и Alette(Nestle), че е проверена поне, а и не мога да предложа това разнообразие.


Хоупче,естествено,че за Алек говоря,оставаше и на Вера да и беля плодове и да и махам костилки  :lol:
Михче,да по-хранителна е кашата давай я следобед Алек много харесва "Първата каша на бебето"на Хип,наистина е много вкусна...
А,Вера,те тийновете от мързел може да искат и да им ги сдъвчем,преди да им ги дадем   :)Имах в предвид дали говориш за Вера като бебе. :)Значи Алекс се справя с черешите с люспи.Може и ние да опитаме.