0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Извинете, че нахлувам в темата ви, само едно кратко мнение. Пункцията е "тънка работа" така да се каже и е най-добре и за вас и за лекарят - той да работи спокойно и да е съсредоточен само върху това, което върши. Не да ви мисли и вас дали ще мръднете, или ще ви заболи (нетърпимо за вас, всяка жена е различна) и пр.
Ако нямате някаква доказана непоносимост към анестезии - да ви сложат упойка е по-добре, леки са, замалко е, лекарят си гледа пряката работа без да има какво да го разсейва...

П.П. Има и "ветерани" в процедурата, с висок праг на търпимост, като Bogi, но те са повече към изключенията. Ако не сте сигурни, че сте като нея, лично аз не виждам особен смисъл да поемате каквито и да било рискове с "без упойка"

Успех на всички в темата желая!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Пиши смс на доктора при който си .

С името и егн в смс-а.Ще ти върне смс с отговор.А защо направо не запишеш час,ако още има време да почнете този месец.Отивайки на преглед,ще разбереш за биопсията.Стига да не пътуваш някъде много от далече,де.
*
Хора, как се свързвате на телефона за резултати. Вече втори ден звъня, няма кой да ми отговори дали ми е готова биопсията. Изтървах си дните в които можеше да почнем стимулация, а без да знам резултата май е безсмислено? Сега не знам какво да правя? :(
Аз също чакам резултат от биопсия, въпреки, че във вторник успях да се свържа на телефона за записване на часове. Оттам ми обясниха, че трябвало в деня на биопсията да си запиша и час за коментар на резултатите. Последното ми се вижда напълно безсмислено и излишно, тъй като е напълно логично след като правиш изследване някой да ти съобщи резултата, когато е готов, и да ти даде указания за следващите стъпки. Списъка на момичетата с биопсии и лекуващите ги лекари е напълно ясен и според мен не е необходим друг списък.  :x Веднъж си записваш час за биопсия, в деня си вземаш картончето за определения час, плащаш на касата и лекарят отчита пробата, с което се потвърждава изследването. Защо трябва да се записваш в още някакъв си списък за коментар? А, и никой не ти обяснява това. Лично на мен д-р Стаменов ми каза, че редът е като в старата клиника с изпращане на СМС. Да, ама не! :x
Това с СМС само съм го чела тук. Ама явно вече няма такава практика, щото на мен никой не ми го спомена. А с д-р Персенска се разбрахме след биопсията като ми дойде да се видим и да преценим следващата стъпка, ако е хубав резултата - стимулация. Сега вече няма за кога, като съм в информационно затъмнение  :x
Моля, ако може ми дадете тел. на д-р Персенска, поне да разбера има ли смисъл да ходя, за да не пътувам 3-4 часа и да губя работен ден.
*
yordana, изпратих ти телефона на д-р Персенска на лични.

Това с праг на търпимост ... По скоро става дума за гинекологичен стаж, ако мога така да се изразя. Ако имаш дълъг опит, свикваш; ако нямаш си те боли. Аз съм привърженик на упойките, все пак това са постижения на съвременната медицина, има хора на които това им е работата.
« Последна редакция: Юли 04, 2014, 01:21:48 am от mammita2012 »
И аз да се включа относно пункцията и упойката, аз съм правила пункция без упойка, мога да кажа, че болка почти няма по-скоро психически се напрягаш. Питала съм др Персенска опасно ли е ако мръдна и тя ми каза- до тавана няма да подскочиш така че няма проблем. Все пак всеки си преценя.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Момичета имам нужда спешно някоя от вас , да ми каже понеже вчера бях на преглед при Стаменов (аз съм с завишен ФСХ и трябва да ми се направи проследяване с УЗ за броя антрални фоликули - при прегледа той видя големи фоликули и в двата яйчника и иска да ги засечем дали се пукат)  това се правило от 2 -4 ти ден от МЦ и трябвало като ми дойде още на 1ви ден от МЦ да си запиша час за проследяване ,обаче не се усетих в кабинета до като бях вътре ,че доктора ще отсъства от 15- юли до 15 август влючително,а пък на мен ще ми дойде 2-3 дни след като той вече е излязал в отпуска и няма да е там.Сега се чудя тъй като ми е много важно това проследяване за яйчниковия резерв как да процедирам ,за да не изпусна този цикъл? :ask:Дали ще може някоя негова колежка да ме проследи , а пък по- късно да запиша час за преглед и коментар за Стаменов ,защото той трябва да ми каже какво да правя по нататък -обаче нали документацията с всички изследвания по моя случай е в кабинета на  Стаменов и той е най-добре запознат с него, та как ще стане?  :ask::ask:Охххххххх,извинете за дългия пост ,но ми е много притеснено........!!!Моля някой ,който знае със сигурност как са нещата в клиниката да ми отговори ,че незная какво да правя вече....... 8O
Документацията не стои постоянно в кабинета на съответния лекар, а в администрацията.В кабинета е в деня,когато имаш преглед.Щом не искаш да пропускаш-запиши час при който може за съответния ден карай нататъл като се върне Д-р Стаменов.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Благодаря ти , hope-love!  :DОще нещо искам да попитам ,понеже измежду всички големи фоликули в 2та яйчника  имах по два доминантни и в двата а междувременно много ми се върти главата гади ми се и ме приболяват яйчниците от време навреме та някой има ли идея дали това е свързано по някакъв начин с тези фоликули и с  овулацията? :ask:
Здравейте момичета. И аз съм объркана. Имахме уговорка с д-р Стаменов за цветна снимка около 17 юли и след това (ако всичко е наред) план за инсеминация. Сега разбирам, че д-р Стаменов излиза в отпуск и незнам какво да предприемем. Според вас кой от вариантите за избера: да се обърна към друг специалист или да чакам месец август. Нова съм в клиниката и нямам представа дали да чакам или да се обърна към друг лекар.
Благодаря ви предварително и успех на всички ви
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Здравей ,denviol! :)То май за манипулациите като цветна снимка ,проследяване и т.н може и при другите стига да са извършени в същата клиника(ако ти е спешно ) , а пък най-важното е след това мнението на Стаменов какво ще се предприема въз основа на изследванията.Аз също съм нова в клиниката -от месец май съм при него и извода до който стигам е ,че ако не искаш да изпуснеш даден МЦ то трябва да се действа навреме.Това е мое мнение за сега ,понеже и аз бързам за проследяване ,но нека се включат и другите , които са по- опитни в клиниката -ще се радвам да черпя опит от тях! yahoo_33
Момичета някой има ли представа до колко часа ,най късно звънят ембриолозите за да кажат как се развиват ембриончетата?Днес очаквах да ми се обадят евентуално за трансфер ,много се притеснявам ,защото имаме едно единствено ембрионче ,а не се обаждат.Какви ли не мисли ми се въртят в главата.Не знам какво да правя .При предното обаждане ,казаха че ще се обадят в петък.
« Последна редакция: Юли 04, 2014, 12:13:29 pm от валерия »
*
denviol, може да използваш това време и да си направиш цветната снимка, без значение при кой лекар от клиниката. ЦС се прави в чистите дни след цикъла. При мен беше така, в първите дни на МЦ се обадих за час, отидох на преглед и док. ми каза за кой точно ден да се запиша за снимка.
А за инсеминацията, ти си прецени дали да изчакаш връщането на д-р Стаменов. В годините съм преглеждана както от него, така от д-р Персенска и д-р Шефкетова, бих се доверила на всеки от тях. За д-р Райков нямам лични наблюдения, но съм чувала добри отзиви, той също като се наложи замества д-р Стаменов и преглежда негови пациенти.
А след отпуската, ще обясниш на администраторките, че си правила процедури при друг лекар, но си пациентка на д-р Стаменов, за да ти запишат час при него, иначе по подразбиране може да те запишат отново при другия лекар.

Валерия, на мен също веднъж ми се обадиха чак към 15.00ч.  Но може да звъннеш на администраторките и да помолиш да те свържат с ембриологията.

*
ембриолозите вече не звънят всеки ден.
звънят на 1 ден, и после чак в деня за трансфер, ако е на 5 ден може и да звъннат на 3 ден, но не винаги.
Да благодаря ви момичета ,звъннаха ми вече. Ще чакам следващо обаждане в неделя .Трансфера ще е на 5 ден .
*
Валерия, стискам палци ембриончето да се развива успешно и след около две седмици да ни се похвалиш с две чертички. osi_9
denviol, аз също смятам, че няма проблем да си направиш цветната снимка при друг лекар, но за останалите неща по-добре изчакай д-р Стаменов. Един месец не е чак толкова много. По-добре използвай времето за почивка, защото е важно да си в добра форма. :wink:
От кога до кога д-р Стаменов е в отпуска?
*
Ето малко по-нагоре  :wink:
......... ,че доктора ще отсъства от 15- юли до 15 август влючително,.........